Şimdi Ara

Devamlı Mürekkep Besleme Sistemi (DMBS-CISS) Tanıtım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bigboygs

iyi günler benim mx340 yazıcım var sürekli besleme tamkı montajı yaptırmak istiyorum ne kafara malolur acaba tam olarak

PM Yollandı.

Gelen Kutunuza bakınız.
  • uzun süredir beslemeli kartuş kullanıyorum.ancak şöyle bir sorunum oluştu.kartuşların ucuna kadar olan hortumda mürekkep yok.yoğun temizlikte falan çekiyor kendine ancak daha sonra yeniden geri kaçıyor mürekkep.önceleri yazdırmaya etkisi yoktu ancak şimdi mavi mesela yazmamaya başladı.depoları yazıcıdan yukarı kaldırınca mürekkep gidiyor ancak bu da zararlı bir hareket.bu aradaki boşluğu nasıl kapatabilirim sorun nerde acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

uzun süredir beslemeli kartuş kullanıyorum.ancak şöyle bir sorunum oluştu.kartuşların ucuna kadar olan hortumda mürekkep yok.yoğun temizlikte falan çekiyor kendine ancak daha sonra yeniden geri kaçıyor mürekkep.önceleri yazdırmaya etkisi yoktu ancak şimdi mavi mesela yazmamaya başladı.depoları yazıcıdan yukarı kaldırınca mürekkep gidiyor ancak bu da zararlı bir hareket.bu aradaki boşluğu nasıl kapatabilirim sorun nerde acaba?

Dostum yazıcıyı kimden aldın bilmiyorum ama biz kurduğumuz sistemlerde bu sorunu aşmak için tankların alt seviyesini kartuşların alt seviyesine eşitledik.Senin yapabileceğin şey ise tank mürekkep seviyesini sürekli yukarıda tutmaktır.Bu işlem için tankları yukarı kaldırmak yerine azalan mürekkebi tamamlama yolunu seçin.

Saygılar.

• http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=BiTMEYEN-KARTUSLU-CANON-MP-499-KABLOSUZ-YENi&auction_id=885858

Hocam yukarıdaki linkteki yazıcıyı alacam bu adresten. Ancak tanklar linkteki resimlerde görüldüğü gibi mi yoksa yukarıda verdiğiniz resimlerdeki gibi mi? Birde tankları yazıcının sağına değilde sol tarafına monte edebiliyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayramefendi

http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=BiTMEYEN-KARTUSLU-CANON-MP-499-KABLOSUZ-YENi&auction_id=885858

Hocam yukarıdaki linkteki yazıcıyı alacam bu adresten. Ancak tanklar linkteki resimlerde görüldüğü gibi mi yoksa yukarıda verdiğiniz resimlerdeki gibi mi? Birde tankları yazıcının sağına değilde sol tarafına monte edebiliyor musunuz?

Sanalpazardaki resimler tanıtım amaçlıdır.Tanklar yukarıdaki resimlerdeki gibi yazıcıya bağlıdır.Tanklar yazıcının sağ tarafında bulunmaktadır.Sol tarafına taktığımızda verim konusunda sıkıntı yaşattığı için sol tarafına takamıyoruz.

Saygılar.

• teşekkür ederim hocam yardımlar için. Sanalpazardan peşin olarak ürünü aldım. Kısa zamanda gönderirseniz swevinirim. Birde dikkat etmenizi istediğim husus faturadaki isim farklı. Vergi levhası diğer avukatın üzerine kayıtlı. Fatura bilgilerine dikkat edilirse sevinirim. İyi çalışmalar
  • quote:

teşekkür ederim hocam yardımlar için. Sanalpazardan peşin olarak ürünü aldım. Kısa zamanda gönderirseniz swevinirim. Birde dikkat etmenizi istediğim husus faturadaki isim farklı. Vergi levhası diğer avukatın üzerine kayıtlı. Fatura bilgilerine dikkat edilirse sevinirim. İyi çalışmalar

Elbette şu anda fatura bilgilerini göremiyorum.Sanalpazar ödemeyi inceliyor.Onay verince fatura bilgileri kısmında ne yazıyorsa ona göre yazıyoruz faturayı.

