Arkadaş bu kadar yatırımın geri dönüşü nedir biri bana izah etsin. Hazineden o kadar para alıyorlar ama istisnasız her cuma para toplanıyor; şu camiye kilim alınacak, bu camiye avize takılacak bilmem ne.. Kendimi bildim bileli böyle... Bu kadar para toplanıyor hiç mi ihtiyacınız bitmiyor ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Devasa bütçeye rağmen her cuma, her bayram, her kandil para toplayan diyanet.
-
-
Kardeşim bu A8'ler suylan mı çalışıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 3 Eylül 2024; 14:50:8 > -
4 gün önce
-
O zaman şöyle açıklayayım.
Diyanetin bütçesinin %90-95'i sadece imam ve müezzin maaşlarına gider.
Diyanet cami içerine alınan her hangi bir şey için para vermiyor.
Yapılan yeni camiler için veya cami içerisine alınan klima, halı vs. aklına gelen her şey için cemaatten toplanan paralarla veya hayırseverlerin bağışlarıyla alınıyor.
Diyanet sadece imam maaşı ödüyor, geri kalan herşey cemaatin sırtına bindirilmiş durumda.
-
Diyanetin kaç personeli var hocam? 92 milyar TL çok değil mi
Bi de bu cevabın benim en son ne zaman camiye gitmemle ne ilgisi vardi ki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni bir ay başı ve tekrardan ezber diyanete sallama konusu gene :D Diyanet CAMİ YAPTIRMIYOR şunu öğrenin artık. Ve bölge camilerinin ana giderleri dışında karşılamıyor onu oraya giden cami cemaatinin yardımları ile döndürürler.
Bu Yıllara göre Bütçe ile Diyanetin payı arasındaki oran.
Yani işin özeti diyanete giden paranın büyük çoğu PERSONEL GİDERİ. Ve Diyanet görevlileri Devlet memuru sayıldığı için MEMUR İLE AYNI ZAMMI ALIYORLAR.
Yani Memur Yüzde 40 -50 zam alıyorsa Diyanet personelide o oranda zam alıyor. En düşük memur maaşı kaç TL oldu 35-40 bin TL vardır heralde. En düşük İmam 40 bin TL alıyordur işte. Ve Türkiye'de İmam sayısı 150 bine yakın deniyordur.
-
Her fırsatta fazla fazla veriyorum. Helal olsun.
-
Bu OzkanK'nın muhalif olmadığı hiç bir forum konusu yok. Adamın kendi görüşüne uygun bir konu açın gelir yine ALGI YAPIYORSUNUZ diye yorum yazar.
-
Bu sözde muhaliflerin aynı konuları döndür dolaştır açmasından BIKTIM ÇÜNKÜ. Algı değilde ne bu ezber aynı tip konular ?
Neyin savunduğunuzu bir bilseniz KEŞKE BİLSENİZ.
Diyanet'i ne yapacak muhalefet kapatacak mı iktidar olunca bunu söyleseniz yetecek. Kapatamıyacağına göre neyin kafasındasınız. Kapatsa bile altındadı memurlar buhar mı olacak işten mi atacak hepsini camileri imamsız mı bırakacak ? Veya elektiriğini suyunu mu kesecek CHP iktidar olunca !!!
Diyaneti aynı argümanlar ile 20 senedir eleştiriyorsunuz ve aynı cevapları alıyorsunuz ama halen aynı boş iddialar ile eleştiriyorsunuz.
Ne yapacak muhalefet mesela lafa geldimi hak hukuk adalet eşitlik diyen muhalefetimiz imamları mı kovacak iktidar olunca ? Veya maaşlarını mı kesecek para mı vermeyecek ne yapacak çözüm söyler misin bana ? Ülkede yüzde 50 enflasyon var zaten. Memurlar atıyorum bu sene yüzde 50 zam alsa Diyanetin bütçesi otomatikman yüzde 50 zamlanmak zorunda çünkü çoğunluğu personel gideri.
Çözüm sunma alternatif sunma muhalefet iktidar olsa aynı şeyi yapacak farklı bir yolu yok ama Bİlmeden anlamadan eleştir. Ben buna karşıyım. ALGI bir başlık at geç böyle muhalifçilik olmuyor.
-
mesele derin.
aslında dünya çapında din bilimcilerin ortak çalışması ile mezhepler ve tarikatlar kaldırılıp tek islam anlayışı gerekiyor.
bu çalışmayı yapmadan müslümanlar adam olamaz.
sakalı sarığı din zannetme çağı gerçekten geçti. Kur an a dönüş şart. tevbe 34 e göre islamda zaten din adamı ve diyanet gibi teşkilatlara yer yok.
bugün işin rezilliği çıktı. camiler ticarethaneye döndü.
-
Normalde ya cemaat caminin giderlerini imam maaşına kadar bağışlarla öder yada herşeyi devlet öder. Bunlar ikisini de yapıyor.
Malum oktroller nasıl saçmalayabilirim diye birbirleriyle yarısa girmiş
''aslında dünya çapında din bilimcilerin ortak çalışması ile mezhepler ve tarikatlar kaldırılıp tek islam anlayışı gerekiyor.''
Bunun imkansız olması gerçeği
-
aslında uzun konu.
ama rasgele söylenmiş değil. deha nitelikte dinbilimciler son 50 yılda bunu işlediler. hüseyin atay ve aynı ekolün devamı çok sayıda isimsiz veya yaşar nuri gibi ünlü kişiler var.
bu adamlar gerçeği söyledi.
