Şimdi Ara

Devamlı Mürekkep Besleme Sistemi (DMBS-CISS) Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
11.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar sizlere Devamlı-Sürekli Mürekkep Besleme Sistemi(DMBS-CISS) hakkında bilgi vereceğim
    Bu konu forumda uzunca bir süredir konuşuluyor. Bende hem bir kullanıcı hem de satıcı olarak merak edilen ve bilinmek istenen noktalara soru-cevap yöntemini kullanarak değinmek istiyorum.

Ayrıca sorununuzun çözümü yada sormak istediğiniz sorular metin içerisinde yer almıyorsa konu altında yazarsanız cevaplamak isterim.

Sistem neden bu kadar pahalı? Neredeyse 2 yazıcı fiyatı. Bunun nedenini açıklar mısınız?

Çünkü kullandığımız ekipmanlar ve mürekkepler birinci kalite. Sistem montajı, bakımı ve sunduğumuz garanti ayrıca ücretsiz kargo imkanı ve sistem ile alabileceğiniz çıktı sayısı göz önüne alındığında bu rakam normal bir rakam.

Garanti dediniz. Ne garantisi?

Sunduğumuz ürün için hem yazıcı hem de dmbs tarafımızdan 2 yıl garantilidir.

Bu sistem bence hiç ilginç değil. Ben zaten kartuşlarımı dolduruyorum. Bana ne faydası olacak ki?

Kaç kere? Kartuşlarınızı kaç kere dolduruyorsunuz? Yada şöyle sorayım kaç dolumdan sonra kartuşunuz çöp oluyor?3 mü?Yada 4.Ya yanlış mürekkep kullanımından kartuşunuz tıkanıyor yada yazıcınız doldurduğunuz kartuşunuzu tanımıyor. En kötüsü de kötü mürekkep yazıcınızın yazma kafasını öldürüyor. Biz bu sistemle bununda önüne geçiyoruz. Binlerce sayfa çıktı alırken kartuşlara elinizi bile sürmüyorsunuz. Ayrıca yanlış mürekkep kullanımından dolayı oluşan kartuş bozulmalarının da önüne geçiyoruz.

Size neden güvenelim?

9 yıllık tecrübemiz ve hakkımızdaki olumlu referanslar bence bir sebep.Ama yeterli olmayabilir. İşte bu yazıda sistemi tanıdıkça aslında korkacak bir şey olmadığını göstereceğim sizlere.

Sistem diyorsunuz. Sistemi biraz anlatır mısınız bizlere.

Elbette. Sistem dememizin sebebi tek parça değil birkaç parçadan oluşması. Temel olarak yaptığı iş hava basınç denge sistemini kullanarak yazıcı kartuşuna mürekkep ihtiyacı olduğunda mürekkep aktarmaktır. Yazıcı dışında bulunan tanklar kartuş içerisindeki mürekkep azaldığında açık hava basıncının etkisiyle kartuşlara mürekkep pompalıyor. Aslında sistemi şöylede düşünebiliriz. Bu şey 30 kartuş büyüklüğünde mürekkep alabilen bir dolan kartuş. Yazı içerisindeki resimlerle de sistemi size göstermeye çalışacağım.

O kadar övüyorsunuz. Peki bu sistemin hiç kötü yanı yok mu?

Vardı. Tanklar kartuş seviyesinden yukarıda yada aşağıda olduğunda kartuşlara fazla mürekkep basıyor ve yazıcı içerisine mürekkep akmasına sebep oluyordu. Bu size neyi hatırlattı? Kartuşları çok doldurduğunuzda başınıza gelen şey dimi. İşte bu sorunu çözmek için tankları yazıcıya sabitleme işlemi yapıyoruz. Özel aparatlar ile tankları yazıcıya sabitliyoruz. Bu sayede hem tanklar yazıcının bir parçası gibi duruyor, hem de eğilme dökülme mürekkep akıtma gibi sorunların önüne geçmiş oluyoruz.

