Şimdi Ara

Detaylarıyla microsdhc kartlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
35
Favori
58.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mgahan93

O zaman benim anladığım şu ;

Foto ve video yada PC den yüksek MB li dosya aktarımları yapmak için Class 10 yüksek hızlı yazma okuma kartları tercih edilmeli.

Android ve diğer cep telefonları içinse Class hızından ziyade random 4K yazma ve okuma hızları yüksek olan kartlar alınmalı.

doğru. foto kamera (compact makinalar için önemli değil dslr diyelim) ve video kamera diyelim biz ona ama. sonra yine karışmasın
  • quote:

Merhaba;

Samsung micro 8 GB Class 2 olan kartın bilgileri

Detaylarıyla microsdhc kartlar

Evet toshiba 16 GB Class 4 geldi. Performansı olarak okuma hızı 2 mb önde diğerleri aynı çıktı. Tek eksik yönü yazma hızı 4 Mb çıktı :(

Keşke Team 16 GB class 10 alsaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

cevabını buldum ama kartı satın aldım bile. telefon'da kullanıcam, uygulamalarda takılma olmaması gerek. geri versem mi acaba? lexar vardı güvenip alamadım (class 6)

seri numarası: sd-c16gj (bl3a)

Sequential Read : 18.863 MB/s
    Sequential Write : 4.776 MB/s
    Random Read 512KB : 17.629 MB/s
    Random Write 512KB : 0.691 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.043 MB/s [ 498.7 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.006 MB/s [ 1.5 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.113 MB/s [ 515.8 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.010 MB/s [ 2.4 IOPS]

tecrübe sahibi olarak kendi cevabımı veriyorum. kesinlikle bu kartı almayın. eski kingston class 4 kartımdan buna dosyaları atayım dedim, kingston'un bilgisayara atması 2-3 dakka sürerken bu karta aynı dosyaları atmam 15 dakkamı aldı. okuma-yazma hızları bu kadar fark etmemesi lazım.

açıkçası toshiba markasının bütün ürünlerinden nefret ediyorum. daha önce flash belleklerini de kullanmıştım onlar da böyle yavaştı. kartı elden satın alayım diye uğraştım, bi sürü mağaza gezdim sadece toshiba class 4 16 gb ve lexar class 6 16 gb bulabildim. satıcılar da, müşrteriler de bu konuda bilgisiz.

kötü tecrübelerimi aktarmıştım. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

cevabını buldum ama kartı satın aldım bile. telefon'da kullanıcam, uygulamalarda takılma olmaması gerek. geri versem mi acaba? lexar vardı güvenip alamadım (class 6)

seri numarası: sd-c16gj (bl3a)

Sequential Read : 18.863 MB/s
    Sequential Write : 4.776 MB/s
    Random Read 512KB : 17.629 MB/s
    Random Write 512KB : 0.691 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 2.043 MB/s [ 498.7 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.006 MB/s [ 1.5 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.113 MB/s [ 515.8 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.010 MB/s [ 2.4 IOPS]

tecrübe sahibi olarak kendi cevabımı veriyorum. kesinlikle bu kartı almayın. eski kingston class 4 kartımdan buna dosyaları atayım dedim, kingston'un bilgisayara atması 2-3 dakka sürerken bu karta aynı dosyaları atmam 15 dakkamı aldı. okuma-yazma hızları bu kadar fark etmemesi lazım.

açıkçası toshiba markasının bütün ürünlerinden nefret ediyorum. daha önce flash belleklerini de kullanmıştım onlar da böyle yavaştı. kartı elden satın alayım diye uğraştım, bi sürü mağaza gezdim sadece toshiba class 4 16 gb ve lexar class 6 16 gb bulabildim. satıcılar da, müşrteriler de bu konuda bilgisiz.

kötü tecrübelerimi aktarmıştım. :(

lexar (class 6) içinde aynı kötü yorumlar yapılmıştı. güya bütün formu 3 4 kere okudum ama bu sizin yazdığınızı görmemişim.
    Toshiba dedim bende nefret ettim

2 aralıkta markasını yazmadığın için dikkat etmemişim. yanarım ki ne yanarım 49 tl ye 16 GB aldım.

Artık toshibayı canon foto da kullanırım.

