Türksündür ülkende ne iktidara nede anamuhalifet bloğuna oy atamıyorsundur XD |
DEVA Partisi = Anadilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız. (3. sayfa)
-
-
Türkiye iyice ayrışıır. Eninde sonunda iç savaşa sürüklenir.
Ülke sınırları içerisinde yaşayan herkes aynı dili anlamalı ki ortak bir zeminde buluşabilelim. İş yapabilelim, fikirlerimizi karşılıklı iletebilelim Devletin görevi sınırları içerisindeki insanların hepsinin ortak paydada buluşabileceği standartları belirlemek ve uygulamaktır. Bu verimliliği ve toplumsal kaynaşmayı hızlandırır.
-
Anadilde eğitim bizim ülkemizde ayrışmaya yol açar. Bunu anlamak için yalnızca biraz öteye bakmak yeter. Ülke zaten 50 yıldır düşük yoğunluklu bir iç savaş yaşadı. Eğer okullarda Türk çocukları Türkçe, Kürt çocukları Kürtçe ve hatta Arap çocukları Arapça anadilde eğitim alırsa ülke bütünlüğü nasıl sağlanabilir? Sonuç olarak birbirleriyle uzaklaşmış halk yığınları oluşacak. bu da ayrışmaya ve ileride yönetim sisteminde bir değişikliğe yol açacak. Federasyon ve özerk yönetimler. Bunlar hayal değil. Zorlama yorumlar değil.
Atatürk milliyetçiliği istiyorsanız bence bu konulara hiç girmeyin. Atatürk bir ulus milliyetçisidir. Bu anadil mevzusunu gündeme getirenler ise mikro milliyetçilikle oy devşirmeye çalışan zübük siyasetçilerdir.
-
Bunu gündeme getiren siyasetçiler için yorumuna katılıyorum.
Şöyle bir yazı paylaşayım seninle.
"Bugün de halen sadece Ermeni, Rum ve Musevi topluluklarına ait azınlık okulları bulunuyor. Sayıları yıldan yıla azalan bu okulların sadece 22’si bugün hayatta. Tamamı İstanbul’da olan bu okulların 16’sı Ermenilere, 5’i Rumlara ve biri de Musevilere ait. Ermeni ve Rum okullarında, Ermenice-Türkçe ve Rumca-Türkçe olarak iki dilli eğitim verilirken, Musevi okulunda eğitim dili Türkçe-İngilizce ve bu okulda öğrencilere her kademede İbranice dersi veriliyor."
Gördüğün gibi ana dilde eğitim hali hazırda ülkemizde mevcut.
Tekrar söylüyorum; Türkçe her zaman ilk dil olacak. Türkçe bilmeyen, Türk vatandaşı Ermeni ya da Rum gördün mü? Ben görmedim. Çoğu senden benden iyi Türkçe konuşuyor.
Dediğim gibi Anadilde eğitim büyütülüyor. Bunu kurallara bağlayarak çözmek çok kolay. Ama buna el atabilecek cesarette, ferasette yönetici bulmak zor. Popülizm yapılacak elementleri kaybetmek istemiyor kimse.
-
Bu Deva'nın çizgisini hiç beğenmiyorum bence oy verecek arkadaşlar tekrar düşünmeli. Hdp çizgisinde giden bir parti.
-
-Sputnik'e konuşan DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, "Anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz?" sorusuna cevap verdi:
"Doğrudur,biz 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıyla ilgili esaslar din, dil, etnik köken, mezhep ve benzeri farklılıklar gözetilmeksizin kanunla düzenlenir' diyoruz. Biliyorsunuz mevcut maddede ‘Türk anne-babadan doğma’ gibi kurallar var. Biz onun yerine bunu öneriyoruz.”
-
Boşuna uğraşmasınlar bence. Herşey bitti, bi bu kaldı. Diğer başlıkta da dedim. Geçsinler bu işleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anadilde eğitim =/= türkçe öğrenmeyecekler okulda
-
10 Milyon Suriyeli var. Onlar da bir gün anadilimizde eğitim istiyoruz diyebilir. Ruslar ve Ukraynalılar gelip yerleşti. Onlar da istesin anadilde eğitim. Fransa'da Ermeniler ve Kürtler yaşıyor. Fransa'da isteyebiliyorlar mıymış ana dilde eğitim isteriz diye. Abd'de 70 milletten insan var. Her biri kendi anadilinde eğitim istesin o zaman. Bunun sonu gelmez. Fransa kendi ülkesinde buna izin vermez. Biz ulus devletiz der. Ama söz konusu Türkiye Cumhuriyeti olunca Kürtlere anadilinde eğitim hakkı tanıyın der. Çünkü amaç belli. Türkiye Cumhuriyeti bölünsün istiyorlar. Buna anadilde eğitim ile başlayacaklar. Sonra federasyon kurulsun. Sonrası bağımsız devlet. Fransa'da Bask bölgesi bağımsızlığına kavuşsun o zaman. İspanya'da Katalunya kurulsun. Texas Abd'den ayrılsın. Çin'de Uygur özerk bölgesi devlet olsun. Britanya dağılsın. Kuzey'de Eskimolar devlet olsun. Bu ülkeler buna razı oluyor mu? Olmaz tabi. EEE biz niye razı olalım.