Hala bu sistemi neden almam gerektiğini anlamadım? Ne faydası olacak bana?

En önemli nedeni maddi yönü. Kartuş sarfiyatınız inanılmaz seviyede düşecek. Sayfa başı maliyetiniz 1 kuruş gibi bir rakama düşecek. Dolum nedeniyle kartuşum bozuldu derdinden kurtulacaksınız. Dolum yaparken uğraşmalarınız, etrafın mürekkep olması ve harcanan zaman tamamı size kalacak. Çok sayfalı çıktı alırken bir anda kartuşun bitmesi, hele ki son demlerde çıktıları çizikli çizikli vermesi sorunlarının da sonu geliyor artık.

Biraz araştırdım. Mantık güzel ama bu hortumlar biraz kaba. Hatta bir resimde yazıcı kapağı tamamen açıktı. Sizin ürünlerinizde de böyle bir sorun var mı? Birde benim ufak çocuğum var bu hortumlarla oynarsa bir sorun olur mu?

İlk olarak yazıcI kapağı sorununa değinelim. Kesinlikle ama kesinlikle öyle olmaz. Bırakın açık kalmayı kurduğumuz sistemlerde yazıcı kapakları aralık bile değildir. Hortumları yazıcı içerisine özel aparatlarla sabitliyoruz. Bu sayede kapak normal kapanır. Hortumlar sıkışmaz. Çocuk olayına gelirsek. Hortumların sert şekilde çekilmesi veya sıkıştırılması dışında, işte dokunulması, oynanması, vs. gibi nedenlerle bir zarar görmesi imkansızdır. Zaten kullandığımız hortumlar esnek hortumlardır.

Ya tamam her şey güzel. Aldık ama bunun evde kurulumu vs. çok uğraştırmaz mı?

Uğraştırmaz. Biz sizlere sistemi zaten kurulmuş vaziyette gönderiyoruz. Yapmanız gereken 2 şey var. İlk olarak yazıcınızı kutusundan çıkardıktan sonra içinden çıkan kullanım talimatında da görebileceğiniz gibi yazıcınızı bilgisayarınıza bağlamadan yine kutu içerisinden çıkan Yazılım CD sini bilgisayarınıza kurmak. Kurulum bittikten hemen sonra tanklar üzerindeki tıpalardan hava için olan ufak tıpaları açmak. Daha sonra yazıcınızın kablosunu bilgisayarınıza takabilir ve yazıcınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Peki bu sistem yazıcımın yazım hızına herhangi bir etki yapıyor mu?

Hayır. Kesinlikle yazım hızına bir etkisi yok.

Ya tank içerisindeki mürekkep biterse. Ne yapacağım? Yeni bir sistem daha mı almam gerekiyor?

Hayır efendim. Yapmanız gereken şey yine bizim ithal ettiğimiz mürekkeplerden sipariş etmeniz. Hem de tüm tanklar için değil. Hangi renk bitmiş ise. Kartuş dolumun da sistem nasıldır bilirsiniz. Tek renk bitmiş bile olsa tüm kartuşu doldurtmak zorundasınızdır. Bu sistemde bu yok. En çok siyah beyaz çıktımı alıyorsunuz. O zaman siyah mürekkebiniz çabuk bitecektir. İstediğiniz zaman istediğiniz kadar dolum yapabilirsiniz tanklara. Bizim sizden isteğimiz tanklardaki mürekkep tahmini 1 parmak kaldıktan sonra yazıcıyı kullanmayıp dolum yapmanızdır. Çok ufak bir rakama. Bir tank dolduracak mürekkep sadece ama sadece 10 TL’dir. Ve bu mürekkep size ulaştığında hiç uğraşmazsınız. Kolay dolum ağzı sayesinde tanklara dökmeden bulaştırmadan mürekkep doldurabilirsiniz.

Peki sistemi aldık. Ya sonrası. Aldınız gerisi sizin işiniz mi diyeceksiniz?