Saygılar.
  • ürün yaklaşık bir saat önce elime geçti.Öcelikle bir gün içinde elime ulaştığı için teşekkür ederim. Yalnız şu an 3 sayfa yazdırdım, bir tane fotoğraf, bir tane metin, bir tane de metin+fotoğraf.Fotoğraf kalitesi çok kötü renk diye bişey yok, her yer gri. Kullanma talimatına göre eksizksiz kurdum, ancak yapılacak bir ayar mı var bilemedim. Metin baskısını da beğenmedim 5-6 sssatırda bir satırın üzerinde hafif bir siliklik var. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Alttaki resimde sizin gönderdiğiniz talimatın fotokopisini çekip yükledim.
    [img=http://img168.imagevenue.com/loc994/th_621462338_1302621462_122_994lo.jpg]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayramefendi -- 12 Nisan 2011; 18:40:36 >

• Yukarıda yazdığım sorun halloldu.Satıcı firma gerçekten ilgili, yaptıklar işin arkasında durdukları belli oluyor.Şu an için gayet güzel çalışıyor makine.Fotoğraf bastırdım bir tane baskı kalitesini gerçekten beğendim. Ne kadar yazdırdığını da ileriki günlerde görücez artık.
  • Canon MX 410 veya HP Officejet 6500A Plus modeli ile benzeri bir çalışma yapılabilir mi ?
  • quote:

Yukarıda yazdığım sorun halloldu.Satıcı firma gerçekten ilgili, yaptıklar işin arkasında durdukları belli oluyor.Şu an için gayet güzel çalışıyor makine.Fotoğraf bastırdım bir tane baskı kalitesini gerçekten beğendim. Ne kadar yazdırdığını da ileriki günlerde görücez artık.

Nasıl halloldu ayarı falan mı varmış değişim falan mı yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arastir

Canon MX 410 veya HP Officejet 6500A Plus modeli ile benzeri bir çalışma yapılabilir mi ?

Canon MX 410 modelini şu anda satmaktayız.Bu uygulama neredeyse mükemmel olarak bu üründe kullanılmaktadır.

BİTMEYEN KARTUŞLU CANON MX 410 (Kablosuz, FAXLI)
    http://www.netbilisimdunyasi.com/index.php?route=product/product&product_id=631

Ürüne yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

• Öncelikle bu sistemi kullanan biri olarak gayet memnunum .Ancak benim gibi yılda 15-20 bin sayfa çıktı alıyorsanız sizde memnun kalacaksınızdır.
    Yannız benim sormak istediğim bir konu şu

Şimdi bu sistem yazıcılarda Orjinal kartuş kullanımına oranla 100 kat fazla oranda atık oluşmakta.Buda yazıcının daha kısa bir zamanda Emici dolu hatası vermesine neden olmakta. Ve genellikle internet üzerinde gördüğüm kadarıyla bu hatanın onarımını 40 tl ye yapmaktalar.

Şimdi basit bir hesapla.

Sıfır bir yazıcı+ 2 kartuş =90tl

Emici dolu hatası sebebiyle servis ücreti +kargo ücreti:40+15=55 tl
    10 bin sayfa çıktı aldıktan sonra kartuşları ömrünü tamamladığı için( çoğu kartuş bu kadarda dayanmıyor yaa) kartuş masrafı:50+50=100 tl
    toplam maliyet 155 tl

Yani eski bir yazıcıyı tamir ettirmek yenisini almaktan daha pahalıya gelmiyormu

BİLGİLENDİRME (ALINTI)

Yazıcılar CMYK sistemine göre çalışırlar. CMYK kısaltması, İngilizce Cyan, Magenta, Yellow ve blacK kelimelerinden oluşmuştur. Bizler bunu Mavi, Kırmızı, Sarı ve Siyah olarak ifade ediyoruz ama aslında Türkçe’deki tam karşılığı, Cam göbeği, Eflatun, Sarı ve Siyahtır. Mürekkeplerin tonları da aynen bu şekilde olmalıdır. Mürekkeplerde en zor tutturulan renk tonu eflatundur. Eflatun rengi bir fotoğraf çıktısındaki kırmızı tonların ana kaynağıdır.

Eflatun renginin doğru tonda olduğunu anlamanın en kolay yolu, o mürekkep ile Türk Bayrağı’nın fotoğrafını yazdırmaktır. Şayet bayrak kırmızısı tam renginde ise mürekkepleriniz iyidir diyebiliriz.

