Şimdi Ara

Detaylı Temizlik Sonrası Küf Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aracımın koltukları kirlendiği için oto yıkamaya verdim. Sağ olsun tavan taban da yıkamışlar. Şu an aracımda kesif bir küf kokusu var. Sırasıyla başımdan geçenleri anlatıyorum.

1. Araba 24 saat kadar kuruması için bekledi. Ancak koltukta hafif bir ıslaklık vardı avuç içi kadar. O geçti.

2. Arabayı alır almaz paspaaları koyduk. 1 saat kullandık. 4 saat kadar kapalı kaldı. Geri bindiğimde kokuyu aldım. Kontrol etmek için paspasların altına baktım, ton farkından ıslaklığı gördüm.

3. Arabayı yarım gün tüm penceler açık güneşin altında beklettim. Gece pencereleri kapattık. Sabah arabaya bindim, koku var.

4. Önümüzdeki bir hafta boyunca araba yatacak. Her gün pencereleri açıp bekletmeyi düşünüyorum. Sizce geçer mi, yoksa erkenden önlem almak gerekir mi ?

Bu bakteri üremesi olayı kafamı karıştırıyor. İçinde kalınca üreme oluyormuş. Koku geçti sanıyormuşsunuz. Ama 1 saat güneşte camlar kapalı kalınca yine küf kokusu geliyormuş.

Bu olayı kökünden çözmem gerek. Ne yapmalıyım ?

5. Bu akşam kontrol ettim. Taban halısında koku yok gibi. Madde 1' de anlattığım arka koltuk süngerinden geliyor koku. Sizce arka koltuğu söküp öyle mi beklemeliyim ? Araba yatacak 1 hafta daha. Bulaşır mı acaba diğer noktalara ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack.202324 -- 28 Temmuz 2024; 0:21:53 >

• Up. Koku konusu çok önemli yardım..
  • Alir almaz paspaslari koyduysaniz, o bolgedeki halilar kurumamistir.

Ic mekanin tamamen kuruduguna eminseniz klima temizleyici deneyebilirsiniz, klima kanallarinda bulunanlarla beraber ic mekandaki bakterileri olduruyor, kullanim talimatina uygun olarak iki kutu kullanip sonucu gozlemleyin derim.

O da olmazsa bazi yikamacilarda arac ici kurutucu cihazlar var, sonrasinda da kufleri olduren sanirim ozonlama islemi yapiyorlar, bunlari da deneyebilirsiniz.

Bunlar da olmazsa koltuklar cikarilip tekrar yikanacak, yerine konmadan kurutulacak, gerekirse halilar sokulup yikanacak, yerlerine takilmadan da ic mekan ilacla silinecek vb. Mesakkatli ve pahali olsa da cozumsuz degil gecmeyen koku sorunu.

• Arabanın yer döşemesi asla yıkanmaz, tavandan bahsetmiyorum zira artık herkes tutkal kendini saldığı zaman o tavandan hayır gelmeyeceğini biliyor.

eğer tabandaki keçeler yeterince suda kaldı ise işiniz zor. (halı altındaki esas dansitesi yüksek titreşim/ses keçeleri)

ozon jeneratörü alıp ozon ile dezenfekte etmeyi deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 27 Temmuz 2024; 17:40:42 >
  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    Bir hafta sonra kendi kendine geçme ihtimali nedir ?
  • yönetici burayı oku:

-bak 2024 yılında hala taban keçelerinin yıkanmaması gerektiğini bilmeyen ve başına iş alan üyeler var.

hala otmobil bölümünde bir veri bankası kurmayı ve insanların maddi manevi zararını en baştan önleyeme, kamuoyunu yönlendirmeye pozitif anlamda ve eğitmeye neden davranmıyorsunuz?

• Jack.202324 J kullanıcısına yanıt

küf kendi kendine geçmez, havadaki bağıl nem var olduğu müddetçe üremeye ve spor yaymaya devam eder, ciddi sağlık riskidir.

en cuzundan çin malı kablosu açıkta 5-10 gr üreten ozon plakası alın, arabada çalıştırın, youtube gerekli videolar mevut.

• Up
  • Geçmiş olsun ayvayı yedin gibi duruyor. Keşke aracın içini hiç yıkatmasaydin
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Hocam valla sadece arka koltuk oturma bölgesinde koku aldım. Başka yerlerde yoktu. Sanki onu çıkarıp yeniden yıkatınca 1 hafta da havalandırınca düzelicek gibi geliyor ? Sizce
  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    Detaylı Temizlik Sonrası Küf Kokusu

Bu benim bagaj halım. Evde 2 gündür balkonda. Hiçbir koku yok (tıpkı arabanın taban halısı gibi). Şu gördüklerim küf mü ? Eğer küfse, arabanın tabanında da oluşmuş mudur ? Oluştuysa eğer, en ufak bir ıslanmada vs tekrar koku yapar mı ?

Yoksa bu sarı şeyler başka bir şey mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.