Hayır efendim. Kesinlikle istediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Gerek satış yaptığımız online ticaret sitesinden gerekse bu konu üzerinden yada kendi web sitemiz üzerinden bize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Öğrendiğim kadarıyla bir zaman sonra yazıcım bozuluyormuş. Emici dolu hatası mı ne onu veriyormuş. O kadar para verip bir zaman sonra çöpe mi atacağım?

Hayır. Emici dolu hatasını;
    Canon mp250-mp280 modelleri 7000-15000 çıktı sonra
    Canon mx320-mx340 modelleri ise 15000-30000 çıktı sonra verir.
    Emici dolu hatasını açıklamak gerekirse yazıcınız içerisinde atık mürekkebi içinde tutan keçeler vardır. Bir zaman sonra bu keçeler gerek kafa temizleme gerekse yazıcı ilk açıldığı andaki işlemlerden dolayı dolar ve daha fazla mürekkep ememez hale gelir. Bu hatayı aldığınız anda siz yazıcınızı bize kargo ile yolluyorsunuz. Biz yazıcınızın tamirini yapıp hatasını giderdikten sonra size geri gönderiyoruz. Bu işlem bedeli ise sadece 40 TL’dir.

Peki uzun süre yazıcımı kullanmazsam ne olacak? Tanklardaki mürekkebin üzeri donar mı?

Hayır. Kullandığımız mürekkepler bu sistemler için özel olarak üretilmiş olup,8 kez filtrasyon işlemi yapılmıştır. Bu nedenle gerek hortumlarda tıkanıklık gerekse donma kuruma yapmaz. Eğer yüreğinizin rahat olmasını isterseniz tankların üzerindeki hava tıpalarını kapatarak mürekkeplerin dış ortamla ilişiğini tamamen kesebilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken şey tank tıpaları kapalı iken kesinlikle ama kesinlikle yazıcınızı kullanmayınız. Kullanmanız halinde yazıcınıza geri dönüşü olmayan hasarlar verebilirsiniz.

Evet arkadaşlar sizlere soru-cevap yöntemiyle Canon MP80 modeli DMBS sahibi yazıcıyı anlatmaya ve tanıtmaya çalıştım.

EĞER ÜRÜNLERİMİZİ ALMAK İSTERSENİZ

http://www.sanalpazar.com/shop.php?name=NET-BiLiSiM&user_id=200992

Linkinden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.
    Satış için bu siteyi seçmemin sebebi ise hem satıcı hem de alıcı için çok avantajlı olması. Ayrıca Gold Bilgisayar güvencesi de var. Siteyi seçmemin asıl sebebi ise neredeyse tüm kredi kartlarına peşin fiyatına 12 ye kadar taksit imkanı sunması.
    Son olarak,
    LÜTFEN DİĞER SATICI ARKADAŞLAR KONU ALTINA KENDİ ÜRÜNLERİNİ TANITAN MESAJLAR YAZMASINLAR.
    Konu altında bizden ürün satın almış yada almamış olmanız farketmez tüm soru ve sorunlarınız cevaplanacaktır.
    Hepinizi yukarıda linkini verdiğim sanal dükkanıma beklerim.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat_doktor -- 7 Nisan 2011; 12:35:34 >

• Teşekkürler, güzel ve aydınlatıcı bilgi vermişsiniz.Güzel bir çalışma sergilemişsiniz. Resimdeki sistem hazır bir sistem ise gerçekten başarılı bir işlem yapmışsınız.Mürekkep tankının seviyesi ile kartuş hizasına bakınca; sizin çalışmanızda olumlu anlamda farklılıklar olduğu kesin...