Ancak renk tonları çok iyi olan mürekkepleri kaliteli olarak nitelememiz kesinlikle yanlış olur. Diğer hususları da inceleyiniz.
    2- KİMYASAL YAPISI
    Bir mürekkep kartuşuna mürekkep kıvamında akıcı, partikül büyüklüğü aynı olan her sıvıyı doldurabilir ve kağıt üzerine yazdırabilirsiniz! Örneğin, çini mürekkebini bile kullanabilirsiniz. Tabiki kartuşunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, kendi mürekkebi haricinde bir sıvı kesinlikle doldurmamalısınız. Neden mi?

Çünkü;

- Kartuşların büyük çoğunluğunda, sıvıyı tutma özelliği yüksek olan, sık gözenekli süngerler kullanılmaktadır. Bu süngerler mürekkebi, ateşleme odasına çok ağır iletirler. Eğer sünger olmazsa, yahut sünger özelliğini yitirirse, mürekkep, püskürteçlerden damlaya damlaya bitecektir. Yada püskürteçlerin önünde damlacık olarak kalacak ve mürekkebin püskürtülmesine engel olacaktır.

Piyasada satılan ucuz mürekkeplerin kimyasal yapısı, kısa sürede süngerlerin yapısını bozmakta ve katılaştırmaktadır. Katılaşan, yüzeyine atık madde biriken sünger görevini yerine getiremez. Sırf süngerin bozulması yüzünden çok iyi çalışan kartuşunuzu çöpe atmak zorunda kalırsınız.

- Kartuşların ateşleme odaları mikroskobik boyutlardadır. Ortalama bir püskürtecin boyutu 2 pikolitre’dir. Bu kadar küçük bir alanda oluşacak en ufak bir kirlilik o püskürtecin çalışmasını engeller. Mürekkebin püskürtülmesi esnasında oluşan manyetik patlama sonrasında, geride hiç bir mürekkep artığı kalmamalıdır. Patlama esnasında açığa çıkan yaklaşık 40000°C ısıda mürekkep tamamen buharlaşır ve ardından tekrar yoğunlaşır. Saniyenin milyonda biri gibi bir zamanda tekrar eden bu işlemler için, gerçekten teknoloji harikası mürekkeplere ihtiyaç vardır.

KÖTÜ MÜREKKEBİN ZARARLARI
    Orijinal bir kartuşa ilk dolum yaptığınızda, kullandığınız mürekkep piyasanın en kötüsü bile olsa iyi sonuçlar alabilirsiniz. Olumsuzlukları ancak, kartuşu kullandıkça göreceksiniz.

1- Zamanla çıktılarınızda yatay çizgiler oluşmaya başlar. Püskürteçler pigment parçalarıyla yada kullanılan diğer kimyasallar ile tıkanır.

2- Yüksek ısıda çalışan kartuşun ateşleme odalarını soğutan mürekkeptir. Tıkalı bir püskürteçten mürekkep akışı olmayacağı için aşırı ısınma gerçekleşir ve bir süre sonra o püskürteç çalışmayacak şekilde yanabilir. Bir püskürtecin yanması, elektronik devrenin kesilmesine sebep olacağından, yazıcınız o kartuşu kesinlikle tanımayacaktır.

3- Kötü mürekkep süngerlerin yapısını bozar. Süngerin yapısı bozulduğunda her dolumda, kartuşun alacağı mürekkep miktarı azalır, kartuşun kapasitesi düşer. Çünkü süngerin emiciliği kaybolmaya başlamıştır. Sünger yapısının bozulmasının en kötü sonucu, süngerin mürekkebi tutamamasından dolayı, kartuşun akıtmasıdır.

SONUÇ
    Bir kartuşa 3-4 defa dolum yapmak istiyorsanız, ucuz mürekkep kullanın! Ancak kaliteli mürekkep kullanarak 10 – 15 defa dolum yapabileceğinizi hatta 20’nin de üzerine çıkabileceğinizi bilmelisiniz.

DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI

Sistem ilk bakışta göze hoş görünüyor, elbette faydaları var ancak zararlarının da olduğunu bilmelisiniz. İnternette araştırırsanız bir çok sitede DMBS (ciss) pazarlandığını görürsüz. Elbette satıcı firmalar bu sistemin zararlarından bahsetmeyeceklerdir, bulacağınız bilgiler hep olumlu yönde olacaktır. Sisteme objektif bakarak sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistemin rahatlığı sizi tüketmeye zorlamaktadır. Gerekli – gereksiz tüm resimlerin çıktılarını almaya başlarsınız. Böylece hem mürekkep hem de kağıt israfını en üst seviyeye çıkartırsınız.

