Şimdi Ara

DESİRE X DETAYLI İNCELEME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
4.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowtr

Hocam kusura bakmayında bu HTCnin yaptığı nedir ya böyle? Bu kafayla nereye kadar gidebilecekler?

Desire X diye çıkardıkları cihaz neredeyse Desire S'ten daha kötü bir cihaz... Üstüne koyacaklarına sağından solundan çalıp çırpmışlar, tasarımını azcık değiştirip piyasaya sürmüşler. Şark kurnazlığı denir ya aynen öyle...

Allah aşkına bakın şu karşılaştırmaya;

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4951&idPhone2=3776

Ekranı 0.3 inç daha büyük ama çözünürlük aynı, ppi doğal olarak daha düşük. Ram i aynı, rom belleği 3 gb arttırmışlar, çok işe yarar kesin...
    Eski modem daha iyiymiş, yeni modemi daha kötü. Eski kamera 720p video çekim yapabilirken aynı çözünürlüğe sahip yeni kamerası 480p video çekim yapabiliyor. Eski modelde ön kamera varken bunda yok.
    Cihpset aynı, sadece işlemci çift çekirdek olmuş. GPUsu daha kötü.
    Üstelik 30 euro daha pahalı çıkış fiyatı...

HTC bu kafayla Nokia II olur.

Desire Z kullanıcısıyım, telefondan memnunum. Ama bu son yaptıklarını beğenmiyorum. HTC değerini yitiriyor gözümde yavaş yavaş...

hocam bir süredir telefon araştırıyorum inceleme yazımda da belirttiğim gibi bir çok telefondan vazgeçtim ve farkettim ki 800-1000 lira fiyat çerçevesinde telefonların eksikleri mutlaka oluyor. ya rami eksik koymuşlar ya ekrandan ya kısmışlar ya pilden, mutlaka bir kusur buluyorsun..şu da olsaymış bu da olsaymış dediğin zaman da zaten olanı var bak buyur 1500 lira diyor ki pazarlama stratejisi elbette.
    işlemci teorikte aynı gibi görünse de qualcomm un bir yetkilisinin yazısını okudum bu işlemci yani s4 play serisi olarak adlandırılan yeni işlemci(2012 ağustosta tanıtılmış) telefon üreticilerinin işlemci üzerindeki optimizasyonunu daha hakim kılarak akıcılık ve pil ömrü gibi durumları daha ii hale getiriyormuş.
    desirex in tasarımı son derece iyi bence. motorola atrix,motoluxe; sony xperia ray,u,p; galaxy s2 s3 s advnce gibi telefonların tamamından tasarımını başarılı buldum.(hepsini kurcaladım.tabiki tasarım kişisel bir durum:))
    ayrıca cihazda android 4.0.4 ve sense 4.1 yüklü.günümüzde yazılım herşey. birebir aynı donanım ve tasarıma sahip iki telefondan biri symbian biri android olsa 100-200 lira fazla verip android alacağımız kesin.o yüzden yazılım detayını da atlamayalım...
    teknoloji baş döndürücü hızla ilerliyor daha dün polifonik teknolojisine şaşırırken geldiğimiz nokta malum; ama forumlarda okuduğum beklentiler o kadar uçuk ki firmaların en iyi telefon diye çıkardıkları amiral gemisi telefonlar bile yerden yere vuruluyor...forumlardaki yorumlarla telefon tercih etmek çok zor çünkü ii bir telefon bulamıyorsunuz.Bu yüzden desire xi aldım..daha kimse alıp kullanıp inceleyip kötülememişken aldım kurtuldum.:D
    sürekli üzerine ekleyerek daha yeni ve iyisini yapan bir tek apple var o da kendini çok abartıp uçuk fiyatlardan satılıyor. bence hemen hemen aynı özelliklerde farklı tasarımlarda telefon çıkarılması daha iyi.her kesimin beğenisine göre farklı telefonlar olmuş olur..
    aynı donanımı ısıtıp ısıtıp tekrar sürmek bayatlamış bir durum olabilir ama nokia 2 htc için ağır olmuş:D

• arkadaşlar dün itibarile desire x aldım tel yeni olduğundan heralde ekran için jilatin bulamadım bifikri olan varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peyno

arkadaşlar dün itibarile desire x aldım tel yeni olduğundan heralde ekran için jilatin bulamadım bifikri olan varmı.

gitti gidiyor a gelmiş bir kaç tane istersen oradan temin edebilirsin. 1-2 haftaya kalmaz telefonculara da gelir herhalde
  • ben beğendim bu telefonu bende desire s var bu telefonu 2. telefon olarak alabilirim.

