Şimdi Ara

Devlet Ekonomiyi Benzinle mi Doğrultuyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benzin + sigara en çok vergi getirisi arabası olan herkez devlete her gün para veriyo ve sigara içen herkez herşeyden vergi kesiliyo ama benzin ve vergi zamları bu yuzden hep gündemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Böyle şeyleri maruz görmek lazım kim vergisini veriyor ki?

herkes devleti hortumluyor devlet de mecbur hortumlayacak enayi arıyor

Bilinçli bir vatandaş yetiştirmedikçe bunun önüne geçemezsin bu devletin ve şuan mevcut hükümetin sorunu değil Bilinçli vatandaş nedir bilmeyen devletinden vergi kaçırmayı kaçar işçi çalıştırmayı uyanıklık sayan

75milyonluk koca bir yanlışın sorunudur.

Eğitime küçüklükten verilmeli bakın o zaman sorun oluyormu ama bunun çözümü de gayet uzun zaman alır...
    ++ caydırıcı cezalar yok.Affedilmeye kadar gidiyor sonuç...

Devlet hortumlanıyorsa vatandaşın suçu ne ?
    Devlet işini yapsın vergisini kaçırana cezasını versin bak bakalım kaçırıyolarmı

Yazık günah ya bu ülkede yaşanmaz diyincede vatan haini oluyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

Böyle şeyleri maruz görmek lazım kim vergisini veriyor ki?

herkes devleti hortumluyor devlet de mecbur hortumlayacak enayi arıyor

Bilinçli bir vatandaş yetiştirmedikçe bunun önüne geçemezsin bu devletin ve şuan mevcut hükümetin sorunu değil Bilinçli vatandaş nedir bilmeyen devletinden vergi kaçırmayı kaçar işçi çalıştırmayı uyanıklık sayan

75milyonluk koca bir yanlışın sorunudur.

Eğitime küçüklükten verilmeli bakın o zaman sorun oluyormu ama bunun çözümü de gayet uzun zaman alır...
    ++ caydırıcı cezalar yok.Affedilmeye kadar gidiyor sonuç...

Hiçbir ülkede insanlar çok bilinçli oldukları için vergi vermezler. Vergi vermemek herkesin işine gelir. Önemli olan devletin vergileri zorla toplayabilmesidir. Eğer devlet vergi kaçakçılığını önleyebilecek bir sistem kurmuyorsa ve buna göz yumarak bilimum tüketim malzemelerinden aşırı vergi alıyorsa bu ihaneti simgeler bana göre.

Kriz döneminde sadece kriz zamanında kullanılmak üzere getirilen ÖTV'nin kaldırılmaması gibi veya diğer vergilerin oranlarının artırılması gibi olaylar tabloyu gözümüzün önüne seriyor aslında. Memur, öğretmen, işçi gibi en çok ülkede zor durumda yaşayan kesimin vergilerini kuruşu kuruşuna verirken, kocaman kocaman şirketlerin milyarlık vergi borçlarının affedilmesi de vahim bir durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Benzin dışında içki ve sigaradan da müthiş vergi topluyorlar

ve bunu sağlığı bahane edip topluyorlar .. akıllıca..
  • Benzindeki yüksek verginin en önemli sebebi tahsilinin çok kolay oluşudur. Gelir vergisinin kaydı, beyanı, tahsili çok düşük kaldığı için ürünler üzerine uygulanan vergiler yüksek tutuluyor. Peki ne yapılmalı?

En önemlisi denetimdir. Dünya'nın hiçbir yerindeki hiçbir ırk denetimin olmadığı, başıboş kaldığı bir ortamda kendi tabiatına ters gelen kanunlara uymaz. Ancak zorlayıcı ve caydırıcı tedbirlerle insanları kontrol edebilirsiniz.

Sonraki aşama gelir vergisinin oranıdır. Sanırım şu anda%20 civarında gelir vergisi talep ediyor devlet. Küçük esnafın ve KOBİ'lerin bu oranda vergi ödemesi çok güç. O nedenle kayıtdışı oranı inanılmaz fazla. Bu nedenle büyük şirketlerin vergi oranı artırılmalı, küçük esnafa kolaylık sağlanmalı.

