Şimdi Ara

Detaylarıyla microsdhc kartlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
35
Favori
58.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NS_85

quote:

Orijinalden alıntı: siber86

quote:

Teşekkürler siber86 iletişime geçtim o satıcıyla

Dün aldığım Ars S'in içinden çıkan markasız class 2 hafıza kartı beni şaşırttı, keçke 16 GB olsaydı onu kullanmaya devam ederdim

İşte sonuçlar:

8 GB OEM C2 Arc -s
    -----------------------------------------------------------------------
    CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 19.467 MB/s
    Sequential Write : 5.712 MB/s
    Random Read 512KB : 18.875 MB/s
    Random Write 512KB : 1.417 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.025 MB/s [ 738.5 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.608 MB/s [ 148.4 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.986 MB/s [ 729.0 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.435 MB/s [ 106.1 IOPS]

Rica ederim bende arc kullanıcısım buda benim kartın test sonuçları evet içindeki de iyidi hemde class 2 olmasına rağmen ama 8 GB yetmiyor işte :))

Detaylarıyla microsdhc kartlar

Bana da 8 yetmiyor, 32 de fazla esasında. O yüzden vodafone kampanyasındaki 16 GBlık Toshiba'yı aldım, pişman olmam umarım

hayırlı olsun dostum şimdiden eline geçince onunda test sonucunu gönderirisen iyi olur merak ediyorum nasıl performansı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dün aldığım Ars S'in içinden çıkan markasız class 2 hafıza kartı beni şaşırttı, keçke 16 GB olsaydı onu kullanmaya devam ederdim

İşte sonuçlar:

8 GB OEM C2 Arc -s

Rica ederim bende arc kullanıcısım buda benim kartın test sonuçları evet içindeki de iyidi hemde class 2 olmasına rağmen ama 8 GB yetmiyor işte :))

Bana da 8 yetmiyor, 32 de fazla esasında. O yüzden vodafone kampanyasındaki 16 GBlık Toshiba'yı aldım, pişman olmam umarım

hayırlı olsun dostum şimdiden eline geçince onunda test sonucunu gönderirisen iyi olur merak ediyorum nasıl performansı ?

Kamupanya'dan sipairş ettiğim Toshiba 16 GB hafıza kartım geldi. Kutuyu ilk gördüğümde başladı hayal kırıklıkları...
    Sitedeki görselde kutunun sol altında görülen "Read speed up to 20MB/sec - Write speed up to 10 MB/sec" ibaresi bana gönderilen kartın kutusunda yok ve kart tayvan malı

Bir umutla teste başladım ama ne yazık ki test sonuçları pek iç açıcı değil özellikle de rastgele okuma yazma değerleri berbat.

Sequential Read : 17.536 MB/s
    Sequential Write : 5.044 MB/s
    Random Read 512KB : 16.647 MB/s
    Random Write 512KB : 0.775 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 1.821 MB/s [ 444.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.006 MB/s [ 1.6 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 1.899 MB/s [ 463.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.011 MB/s [ 2.6 IOPS]

Test : 100 MB [G: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2012/02/15 15:42:49
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

Hemen durumu kamupanya destek hattına bildirdim, ilgili birimlerle temasa geçip dönüş yapmalarını bekliyorum şu an...

• Ben de hala ebay dan gelecek olan team 16gb calss 6 kartımı bekliyorum. Yurda giriş yapmış sanırım cumaya kadar elimde olur ben de sonuçları burdan paylaşırım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşte sonuçlar:

8 GB OEM C2 Arc -s

Kamupanya'dan sipairş ettiğim Toshiba 16 GB hafıza kartım geldi. Kutuyu ilk gördüğümde başladı hayal kırıklıkları...
    Sitedeki görselde kutunun sol altında görülen "Read speed up to 20MB/sec - Write speed up to 10 MB/sec" ibaresi bana gönderilen kartın kutusunda yok ve kart tayvan malı

Bir umutla teste başladım ama ne yazık ki test sonuçları pek iç açıcı değil özellikle de rastgele okuma yazma değerleri berbat.

Sequential Read : 17.536 MB/s
    Sequential Write : 5.044 MB/s
    Random Read 512KB : 16.647 MB/s
    Random Write 512KB : 0.775 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 1.821 MB/s [ 444.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.006 MB/s [ 1.6 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 1.899 MB/s [ 463.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.011 MB/s [ 2.6 IOPS]

Test : 100 MB [G: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2012/02/15 15:42:49
    OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)

Hemen durumu kamupanya destek hattına bildirdim, ilgili birimlerle temasa geçip dönüş yapmalarını bekliyorum şu an...

Vaybe arkadaş vodafone dedik iyidir dedik görüyomusun başa geleni az kalsın bende ordan alıyodum. Geçmiş olsun arkadaşım umarım iadesini yapabilirsin.

• quote:

Vaybe arkadaş vodafone dedik iyidir dedik görüyomusun başa geleni az kalsın bende ordan alıyodum. Geçmiş olsun arkadaşım umarım iadesini yapabilirsin.

