Şimdi Ara

Detaylı İngilizce Öğrenme ve Konuşma Rehberi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
304
Favori
147.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben 1 aylık süreçte gramer konularını bitirdim en azından deftere yazdım.Dün itibariyle dizi izlemeye başladım fakat 3 sorum var;

1. Bazı kelimelerin cümlede hangi tür(sıfat,zamir,zarf vb.) olarak kullanıldığını anlayamıyorum bu çalışmamda bir eksiklik yaşatır mı yoksa gerek yok mu?

2.Bazı cümleleri ise çeviremiyorum , çevirtemiyorum örneğin "so let's get that taken care of " buradaki cümle "öyleyse halledelim" gibi bir şeymiş, "öyleyse" kısmını anlayamıyorum sanki bazı kelimeler gereksiz kullanılmış gibi bir türlü çeviremedim bu benim eksikliğim mi yoksa ileride düzelir mi?

3.Galiba cümleleri direkt çevirmememiz gerektiğini sadece anlamlaştırın dediğinizi düşünüyorum.Cümleyi yanlış anlamlandırsak bile mi bu durumu yapmalıyız?.Örneğin ben cümlenin kelimelerini anlamlarını yazarım kendim çevirmeye çalışırım ve son olarak da bu cümle neyin nesiymiş diye çevirtirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirAhmetFS -- 26 Ağustos 2020; 16:50:26 >

• omer_nergizz O kullanıcısına yanıt
    Yazıcıdan çıktı alınabilir.
  • SirAhmetFS S kullanıcısına yanıt
    1.Anlamaya çalış.Bulamıyorsan ilgili konulara tekrar bak.Önemli olan o cümleyi bakıp geçmek değil incelemek.
    2.Bu normal.Kelime ve deyimsel fiil öğrendikte hızlanacaktır.Zaten çevirmeye çalışmayın anlamaya çalışın diyorum.
    Çevirme işi apayrı bir olay.
    3.Doğru anlamını bulmaya çalışacaksın.Sonuçta kelimelerin Türkçe manalarına bakabiliyorsunuz.En uygun kullanım hangisiyle onu seçeceksiniz.
  • Bölümdeki bütün cümleleri mi yazalım hocam?
    Ben Friends dizisini izliyorum.Dizini ilk bölümünde şöyle bir cümle var:
    I realized I was more turned on by
    this gravy boat than Barry.
    Buradaki "turned on" manası ne?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depardaillan -- 1 Eylül 2020; 14:42:37 >
  • Detaylı İngilizce Öğrenme ve Konuşma Rehberi

Hocam burdaki gunluk ders sayisi ile dizi bolum sayisi eszamanli mi gitmesi gerekir ?
    Yani 1.ders 1.bolum, 2.ders 2.bolum gibi ?
  • Arkadaşlar lütfen diyorum seviye seviye gidin.a1 a2 b1 b2 boşuna oluşturulmadı.

Ben bütün zamanları tek celsede öğreneyim ve var demeyin.(ben dedim ve çok pişmanım) Çünkü seviye seviye öğrendiğinizde internette seviyenize uygun kitaplar bulup pratik yapabiliyorsunuz. ve pratik yapmazsanız dil denen şeyi öğrenmeyi unutun arkadaşlar. Pratiksiz yapma ihtimaliniz YOK.

Misal yine bütün zamanları tek celsede öğrenirsiniz ama pratik yapmaya gelince birisi çocuk oyuncağı iken öbürü olimpos dağına çıkartır sizi. pratik yapacak kaynak bulamazsınız. sonraki seviyede öğrenmeniz gereken tense'in mesela pratiğide diğer zor konularla beraber gelir onlarıda bilmediğiniz için. işler boka sarar...
  • depardaillan D kullanıcısına yanıt
    Sadece önerdiğim dizilerle çalışmanı öneririm.
    Seçilirken birçok faktör inceleniyor.
  • cnbzkrt kullanıcısına yanıt
    Hayır eşzamanlı olması mümkün değil.
    Diyelim ki 1.gün seçtiğin dizinin 1.bölümünden 10 cümle inceleyip deftere yazdın.
    2.gün önce dün incelediğin ilk 10 cümleyi tekrar edip sonra çalışmaya devam ediyorsun.
    Bu şekilde bir önceki günlerde çalıştığın konular 10 gün boyunca tekrarlanmış oluyor.
    10 gün sonra bunları tekrar etmeyi bırakıp sonraki 10 güne geçiyorsun.
    Yani tekrarlar 10,10 şeklinde ilerliyor.
  • Oğuzhan/ kullanıcısına yanıt
    1.sayfada konular zorluk düzeyine göre sıralandı.Ama bu seviye sıralaması demek değildir.
    Seviye sıralaması yapmak Cambridge,Oxford gibi CEFR sistemine uygun kitaplar çıkaran kurumlar tarafından yapılıyor.
    1.sayfada bu zorluk düzeyi ve seviye düzeyi konusunda açıklamalar var.