desire x'in artıları desire s'e göre ( hani bu telefonun desire s'ten ne artısı varmış diyenler için :) )

ekran 0.3 inç daha büyük
    daha hafif
    daha ince
    beats audio
    özel kaliteli kamera lensi ve seçenekleri
    çift çekirdekli yeni bir işlemci.bu galaxy s3 MİNİdeki işlemciden bile biraz daha iyiymiş
    adreno 203 bu işlemciyle birleşip mali 400'ün TEK çekirdeklisinden ve adreno 205'ten daha iyi performans gösteriyormuş. ama 203 sayısı 205ten küçük diye bazı kişiler yanılgıya düşüyor.
    yeni sense arayüzü
    yeni android sürümü
    ekranı IPS super lcd yani daha parlak
    ve çok daha fazla şarj süresi :)
    eksileri ise
    ön kamera olmayışı
    şimdilik 720 p çekimi olmayışı

@yasakhan

dostum google playde NBA 2k13 desire s için uyumlu değil diyor acaba bir desire x için bakabilir misin. uyumsuz mu diyor yoksa yükleme şansın var mı ? şimdiden sağol :) iyi bayramlar

• quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

ben beğendim bu telefonu bende desire s var bu telefonu 2. telefon olarak alabilirim.

desire x'in artıları desire s'e göre ( hani bu telefonun desire s'ten ne artısı varmış diyenler için :) )

ekran 0.3 inç daha büyük
    daha hafif
    daha ince
    beats audio
    özel kaliteli kamera lensi ve seçenekleri
    çift çekirdekli yeni bir işlemci.bu galaxy s3 MİNİdeki işlemciden bile biraz daha iyiymiş
    adreno 203 bu işlemciyle birleşip mali 400'ün TEK çekirdeklisinden ve adreno 205'ten daha iyi performans gösteriyormuş. ama 203 sayısı 205ten küçük diye bazı kişiler yanılgıya düşüyor.
    yeni sense arayüzü
    yeni android sürümü
    ekranı IPS super lcd yani daha parlak
    ve çok daha fazla şarj süresi :)
    eksileri ise
    ön kamera olmayışı
    şimdilik 720 p çekimi olmayışı

@yasakhan

dostum google playde NBA 2k13 desire s için uyumlu değil diyor acaba bir desire x için bakabilir misin. uyumsuz mu diyor yoksa yükleme şansın var mı ? şimdiden sağol :) iyi bayramlar

indirdim, kurdum çalışıyor dostum.

• Merhabalar, hayırlı bayramlar.
    Çarşamba akşamı aldım cihazı, beyaz renk.
    Uzatmaya gerek yok açıkcası beğendim, şarj süresi güzel, ekran güneş altında bile parlaklığını koruyor, çeşitli oyunlar atıp, beğenmediğiniz gpu ile
    hd oyunlarda gıdım takılmadım, beats kulaklığa takıp kaliteyi arayanlara tavsiye ederim bu f/p cihazı.

Şuan için ekran koruyucum ve slikon kılıfım yok, arayışlarım devam ediyor toptancının biri cumhuriyet bayramı sonrası getireceğini söyledi, beklemedeyim.
  • Bende Desire X yada başka ? telefon arasında kararsız kaldım.
    Fiyatı falan bana mükemmel uyuyor ama hala kararsızım.
    Teknomarketlerde inceleme şansımız var mı?
  • Cihazı darty, avea, vodafone, turkcell shoplarda gördüm. İletişim merkezlerimi ne diyorlar artık, ha işte oralarda inceleyebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Cihazı darty, avea, vodafone, turkcell shoplarda gördüm. İletişim merkezlerimi ne diyorlar artık, ha işte oralarda inceleyebilirsiniz..

Teşekkürler hocam Darty gidip bi incelim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MIKROP EMRE

Bende Desire X yada başka ? telefon arasında kararsız kaldım.
    Fiyatı falan bana mükemmel uyuyor ama hala kararsızım.
    Teknomarketlerde inceleme şansımız var mı?

alternatif olarak galaxy s advance düşünebilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasakhan

quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Hocam kusura bakmayında bu HTCnin yaptığı nedir ya böyle? Bu kafayla nereye kadar gidebilecekler?

Desire X diye çıkardıkları cihaz neredeyse Desire S'ten daha kötü bir cihaz... Üstüne koyacaklarına sağından solundan çalıp çırpmışlar, tasarımını azcık değiştirip piyasaya sürmüşler. Şark kurnazlığı denir ya aynen öyle...

Allah aşkına bakın şu karşılaştırmaya;

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4951&idPhone2=3776

Ekranı 0.3 inç daha büyük ama çözünürlük aynı, ppi doğal olarak daha düşük. Ram i aynı, rom belleği 3 gb arttırmışlar, çok işe yarar kesin...
    Eski modem daha iyiymiş, yeni modemi daha kötü. Eski kamera 720p video çekim yapabilirken aynı çözünürlüğe sahip yeni kamerası 480p video çekim yapabiliyor. Eski modelde ön kamera varken bunda yok.
    Cihpset aynı, sadece işlemci çift çekirdek olmuş. GPUsu daha kötü.
    Üstelik 30 euro daha pahalı çıkış fiyatı...

HTC bu kafayla Nokia II olur.