Hayırlı işler...
  • Bu sistemin aynısından canon 280 yazıcı ile aldım. Eski sistem şırınga falan uğraşmayın. Bir sürü çıktı fotoğraf aldım 1 kez bile sorun yaşatmadı. Harika ve ekonomik bir sistem.
  • Çok teşekkürler sevgili kardeşim.Evet resimlerde gördüğünüz hazır bir sistemdir.MP 280 kodeli evde kullandığım,Mx 320 modeli ise dükkandaki yazıcıdır.İkiside aktif olarak kullanılmaktadır.Yazıdada belirtmiştim zaten tankların ayrı olması sorun teşkil ediyordu bizde tankları yazıcıya sabitleme yöntemini seçtik.
  • daha önce pixma 1600 bir yazıcım vardı. yazıcı sırf kartuş doldurma derdi için kenara atıldı gitti. zaten canonlarda dolumlar verimli olmuyor. kesin bir yerinden bir sorun çıkıyor. dolum parası üzerine kartuş parası geliyor. zaten 2 kere falan full kartuş alıp yazdırdım. insanın içi gidiyor 100 lira kartuş alıp bitirmek. şimdi ne bulsam basıyorum renkli. bence bu sistemin tanıtılmasında geç bile kalındı. yazıcısı olan 10 adam tanıyorsam 9 u sırf kartuştan dolayı kenara atmış yazıcıyı. uzun süre olmadı kullanmaya başlayalı ancak sorun yaşamadım. ilerisini bilemiyorum tabi. ancak arada kuruma olmaması için renkli birşeyler yazdırıyorum. buna dikkat etmek gerekiyor sanıyorum.
  • Canon MP 280 yazıcının kullandıgı kafa kartuşlarını ortalama kaç baskıdan sonra değiştirmek gerekiyor? ve ücreti ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

Canon MP 280 yazıcının kullandıgı kafa kartuşlarını ortalama kaç baskıdan sonra değiştirmek gerekiyor? ve ücreti ne kadar?

Baskı kartuşları firmamız tarafından 6 ay yada 3000 sayfa baskı alana kadar garantilidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu sistemi illaki bu modellemi kullanmamız gerekiyor,mesela bende hp c5280 yazıcı var şırıngayla dolduruyorum 10 sefere kadar kartuş sorun çıkarmıyor,aynı sistemi onda kullanabilirmiyim.
  • Sevgili kardeşim ne yazıkki her modele bu sistemi monte edemiyoruz.Elinizde bulunan model için bu sistem bulunmuyor.Bu sistem en iyi performansı Canon yazıcılarda veriyor.Ayrıca bu sistemi kullanan sadece 1 model yok.Şu anda en sorunsuz şekilde Canon ve Epson marka yazıcıların bazı modellerinde çalışmakta.Ama diğer marka ve model yazıcılar içinde çalışma ve denemelerimiz sürmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Bu sistemi illaki bu modellemi kullanmamız gerekiyor,mesela bende hp c5280 yazıcı var şırıngayla dolduruyorum 10 sefere kadar kartuş sorun çıkarmıyor,aynı sistemi onda kullanabilirmiyim.

Siz kartuşlara kendinizde monte edebilirsiniz aşağıda verdiğim ciss setinde kartuşları delip kartuşları vakumlayacağınız aparatlara kadar herşey mevcut üstelik herşey dahil 19 tl bir fiyata kapınıza kadar getirtebilirsiiz ciss çinden geldiği için gelişi 2 hafta kadar sürebilir. bu ciss sistemi sadece hp için değil isminden yanlış anlaşılmasın canonun 2 kartuşlu modellerinde ve dolan kartuş kullanan 4 kartuşlu yazıcılarada uyar. Bu sistem lüks değil yani bu sistemi sadece 100 lerce baskı alanların kullandığı bir sistem olarak görmeyin konfor ve rahatlık hepimizin hakkı modifiye gibi düşünün bu sistemi.Ama çok ince bir çizgi var senede 1-2
    kartuşu anca bitiren çok nadir çıktı alanlar bence bu sistm gereksiz olur

http://www.dealextreme.com/p/universal-color-ink-jet-cartridge-set-for-hp-prints-24441

• quote:

Orijinalden alıntı: fuckerfukara

quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Bu sistemi illaki bu modellemi kullanmamız gerekiyor,mesela bende hp c5280 yazıcı var şırıngayla dolduruyorum 10 sefere kadar kartuş sorun çıkarmıyor,aynı sistemi onda kullanabilirmiyim.