Zaten tüm zamanları kısıtlı sürede öğrenirsen kısa sürede unutursun.
    Zamanlar konusunu ayrı ayrı öğrensen de unutacaksın.Bundan kaçış yok.Her iki durumda da unutucaksınız.
    Zaman mefhumu ancak bolca okuyarak,dinleyerek,konuşarak yerleşir.
    Çok bilinen bir yanlış var.Gramer sadece okuyarak gelişir diyenler var.Bu eksik.
    Gramer okuyarak,dinleyerek,konuşarak gelişir.
  • Hocam khan akademinin videoları nasıldır buradan çalışabilir miyim?

Bende murat kurt un english grammar today ve grammar in use kitapları var.Hangisinden çalışayım ya da ikisini birlikte götürmeye mi çalışayım?
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    merhabalar,kaynakları paylaşabilir misiniz ielts ile alakalı ve nasıl bir yol izlememizle ilgili bir yazı yazarsanız çok memnun oluruz.(c1 seviiyesindeyim şuan ingilizcede)
  • Pavka4 P kullanıcısına yanıt
    1.sayfada önerdiğim gibi çalış.
    Elindeki gramer kitapları kaliteli.Konulara 1.sayfadaki sıralama ve yönteme göre çalış.

Zaten Grammar in Use kitabına çalışırken Türkçe kaynakları yardımcı olarak kullanmak zorunda kalacaksın.
  • Güncelleme
    1.sayfadaki bilgilerin daha anlaşılır olması için daha basit şekilde anlatmaya çalıştım.
    Konu anlatımı basitleştirildi.
  • Haydi bakalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam merhaba forumda yeniyim ve konunuzu okudum çok hoşuma gitti fakat kafama şu takıldı. Galiba sizin eski konularınız da varmış ,daha çok sınav ve sınava hazırlanan öğrenciler için . herkes cbc fln diyor. ben önceki konularınızı okumadım zaten şuan kaldırdığınız için erişimim imkansız. fakat benim de sınavlara hazırlanmam lazım hazırlık okuyorum bu sene tr nin en iyi üniversitelerinden birinde müh. kazandım. yani amacım hem gerçekten konuşma tarzında ingilizce öğrenemek hem de sınavlardan yüksek not almak. benim gibi kişiler için genelde yukarda sınavlar için hazırlanmış kitapalrı al çöz dediğinizi gördüm fakat benim sorum şu sizin yukarda anlattığınız yöntemlere bunu nasıl entegre edebilirm yani mesela kaçıncı sıraya buakitbı koymalıyım . ingilizcemi hem sınavarda yüksek not alabilecek hem de konuşma yazma gibi doğal halinde geliştirmem için yukarda anlattıklarınza entegre olarak ne yapmam lazım veya nasıl yapabilirm. yardımcı olursanız çok sevinirim bu forumdaki ilk mesajım. 2002 doğumluyum ben daha bebekken insanların buralarda birbiryle yardımlaşması mesajlaşmasını da görünce hayran olmuyor değilim

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    10 gün sonunda döngüyü başa almak yerine çalışılan günden sonra o gün dahil geriye doğru 10 günü tekrar etmek daha verimli olmaz mı çünkü bu şekilde döngü sonundaki günler hiç tekrar edilmiyor döngü sonuna yakın günler ise ilk günlere göre daha az tekrar edilmiş oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 14 Eylül 2020; 3:36:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapmanız gereken şu;önce gramer öğrenmek sonra buradaki 3.aşamaya çalışmak
    Fakat siz hazırlık sınvlarına gireceğiniz için ve bu konu sınavlara uygun olmadığı için şunu önerebilirim;
    hazırlık kurslarında coursebook dediğimiz 4 beceriyi geliştiren ders kitapları öneriyorlar zaten.Headway,speakout gibi..
    Hazırlıkta başarılı olmak için bu kitapları önerseyip kelimeleri iyi bilmek şart.Tekrar yapmak şart.

Özetle öncesinde gramer altyapısını sağlamlaştır.
    Sonra buradaki 3.aşama ve ders kitabı çalışmasını birlikte yapmaya çalış.
    Bu da günlük 5,6 saat çalışmak demektir.Ve biraz yorucu bir çalışma olur.
    Yorulmamak için mutlaka iki çalışma arasında dinlen.İkisini ara vermeden çalışırsan sıkılırsın.

