Şimdi Ara

detayli kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarim eskiden diskten diske kopyalama sırasında kilitleniyordu. Bayağı bir araştırma sonunda anakartta sorun olduğunu düşünüp yeni bir anakart alayım dedim; aldım da. Yeni anakart bir süre sorunsuz çalıştı. Daha sonraları açılmamaya başladı. Tümden power'ı kesip tekrar açtığımda çalışıyordu. Bu ayda bir kez falam oluyordu. Son zamanlarda sıklaştı. Ve dört gün önce kendi kendine reset attı. eh cahilliğine verdim. sonra bir daha reset attı ve diski görmemeye başladı. daha sonra da bios ekranı bile gelmemeye başladı. Bütün bağlantıları değiştirdim (değiştiremediklerimi de söküp yenğden taktım). Şimdi açılıyor ama, Windows logosunda (sırf bu yüzden windows logosundan nefret eder duruma geldim) reset atıp duruyor. Windows CD'sinden açıp diski formatlayayım dedim. Kurulum dosyalarının kopyalanmasından sonra ekran simsiyah oluyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayara gelince: Anakartımın modelini aklımda tutamıyorum yeni olduğu için ama Intel;
    Ekran: 512 Mb ATI Radeon X1650 Avivo 8X
    Ram: 1,5 GB DDR 400MHz
    Ses: Creative Audigy Value
    Ethernet ONBOARD;
    İşlemci: 478pin P4 2.4 Northwood

Isınma problemi yok yalnızca voltaj değerleri +12 V'ta 0,02 - 0,2 değer düşüklüğü var. yani +11,998 ile +11,980 arasında dalgalanıyor ama bu kadar voltaj düşmesinin zarar vereceğini düşünmüyorum.

Ramleri teker teker söküp, teker teker denedim. Hepsinde aynı hata 3 tane ram'in bozuk olduğunu zannetmiyorum.
    Bozuk olduğunu sandığım diski de söktüm, diğer disk ile açtığımda no system disk demesi gerekmiyor mu? ama demiyor.
    Disklerin ikisini de söktüm gene hata vermedi. Simsiyah kaldı ekran.

Diskler peynir ekmek gibi bozuluyor. Bunu da değiştirirsem değiştirdiğim 4. disk olacak. PSU amper değerleri yeterli görünüyor. UPS de var. Canım sıkıldı artık. Param olsa saniye durmayacağım yeni alacağım...

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.