Virtual Private Server Bunu nasıl alırız, nasıl kullanırız? Teknolojiden anlayan biri değilim. Bunu kullandığım zaman farklı bir bilgisayardan bağlanmış gibimi oluyorum. Virtual Machine ile bu farklı şeylermi? |
VPS den anlayan varmı?
-
-
Aylik en az bir dolar karsiligi bir sunucu bilgisayarinin bir kismini kiraliyorsun. 7/24 acik kalan bir pcn olmus oluyor. Bu pc genellikle kendine ait degismeyen bir ip adresine sahip oluyor.
Bu sunucularda genelde linux dagitimlari calisir. Bir grafik arayüzü yüklersen ve uzaktan kontrol yazilimi yuklersen istedigin zaman istedigin yerden mouse klavyeyle teamviewerdan baska pcye baglanmis gibi uzaktaki bu sahip oldugun pcyi kullanabilirsin.
Millet bu bilgisayarlari niye kiraliyor?
Websitesi host etmek
Vpn sunucusu kurmak
Oyun sunucusu kurmak
Mail sunucusu kurmak
Nextcloud benzeri hizmetleri calistirmak
Vb. sebepler icin kiraliyor.
Bunun uzerinden bir sunucuya baglanirsan farkli bilgisayardan baglanmis gibi olursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam teşekkür ederim.
benim bağlanma amacım, bi sitededn ban yedim ve ne yaptıysam atlatamadım banı. inanılmaz gelişmiş bi bot yazılım kullanıyorlar ve sanırım bu yazılım benim cihaz bilgilerimi biliyor. kullandığım cihazı değiştirmem gerekiyor ancak fakat biri bana VPS kullanmamı önerdi. Sizce bu sorunuma kesin çare olurmu? Kullandığım cihazın bilgileri tamamen değişiyormu? girdiğim websitesi VPS veya VM kullandığımı anlarmı?
-
Modemi kapatıp beş dakika bekleyip yeniden açınca ip adresin değişiyor mu?
www.ipchicken.comIP Chicken - What is my IP address? Free public IP lookup.https://www.ipchicken.com -
hocam bunu denedim. Evet değişiyor fakat ilk iki kısmı aynı. Yani 999.999.10.10 ise, 999.999.8.8 oluyor. Belki ilk iki kısmı kara listeye almış olabilir bot. 5-6 kere denedim fakat hepsi banla sonuçlandı. IP loglarımı tutuyorlar.
Bu arada amiunique.com dan baktığım zaman aslında beni ele verebilecek bir sürü detay var, timezone dan tutun ekran çözünürlüğüne kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666putin666 -- 17 Mart 2023; 20:42:38 > -
Bir kişi için tüm ipleri engelleyeceklerini sanmıyorum. Muhtemelen çerezlerden ve tarayıcı parmak izinden buluyorlar seni.
Brave browser ile dener misin? Ama kullanılmamış mail ve ip kullan. Yani o ip adresiyle redditi ilk kez brave üzerinden aç. Üye olursan temiz bir mail kullan.
-
bunların hepsini denedim. yeni tarayıcı, yeni mail, sıfırlanmış çerezler vs.
-
Brave'i denedin mi? Sürekli yeni tarayıcı parmak izi oluşturuyor. Yeni tarayıcı kurup çerezleri eski tarayıcından içe aktarıyorsan bir anlamı kalmıyordur. (Kurulumda sorar bunu.)
Temiz ip üzerinden gir. Daha önce siteye girdiğin ip ile brave'i denersen de bi anlamı kalmaz. Eski tarayıcıyı açıp siteye girince çerezlerden ipyi direkt kaydediyordur çünkü. Sonra da brave vs. işe yaramıyordur.
Brave'e alternatif librewolf var.
Mobil verin varsa her uçak modunu açıp kapattığında yeni ip veriyor. VDS için uğraşmadan önce deneyebilirsin.
-
Bilgisayarına vpn kurmayı denedin mi?
-
Yalnız bu bot donım üzerinden de banlamış olabilir. Ethernet kartının mac adresi örneğin. Bunu atlatman için yeni pc geçmen lazım tabi mac adresi üzerinden banladığından emin olduğunda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İnternet siteleri ethernet kartlarımızın mac adreslerini biliyor mu?
-
Evet. İsterse sen izin verirsen bilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- makinede kedi tüyü nasıl temizlenir
- kulağa gliserin damlattıktan sonra ne yapılmalı
- hakim mi savcı mı
- sun-fix yapiştirici yorumları
- kredi kartındaki parayı nakite çevirme
- prompt mühendisliği
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
- para sayma makinesi bim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X