Bu arada önerimi hazırlık kursuna göre yaptım.IELTS,TOELF gibi amacın varsa farklı şekilde çalışman gerekir.
  • LeopolDedalus kullanıcısına yanıt
    10 gün sonunda ilk 10 günlük döngü bitmiş oluyor.
    Farklı bir döngüye gidiyor zaten.O farklı döngü de 10 gün sürüyor.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    aynen hocam şaunda toefl ielts gibi bir hedefim yok sadece sınav olarak hedefim hazırlık sınavları olacak. ceavınız için teşekkür ederim kendi ingilizce sistemimi sizin de tavsiye ettiğiniz gibi :

1= gramer
    2= dizi sistemi ve beraberinde sınava yönelik kitaplar

şeklinde dizayn ediyorum

malum forumda yazışmak biarz uzun ve zahmetli olduğundan aklıma gelen 2 soruyu da yazmak istiyorum

1 ) sormak istediğim ilk şey yukarıda gramer in use kitabını tavsiye etmişsiniz galiba gramer için ben de hem garmer için hem de hazırlık sınavlarına da yardımcı olur diye düşünüyorum s,zce nasıl olur ? bir de bu kitap kaç seri 3 taneymiş galiba mesela tüm gramer konuları bu 3 kitaba mı dağıtılmış
    hepsini mi almalıyım acaba hangilerini almalıyım? veya belki de gramer in use kitabını almakla kendimi şartlandırmalı mıyım başka kitaplar veya sadece online da yetebilir mi veya ikisi birlikte de olabilr belki ? [not : faydalı olacağına inanıyorsanız fiansal olarak sıkıntı çekmem kitaplra para verebilirm]

2) sormak istediğim ikinci şey : kaldırdığınız önceki sistemde ne anlatmıştınız ? cbc lookahead fln diyorlar(ne olduklarını bilmiyorum). ben foruma yeni katıldığım için eski yazınızı okuyamadım ama daha çok benim gibi akademik ve sınava yönelik tavsiyeler içerdiğini yazmıştınız. mümkünse ben de yararlanmak isterim kısaca basetmeniz mümkün müdür veya mail imi atsam(smalcakmak36@gmail.com) buraya da eski yaznınızı yararlanmam için kopyala yapıştır da yapabilirsiniz

amacım belki eski yaznınzdan da bazı akademik ve sınava yönelik hazırlanacağım için tavsiyeler alabilmek çünkü baya memnun kişi gördüm yukarda

tesekkur ederim

• 1.Grammar in use cefr uyumlı.Yani anlatım içeriği toefl,ielts sınavlarına uygun.Bu nedenle biraz pahalı.Kaliteli kitap.
    Evet 3 kitap.Alacaksan hepsini al.Diğer türlü etkili olmaz.Çünkü konular sarmal yöntemle anlatılıyor.Yani bir konu seviyelere göre detaylandırılıyor.Konunun tümünü anlatmak yerine seviyelere ayrılarak anlatılıyor.
    İngilizce konusunda önemli bir kitaptır.Fakat tüm konular yoktur.Ben online kaynakları kullanmanızı öneririz.
    Zira hazırlıkta önerilen coursebook dediğimiz kitaplarda da cefr uyumlu aynı gramer anlatımı oluyor zaten.
    Fakat o coursebook kitaplarının tüm seviyelerini almazsanız yine eksik gramer olur.Tüm seviyeleri almak grammar in use'a göre daha pahalı olur.Bu coursebook tarzı kitaplarla çalışmak iyi fakat insanlar pahalı olduğu için ve Türkçe desteği olmadığı için olumlu yaklaşmıyorlar.

2.Önceki sistem daha detaylı bir öğrenme süreci içeriyordu.Daha fazla kelime öğretiyordu.
    Daha çok üniversite öğrencilerine,İngilizce sınavlarına hazırlananlara destekleyici bir kaynaktı.
    Dizi yönteminde daha az kelime daha çok konuşma geliştiriyor.

Özetle herkesin İngilizce öğrenme amacı farklı olduğu için forumda yıllardır öneri verirken hep bu zorluğu yaşıyorum.
    Herkese önerilecek bir formül yoktur.Olabilecek en mantıklı şeyin 1.sayfadaki yöntem olduğuna karar verdim.
    Fakat bir taraftan da hazırlık öğrencileri forumda artmaya başladı.
    Daha önce sadece genel olarak İngilizce öğrenmek isteyenler ağırlıktaydı.
    Hazırlık için 20 eylülden sonra nasıl çalışılması konusunda bir konu açmayı düşünüyorum.
    Özetle 20 eylülden sonra sınavlar için ayrı,ihtiyaçlara göre ayrılan birkaç konu açacağım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.