Şimdi Ara

Tembelleri (Araba kullananları) devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bursa dan Diyarbakır a 600 kg yük ile sür bakalım bisikletini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt

tuik diyorsa bunu gercekte 10% falandir. nufusda multecilerle bereber 100m ye yakin. o zaman 90milyon calismiyor demek. tabi kayitsiz calisanlar da var

• quote:

Orijinalden alıntı: L.Croft

Bursa dan Diyarbakır a 600 kg yük ile sür bakalım bisikletini
    60kg ile sürdüm :)

Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• bisiklet ulaşım aracı olarak ancak akşama kadar oturan için olur benim gibi aktif olan ordan oraya giden günde 10.000 adımı geçen çocuklu biri için anca eğlence aracı olur ha türkiye şartlarında trafikte bisiklet gerçekten baya sıkıntılı daha bugün yaya ya yol verirken arkadan çarptılar bana şehir içi 50km hız sınırının oldugu trafikten 30 u 40 ı geçemediğin yolda hemde öyle ani bi fren felanda yapmadım bildiğin beklerken adam arkadan geldi vurdu ne bisikleti Tembelleri (Araba kullananları)  devlet çok sever, bisikletlilerden nefret eder! 

• Birde bisiklet çıktı başımıza bisiklete binmem araba arabadır klimam var hava isterse 200 derece olsun bir tuşa bakıyor müziğimi açarım gazlarım stres atarım benzin isterde 100tl olsun KLİMA OLAN YER BENİM YUVAMDIR.

• Devlet araba kullanani sevmez petrol ürünleri cari açığın en büyük sebebi ilk cümleden sonrasını okuyamadım

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Fakirler mi bisiklete biner yazık o zihniyetine belli ki kompleksli birisin. Sana devamlı bisiklete binen araba kullanmayan onlarca ünlü bisikletçi sayarım bu kişiler ultra zengin! Yaz kış bisiklete binerim uzun yol dediğin araç kullananların %90 ı günde 50km yol yaparken 60-70km yol yaparım, sen son sürat giderken birden bşre trafikte cebelleşirsin yanından geçer giderim o cakan sönüverir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Devlet araba kullanani sevmez petrol ürünleri cari açığın en büyük sebebi ilk cümleden sonrasını okuyamadım
    Petrol ürünlerinden elde edilen vergi KDV+ÖTV+EPDK ile o açık fazlasıyla kapanıyor. Sadece o değil araç satışıyla da.

Yani olumsuz gibi görünen gider kalemini fırsata çeviriyor, vergisiz ithalat tabi ki sadece açık yaratır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çünkü insanların ruhsal veya fiziksel sağlıklarının zerre önemi yok. Hatta sağlığın bozuk olması işlerine gelir hastane, ilaç döngüsünde yer alman onların işine gelir.

Tek düşündükler cüzdanımız.

• Svideoz kullanıcısına yanıt

sen bin dostum ben klimalı arabamda ve kaportası gövdesi olan en basit trafik kazasında bile beni öldürmicek taşıtımla memnunum

Eyvallah tercih meselesidir düşüncene saygı duyarım ancak tedbirini alırsan uçaktan sonra istatistik olarak en güvenli araç bisiklettir.

• Şurada bile araba savunan olmuş. Tamam abi siz binin kilometrede 3 lira yakan arabalariniza, ben bisikletten memnunum. Arkalı önlü çantalarım hazır, eylüle doğru sofyaya kadar gideceğim. 8 günlük bir plan hazirladim bakalım kısmet.

• Svideoz kullanıcısına yanıt

dünyadaki bisiklet kazası ve araba kazası sayılarına baktığımız zaman araba kazası çok daha fazladır istatistik olarak sebebi budur büyük ihtimalle payda daha geniş.

ÖSYMKPSSSBSYGSLYSTYTAYT

• robotica R kullanıcısına yanıt

arabayla bisiklet taşınır ama bisikletle araba taşınmaz.

daha kaldırımda yürümeyi bilmeyen hödükler var ya kaldırım kaldırım... hani otomobilde aracın sağ tarafının kenara ne kadar yaklaştığını hesaplayamayan akılsızların, yolu ortalayıp karşıdan geleni zor durumda bırakması var ya, hah işte kaldırımda yürüyen hödükte kaldırımı ortalayıp karşıdan geleni asfalta düşürmeye çalışıyor. bide bunlar bana bisiklet kullanacaklar.

• yine theologist yine bisiklet konusu yine popi.

yapıyorsunuz bu sporu efendim

• Bisiklet ruhsal ve zihinsel olarak gercekten rahatlatiyor. Aslinda cok guzel birsey kucuklukten her cocugun ogrenmesi gerekir diye dusunuyorum.

Fakat turkiye de hersey kuralsiz. En ufak toplum kuralina uyan insan yok. Nereye gidersen git hep copluk var daha copu cop kutusuna atmasini anliyamiyan insanlar var. Bakin en basit kural yahu.

Araba ve bisikleti karsilastirmak gercekten manasiz zira kullanim amaclari farkli. Mesela hastane ye gitmen gerektiginde araba daha kullanislidir. Ama 100 metre mesafedeki markete gitmek icin bisiklet daha eglencelidir.

Toplum olarak cok kotuyuz malesef. Insanlarin cogu kurallara uymuyorlar. Ne zaman bireysel olarak degil toplum olarak bir butun oldugumuzu bir butun olarak dusunmemiz gerektigini ogrenirsek iste o zaman birseyler degismeye baslayabilir.

Su bi gercek ki Turk toplumu orta dogu zihniyetinden cikamiyor tipik orta dogu paki hint vs zihniyetinden cikip "bilincli" bir toplum haline gelirsek hem ekonomik refahi hemde toplum duzeni ciddi anlamda degismis olacagini dusunuyorum.

• Merak etmeyin, bunu toplu bir harekete dökün bakın bisikletlerden de nasıl nefret ediliyor.

Hocam ülkemizde bisikletçiyi aşağılama gibi bir hastalık var ne yazık ki sözde olumlu eleştiri yapan bile arabaya binmeyi haklı gösterme derdinde. İki gün önce cehennem sıcağında öğlen yola çıktım zaten 30km ve üzerinde hız yaptığımda o sıcaklık etki etmiyor kaskta aynı zamanda güneş çarpmasından koruyor, kısa günün karı 35km yol yapmışım. Zayıf olup arabaya binen kendini sağlıklı sanıyor, iç organ yağlanmaları, kalp damar sağlıkları ne durumda haberleri dahi yok!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.