Bildirim
devlet mi vakıf mı????
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Vakıf üniversitesinde Hukuk ya da Uluslararası İlişkiler. -
vakıf mı okuyorsun? -
quote:
Orijinalden alıntı: ossus
mrb sizce vakıf ün. psikoloji,hukuk,uluslararas ilişkiler gibii bölümleri paralı mı okumak yoksa;
devlet üni.öğretmenlik okumak hangisini tavsiye edersiniz
lütfen.
Hocam eğer vakıf üniversitesinde burslu okuyacaksan orayı seç.Ama yok paralı okuyacaksan bence milletin sana '' bak bu çocuk baba parasıyla okuyor.Ne yani mezun olunca zaten babasının sayesinde bişey olacak.Bilgisiyle değil parasıyla okuyor '' gibi düşünen gözlerle bakmaması için öğretmenli oku.
En azından kendi başardığın bişeyi okursun
-
quote:
vakıf mı okuyorsun?
Hayır. -
Bence soru saçma.Neden dersen zaten baba paran çok olsa kesinlikle vakıfta iyi bir bölüm okursun.Muhtemelen gidecek gücün yokta laf olsun diye sordun.
Bikere vakıfta psikoloji puanına anadoluda anca kıytırık bölümler gelir.Bu kıytırık bölümlerde okuyupta boşta kalacağıma paramda varsa gider vakıfta psikoloji okur sonra keyfime bakarım.Zaten psikolojide iş nerdeyse garanti gibi.Millet baba parasıyla okuyor diye dalga geçermiş.Geçsin efendim para benim param istediğim gibi tasarruf ederim.Yani sözün özü maddi imkan varsa vakıfta iyi bölümler okunmalı.Psikoloji bölümü ilerde vakıf üninin parasını amorti ettirebilir zannedersem. -
quote:
Orijinalden alıntı: erdenar
Bence soru saçma.Neden dersen zaten baba paran çok olsa kesinlikle vakıfta iyi bir bölüm okursun.Muhtemelen gidecek gücün yokta laf olsun diye sordun.
Bikere vakıfta psikoloji puanına anadoluda anca kıytırık bölümler gelir.Bu kıytırık bölümlerde okuyupta boşta kalacağıma paramda varsa gider vakıfta psikoloji okur sonra keyfime bakarım.Zaten psikolojide iş nerdeyse garanti gibi.Millet baba parasıyla okuyor diye dalga geçermiş.Geçsin efendim para benim param istediğim gibi tasarruf ederim.Yani sözün özü maddi imkan varsa vakıfta iyi bölümler okunmalı.Psikoloji bölümü ilerde vakıf üninin parasını amorti ettirebilir zannedersem.
Hocam sorun o zaten.Bende özel üniversite seçeneğim olduğu halde orayı tercih etmeyeceklerdenim.Çünkü para bizim değil BABAMIZIN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komalemdar -- 26 Temmuz 2010; 23:36:11 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: komalemdar
quote:
Bikere vakıfta psikoloji puanına anadoluda anca kıytırık bölümler gelir.Bu kıytırık bölümlerde okuyupta boşta kalacağıma paramda varsa gider vakıfta psikoloji okur sonra keyfime bakarım.Zaten psikolojide iş nerdeyse garanti gibi.Millet baba parasıyla okuyor diye dalga geçermiş.Geçsin efendim para benim param istediğim gibi tasarruf ederim.Yani sözün özü maddi imkan varsa vakıfta iyi bölümler okunmalı.Psikoloji bölümü ilerde vakıf üninin parasını amorti ettirebilir zannedersem.
Hocam sorun o zaten.Bende özel üniversite seçeneğim olduğu halde orayı tercih etmeyeceklerdenim.Çünkü para bizim değil BABAMIZIN
Baban parayı sadece kendi için kazanmıyordur sanırım..
-
quote:
quote:
mrb sizce vakıf ün. psikoloji,hukuk,uluslararas ilişkiler gibii bölümleri paralı mı okumak yoksa;
lütfen.
Hocam eğer vakıf üniversitesinde burslu okuyacaksan orayı seç.Ama yok paralı okuyacaksan bence milletin sana '' bak bu çocuk baba parasıyla okuyor.Ne yani mezun olunca zaten babasının sayesinde bişey olacak.Bilgisiyle değil parasıyla okuyor '' gibi düşünen gözlerle bakmaması için öğretmenli oku.
yav böyle saçma bir düşünce görmedim kardeşim yaşın kaç senin ya üniversiteye gideceksin büyü biraz sanki devlete gidince baban sana maddi destek vermiyecek hem çalışıp hem okuyacaksın ? hadi öyle yaptın diyelim okul bitince ne olacak gene babanın yanına döneceksin seni kim evlendirecek ? azcık bir düşün sonra yorum yap boş boş konuşma
-
beni yanlış anlayanlar oldu ben sadece devlet üni sinden öğretmenlik yerine vakıf ta daha avantaj lı daha kariyerli olan bölümleri okumak ne kadar mantıklı onu sordum... -
quote:
allaha şükür parayı verecek gücüm var zaten sırf babam istedi diye buaraya yazdım bilip bilmeden boş konuşmayın...!