Normal sistemlerde kartuşlar, yer çekimi etkisiyle mürekkebi süngerden yavaş yavaş ateşleme odasına indirir. DMBS’de ise, tanktaki mürekkebi sürekli olarak ateşleme odasına göndermek için baskı yapan bir hava basıncı söz konusudur. Bu yüzden DMBS sistemlerindeki atık mürekkep miktarı, normal çalışan sistemdekine oranla yaklaşık 100 kat daha fazladır. Yani mürekkep kullanılmadan sürekli olarak atık haznesine gönderilmektedir. Bu sistemi kullanan kişi, yazıcısının arka tarafına fazladan atık deposu yapmak zorunda. Bu atık deposunu yapmayan kişilerin yazıcıları ise kısa sürede atık mürekkeple dolacak ve kullanılmaz hale gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 22 Nisan 2012; 0:56:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

Öncelikle bu sistemi kullanan biri olarak gayet memnunum .Ancak benim gibi yılda 15-20 bin sayfa çıktı alıyorsanız sizde memnun kalacaksınızdır.
    Yannız benim sormak istediğim bir konu şu

Şimdi bu sistem yazıcılarda Orjinal kartuş kullanımına oranla 100 kat fazla oranda atık oluşmakta.Buda yazıcının daha kısa bir zamanda Emici dolu hatası vermesine neden olmakta. Ve genellikle internet üzerinde gördüğüm kadarıyla bu hatanın onarımını 40 tl ye yapmaktalar.

Şimdi basit bir hesapla.

Sıfır bir yazıcı+ 2 kartuş =90tl

Emici dolu hatası sebebiyle servis ücreti +kargo ücreti:40+15=55 tl
    10 bin sayfa çıktı aldıktan sonra kartuşları ömrünü tamamladığı için( çoğu kartuş bu kadarda dayanmıyor yaa) kartuş masrafı:50+50=100 tl
    toplam maliyet 155 tl

Yani eski bir yazıcıyı tamir ettirmek yenisini almaktan daha pahalıya gelmiyormu

BİLGİLENDİRME (ALINTI)

Yazıcılar CMYK sistemine göre çalışırlar. CMYK kısaltması, İngilizce Cyan, Magenta, Yellow ve blacK kelimelerinden oluşmuştur. Bizler bunu Mavi, Kırmızı, Sarı ve Siyah olarak ifade ediyoruz ama aslında Türkçe’deki tam karşılığı, Cam göbeği, Eflatun, Sarı ve Siyahtır. Mürekkeplerin tonları da aynen bu şekilde olmalıdır. Mürekkeplerde en zor tutturulan renk tonu eflatundur. Eflatun rengi bir fotoğraf çıktısındaki kırmızı tonların ana kaynağıdır.

Eflatun renginin doğru tonda olduğunu anlamanın en kolay yolu, o mürekkep ile Türk Bayrağı’nın fotoğrafını yazdırmaktır. Şayet bayrak kırmızısı tam renginde ise mürekkepleriniz iyidir diyebiliriz.

Ancak renk tonları çok iyi olan mürekkepleri kaliteli olarak nitelememiz kesinlikle yanlış olur. Diğer hususları da inceleyiniz.
    2- KİMYASAL YAPISI
    Bir mürekkep kartuşuna mürekkep kıvamında akıcı, partikül büyüklüğü aynı olan her sıvıyı doldurabilir ve kağıt üzerine yazdırabilirsiniz! Örneğin, çini mürekkebini bile kullanabilirsiniz. Tabiki kartuşunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, kendi mürekkebi haricinde bir sıvı kesinlikle doldurmamalısınız. Neden mi?

Çünkü;

- Kartuşların büyük çoğunluğunda, sıvıyı tutma özelliği yüksek olan, sık gözenekli süngerler kullanılmaktadır. Bu süngerler mürekkebi, ateşleme odasına çok ağır iletirler. Eğer sünger olmazsa, yahut sünger özelliğini yitirirse, mürekkep, püskürteçlerden damlaya damlaya bitecektir. Yada püskürteçlerin önünde damlacık olarak kalacak ve mürekkebin püskürtülmesine engel olacaktır.

Piyasada satılan ucuz mürekkeplerin kimyasal yapısı, kısa sürede süngerlerin yapısını bozmakta ve katılaştırmaktadır. Katılaşan, yüzeyine atık madde biriken sünger görevini yerine getiremez. Sırf süngerin bozulması yüzünden çok iyi çalışan kartuşunuzu çöpe atmak zorunda kalırsınız.

