Dil, din-ticaret kadar büyük güç değildir hocam. Benim görüşüm budur. Örneğin baskıcılığıyla, en ufak azınlıklara bile çeşitli zulmüyle bilinen İran olması. Bu yüzden felaket durumdalar. TR'nin kaderi bu olmamalı, olmayacak. Diğer refah ülkeleri nasıl yapıyorsa aynı şeyi yapıp geçeceğiz. Korkular sadece kuruntu. Onların başardığını, demokratik bi TR ezer geçer. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DEVA Partisi = Anadilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız. (2. sayfa)
-
-
İngilizce gibi küresel ve artık dünya dili olmuş bir dil ile yerel ve sınırlı bir şeyi aynı görüyorsan sana ne kadar açıklama yapılsa vakit kaybıdır.
Bir de öyle bir yazıyorsunuz ki sanki insanlar Türkçe bilmiyor da matematiği fiziği başka bir yerel dilde öğrenince Einstein olacak
Yabancı Dil eğitimi başka, matematik fizik vs derslerin yabancı dil ile öğretilmesi başka..
Eğitimin yabancı dilde verilmesi öğrenme sürecini bozar. Bunu emperyalizm kölesi olmayan, istediğin eğitimciye sorabilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Atatürk harf devrimini neden yaptı?
Neden dilde birliği sağladı?
Bütün modern ülkeler, Atatürk'ü anladı da; bir tek bu ülkede yeterince anlaşılamadı
Şaka gibi toplum
Komunist olmak Türkiye de en büyük yasaktı. Serbest bırakılsın dendiğinde komunist oluruz dendi. Peki şu anda serbest ,komunist mi olduk? Yasak her zaman ilgi alanıdır. Yasak olsaydı eminim şu anki komunist partinin aldığı oydan çok daha fazla sempazitanı olurdu. Kürtçe eğitiminin serbest olması Türkiye ye hiç bir şey kaybettirmez tam tersi olur. Pkk nın avrupada dayattığı ve kabul gördüğü bütün Türkiye de özgürlük yok lafının hiç bir dayanağı kalmaz. İnsanlar o ülkede en çok kullanılan ve resmi dili öğrenir. Halbuki bu kadar basit. yasakla hiç bir yere varamazsınız.
-
"AK Parti, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda "sadece Türkçe eğitim" yapılabileceğini düzenleyen anayasa hükmünün kaldırılmasını önerdi. "
bu adam da o dönemki kadrodaydı! yabi el üstünde tutulduğu dönemdi! demek ki halen o cahil toplulukla aynı kafada!
Onu alsalar başka bir taviz isterler ayrilana kadar durmayacaklar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Malum kitlenin parali trolleri mi daha tehlikeli yoksa ychp deva gelecek tayfasi mi? Bu soru ve bu kitle beni cok yoruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
6li masa kumar masasına döndü iyice herkes kart gösteriyor
Kilicdar chpnin basindan gitmedigi surece ne akpden kurtulur bu ulke ne de bu tip kendini bilmezlerden.
Akli basinda bir chpli "sen ne diyorsun be adam" diyip 6li masadan sepetlemesi lazimken, kk duymazdan geliyor.
Hep soyledim yine tekrar edeyim. Kk kripto akplidir.
-
Dedelerimizin mezar taslarini okuyamiyoruz
Türkiye'de komünizmin artık gündemde olmamasının nedeni Komünist partinin serbest bırakılmasıyla değil aksine 12 Eylül 1980 darbesi ile mümkün olmuştur.Bu darbe ile komünistler üzerinden tam anlamıyla buldozer gibi geçilmiştir.Ardından ABD'nin 'yeşil kuşak' projesi devreye sokularak Türkiye'de dincilik yükselişe geçmiş,12 Eylül öncesine göre zayıf olan cemaatler ve tarikatlar tüm ülke genelinde çoğalmaya başlamıştır.Bu nedenledir ki 1980 öncesinde işçiler ve köylüler arasında etkin olan sosyalist ve komünist görüşler artık bugün bu kesimlerde karşılık bulamıyor.Zira bu kesimler artık cemaatler ve tarikatların kıskacı altındadır.
Anadilde eğitim ise Türkiye gibi bir ülkede bölünmeyle sonuçlanacak bir hamledir.Zira bu hakkı isteyenler Kürtçe'nin ve diğer tüm azınlık dillerinin Türkçe gibi resmi dil olarak kabul edilmesini istiyorlar.Bu ülkede İngilizce,Almanca,Fransızca öğrenebilirsiniz ama kalkıp bu dillerinin resmi dil olan Türkçe'nin yanına dahil edilmesini talep edemezsiniz.Zaten hali hazırda Kürtçe kurslar serbest bırakılmış vaziyette...Hatta devletin Kürtçe yayın yapan resmi bir kanalı bile var.Yani isteyen gidip Kürtçe öğrenebilir.Kaldı ki böyle bir hakkın olması bile saçma ve anlamsız zira görüleceği üzere mesele sadece Kürtçenin öğrenilmesi meselesi olsaydı şimdiye kadar böyle bir meselenin kalmamış olması gerekirdi.Ancak taviz tavizi doğurur dedikleri gibi bu durumda da bunu görüyoruz.
