Şimdi Ara

Detaylı PointBlank Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , forumda gördüğüm kadarıyla Point Blank hakkında düzgün bir rehber yok. Koca DH ailesinde
    böyle bir rehber olmamasını kendimize yediremedik ve size güzel bir rehber sunabilmek için kolları sıvadık.

Öncelikle nedir Point Blank ? Point Blank bize çekik gözlü Güney Koreli dostlarımızdan bir hediye . Tamamen Türkçe
    bir MMOFPS oyunu.

Üyelik alımı için : pb.nfinitygames.com adresini kullanabilirsiniz.

Oyunu açtığınızda böyle tatlı bir abla beklemeyin karşınızda çünkü çıkmayacak :( . Ama bu
    tatlı bayan yerine karşınıza dalyan gibi delikanlılar çıkacak bilginize !

PB'de ( Point Blank [PB] ) karşınıza diğer fps'lerde çıkmayacak bir kaç şey var . Ünvan Ağacı !

Bu ünvanlar neye yarıyor diye soracak olursanız ; oyunun kaderine etki edebilecek en önemli silahtır !
    Örneğin bir silah aldınız ama o da ne ! Silah çok sekiyor . Ne yapıyoruz ünvan ağacından silah tepmeyi
    engelleyen ünvanımızı etkinleştiriyoruz. Silahınız yavaş mı ? Dert etmeyin seri atış veren ünvanlarımız var ( Pazarcı gibi oldu sanki bu :D)

Bu ünvanları açmak size ne yarar sağlar . Birinci dediğim gibi bu ünvanlar oyuna direk etki eder. İkincisi ise silahları
    öyle kafanıza estiği gibi alamazsınız . Silahlar için ünvan gerekir . Verdiğim resimde görüldüğü gibi AUG silahını alabilmek
    için rütbeniz yüzbaşı olmalı ve "Taaruz Komutanı" ünvanını açmalısınız . Ünvanları açabilmek için belirli rütbelere
    erişmeniz gerekir bilginize.

Bu ünvanlar için sol üst köşede görünen "Bireysel Görev" sekmesine tıklanır ve görev kartı alınır. Bu kartlarda
    sizden verilen görevleri yapmanızı ister . Taaruz tüfeğiyle adam öldür , kafadan vur gibi . Verdiğim resimde en sol üst
    kısma bakabilirsiniz .

Oyuna ait başka bir özellikse nesnelere zarar verebilme. Nedir bu diye sorarsanız şu ki , bir tahtanın arkasında pustuğunuzu zannediyorsanız
    yanılıyorsunuz. Çünkü tahtanın üzerine kör bir kurşun denk gelirse , ikindi namazına müteakiben cenazeniz
    Teşvikiye Camii'nden kalkabilir..

Buna ek olarak varillere yakından ateş ederseniz , havadaki yanık et kokusu ruhunuzun derinliklerine kadar işleyebilir.

BU RESİM ALINTIDIR

Oyunda (saydım) 140 tane silahımız var bombalar bıçaklar dahil. Ancak bu 140 sayısı şöyle ; m4a1 puanla alınan var bir de parayla .
    Bu şekilde sayarsak 140 oluyor.

Extra özellikler alabilmeniz için NG almanız gereklidir nedir NG . Parayı postaneye bayılacaksın , adam gibi
    oyun oynayacaksın. Ng yi real parayla alıyoruz bu aldığımız ng lerle diğer oyunculara karşı üstünlük kurabiliyoruz.
    Normal oyuncular oyuna 100 hp ile başlarken 120 hp'yle %20 daha hızlı bir şekilde başlayabiliyoruz. Herkes hs yerken
    siz kaskınızı alıp bu riski azaltıyorsunuz. Oyunlarda 2 kat fazla exp. point alabiliyorsunuz. Bla bla bla .. Ve dahası..

NG ile alınan silahlarda level sınırlaması yoktur . Parayı bas , oyuna yeni başlasanda en üst rütbedeki adamın silahını
    kullan. Parayı veren düdüğü çalar anlayacağınız.