şimdi ya Transcend MicroSDHC yada TEAM bakacağım. sen ne tavsiye edersin. gerci scandiskte çok başarılı deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idil_ka -- 27 Ocak 2012; 16:45:41 >

• 16gb tosdhiba japonya üretim kartın farklı programlarla test etip ss leri koyuyorum.

programlar:
    crystaldiskmark (64bit)
    flash memory toolkit
    usbdeview

öncekinden daha detaylı bir test oldu böylece.
    aynı bilgisayar ve aynı kart okuyucu (telefon ile değil direk Transcent kart okuyucu ile test ettim) olmasına rağmen farklı programlar bile farklı sonuçlar verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nestra -- 28 Ocak 2012; 0:55:02 >

• Test ettiğim ve kullandığım bazı MicroSDHC kartlara ait bilgiler:
    1- Kingston 8GB Class4 MicroSDHC
    2- Team 16GB Class10 MicroSDHC
    3- Team 16GB Class6 MicroSDHC (Ideos X5'de bunu kullanıyorum şu an)

1- Kingston 8GB Class4 MicroSDHC

Alındığı yer: Hepsiburada
    Link: Kingston 8 GB Class 4 Micro SDHC Hafıza Kartı SDC4/8GB
    Fiyat: Ocak.2012'de aldığımda ~20 Tl idi
    Fotoğraflar (Kendi çektiklerimdir):

Detaylarıyla microsdhc kartlar ...  Detaylarıyla microsdhc kartlar

CrystalDiskMark 3.0.1 sonucu:

2- Team 16GB Class10 MicroSDHC

Link: Team 16GB Class 10 Ultra Micro Secure Digital Hafıza Kartı + SD Adaptör (TMMSD16GC10)
    Fiyat: Aralık.2011'de aldığımda ~66 Tl idi
    Fotoğraflar (Kendim çekmemiştim, bunlar netten):

CrystalDiskMark 3.0.1 sonucu:

3- Team 16GB Class6 MicroSDHC (Ideos X5'de bunu kullanıyorum şu an)

Link: Team 16 GB Class 6 Ultra Micro Secure Digital Hafıza Kartı + SD Adaptör (TMMSD16GC6)
    Fiyat: Ocak.2012'de aldığımda ~53 Tl idi
    Fotoğraflar (Kendi çektiklerimdir):

CrystalDiskMark 3.0.1 ve H2testw v1.4 sonucu:

----------------------------------------------------------------------- 
    CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
    Crystal Dew World :http://crystalmark.info/
    -----------------------------------------------------------------------
    * MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 19.005 MB/s
    Sequential Write : 11.836 MB/s
    Random Read 512KB : 18.649 MB/s
    Random Write 512KB : 0.919 MB/s
    Random Read 4KB (QD=1) : 3.177 MB/s [ 775.7 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=1) : 0.058 MB/s [ 14.1 IOPS]
    Random Read 4KB (QD=32) : 2.956 MB/s [ 721.6 IOPS]
    Random Write 4KB (QD=32) : 0.036 MB/s [ 8.9 IOPS]

Test : 1000 MB [F: 0.0% (0.0/14.9 GB)] (x5)
    Date : 2012/01/28 16:40:29

Bu arada karşılaştırma olması için Huawei IdeosX5'in 2GBlık Dahili SD bölümünün de CrystalDiskMark sonucunu vereyim:
    (Özellikle 512K ve 4K random yazma hızlarına dikkatinizi çekerim!)

Test Ortamı:
    Cihaz: Packard Bell VR46 Netbook
    Kart Okuyucu: Netbookun dahili Alcor kart okuyucusu
    İşletim Sistemi: Windows XP Professional SP3
    Test yazılımları: CrystalDiskMark 3.0.1 ve H2testw v1.4
    Tüm testler kartlar windows içinden FAT32 ile tam (hızlı değil) formatlandıktan hemen sonra tamamen boşken yapılmıştır!

Notlar:
    * Yüksek kapasiteli kartlar 32K cluster boyutu ile formatlanmış olarak geliyor. Ancak Windowsda kendim formatladığımda 8GBlıklar 4K ve 16GBlıklar ise 8K cluster boyutu ile formatlanıyor. "SDFformatter v3.1" yazılımı ile formatladığımda ise 32K ile formatlanıyor ama bu şekilde yaptığımda Huawei Ideos X5 "kart bozuk" hatası veriyor, Windowsun kendi biçimlendirmesi ile düzeliyor tekrar! 32K clusterın farkı ne diyecek olursanız, gözlemlediğim kadarıyla bazı durumlarda okuma-yazma hızlarını %5 civarında artırabiliyor, tam etkilerini bilemiyorum. (Telefonun içinden formatlandığında ise 32K ile formatlanmıyor zaten.)