Hiç sorma ya. Telefonla görüştüm, ürünü açtığım içinişlem yapamazlarmış Bir de yazılı olarak doğrudan yetkililerle iletişime geçin dedi telefondaki bayan. Ben de bir de onu denedim, bakalım ne olacak
  • Merhabalar, uzun bir piyasa araştırması yaptıktan sonra Xperia Arc S telefonuma Samsung 32 gb Micro sdhc Class-10 Kart almaya karar verdim.. Ama ankarada istediğim fiyata orjinal bulamadım.. Ankaralılar bilir, Balıkçıoğlu işhanında ve Yanındaki telefon Borsasında satılan kartların hepsi Çakma.. Satıcının biri samsung diye kart verdi 100 lira istedi ama verdiği samsung sd kartın ambalajının arkasına nedense Samsung Baskı yapmayı unutmuş :))..Orjinalde böyle bişey yok..Arkaları baskılıdır ve barkod yazar... altında seri noları yazar. Piyasa böyle işte arkadaşlar her söylenene inanmayın.... Elektroworld de Buldum Orjinal Genuine Samsung 32gb ama bununda fiyatı 186 Tl İdi...Bende Samsung Store Kore online mağazasında 2 adet 32gb aldım.. Tanesi 62.5 dolardan 125 dolar +16 dolarda kargo ödedim..246 liraya 2 tane orjinal Samsung almış oldum (Fazla beklemek istemediğimden Express gönderi istedim)..Sanırım 1 haftaya elimde olur..
    Artık gelecek olan Kartın birini satar kargo masrafımı düşürmüş olurum.... böylece kartın bana maliyeti de inecek...Türkiyeden almış olsaydım 2 kart için ödeyeceğim para 186 x 2 = 372 tl idi

Arkadaşlar bu cihazı bu fiyattan aşağı bulursanız 2 kez düşünün.. E-bayde satılanlar genelde çin üretimi... Samsung'un çin piyasasındaki elektronik üretici firmalar için piyasaya sürdüğü oem üretimi.. Class v.s aramayın.. ..Örneğin e bayde 49 dolara 32gb samsung satan Satıcılarla irtibata geçip göndereceği kartların seri no larını istediğimde veremediler (Almadan önce seri no sorgulatacaktım samsung store'dan)= Koredekilerin arkasında made ın korea yazıyor ve seri no faturaya işleyip gönderiyorlar...Yani herşey olması gerektiği gibi)

Yabancı sitelerden alışveriş yaparken ya üretici firmanın web sitesinden alın yada yüksek satış rakamına ulaşmış Best Rated satıcılardan...Ama mesaj yazdığım 2 Best Rated Satıcı da olumsuz bir durumla karşılaştım. Bende gittim 10 dolar fazla verip samsung store dan aldım.... Satıcıya Israr ettiğiniz zaman ve sahte ile orjinali ayıracak bilgide olduğunuzu gösterdiğiniz zaman, genelde karşı taraftaki satıcı, ürün elinize geçtikten sonra yaşayacağınız hayal kırıklığı sonrası, yapacağınız olumsuz yorumla profil puanın düşeceğini bildiği için size satış yapmak istemiyor.....

• http://www.ebay.com/itm/32GB-Class-10-C10-microSD-TF-SDHC-Memory-Card-Adapter-4-In-1-Reader-/260959742992?pt=PDA_Accessories&hash=item3cc269ac10
    Mesela bu 32GB Class microSDHC class 10 olduğunu yazmış. 32 dolar civarı şu an. %99.5 de olumlu dönüş almış ama?
  • çok açıklayıcı bi konu olmuş NESTRA. eline emegine saglık

bende Xperia Neo için class 10 16 yada 32 gb hafıza kartı bakıyordum
    Bu konuyu okudukdan sonra anladımki 8 yada 16 gb. class 6 benim için en uygun sd olucak.

acaba 8-16 gb. class 6 en uygun ( fiyat /performans ) tavsiesi olan warmı ?
  • http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820313184

Bu nasıl sizce? Güvenilir site burası. Class 4 team 32 gb.
    write 4.7MB/s
    read 18.1 MB/s
    Kargo parası yok 26 dolar. Normalde 35 dolar filan diğer sitelerde. Nedersiniz? Ben Huawei u88800 için istiyorum. Depolamaiçin genelde, belki bazı uygulamaları atarım yer açılsın diye; büyük olanları. Müzik, film filan.
  • Merhaba markasız olarak aldığım 16 GB class 6 nın performansı :) 29 TL

git git ten :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mgahan93

Merhaba markasız olarak aldığım 16 GB class 6 nın performansı :) 29 TL

Benim Toshiba'yı ezmiş
    Ama bundan alsam aldığım da aynı performansı verir mi ki?
    Aldığınız satıcının linkini gönderir misiniz bana?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mgahan93

Merhaba markasız olarak aldığım 16 GB class 6 nın performansı :) 29 TL

Benim Toshiba'yı ezmiş
    Ama bundan alsam aldığım da aynı performansı verir mi ki?
    Aldığınız satıcının linkini gönderir misiniz bana?