Oyunda klan sistemi mevcut . Bir klana kaydolup birbirinden zevkli maçlar yapabilirsiniz . Klan anasayfamız şu şekilde;

Oyunun bir kaç oyun modu var . Bomba Kur/İmha Et tarzı "Patlatma Modu" , Alayına isyan ulan diyen asi gençler için
    Team Deathmatch modu ( Neden aniden İngilizceye döndüysem ) , Bir de "Dino" modumuz var . Bu moddan gram zevk alamadığım
    için anlatasım gelmiyor :D . Dino mod dinazorlarla-insanları karşı karşıya getiren bir mod gerisi boş :D

Sadece belirli silahların kullanıldığı "Keskin Nişancı Modu" , "Tabanca Modu" , "Bıçak
    Modu" , "Pompalı Tüfek Modu" ve atarlı semtlerin giderli çocukları için "Yumruk Modu" .

Sözlerimi sonlandırırken size Ferit abimizin güzel videolarından paylaşasım geldi.Her ne kadar oyunu bıraksada bizim
    hala akıllarımızda..

Buyrun

PointBlank türüne yeni örnekler katmasada oynanmaya değer bir oyun.

Eksiklerim veya merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz , eğer ilgi görürsem silahlar ve haritalarla ilgili bir rehber yapmayı da düşünüyorum.

Şimdiden beğenen , beğenmeyen herkes sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkRS -- 2 Temmuz 2012; 20:12:55 >

• şu silahları gerçekci yapmıyorlarki oynayalım mouse önce bazan vuruyor yada silahı iyi olan vuruyor olurmu böyle oyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ParZ

şu silahları gerçekci yapmıyorlarki oynayalım mouse önce bazan vuruyor yada silahı iyi olan vuruyor olurmu böyle oyun

aslında haklısın, oyunu para vermeden, kazanmak için oynaman çok saçma olur. Elbette normal parasız silahlarla da iyi oynayan var ancak çok nadir. Senin yapman gereken, oyundan zevk almak istiyorsan direk Kill/Death sallamazsın, direk girer oyununa bakarsın, zevkine bakarsın. Ama hem zevk almak hem oyunu iyi oynamak istiyorsan para yatırman maalesef zorunlu hale geliyor. Para ile satılan silahları oyun parasıyla da alabiliyorsun ama hemen değil, ben uzun süredir oynuyorum, oyunun en iyi silahlarına (para ile de satılan) 5-6 level'ım kaldı. Şu ana kadar hep zevk için oynadım, o silahlar geldiğinde eminim bana da çok "w.h" harfleri gelecektir. :)

Edit: Yanlış Yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justicetea8 -- 4 Temmuz 2012; 11:59:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: justicetea8

quote:

şu silahları gerçekci yapmıyorlarki oynayalım mouse önce bazan vuruyor yada silahı iyi olan vuruyor olurmu böyle oyun

aslında haklısın, oyunu para vermeden, kazanmak için oynaman çok saçma olur. Elbette normal parasız silahlarla da iyi oynayan var ancak çok nadir. Senin yapman gereken, oyundan zevk almak istiyorsan direk Kill/Death sallamazsın, direk girer oyununa bakarsın, zevkine bakarsın. Ama hem zevk almak hem oyunu iyi oynamak istiyorsan para yatırman maalesef zorunlu hale geliyor. Para ile satılan silahları oyun parasıyla da alabiliyorsun ama hemen değil, ben uzun süredir oynuyorum, oyunun en iyi silahlarına (para ile de satılan) 5-6 level'ım kaldı. Şu ana kadar hep zevk için oynadım, o silahlar geldiğinde eminim bana da çok "w.h" harfleri gelecektir. :)

Bu oyunu oynadım biraz %60kd vardı benim fazla oynamadım ama , bf veya coda alışınca çok yapmacık geliyor bana mesela adama ateş ederken sürekli sol sağ yapıyorum adam beni vuramıyor ben onu vuruyorum işte mantık hatası burada başlıyor bfp4f da oynuyorum orda ise her atışında silah sekiyor öyle hareket ederken zaten adam vurma işi zor ondada paralı silah almadan oynamak zor en iyisi tf2 devam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: justicetea8

quote:

Bu oyunu oynadım biraz %60kd vardı benim fazla oynamadım ama , bf veya coda alışınca çok yapmacık geliyor bana mesela adama ateş ederken sürekli sol sağ yapıyorum adam beni vuramıyor ben onu vuruyorum işte mantık hatası burada başlıyor bfp4f da oynuyorum orda ise her atışında silah sekiyor öyle hareket ederken zaten adam vurma işi zor ondada paralı silah almadan oynamak zor en iyisi tf2 devam

hocam öyle adamlar varki, bırak sağ solu 1000 metre zıplasan bir anda yine vurur seni gerçekten her şeyinle oyuna alışıp iyi olduğun zaman çok zevkli oluyor(dur.)

• Dostum sağ sola basıp adamdan kaçmak öyle kolay değil. Her oyunda olduğu gibi bunda da ortalama seviyenin altında oyuncular var. Girdiğin oyunda onlara denk gelmişsindir. Yoksa öyle her odada sağa sola basıp ölmekten kurtulmak yok . Öyle bir dünya da yok :D .

@justice

Para veren hakkını alıyor doğrusu. Böyle fpsler tabi ki paraya dayalı. Adamın amacı bu para kazanmak. Sen o kadar emek ver beleşe herkes oynasın senin eline ne geçecek :D . Eşitlikçi oyun istiyorsan 21. Yy'da CS oynamaya devam edeceksin :D :D .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkRS -- 4 Temmuz 2012; 20:28:32 >
  • sevdiğim oyunlardan bir tanesi. orjinal oyuna para vermeyen bir milletin, paralı silahlarla kazanılıyor diye oyunlara sataşması da bir garip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wohoho

sevdiğim oyunlardan bir tanesi. orjinal oyuna para vermeyen bir milletin, paralı silahlarla kazanılıyor diye oyunlara sataşması da bir garip.

Kesinlikle dostum. Katılıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrkRS

Dostum sağ sola basıp adamdan kaçmak öyle kolay değil. Her oyunda olduğu gibi bunda da ortalama seviyenin altında oyuncular var. Girdiğin oyunda onlara denk gelmişsindir. Yoksa öyle her odada sağa sola basıp ölmekten kurtulmak yok . Öyle bir dünya da yok :D .

@justice

Para veren hakkını alıyor doğrusu. Böyle fpsler tabi ki paraya dayalı. Adamın amacı bu para kazanmak. Sen o kadar emek ver beleşe herkes oynasın senin eline ne geçecek :D . Eşitlikçi oyun istiyorsan 21. Yy'da CS oynamaya devam edeceksin :D :D .

yav he he tamam senin oynadığın oyun süper 1 numara en büyük
  • quote:

quote:

Dostum sağ sola basıp adamdan kaçmak öyle kolay değil. Her oyunda olduğu gibi bunda da ortalama seviyenin altında oyuncular var. Girdiğin oyunda onlara denk gelmişsindir. Yoksa öyle her odada sağa sola basıp ölmekten kurtulmak yok . Öyle bir dünya da yok :D .

@justice

Ben oynadığım oyunun süper olduğunu asla iddaa etmedim . Sadece oynadım tanıttım , durumu anlattım.

Yaptığınız anlamsız saçmalığın sebebini anlamamakla beraber yaşınıza veriyorum diyip geçiyorum.

• quote:

quote:

quote:

@justice

Ben oynadığım oyunun süper olduğunu asla iddaa etmedim . Sadece oynadım tanıttım , durumu anlattım.

Yaptığınız anlamsız saçmalığın sebebini anlamamakla beraber yaşınıza veriyorum diyip geçiyorum.

tamam harun abi yamuk yaptık

• quote:

quote:

quote:

quote:

@justice

İnci özentiliğinin alemi yok. Yerdeki saygını da al konuyu terket.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@justice

İnci özentiliğinin alemi yok. Yerdeki saygını da al konuyu terket.

hürmetler abi

• bu oyunda klanların simgeleri var, nasıl veya nerden yapılıyor.
  • Bana ;Bu Carı Sat
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

bu oyunda klanların simgeleri var, nasıl veya nerden yapılıyor.

NG çekerek marketten klan simgesi değiştirme itemi alıp öyle değiştirebilirsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.