Siz kartuşlara kendinizde monte edebilirsiniz aşağıda verdiğim ciss setinde kartuşları delip kartuşları vakumlayacağınız aparatlara kadar herşey mevcut üstelik herşey dahil 19 tl bir fiyata kapınıza kadar getirtebilirsiiz ciss çinden geldiği için gelişi 2 hafta kadar sürebilir. bu ciss sistemi sadece hp için değil isminden yanlış anlaşılmasın canonun 2 kartuşlu modellerinde ve dolan kartuş kullanan 4 kartuşlu yazıcılarada uyar. Bu sistem lüks değil yani bu sistemi sadece 100 lerce baskı alanların kullandığı bir sistem olarak görmeyin konfor ve rahatlık hepimizin hakkı modifiye gibi düşünün bu sistemi.Ama çok ince bir çizgi var senede 1-2
    kartuşu anca bitiren çok nadir çıktı alanlar bence bu sistm gereksiz olur

http://www.dealextreme.com/p/universal-color-ink-jet-cartridge-set-for-hp-prints-24441

Sevgili kardeşim yukarıdaki yazıda lütfen konu altına ürün tanıtan mesajlar yazmayın diye bir not eklemişim.Ben yardım etmeyin demiyorum.Ama gördüğün gibi bende kendi ürünümü tanıtıyorum.Bu yaptığınız şey birinin dükkanına gidip adamın önünde müşterisine isterseniz şu dükkanda aynısı var demek gibi birşey.Lütfen linki kaldırın.Ayrıca bu sistem her yazıcıya kurulabilir.Fakat kartuş seviyeleri ayarlanamadığı için yazıcı içine mürekkep akıtıyor.Yada yazıcıya hortumlar sabitlenemediği için büyük sorunlar oluyor.

• ciss sistemli için gerekli tüm malzemeyi dealextreme den 20 liraya alabilirsiniz ama kurulumu gerçekten kolay bir şey değil. kartuş doldurmasını bilmeyip kartuşunu bozup sonra suçu sağa sola atmaya çalışan çok insan var. kaldı ki ciss olayı çok daha zor bir iş. eğer daha önce yapmadıysanız bence kendiniz denemeyin yazıcı ve kartuşları bozabilirsiniz. profesyonel kurulum yaptırmanızı tavsiye ederim.

küçük bir tavsiye de satıcı arkadaşlara; ciss sistemli yazıcı satan firmalar da fiyatları biraz daha aşağı çekebilirler. böylece hem satışları artar, hem şurda çok ucuza satılıyor alın kendiniz takın diyenler olmaz hem de mürekkep satışı işin müşteri bağlamış olurlar.
  • selam canon 280 modlini aldım kullanıyorum 7-8 bin sayfa bastıktan sonra kartuşmu değiştirmem lazım bi tane yedek kartuşta verildi yanında kendim hortumları ona mı baglıycam ya da illa ki geri servise gnderipmi tamir ettiricem, tamir edilince yine 7-15 bin sayfamı basıcak......
    gerçekçi olmak gerekirse ufak tamirler ve boya ekleyerek kaç çıktı alabilirim yazıcı tamamen ölene kadar??
  • quote:

Orijinalden alıntı: eomer05

selam canon 280 modlini aldım kullanıyorum 7-8 bin sayfa bastıktan sonra kartuşmu değiştirmem lazım bi tane yedek kartuşta verildi yanında kendim hortumları ona mı baglıycam ya da illa ki geri servise gnderipmi tamir ettiricem, tamir edilince yine 7-15 bin sayfamı basıcak......
    gerçekçi olmak gerekirse ufak tamirler ve boya ekleyerek kaç çıktı alabilirim yazıcı tamamen ölene kadar??

