2 gun once kendime yeni bir sistem aldim. Kisaca AMD Athlon XP 1800+ ve EPOX 8KHA+. Fakat su an soyle bir sorunum var:
Eger CDROM'un icinde herhangi bir CD varsa (bootable CD'ler dahil) sistem acilista Detecting IDE Drives yazip yaklasik yarim dakika bekliyor ve daha sonra drive'lari listeleyip o asamayi geciyor ve Boot from CD: asamasinda kaliyor. Eger CDROM'da CD yokken makinayi acarsam butun asamalari gayet guzel geciyor ve tabii isletim sistemi yuklu olmadigindan dolayi disket istiyor. Tabii ben de boyle bir durumda isletim sistemini yukleyemiyorum.
Ikinci sorum ise; Anakrt uzerindeki post code kisminda FF yaziyor. Anakartin kitabindan baktim 4 tane ihtimal olabilir diye yaziyor:
Biostan kullanmadığın ide portları "none" yaparsan her seferinde detect etmez..
Cache; ilkj yapman gereken HDD'nin ve CDROM'un kaçıncı sırada olduğunu bulmak olacak,Primary Master mi yoksa Secondary Master mi.Yapman gereken:HDD primary master olacak,CDROM secondary Master olacak,sonra eğer kurulumu Cd'den yapacaksan Boot Sequence kısmına geçeceksin ve açılış sırasını Cdrom'a getireceksin,makinanın hızlı boot etmesini istiyorsan IDE kanallarını otomatik taramasına izin vermemelisin,bunun için kullanmadığın IDE lere yok de "NONE" sonra makinayı Restart et ve kuruluma başla.Kolay gele...
Ya hızlı geliş yada yok ol..
FF makinenin artık işletim sistemini yüklemeye başladığını (boot aşaması) ifade eder ve işletim sistemi çalıştığı sürece de FF.de durması gerekir. Bu kodları anakartının kitapçığında bulabilirsin.
Arkadaslar tesekkurler. Sorun muhtemelen CDROM'da. Aslinda hersey normal gorunuyor. CDROM'u detect edip buluyor. Fakat yine de bir ihtimal baska bir CDROM takip deneyeyim dedim. Ve calisti.
Post code icin de, Ali Sami emin misin herseyin normal olduguna? Cunku kitapcigina baktiginda yazdigim 4 madde ile ilgili problem olabilir diye yaziyor. Sen nereden baktin?
Tesekkurler...
merhaba cache,setup'a girip bios features setup tan boot sırasını C,Cdrom,A yani C onde olsun,sorun cikmayacaktir.bunu denedinizmi?