* H2testw yazılımı öncelikli olarak sahte (olduğundan daha yüksek kapasiteli görünen) USB ürünlerini belirlemekte kullanılıyor olsa da, arızaları tespit ve benchmark amaçlı da kullanılabilir, tavsiye ederim.

* Ben ürünleri hediye çeklerim de olduğu için Hepsiburada'dan aldım ve 8 yıllık müşterileriyim, o yüzden üstte bilgilendirme ve araştırma amaçlı linklerini verdim. Ancak alışveriş için öncelikli olarak başka mağazaları tercih etmenizi öneririm. Ayrıntıya girmeyeyim, ancak internette bunun sebeplerini çokca görebilirsiniz, macera arıyorsanız bilemeyeceğim tabii .

• Çok faydalı bir konu.
  • Team 16GB Class6 MicroSDHC .telefon kullanımı acısından daha basarılı olacağını düşünüyorum....
  • konu muhteşem süleyman
  • Ben bugün samsung s2 telefonuma lexar 8gb class 10 aldım 45 tl ye tabi burayı şimdi okudum sanırım class 10 telefona zararlı imiş geri versemmi acil yardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 3 Şubat 2012; 17:52:01 >
  • Arkadaşlar 35 TL'ye 16 GB toshiba kart almayı düşünüyorum ve %100 orjinal yalnız üretim yeri taiwanmı japonyamı emindeğilim çok farkedermi ? fiyat her halükarda uygun geldi. aslında alacağım yerde 32 GB olsaydı onu alıcaktım ama fiyat uygun ve %100 orjinal diye 16 Gb la yetinicem gibi
  • Samsung galaxy ace android cep telefonu . Benim için hız önemli müzik, film,uygulama, program. Aşırı derecede program uygulama yok , Orta seviyede . Class 10 almayı düşünüyodum formu tamamen okuyamadım gözlerim yoruldu k. bakmayın. Bu konuyu iyi bilen biri cevap verirse iyi olur 8 gb lik bi hafıza bana yeter. Class kaç almalıyım ?
  • Transcend SD HC class 6 8 GB 2 yıl önce almıştım. CANON sx200 de kullanıyorum. gayet başarılı

• quote:

Orijinalden alıntı: danger61

Samsung galaxy ace android cep telefonu . Benim için hız önemli müzik, film,uygulama, program. Aşırı derecede program uygulama yok , Orta seviyede . Class 10 almayı düşünüyodum formu tamamen okuyamadım gözlerim yoruldu k. bakmayın. Bu konuyu iyi bilen biri cevap verirse iyi olur 8 gb lik bi hafıza bana yeter. Class kaç almalıyım ?

16 gb team class 6 almalsın

• quote:

quote:

Samsung galaxy ace android cep telefonu . Benim için hız önemli müzik, film,uygulama, program. Aşırı derecede program uygulama yok , Orta seviyede . Class 10 almayı düşünüyodum formu tamamen okuyamadım gözlerim yoruldu k. bakmayın. Bu konuyu iyi bilen biri cevap verirse iyi olur 8 gb lik bi hafıza bana yeter. Class kaç almalıyım ?

8 gb yeter de class 10 daha iyi olmaz mı emin misin ?

• quote:

quote:

quote:

8 gb yeter de class 10 daha iyi olmaz mı emin misin ?

o zaman bunu alıyım ?http://www.hepsiburada.com/Liste/team-8-gb-class-6-ultra-hizli-micro-secure-digital-hafiza-karti-sd-adaptor-tmmsd8gc6/productDetails.aspx?productId=bd53106&categoryId=1100011

• [simage][/simage]
    Programı yukledim all dedim bu çıktı yanlısmı yaptım acaba galaxy ace içinden çıkan 2gb kart

• quote:

Orijinalden alıntı: ramzeyu

[simage][/simage]
    Programı yukledim all dedim bu çıktı yanlısmı yaptım acaba galaxy ace içinden çıkan 2gb kart

resimden de anlaşıldığı üzere PC nin anakartını seçmişsiniz. Sağ üst köşeden hafıza kartın gözünü seçmelisiniz. Mesela H-G v.b.
  • Burdaki yorumları okuduktan sonra Neo V telefonum için 16 gb team class 6 siparişi verdim Ebay dan bakalım şansımıza ne çıkacak
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.