Önemsiz görünse de insanların ekonomi hakkında bilgilendirilmesi gerekli. Cari açık nedir, itahl ürün kullanmanın ekonomiye nasıl bir etkisi var, kayıt dışı çalışmak nelere yok açar, devletin harcama kalemleri nedir vs gibi bilgiler verilerek bir bilinç oluşturulmalı.

Şu anda IMF'ye olan borcun kapatılması, sağlık hizmetindeki atılımlar, büyük ölçekli yatırımlar sebebiyle devletin inanılmaz harcamaları var. Halkın en çok takdir ettiği hizmetlerin maliyetinden halkın haberi yok. Türkiye'nin ekonomisi her ne kadar büyüyor görünse de şu andaki harcamaları karşılayacak geliri bulunmamakta. Bu nedenle borçların azaltılması mümkün değil. Borçların iyi yönetilmesi önemli. Örneğin her fırsatta emirler yağdıran IMF'den kurtulmak için başka yerlerden alınan borçlarla IMF borcu kapatılıyor.

Alkollü içki ve sigaranın vergi oranını bilmiyorum ancak uzun süredir söylediğim bir şey var. Bu ürünlere kesinlikle sosyal sigorta primi eklenmesi gerekiyor. Bilerek ve isteyerek sağlığına zarar veren, sonra da tedavisi için devlete başvuran insanlar sigorta sistemine yük bindiriyor.
    Aynı şey obez insanlar için de geçerli. Obez olduğu tespit edilenlerin devlet desteğiyle bir diyet programına başlaması ve belirli bir süre içinde daha sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemiyorsa primlerinde artış yapılması gerekiyor. Nasıl olsa devlet bakıyor diyerek sağlığını bu kadar boş vermemeli kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Otganbıllık -- 1 Ekim 2011; 7:58:20 >

• Benzinin pahali olmasinin sebebi uzerindeki vergiler. Devlet geliri yuksek insanlardan vergi toplayamadigi icin en kolay yol olan dolayli vergiye yani elektrik su benzin kopru harc falan gibi masraflara zam yapiyor.

Yani zenginden vergi toplayamadigi icin herkesten ayni vergiyi toplamaya aclsiiyor tabi olanda fakire oluyor

Benzin motorin gibi nakliyatta ana girdi olarak kullanilan bir madde pahali olunca butun tuketim mallarida zam gormus oluyor. Fakirin ezilmesinin en buyuk sebebi budur.

Simdi devlette butce acigi daha yuksek oldugu icin herkese bir de SGK yada kelle vergisi koydular. Zenginler vergi kacirdikca dolayli vergiler daha da artacaktir.
  • Bu vergiler bir tek benzinde olsa yine iyi. Bazılarının savunmak için yırtındığı hükümet döneminde iğneden ipliğe her mala ötv getirildiğini kaç kişi biliyor? Maliye'nin sitesine girin ve 2002 yılında ötv alınan malların ve ötv oranlarının listesi ile 2012 yılında ötv alınan malların listesini ve oranını karşılaştırın. Elektrikli tıraş makinesinden ve hatta doğalgaz gibi bazı illerde mecbur hale getirilen bir üründen bile ötv alındığını görmüş olursunuz.

Birde akaryakıtta ki vergiyi "hükümet o vergiyi petrol ithalatını azaltmak için koyuyor, işine gelmeyen arabaya binmesin" diye savunanlar var ki bu arkadaşları anlamak mümkün değil. En basitinden her öğün yedikleri ekmek fiyatının bile akaryakıttan etkilendiğini anlayamayan insanlar var memlekette.
  • beyler muhasebe anlamında köklü değişiklikler oldu