1000 yıl önce belirlenmiş mezhepler aslında sadece dini görüş bildiren ebu hanife gibi devrin bilginlerinin eserleriyle oluşturuldu.
günümüzde mevcut fıkıhta dahil Kur an ışığında çağın şartlarına uygun çalışmalar yapılması gerektiği aslında tüm din adamlarının da ortak fikridir.
bunu yapmadan müslümanlar düze çıkamaz. sakalı sarığı şeyhi tarikatı din sanıp bugün abd nin yarın çinin kölesi olarak devam ederler.
-
Cennetten arsa alıyormuşssun gibi düşün.
~600 yılında inen bir dini halen anlamayan bir toplum var
öyle olunca da, herzaman;
bu dini anlatan bir kurum vardı.
malesefki olacakta...
ayrıca, buradaki sorun
diyanetin bütçe denetlemesi.
mesela,
2020 yılında(sayıştay raporu),
25milyon tl lik yakıtı yakacak ne yazptınız?!
nereye gittiniz! kimse sormadı!
"binalimi, sisimi" diyerek yazımı bitireyim!
bu millete az bile!
arkadaşım sen daha mı iyi bilecen
adamlar twit olarak başkanlarına yeni makam aracı hibesi istediler
camilere bakan kim ?
adam makam cübbesi olarak (gerçek) altın sırmalı giyiniyor. doğal olarak bütçe yetmez
ve yeni vaiz maaşlarından haberin yok
siyasi propoganda amaçlı ki bu vaizlerin bir kısmı prim bile alıyor youtube daki vaazlarından dolayı
bir yeminli mali müşavir başkanlığın harcamalarını kontrol edecek olsa satın alım bedellerindeki yolsuzluğu listeleyecek dava dosyası yetmez
bana direk yasin suresindeki bir ayetin Türkçe karşılığı aklıma geldi.
"Sizden yaptıkları için hiçbir ücret istemeyenlere TABİ OLUN!"
arabcasının latin harfler ile yazılışı da şu..
ittebiu mel la yes'elüküm ecrav vehüm mühtedun
Kardeşim bu A8'ler suylan mı çalışıyor
|
Bu OzkanK'nın muhalif olmadığı hiç bir forum konusu yok. Adamın kendi görüşüne uygun bir konu açın gelir yine ALGI YAPIYORSUNUZ diye yorum yazar. |
Diyanetin kaç personeli var hocam? 92 milyar TL çok değil mi Bi de bu cevabın benim en son ne zaman camiye gitmemle ne ilgisi vardi ki? |
Yeni bir ay başı ve tekrardan ezber diyanete sallama konusu gene :D Diyanet CAMİ YAPTIRMIYOR şunu öğrenin artık. Ve bölge camilerinin ana giderleri dışında karşılamıyor onu oraya giden cami cemaatinin yardımları ile döndürürler. Bu Yıllara göre Bütçe ile Diyanetin payı arasındaki oran. Yani işin özeti diyanete giden paranın büyük çoğu PERSONEL GİDERİ. Ve Diyanet görevlileri Devlet memuru sayıldığı için MEMUR İLE AYNI ZAMMI ALIYORLAR. Yani Memur Yüzde 40 -50 zam alıyorsa Diyanet personelide o oranda zam alıyor. En düşük memur maaşı kaç TL oldu 35-40 bin TL vardır heralde. En düşük İmam 40 bin TL alıyordur işte. Ve Türkiye'de İmam sayısı 150 bine yakın deniyordur. |
O zaman şöyle açıklayayım. Diyanetin bütçesinin %90-95'i sadece imam ve müezzin maaşlarına gider. Diyanet cami içerine alınan her hangi bir şey için para vermiyor. Yapılan yeni camiler için veya cami içerisine alınan klima, halı vs. aklına gelen her şey için cemaatten toplanan paralarla veya hayırseverlerin bağışlarıyla alınıyor. Diyanet sadece imam maaşı ödüyor, geri kalan herşey cemaatin sırtına bindirilmiş durumda. |
Her fırsatta fazla fazla veriyorum. Helal olsun. |
Bu sözde muhaliflerin aynı konuları döndür dolaştır açmasından BIKTIM ÇÜNKÜ. Algı değilde ne bu ezber aynı tip konular ? Neyin savunduğunuzu bir bilseniz KEŞKE BİLSENİZ. Diyanet'i ne yapacak muhalefet kapatacak mı iktidar olunca bunu söyleseniz yetecek. Kapatamıyacağına göre neyin kafasındasınız. Kapatsa bile altındadı memurlar buhar mı olacak işten mi atacak hepsini camileri imamsız mı bırakacak ? Veya elektiriğini suyunu mu kesecek CHP iktidar olunca !!! Diyaneti aynı argümanlar ile 20 senedir eleştiriyorsunuz ve aynı cevapları alıyorsunuz ama halen aynı boş iddialar ile eleştiriyorsunuz. Ne yapacak muhalefet mesela lafa geldimi hak hukuk adalet eşitlik diyen muhalefetimiz imamları mı kovacak iktidar olunca ? Veya maaşlarını mı kesecek para mı vermeyecek ne yapacak çözüm söyler misin bana ? Ülkede yüzde 50 enflasyon var zaten. Memurlar atıyorum bu sene yüzde 50 zam alsa Diyanetin bütçesi otomatikman yüzde 50 zamlanmak zorunda çünkü çoğunluğu personel gideri. Çözüm sunma alternatif sunma muhalefet iktidar olsa aynı şeyi yapacak farklı bir yolu yok ama Bİlmeden anlamadan eleştir. Ben buna karşıyım. ALGI bir başlık at geç böyle muhalifçilik olmuyor. |
Benzer içerikler
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- yılmaz argüden mason
- erlik gerçek adı
- başkent inşaat dolandırıcılığı
- e devlet kimlik kısıtlama
- mahalle mahalle deprem haritası
- kara kutu nedir
- telefon iade edilir mi
- apple yüz tanıma davası sonucu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X