Şimdi hangi sorundan başlayayım bilemiyorum.Ama ilk sorunla başlayayım.Bunun 7-8 bini yok.Kartuş bozulana kadar kullanabilirsin.Yani sınır yok.İstersen 20.000 basabilirsin.Bu birazda şansa kalmış birşeydir.Eğer kartuşların hiç tanınmaz hale gelirse değiştirmen gerekir.Yazıcını hangi firmadan aldın bilmiyorum.Ama biz bu durumdaki müşterilerimize kartuşları hazır şekilde gönderiyoruz.Hortumları eski kartuşlardan çıkarıp yenisine kolay bir şekilde taktıkları zaman işlem tamam oluyor.7-15 bin olayını biraz yanlış anlamışsın galiba.7 ila 15 bin arasında atık mürekkep keçesi doluyor.Servis bu keçeyi değiştiriyor ve sen kullanmaya devam ediyorsun.Yazıcı ömrüde biraz şans işi.Kısaca yazıcının mekanik aksamı bozulana kadar kullanabilirsin.Yani bir sınırı yok.30-50 bin bence çok rahat basılabilir bir rakam.Tabiki arada ufak tefek kartuş değişimleri keçe temizlemeleri olacak.Bunlar bu işin minik ayrıntıları diyelim.

• Paylaşım için teşekkürler pckopat_doktor arkadaşın aracılığı ile yazıcıyı bugün itibariyle Bursa'daki yerinden aldım.

marka/model : canon mp499 bitmeyen kartuşlu.
    uzun zamandır almayı planladığım yazıcıyı sonunda buldum 209 tl ye bulabiliceğiniz en sağlam ürün diyebilirim . alırken kafamda bi çok soru işareti vardı sağ olsun pckopat_doktor nickli arkadaşımla irtibata geçerek kafamdaki tüm soru işaretleri silindi ve yazıcımı aldım.
    yazıcı dan yazıcı kısmından çıktı aldım renkli ve siyah beyaz. çok kaliteli bi şekilde baskı aldı. hiçbir sorun yok 10 üzerinden 10 verebiliriz.
    daha sonra fotokopi kısmından bi çıktı aldım inanılmaz derecede şaşırtıcı bi şekilde süper bi baskı aldı.
    ve son olarak tarayııcıyı denedim o da 10 numara görüntü aldı. makineyi cidden taktir ettim :D eğer kafanızda bir problem oluşursa hiç düşünmeden alın derim parayı sonuna kadar hal ettiğini görüceksiniz
    boyalar gayet iyi şekilde monte edilmiş ayrıca boyaların tıpaları çok sağlam hiçbir şekilde problem yaşamazsınız. boyanın yazıcıya gittiği kısımda ki hortumda gayet sağlam ama tabi ki bozulmaz kopmaz diyemeyiz zaten normalde de hangi üründe bu kadar garanti verilir ki? :D cam vazoyu elinden düşürürsen kırılır bu kadar basit bi olay:D

wifi özelliği ve usb ile de çıktı aldım her ikisinde de sorunsuz bir şekilde baskıyı almayı başardım. kurulum gayet kolay

garantiye gelince garanti belgesi hepsi içinde 2 yıl kafanız rahat ondan sonrası içinde açıkçası inanıyorum ki daha çoook uzun süre gider bozulmaz

pckopat arkadaşa teşekkür ederim herşey için
    kafanıza bi soru takılırsa çekinmeden pm atabilirsiniz severek cevaplarım sorularınızı

• CANON PIXMA MG-5250 bu modele uygulanabilirmi?

ayrıca başka şehirlere nasıl gönderebilirsiniz. uygulama yaptıktan sonramı öncemi orjinal kutusuylamı? yani ürün zarar görmeden gelebiliyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 22 Mart 2011; 8:21:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

CANON PIXMA MG-5250 bu modele uygulanabilirmi?

ayrıca başka şehirlere nasıl gönderebilirsiniz. uygulama yaptıktan sonramı öncemi orjinal kutusuylamı? yani ürün zarar görmeden gelebiliyormu?