VALLA bende de tohiba class 4 vardı ezdi dedim ama PC den dosya atarken bu class 6 2.60 mb ile dosya taşırken toshibayada aynı dosyayı at dedim 3.10 mb ile trasnfer yaptı. anlamadım ben birşey. değmez 30 tl harcama benim gibi

• Hafıza kartı alacak arkadaşlara seslenmek istiyorum. bu iş için gerçekten para ve esaslı bir zaman harcadım ....

Eklediğim resmide biri Toshiba16GB class 4 diğeride markası olmayan 16GB class 6 lık bir karttır. Bunlar direk PC ye aparat takılarak test yapılmıştır.

SD TOOL sonucunda

TOSHİBA değeri -------- Markasız class 6 da
    yazma 4,5 mb ------------ yazma 9,4 mb
    okuma 15 mb ---------- okuma 19 mb

ANtutu programında ise

yazma 4.8 mb ---------- yazma 5.0 mb
    okuma 11.5 mb ---------- okuma 17,8

buradan anlaşılan TOSHİBA kaybetmiş görünüyor . ANCAK geldik asıl probleme PC den çeşitli boyutlarda dosya transferinde gördüğüm durum tam tersidir.

tek dosya 1 gb - iki dosya 1 GB şeklinde ve 250 mb değerler şeklinde denedim TOSHİBA 2 kat daha hızlı yazmaktadır . toshiba class 4 ortalam 5 mb ile aktarıma devam ederken MARKASIZ olan class 4 ortalam 2,9 mb ile aktarımı yapmaktadır.

karışık 300 mp3 şarkı 1.3 GB dosyada yine iki kat daha hızlı toshibaya trasnfer yapıldığını tespit ettim.
    testlerde hep geri kalan toshiba nedense dosya tranferinde çok daha hızlı çıktı.

SD kartların teslerini telefona bağlantı kablosu ve direk aparat ile PC üzerinden bu tesler yapılmıştır.

crytaldismark programında kablo ile telefon üzerinde testler başka sonuç verirken PC ye direk ek aparat ile takılarak yapılan testler çok farklı değerleri ortaya çıkarmıştır.

En doğrusu Class bu durumda yalan olmakla berarber en iyi tercih iyi bir markanın micro SD kartını alarak telefonlarda çok daha iyi sonuç almak ve dosya trasnferinde daha hızlı sonuc alacağımızı öğrenmiş oluyorum . düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim...

Not : iki kartada boş ve dolu ( aynı dosyalar varken testler yapılmıştır . ) Bu aşağıdaki test sonuçları direk aparat ile PC kart okuyucusunda yapılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idil_ka -- 22 Şubat 2012; 13:56:12 >

• Bu tespit ettiğim durum tartışmaya açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idil_ka -- 22 Şubat 2012; 12:45:19 >
  • crytaldismark programında kablo ile telefon üzerinde testler aşağıdaki gibidir ve kazanan sağlam marka toshiba olmuştur. En azından kararlı iyice kafanız karıştı ama sonuc olarak kaliteli bir marka almak doğru olandır.

Birde cihazınızın okuma yazma kapasiteside önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idil_ka -- 22 Şubat 2012; 14:01:28 >

• benchmark testi ile dosya aktarırken farklı sonuç alınması ilginç durum. bunu biraz araştırmak lazım . çok güzel bir tespit olmuş teşekkürler.

bu arada konunun kendi kendisine ilerlemeye başladığını görmek çok güzel. katılımı olan herkeze teşekkür ederim.
    ilk mesaja "sık sorulanlar" bölümü ekledim ve hd video için gereken en az hız ile ilgili ideos x5 konusunda yazdığım açıklamayı koydum.
    güncellememi veya eklememi önerdiğiniz bilgileri lütfen mesaj yazınızki ilk mesaj olabildiğince çoğu şeyi cevaplayabilecek nitelikte kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 24 Şubat 2012; 19:38:59 >
  • kart hafızası doldukça yazma hızı testlerde düşüş göstermektedir.
  • yurt dışından ucuza kargo dahil
    micro sd card alabileceğimiz
    bir site var mı?
  • Arkadaşlar cep telefonları için PC üzerinden formatlama yada biçimlendirme yaparken kaç kb ile format yapılmalıdır.

16 - 32 - 64 ?????
  • yurtdışından almak için mymemory.uk yada amazon araştırılabilir. bu sitelerle ilgili forumda başka konular zaten var oraları araştırmanızı öneririm. önceden bahsi geçtiği gibi ebay sahte ürünlerin çok olması sebebi ile sakat.

kartlara format atarken eğer aradaki farkı bilmiyorsanız herzaman default (varsayılan) olarak format atın. Genelde 32 dir ama karta göre değişebilir. bunu değiştirmenizin genelde zararı olmaz ama karta göre veri kaybı ihtimalini arttırabilir yada kullanılan bellek çipine göre performansı etkileyebilir. dosya sistemi olarak fat32 kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.