Şimdi Ara

DESTRO ayarından anlayan bir hayırsever aranıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://img494.yukle.tc/image.php?id=1016lpg.JPG
    http://img494.yukle.tc/image.php?id=9607benzin.JPG

Arkadaşlar merhaba.Aracım 1.4 turbo jet linea 2008 model.Üzerinde DESTRO marka kit var.Bulunduğum yerde bu kitin ayarını yapan yok.Dolayısıyla ayar kablosu alıp kendim yapmaya çalışıyorum.Ciddi bir silkeleme ve çekiş sorunu vardı.Yaklaşık 2 aydır yaptığım yüzlerce ayardan sonra en iyi ayarı yakalamış durumdayım.Ama aceba en ideal ayar bu mu? O konuda bir bilgim yok.Bu kitin ayarından anlayan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok minnettar olurum...
    Aracın üzerindeki enjektörler Rail IG1 3 Ohm... Şimdi benim özellikle merak ettiğim bu offset - alfa oranı...LPG ayarındaki temel kural benzin enjeksiyon sürelerinin hem benzin hemde lpg de aynı olması diye biliyorum.Peki bu enjeksiyon sürelerini eşitlerken Offset üzerinden mi yoksa alfa üzerinden mi eşitleyecez. Mesela offset in belirli bir standartı mı var.O standarta getirip alfa üzerinden mi enjeksiyon sürelerini eşitleyecez... Bu arada araç kesinlikle otomatik kalibrasyonu kabul etmiyor.Offset 2.4 e fırlıyor.alfa değeride 1 e çıkıyor.Silkeleme sorunu ve çekiş sorunu oluşuyor.Bu MAP haritaları benim noktasal müdahalelerimle oluşturuldu.Özellikle 2000-3000 devir arası ciddi bir çekiş sorunu vardı.Seyir halinde o devirlerin denk geldiği noktaları zenginleştirdim.Geri kalanıyla oynamadım pek.Zaten turbo maximum çevirdiği zaman mavi top haritanın dışına fırlıyor...Ona müdahalede bulunamıyorum...
    Bu son ayarla birlikte ciddi bir problem kalmadı.Ama şöle birşey farkettim. araç soğukken lpg çekişi çok daha iyi.resmen benzinden farksız.Fakat biraz ısındığında çekiş bariz düşüyor.Bunun neyden kaynaklı olduğunu çözemedim...Deneyimli arakdaşlar bu ayar haritalarını yorumlayabilirse çok minnettar olurum...Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1.4 RXT -- 25 Nisan 2014; 19:16:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.