Ayrıca anadilde eğitim meselesi sadece Kürtçe öğrenimini kapsamıyor.Adı üstünde 'anadilde' eğitim...Yani okullarda okutulan tarih, edebiyat, coğrafya, matematik,felsefe,fizik,sosyoloji,psikoloji gibi tüm derslerin Kürtçe olarak verilmesi hedefleniyor.Kısacası mesela aynı okulda bir sınıfta bu dersler Türkçe olarak verilirken hemen yan sınıfta bu dersler Kürtçe olarak verilecek.Peki bu çocukları Türk ve Kürt olarak bölmek anlamına gelmiyor mu?Çocukları geçtim okul idaresi ve öğretmenler bile Türk ve Kürt olarak ayrılmış duruma gelecek.Yani bölüme daha temelden çocuklardan itibaren başlayacak.Bir süre sonrada bu böyle gitmeyeceği için Türkçe ve Kürtçe eğitim veren okullar ayrılmaya başlayacak...Tüm bu sürecin adım adım ülkeyi bölmeye götüreceğini görmek için kahin olmaya gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 3 Ocak 2023; 16:15:47 >
-
Siyasetçilerin bu söylemlerinin en büyük nedeni açıkça söylemek gerekirse, sadece kendimi suçluyorum, benim gibi seçmenlerdir. Her şartta CHP 'ye oy verdiğimizden bu partiler bizim oylarımızı çantada keklik görüyor. Bu yüzden diğer seçmen gruplarına odaklanıyor. Fakat CHP şunu unutuyor ki artık kendisinin alternatifi olarak bir kaç parti var.
Deva gibi partiler ise karşı devrimin çocukları olduğu için bu söylemleri söyler. Deva ve gelecek partilerinin amacı zaten fedaratif yönetim. Bu anadil mevzusu da oraya giden yolun kilometre taşıdır.
İki dilli, iki uluslu bir toplumun temeli atılır bu karar ile. Bu yüzden söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum.
En son hatırladığım Almanya'da sadece haftada 45 dakikayı geçmeyecek şekilde Türkçe/Anadil dersi vardı ve onu da karma yapıyorlardı, 1. sınıfa gidenle 10. sınıfa giden birlikte giriyorlardı ve bu da Almanya genelinde değil, birkaç eyaletle sınırlı bir ders... Bunun haricinde anadilde eğitimi bırak teneffüslerde bile Türkçe konuşmayı yasaklıyorlar ama olsun böyle hayal kurmak ve bunu gerçek zannetmek de güzel.
-
6'lı masa resmen AKP'ye çalışıyor el birliği ile artık umut falan yok benim inancım kalmadı bunlara. Derhal siyasetteki dedeler emekli olmalı
-
Bu açıklamayı yapan siyaseten En genç isim olabilir !
-
Bugün bir çift gördüm kafede yıl dönümleri gibi bir şeydi ikisi de birbirine hediye almışlar birlikte hediyeleri verdiler aynı anda açtılar sonra çocuk kalkıp kızın yanına gitti birbirine teşekkür ettiler ve sarıldılar. Sevip sevilmek güzel şey o duygusal sarılmanın aynısını yaşamak için çok şey verir miydin!
-
Bu adama oy vereceğime gerçeği olan akpye veririm.
-
Yani küresel olan dile tamam yerel olan dile hayır.
Bu çifte standart değil mi? Yarın bir gün 10 kişi kalkıp biz kolaya tapıyoruz, yeni bir dinimiz var Kola dini dese, küresel olmadığı için izin vermeyecek miyiz?
Emin olun böyle bir hak olsa da bu hakkı kullanacak vatandaş sayısı çok sınırlı olacak. Ama Kürtlerin elinden bir propaganda lafını daha almış oluruz.
Neyse zaten bana açıklama yapabilecek kadar geniş bir perspektife sahip değilsiniz sanırım. Olaya at gözlüğü ile bakıp Milliyetçilik ağzıyla cevap verdikten sonra aynı seviyeye gelmemiz çok zor.
-
Zaten devletin iki dili olsun demiyorum farkındaysan. Tek resmi dil tabi Türkçe olacak. Ana dilde eğitim verilen okullarda dahi Türkçe asıl dil olacak. Bunun önünde bir engel yok. Bunu değiştirmek isteyen de yok.
PKK'nın oluşmasının ve halen sempatizan ediniyor olmasının asıl sebebi PKK korkusu ile bütün Kürtlere terörist muamelesi yapılması. Asıl bunu sürdürmek onları dışarıda tutmak ülkeyi bölünmeye sürükler. Bu şekilde topal bırakılan halka, seçim döneminde kurtarıcı gözüyle bakılmasına sebep olur.
Milliyetçilik yapılacaksa Atatürk'ün mantığı ile yapılsa ülkemiz için çok daha faydalı olacak.
-
bugünlük internet yeter.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X