pek kimse farkında değil

mali müşavirimiz ile yaptıgımız konuşmada çok net şeyler öğrendim

onun dediğine göre sistem de tüm gedikler kapatıldı

artık al sat kira vs her şey mecbur banka üzerinden olacak

kimse gelir vergisini kaçıramayacak

benzinde ve diğer kdv deki fazla vergilerin takip ettiğimiz yıllarda düşeceğini ümit ediyorum.
  • Mali müşaviriniz aynı zamanda AKP'de görevli değilse, en kısa zamanda yeni bir mali müşavir bulmanızı tavsiye ederim; ya çok kötü propaganda yapmış ya da maliyeden hiç ama hiç anlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

beyler muhasebe anlamında köklü değişiklikler oldu

pek kimse farkında değil

mali müşavirimiz ile yaptıgımız konuşmada çok net şeyler öğrendim

onun dediğine göre sistem de tüm gedikler kapatıldı

artık al sat kira vs her şey mecbur banka üzerinden olacak

kimse gelir vergisini kaçıramayacak

benzinde ve diğer kdv deki fazla vergilerin takip ettiğimiz yıllarda düşeceğini ümit ediyorum.

Banka üzerinden maaşlar gibi olacak yani? Çok sıkı ve vergi kaçırmanın imkansız olduğu yöntemdeki gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Bu vergiler bir tek benzinde olsa yine iyi. Bazılarının savunmak için yırtındığı hükümet döneminde iğneden ipliğe her mala ötv getirildiğini kaç kişi biliyor? Maliye'nin sitesine girin ve 2002 yılında ötv alınan malların ve ötv oranlarının listesi ile 2012 yılında ötv alınan malların listesini ve oranını karşılaştırın. Elektrikli tıraş makinesinden ve hatta doğalgaz gibi bazı illerde mecbur hale getirilen bir üründen bile ötv alındığını görmüş olursunuz.

Birde akaryakıtta ki vergiyi "hükümet o vergiyi petrol ithalatını azaltmak için koyuyor, işine gelmeyen arabaya binmesin" diye savunanlar var ki bu arkadaşları anlamak mümkün değil. En basitinden her öğün yedikleri ekmek fiyatının bile akaryakıttan etkilendiğini anlayamayan insanlar var memlekette.

Türkiye'de telefonla konuşmak için Özel İletişim Vergisi veriyoruz. Neden çünkü bu temel değil, özel bir ihtiyaç. Dumanla haberleşmek gibi imkanlarımız varken biz daha rahat ve kullanışlı olduğu için telefonu seçiyoruz mesela.

• türkiye eskisi gibi olmayacak sayın webbie

bakalım zaman gösterecek ne olduğunu...
  • Vergi toplama'da devrim yapan hükümet cam bardaktan bile ötv alıp birde utanmadan bu ötv miktarını %6.7'den %20'ye çıkarmaz. İnanmayanlar verdiğim linkteki 4 nolu listeyi incelesinlerde nelere ötv veriyormuşuz görsünler.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Vergi toplama'da devrim yapan hükümet cam bardaktan bile ötv alıp birde utanmadan bu ötv miktarını %6.7'den %20'ye çıkarmaz. İnanmayanlar verdiğim linkteki 4 nolu listeyi incelesinlerde nelere ötv veriyormuşuz görsünler.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/ozeltuketimoranlari-OpenPage.htm

Tahtadan kendi bardağımızı oyabiliriz, ne gerek var cam bardağa.

• Vergi toplamanın en kolay yolu dolaylı vergilerde en çok tüketilen ürünlere vergi koymak. Doğrudan vergilerde vergi ödeyen genellikle ücretli kesim oluyor. Türkiyede vergi kaçağını kayıt aldındayken gerçekleştirenler genellikle mimar doktor vs.. kişiler. Birde şirket kurup herşeyi gider gösterenler. Çoğu ltd şirket kar göstermez hep zarar. Araba alır kendi biner şirkete gider yapar vs..Bunlar yinede bir miktarda olsa vergi öder mesela damga vs... giibi.

