Şimdi Ara

Dev kripto para borsası Coinbase, Türkiye’ye geliyor: CEO açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dev kripto para borsası Coinbase, Türkiye’ye geliyor: CEO açıkladı
    ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Türkiye’ye geliyor. Coinbase CEO’su Brian Armstrong, CNBC-E’ye yaptığı açıklamada Coinbase’in Türkiye’de hizmet vermek için lisans başvurusu yapacağını duyurdu.

Türkiye’de faaliyete başlayacaklarını duyuran Coinbase CEO’su Brian Armstrong, “Halihazırda Türkiye’de faaliyetlerimiz başlamış değil. Bu bağlamda düzenleyici otoritelerden izin almak istiyoruz. Faaliyet iznimizi alır almaz Türkiye’de çalışmalarımızı başlatacağız, bu konuda istekliyiz.” dedi.

Ayrıca Bkz.2009 Bitcoin vs. 2025 Bitcoin: Geleceğin para biriminden günümüzün yatırım aracına

Tarih belli değil

Coinbase’in Türkiye’de ne zaman hizmet vermeye başlayacağı henüz belli değil. CEO Armstrong, “Bu sene olur mu bilemiyorum, faaliyet lisansımızı alacağımız zamana bağlı.” dedi.

2024’ün Temmuz ayında yapılan değişiklik ile Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen kripto para borsalarının Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) faaliyet izni alması zorunlu. Faaliyet izni için şirketlerin altyapı bilgisi, kripto varlık rezervi ve cüzdan teknolojileri konusunda bilgilendirme yapması gerekiyor. SPK, güvenli olduğunu düşündüğü borsaların faaliyet iznini onaylıyor. Bugüne kadar 87 şirketin faaliyet izni onaylandı.

Kaynak:https://www.cnbce.com/sirket-haberleri/coinbase-ceosu-brian-armstrong-faaliyet-izni-alir-almaz-turkiyede-calismalarimizi-baslatacagiz-h8712

• Bunun Gibi Borsaların Tamamı Yasaklanmalı Yurt Dışına Çok Ciddi Döviz Kaçırıyorlar... Sonra Maliye Bakanı Temu Gibi Platformlara Çok Döviz Gidiyor Diye Vergi Bindiriyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt
    Çözüm üretip vergiye bağımlılığı düşürmek için üretim yapmak yerine neden kolayı seçip yasaklamak?

Milli sermaye vergi üzerinden dönüyor. Artık bakanlıkların derdi tasası vergi kaçıranları tespit edip alamadıkları vergileri almak. Tamam vergi kaçırmayı doğru ve mantıklı bulmuyorum ama alınamayan verginin peşine düşüldüğü kadar vergiyle ülke geçindirme mantaritesinden vazgeçilmek için fikir üretilse refah düzeyi olarakok daha farklı yerlerdeydik şuanda.

Senin benim temudan aldığımız ürünlerin vergisinden ne çıkar Allah aşkına? Temuda satılan bir çok ürün Türkiye sitelerinde satılmıyor bile. Satılsa bile inanılmaz fahiş fiyatlara satılıyor. Şimdi tüketici olarak beni düşünmeyip sadece kendi cebine giren paraya bakan satıcıyı ben neden düşünerek temudan alışveriş yapmayayım? Bunun en güzel örneği bakkal & market sorunsalı. Bakkal, marketten daha pahalıya satış yapıyor, sigaradan komisyon alıyor ve biz marketten alarak bizi daha çok kazıklayan bakkalın ipini kesiyorsak, bir zahmet çakal bakkalın ipi kesilsin.

Borsaya gelecek olursak da bilmiyorum borsa ile ne kadar ilgilisiniz ancak bist'in artık suyu çıktı, spekülasyonlar, zengini daha zengin edip, küçük yatırımcıyı daha da dibe çekmeler, daha neler neler gördü bu borsa ile ilgilenenler... O yüzden ülkeye nakit alışverişinin olduğu farklı yatırım kanallarının gelmesi çok da absürt ve zarar verici değil. Neticede hükümet de bu borsadan taş atmadan kolu yorulmadan oturduğu yerden vergi alarak gelir elde etmiş olacak 😁

• Coinbase'in gelmesi iyidir.

Türkiye'deki potansiyeli ve kripto hesapların genel ülkelerin üzerinde olduğunu görmüşler.

Bu borsalar geleceğin bankası olacaklar.

Klasik bankalar 30-40 yıla dönüşmezlerse iflas edecekler.

Bunu Özgür Demirtaş hocamızın anlayacağını sanmıyorum. Klasik kapitalizmin sonuna geldik.

Burada milyarlar dolanıyor. Eğer kripto para borsaları yasaklanır ise bu işler ile uğraşan herkes gider ve gene Milyar dolarlık para kaybedilir.

Bu durumu engellemek için interneti tamamen yasaklaman gerekir...

Yeni sistem büyük bir hızla geliyor; tüm devletler çökecek ve yeni yönetim biçimleri ortaya çıkacak.

Örneğin, artık milletvekilleri olmayacak. Daha önce bir karar veya yasa çıkması gerektiğinde milletvekilleri oy kullanıyordu, ancak şimdi bu süreç tabana yayılacak ve tüm halk oylamalarda söz sahibi olacak.

Blockchain tabanlı yönetim sistemleri ve yapay zeka devreye girecek. Ancak bunu insanlara anlatmak kolay olmayacak...

• OttomanTurks O kullanıcısına yanıt
    Umarım Halkçı Yönetimler Olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OttomanTurks O kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yanlış anlamayın da hayallerde yaşıyorsunuz. Sırf blockchain yüzünden yok devletler çökecek yok AI başa gelecek vs. Umarım gerçeklerle imtihan olmazsınız.

• gelmesine gelsin de

o kadar da dev bir borsa degil yani

para atıp cekerken işimiz kolaylaşır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 22 Ocak 2025; 8:53:6 >
  • ulytau2 U kullanıcısına yanıt

Ölüm herkes için kaçınılmazdır. Ancak devletleri, özellikle de hükümetleri ayakta tutan en önemli unsur paradır. Vergi toplayamadıklarında kendi kendilerine çökerler. Merkeziyetsiz para sisteminde ise vergi toplamak mümkün değildir..

Kaldiraci yasaklattir sorun çözülmüş olur halen forumda kaldiraci savunanlar var

Kriptoda kaldiraca girenlerin 70% zarar ediyor

Gitti dedigin para buradan gidiyor iste

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 22 Ocak 2025; 14:43:31 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Bu Konuda Kesinlikle Haklısın... Kaldıraç = Kumar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.