- Kartuşların ateşleme odaları mikroskobik boyutlardadır. Ortalama bir püskürtecin boyutu 2 pikolitre’dir. Bu kadar küçük bir alanda oluşacak en ufak bir kirlilik o püskürtecin çalışmasını engeller. Mürekkebin püskürtülmesi esnasında oluşan manyetik patlama sonrasında, geride hiç bir mürekkep artığı kalmamalıdır. Patlama esnasında açığa çıkan yaklaşık 40000°C ısıda mürekkep tamamen buharlaşır ve ardından tekrar yoğunlaşır. Saniyenin milyonda biri gibi bir zamanda tekrar eden bu işlemler için, gerçekten teknoloji harikası mürekkeplere ihtiyaç vardır.

KÖTÜ MÜREKKEBİN ZARARLARI
    Orijinal bir kartuşa ilk dolum yaptığınızda, kullandığınız mürekkep piyasanın en kötüsü bile olsa iyi sonuçlar alabilirsiniz. Olumsuzlukları ancak, kartuşu kullandıkça göreceksiniz.

1- Zamanla çıktılarınızda yatay çizgiler oluşmaya başlar. Püskürteçler pigment parçalarıyla yada kullanılan diğer kimyasallar ile tıkanır.

2- Yüksek ısıda çalışan kartuşun ateşleme odalarını soğutan mürekkeptir. Tıkalı bir püskürteçten mürekkep akışı olmayacağı için aşırı ısınma gerçekleşir ve bir süre sonra o püskürteç çalışmayacak şekilde yanabilir. Bir püskürtecin yanması, elektronik devrenin kesilmesine sebep olacağından, yazıcınız o kartuşu kesinlikle tanımayacaktır.

3- Kötü mürekkep süngerlerin yapısını bozar. Süngerin yapısı bozulduğunda her dolumda, kartuşun alacağı mürekkep miktarı azalır, kartuşun kapasitesi düşer. Çünkü süngerin emiciliği kaybolmaya başlamıştır. Sünger yapısının bozulmasının en kötü sonucu, süngerin mürekkebi tutamamasından dolayı, kartuşun akıtmasıdır.

SONUÇ
    Bir kartuşa 3-4 defa dolum yapmak istiyorsanız, ucuz mürekkep kullanın! Ancak kaliteli mürekkep kullanarak 10 – 15 defa dolum yapabileceğinizi hatta 20’nin de üzerine çıkabileceğinizi bilmelisiniz.

DEVAMLI MÜREKKEP BESLEME SİSTEMİNİN (CISS) ZARARLARI

Sistem ilk bakışta göze hoş görünüyor, elbette faydaları var ancak zararlarının da olduğunu bilmelisiniz. İnternette araştırırsanız bir çok sitede DMBS (ciss) ****ığını görürsüz. Elbette satıcı firmalar bu sistemin zararlarından bahsetmeyeceklerdir, bulacağınız bilgiler hep olumlu yönde olacaktır. Sisteme objektif bakarak sizlerle izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Sistemin rahatlığı sizi tüketmeye zorlamaktadır. Gerekli – gereksiz tüm resimlerin çıktılarını almaya başlarsınız. Böylece hem mürekkep hem de kağıt israfını en üst seviyeye çıkartırsınız.

Normal sistemlerde kartuşlar, yer çekimi etkisiyle mürekkebi süngerden yavaş yavaş ateşleme odasına indirir. DMBS’de ise, tanktaki mürekkebi sürekli olarak ateşleme odasına göndermek için baskı yapan bir hava basıncı söz konusudur. Bu yüzden DMBS sistemlerindeki atık mürekkep miktarı, normal çalışan sistemdekine oranla yaklaşık 100 kat daha fazladır. Yani mürekkep kullanılmadan sürekli olarak atık haznesine gönderilmektedir. Bu sistemi kullanan kişi, yazıcısının arka tarafına fazladan atık deposu yapmak zorunda. Bu atık deposunu yapmayan kişilerin yazıcıları ise kısa sürede atık mürekkeple dolacak ve kullanılmaz hale gelecektir.

Güzel bilgilendirme. Peki günümüzde doldurulabilen kartuşlar mı daha ekonomik oluyor CISS sistemi mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.