Kayıtdışı ekonomi daha fazla vergi kaçırır. Yurtiçine kaçak sokulan yakıt telefon vs gibi şeylerden devlet kdv alamadığı gibi bu işten köşe olanların kazancındanda vergi alamıyor. Bazı işporta sahipleri dükkanlardan daha fazla kazanır ama mesela vergi ödemez elektrik yok kira yok vs..

Birde toplanan vergiler çarçur edilmezse vergi indirim konusu bile olur ama nerde. İstanbul projesinin finansörü vergi mükellefi bizleriz ama soran yok tabi yapalımmı yapmayalımmı diye

• Benzin ve vergilerle doğrultuyor şimdide başımıza zorunlu sağlık sigortası çıktı bence ekonomi yerlerde sürünüyor gerisini siz yorumlayın.
  • kesinlikle hayır

çok şükür çok şükür elhamdürullaH hamdolsun

allah devletimize zeval vermesin

yetmez yine isterizz

• Bizde her şey pahalı çünkü üretim ekonomisi değiliz. Ürettiğimiz ürünlerin de çoğu üretim aşamasında ithal ara mala muhtaç. Otomobil üretiyoruz ama önemli ve pahalı parçalar otomobilin doğdu ülkeden geliyor. Aslında satılan her yerli otomobil aynı zamanda ithalat hanemize yazılan bir değer oluyor. Otomobillerdeki vergi azaltılsa otomobil satışları artacaktır. Aynı zamanda cari açık da artacak demektir. Akaryakıtta da durum aynı. Biz petrol ülkesi olmadığımız için petrolü dışarıdan alıyoruz. Akaryakıt fiyatları ucuzladığı zaman tüketim artacaktır. Benzin 2tl, motorin 1tl olsa tüketim kat be kat artacak. Bu da cari açık demek.

Elektrikte yeri geliyor kesintilere gidiliyor. Bu da demektir ki üretilen elektrik zaman zaman yetersiz kalıyor. Elektrik ucuzladığı zaman tüketim artacak, devlet dışarıdan elektrik almak zorunda kalacak. Bu da cari açık demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Bizde her şey pahalı çünkü üretim ekonomisi değiliz. Ürettiğimiz ürünlerin de çoğu üretim aşamasında ithal ara mala muhtaç. Otomobil üretiyoruz ama önemli ve pahalı parçalar otomobilin doğdu ülkeden geliyor. Aslında satılan her yerli otomobil aynı zamanda ithalat hanemize yazılan bir değer oluyor. Otomobillerdeki vergi azaltılsa otomobil satışları artacaktır. Aynı zamanda cari açık da artacak demektir. Akaryakıtta da durum aynı. Biz petrol ülkesi olmadığımız için petrolü dışarıdan alıyoruz. Akaryakıt fiyatları ucuzladığı zaman tüketim artacaktır. Benzin 2tl, motorin 1tl olsa tüketim kat be kat artacak. Bu da cari açık demek.

Elektrikte yeri geliyor kesintilere gidiliyor. Bu da demektir ki üretilen elektrik zaman zaman yetersiz kalıyor. Elektrik ucuzladığı zaman tüketim artacak, devlet dışarıdan elektrik almak zorunda kalacak. Bu da cari açık demektir.

Tohumları İsrail'den alıyoruz. Yiyecek fiyatları ucuzlarsa tüketim artacak, bu da cari açık demek. O zaman ya yemeden içmeden keselim ya da zam yapalım daha az yiyecek alsın millet.

Benim bildiğim devletin amacı halkını düzgünce yaşatmak. Halktan haksızca aldığı paralarla halka hava atmak değil.

Üretim ekonomisi değilsek eğer olmaya gayretimiz olmalı. Atatürk öldüğünden bu yana olumlu gelişmeleri geçtim olumsuz gelişmeler bile oldu.

Ayrıca devlet cari açığı bu kadar çok düşünüyorsa ithalata sınır getirebilir, bunun örnekleri var. Tabi cari açığı düşünüyorsa, alacağı %40-130 vergiyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 8 Mart 2012; 21:51:59 >

• valla devlete güzel bir nanik çekiyorum ben. benzinmiş, bisiklet varken lafı olmaz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.