Desire Z kullanıcısıyım, telefondan memnunum. Ama bu son yaptıklarını beğenmiyorum. HTC değerini yitiriyor gözümde yavaş yavaş...

hocam bir süredir telefon araştırıyorum inceleme yazımda da belirttiğim gibi bir çok telefondan vazgeçtim ve farkettim ki 800-1000 lira fiyat çerçevesinde telefonların eksikleri mutlaka oluyor. ya rami eksik koymuşlar ya ekrandan ya kısmışlar ya pilden, mutlaka bir kusur buluyorsun..şu da olsaymış bu da olsaymış dediğin zaman da zaten olanı var bak buyur 1500 lira diyor ki pazarlama stratejisi elbette.
    işlemci teorikte aynı gibi görünse de qualcomm un bir yetkilisinin yazısını okudum bu işlemci yani s4 play serisi olarak adlandırılan yeni işlemci(2012 ağustosta tanıtılmış) telefon üreticilerinin işlemci üzerindeki optimizasyonunu daha hakim kılarak akıcılık ve pil ömrü gibi durumları daha ii hale getiriyormuş.
    desirex in tasarımı son derece iyi bence. motorola atrix,motoluxe; sony xperia ray,u,p; galaxy s2 s3 s advnce gibi telefonların tamamından tasarımını başarılı buldum.(hepsini kurcaladım.tabiki tasarım kişisel bir durum:))
    ayrıca cihazda android 4.0.4 ve sense 4.1 yüklü.günümüzde yazılım herşey. birebir aynı donanım ve tasarıma sahip iki telefondan biri symbian biri android olsa 100-200 lira fazla verip android alacağımız kesin.o yüzden yazılım detayını da atlamayalım...
    teknoloji baş döndürücü hızla ilerliyor daha dün polifonik teknolojisine şaşırırken geldiğimiz nokta malum; ama forumlarda okuduğum beklentiler o kadar uçuk ki firmaların en iyi telefon diye çıkardıkları amiral gemisi telefonlar bile yerden yere vuruluyor...forumlardaki yorumlarla telefon tercih etmek çok zor çünkü ii bir telefon bulamıyorsunuz.Bu yüzden desire xi aldım..daha kimse alıp kullanıp inceleyip kötülememişken aldım kurtuldum.:D
    sürekli üzerine ekleyerek daha yeni ve iyisini yapan bir tek apple var o da kendini çok abartıp uçuk fiyatlardan satılıyor. bence hemen hemen aynı özelliklerde farklı tasarımlarda telefon çıkarılması daha iyi.her kesimin beğenisine göre farklı telefonlar olmuş olur..
    aynı donanımı ısıtıp ısıtıp tekrar sürmek bayatlamış bir durum olabilir ama nokia 2 htc için ağır olmuş:D

Hocam cihazın hayırlı olsun, güle güle kullan.

Benim tepkim HTC'nin son dönemdeki politikasına yönelik. Zira görünen köy;http://www.pclabs.com.tr/2012/10/29/htcnin-gelir-ve-kari-3-ceyrekte-de-dusmeye-devam-ediyor/

• Çizilmez ekranın olmaması kötü olmuş zira Türkiye'deki fiyatlarına göre düşünürsek bayağı pahalı benzeri bir ürün ile karşılaştıracak olursak Xperia Sola nın özellikleri daha ağır basıyor fiyatıda daha ucuz, daha alınabilir olması için fiyatın kesinlikle düşmesi lazım bu fiyata bu telefon alınmaz..
  • Birinci haftadan ekran camını çatlatmak gibisi yok, tanıdık telefoncuya sattım direk, kötü s3'e bile 549 lira ön panel fiyatı çekmişlerdi
    Neyse sıkılmışdım zaten, hevesimi aldığım şeyi elden çıkarmak gibi huyum var, taksitle aldık elimize nakit geçdi kötümü oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 30 Ekim 2012; 23:58:24 >
  • bu telefonun veri aktarım hızı düşük gibi duruyor, HSDPA: 7.2 Mbps..

kullanan arkadaş bu bakımdan bir sorun, eksiklik yaşıyorlar mı acaba?
  • bende 880 tlye istanbul bilisimden satin aldim.telefon oldukca hosuma gitti. 2 yil mobiltel garantisi var.
  • Video kayıt kalitesi 480p olmayaydı iyiydi
  • htc desire s imdeki 720 pden daha guzel geldi video cekimi bana :) performansi gayet iyi bence.tabii baskalari ne der bilemem
  • Vatan da 930 tl. İyi bir indirim olaydı iyiydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: özgün

bu telefonun veri aktarım hızı düşük gibi duruyor, HSDPA: 7.2 Mbps..

zaten o hızı aşacak bir internet hızını çoğu zaman bulamadığınızdan herhangi bir sıkıntı yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasakhan

quote:

Orijinalden alıntı: özgün

bu telefonun veri aktarım hızı düşük gibi duruyor, HSDPA: 7.2 Mbps..

zaten o hızı aşacak bir internet hızını çoğu zaman bulamadığınızdan herhangi bir sıkıntı yok...

ama benim evimdeki internet 20 mbps.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.