Pm gönderildi.
  • Merhaba,

3000 sayfa sonunda toplam maliyet 40TL oluyor ve sayfa başına ortalama maliyet 1.33 krş. Fakat bu hesap renkli çıktılar hesaba katılırak hesaplandı. Peki renksiz çıktının maliyetini nasıl hesaplayabilirim?

Bir de bu sistemde kuruma problemi ne durumda? Örneğin, 3-4 aylık kullanılmama durumunda herhangi bir problemle karşılaşılır mı? Çünkü yaz aylarında kışlıkta kalan yazıcıyı yazlıkta kullanamayacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet OK

Merhaba,

3000 sayfa sonunda toplam maliyet 40TL oluyor ve sayfa başına ortalama maliyet 1.33 krş. Fakat bu hesap renkli çıktılar hesaba katılırak hesaplandı. Peki renksiz çıktının maliyetini nasıl hesaplayabilirim?

Bir de bu sistemde kuruma problemi ne durumda? Örneğin, 3-4 aylık kullanılmama durumunda herhangi bir problemle karşılaşılır mı? Çünkü yaz aylarında kışlıkta kalan yazıcıyı yazlıkta kullanamayacağım...

Çıktı maliyetini şöyle hesaplayacaksın.Aslında 3000 tahmini bir rakam.Şimdi Canon yazıcılarının kartuşlarında 9 ar ml mürekkep bulunur.Siyah kartuş içerisinde 9 ml siyah,renkli kartuş içerisindede her renkten 3 ml olmak üzere toplamda 9 ml mürekkep bulunur.Sistemde ise tanklarda her renkten 100 ml mürekkep bulunur.Yani siyah kartuşun 11, renkli kartuşun ise 33 katı.

Canon'un resmi sitesinde verdiği rakama göre yazıcı 220 sayfa siyah-beyaz 244 sayfada renkli baskı veriyor.Yukarıdaki rakama bakıldığında Yazıcının 2.400 sayfa siyah beyaz ve 7.500 sayfa renkli çıktı vermesi gereklidir.Ama bu rakamlar taslak mod ve %5 doluluk oranına göre belirlendiği için gerçek hayatta alınan çıktılar bu rakamların yarısı kadar olacaktır.Yani 3.000 sayfa ve üzerinde renkli, 1.000 sayfa ve üzerinde siyah beyaz çıktı verir.Tek tank dolum maliyeti 10 TL dir.Sadece siyahı doldursanız size 10 TL ye mal olacaktır ve en az 1.000 baskı alabileceksiniz.Sayfa başı baskı maliyeti 1 kuruş altına düşecektir.

Kuruma problemine gelirsek.Tüm yazıcılar belli bir süre sonra kuruma problemi göstermektedir.Eğer bahsettiğiniz kuruma tank içerisindeki mürekkeplerin kuruması ise uzun süre kullanım yapılmayacağı zaman tankların üzerindeki 2 tıpada kapatıldığı zaman tankların dış ortamla ilişiği kesilmiş olacaktır.Hava olmayan ortamda kurumada olmaz.Ama uzun süre kullanılmadığında kartuş uçları kuruma yapacaktır.Tüm yazıcılarda yapar.Bunun çözümü ise işte uzun süre sonunda tekrar yazıcıyı kullanmak istiyorsunuz.Yazıcıyı hiç çalıştırmadan kartuş solüsyonu alıp kartuşları bu solüsyonda bekletirseniz ve daha sonrada yazıcı menüsünde birkaç kez yoğun temizleme işlemi uygularsanız kartuşlarınız sorunsuz çalışmaya başlayacaktır.

Saygılar.

• iyi günler benim mx340 yazıcım var sürekli besleme tamkı montajı yaptırmak istiyorum ne kafara malolur acaba tam olarak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.