-
Deva ile Gelecek partisinden bir halt olmaz. Akp artığı partiler. Suriye politikasının fikir babası Davutoğlu zaten. Onun yüzünden bu haldeyiz. Stratejik Derinlik diye kitap yazdı. Stratejik aptallık olduğu görüldü. Altılı masada ne işleri var, nasıl kabul edildiler anlamadım. Natocu Amerikancı partiler bunlar. Gerçi ben kendim chp'ye oy verdim bu güne kadar. Onların içinde de Natocu ,Abdci tipler var. Oy vermek istediğim parti Halkın Kurtuluşu Partisi. Ama %1 oy alamayacak. Oy boşa gitmesin diye kötünün iyisine vereceğiz artık. Şu an en sağlam muhalefeti Hkp yapıyor. Başkanları Nurullah Ankut paso saydırıyor Tayyip'e, Kemal Kılıçdaroğlu'na, Devlet Bhaçeli'ye, altılı masaya. Bunların hespi Natocu, Abdcidir diye. Gerçi Natocu olmayan mı var. Bu ülkenin Hiç C planı olmadı ki. Hep A B D planları oldu. Bazen hür irademiz ile, bağımsız bir şekilde seçim yaptığımızı düşünmüyorum. Hep algı oyunları ile yönlendiriliyoruz. Her defasında kandırılıyoruz. 2023 seçimlerinde son defa oy kullanacağım. Sonrasına bakıp göreceğim. Artık daha fazla bu tiyatroya dayanamayacağım. Aptal yerine konuluyoruz. Yeter artık. Türkiye'nin kaderi hiç değişmiyor. Hep siyasi kavgalar, ekonomik sıkıntılar, terör belası, dış tehdit. Olan gariban halka oluyor. Kısır tartışmalarla günlerimiz boşa harcanıyor. Dünyada bu kadar politik bir halk yoktur. Kahvehanelerde, okulda, kafede, iş yerinde her yerde siyaset konuşuluyor. Avrupa'da bu kadar yoktur. Adamlar seçimlere bile katılmıyor. Her seçim yöneticileri değişiyor. Bizim gibi meslek gibi yapılmıyor. Ömür boyu siyasette kalmıyor kimse.
-
Bu toprakları Selçuklu'dan beri Türkler yönetiyor. Türkler olmasa diğer halkları burda bir dakika barındırmazlardı.
-
- Muhalefete sızıp milliyetçi seçmeni Cumhur'a konsolide et ve HDP'den kendi partine oy çek.
- Emredersiniz efendim.
-
Bu şahsın bakanlığı zamanında halkbankasını kara para aklama merkezine çevirdiler. Şimdi bu yüzden ülkeyi sıkıştırıyorlar. Hukuk devletinden bir dirhem kalsaydı bırak parti kurup siyaset yapmayı yüce divanda çoktan yargılanmalıydı.
-
Biz 6'lı masanın niyeti ülkeyi bölmek dediğimizde Aktrol damgasını yapıştırıyorsunuz. Bakın ağızlarındaki baklalar çıkmaya başladı.
Bugün abd avrupa ingiltere çıkıp da 6'lı masaya destek olun olmalıyız diyorsa, pkk vs çıkıp 6'lı masaya destek olmalıyız diyorsa, fetö çıkıp 6'lı masaya destek diyorsa, bilimum terör terörist 6'lı masa diyorsa ve siz bunda bir gariplik görmüyorsanız kendinizi bir sorgulayın lütfen. Ben neye destek oluyorum diyin.
Erdoğan düşmanlığı hesabına ülkeyi kime teslim etmek istiyoruz diye düşünün.
10 Aralık hareketi nedir bir araştırın. Bu örgüt chp'yi ele geçirdikten sonra, 10 aralık 2005 de hazırladığı anayasa taslağını şuan birebir uyguluyor. CHP'de Atatürkçüler tasfiye edildi ve yerlerine 10 aralıkçılar getirildi. 5 sene önce ki adayınız Muharrem İnce chp tarafından hain ilan edilmedi mi? Neden? Çünki Erdoğan'a muhalifte olsa milliyetçi bir adam. Mavi vatanıda bilir, ülkenin birliği için tek dil olmasını da bilir vs. O nedenle direkt tasfiye edildi. Ülkeyi bölmelerine engel olacak başta Baykal dahil herkesi türlü türlü kumpaslarla partiden attılar yerlerine 10 aralıkçılar geldi yani bölücüler.
-
hayatımda gördüğüm en cahilce bir soru. Kürtler Fransa nın vatandaşı değil ki anadillerinde eğitim olsun. Ama fransa da 50 civarı etnik guruplar var. Anadilinde eğitim alabilirler. Hatta sokak isimleri bile kendi dilleri ve fransızca yazıyor. Fransızca öğrenmen ve okuman kendin için zorunlu neden? Fransızca bilmeden hiç bir işte çalışamazsın.
-
Alıntı yaptığın adam CHPli değil ki AKPli.
Üstelik sizin bu AKP dışındaki her yeri terör yuvası ilan etmeniz baydı. CHP'ye kızan adam gider İyi Parti'ye oy verir veya Zafer Partisi'ne veya Muharrem Partisi'ne. AKP'nin miladı doldu.
Baykal'a kumpas yapan Fettullahçılardı. Yakandılar mı? hayır. Kim yakalamakla görevliydi? Yakalanmadılarsa bu kimin suçu? Baykal'a kurulan kumpası Kılıçdaroğlu yaptı diyorsan kanıt getireceksin ortaya aksi halde iftira atmış oluyorsun.
Son olarak yine aynı şey. Yok PKK altılı masaya destek verin dedi o zaman altılı masa PKKlı. Tam bir düz mantık. Siz bu kafayla nasıl yaşıyorsunuz?
10 Aralıkçılardan ben de hoşlanmıyorum. ikinci cumhuriyetçilerin günümüz versiyonu. Geçmişte mücedele ettik bu güruhla bugün de mücadele ederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 5 Ocak 2023; 23:40:22 > -
Kardeş anlayan anladı yazdıklarımı, takıla takıla alıntıya mı takıldın?
-
Yo. Yalnız alıntı yaptığın kişi tarafsız görünümlü fanatik akpli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X