-
geçen sene bilkent in tanıtım cd sine bakmıştım, uluslar arasındaki öğrenciler amerikadaki bir üniversiteye internetle bağlanıp iki ülke arasındaki ilişkileri canlı olarak konuşuyordu. sayısalcıyım ama benim bile ağzım sulanmıştı.
bence vakıf üniversitesinden öte, bilkent.. -
quote:
quote:
allaha şükür parayı verecek gücüm var zaten sırf babam istedi diye buaraya yazdım bilip bilmeden boş konuşmayın...!
iyi o zaman bende diyorum ki parasal gücün varsa direkt vakıf düşün.Bugün 300bin eğitim fakülteli her yıl kpssye giriyor atanabilmek için ve senede en fazla 20bin öğretmen alınıyor.2002 den beri ciddi bir yığılma oldu eğitim fakültelerinde.Risk almaya değmeyecek durumda şuan.Söylediğim şey yanlış anlaşılmıştı galiba kusura bakma artık.
-
Para varsa ÖZEL
Para yok puan varsa GENE ÖZEL.
İkiside yoksa DEVLET :)
Ben kazandığım yıl aynı bölüm Maltepe Üniversitesinde burslu benden tam 13 puan daha düşüktü...
Doğuş uluslararası ilişkiler gene burslu gelmekte idi...
Dershanedeki rehber öğretmenimin üstün(!) başarısı ve babamın çabaları ile devlet üniversitesine devam ettim...Okuyamazsın küçük düşersin vs vs vs telkinler yüzünden.
Herşey normaldi, okul bitti işte buldum. İşim gereği Okan Üniversitesinde bir organizasyona katıldım.
Gördüm ki eğitim kadroları ,imkanları öğrencinin kendini geliştirme adına fırsatları devletin çok çok üstünde. Biz lise eğitimi almışız yeniden :)
Bu günkü aklım olsa kesinlikle özel üni yazardım burslu...
Bu gün bende bir rehber öğretmenim burslu kazanacak kadar puanı olan kişilere direkt özel üniversite düşünür müsün diye soruyorum...
-
quote:
Orijinalden alıntı: shevchenko38
quote:
quote:
lütfen.
yav böyle saçma bir düşünce görmedim kardeşim yaşın kaç senin ya üniversiteye gideceksin büyü biraz sanki devlete gidince baban sana maddi destek vermiyecek hem çalışıp hem okuyacaksın ? hadi öyle yaptın diyelim okul bitince ne olacak gene babanın yanına döneceksin seni kim evlendirecek ? azcık bir düşün sonra yorum yap boş boş konuşma
Evet anlaşılan bu konuda yarası oaln birine dokundum.Şimdi benide dinle ve sen boş boş konuşma.
Devlet üniversitesindeki hukuk ile vakif hukuk arasında neredeyse sıralamada 200 bin kişi var.Yani sen bişey beceremiyorsun kendi aklın ve çalışman yetmiyor diye vakıfa gidiyorsun değil mi ? Bu kadar açık konuşmayacaktım ama madem boş konuşma mevzusu oluyor sadece sus ve dinle.
Adamlar çalışıp ankara hukuğa giriyor.Türkiyede ilk 2-3 bin arasında oluyor.Ve orda tam bir avukat gibi yetişyor.
Oysa siz türkiyede ilk 200-300 bin arasında oluyorsunuz.Ve buna rağmen yüzsüzlük yapıp kendizi gerçek avukatlar ile bir tutuyorsunuz.Ama bi etrafınıza bakında gerçeği görün.Gerçek şudur ki sizden başka kimse sizi o avukatlar ile bir tutmaz.Siz sadece ÇAKMA avukatsınız anladın mı ? Yani çin malı vardır ya işte onlardan..
Ayrıca sen babana yaslanmış biri olduğundan tekrar sus ve dinle.Ben okul bitince babamın yanında değil kendi başıma çalışacam.Ve kendi paramı kendim kazanacam.Evlenmek içinde para biriktirirm sorun değil ben azimli biriyim.Sizin gibi anakuzusu yada BABAKUZUSU değilim o konuda rahat ol.
Babamla çalışmam için kendi kendime verdiğim bir söz var.Eğer birgün kendimi kanıtlarsam , kendi başıma bişeyler yaparsam , mesleğimde aranan biri olursam ve tam olarak %100 kendi ayaklarımın üzerinde durursam o zaman ancak babamla beraber bişeyler yaparım.Çünkü ben orjinal olmak istiyorum senin gibi ÇAKMA değil.Anladın mı ??
Boş boş konuşma ve dağıl burdan.Bu işi üstadlarına bırak
-
quote:
Orijinalden alıntı: Anarchitekt
Vakıf üniversitesinde Hukuk ya da Uluslararası İlişkiler.
kesinlikle -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: shevchenko38
quote:
quote:
lütfen.
Evet anlaşılan bu konuda yarası oaln birine dokundum.Şimdi benide dinle ve sen boş boş konuşma.
Devlet üniversitesindeki hukuk ile vakif hukuk arasında neredeyse sıralamada 200 bin kişi var.Yani sen bişey beceremiyorsun kendi aklın ve çalışman yetmiyor diye vakıfa gidiyorsun değil mi ? Bu kadar açık konuşmayacaktım ama madem boş konuşma mevzusu oluyor sadece sus ve dinle.
Adamlar çalışıp ankara hukuğa giriyor.Türkiyede ilk 2-3 bin arasında oluyor.Ve orda tam bir avukat gibi yetişyor.
Oysa siz türkiyede ilk 200-300 bin arasında oluyorsunuz.Ve buna rağmen yüzsüzlük yapıp kendizi gerçek avukatlar ile bir tutuyorsunuz.Ama bi etrafınıza bakında gerçeği görün.Gerçek şudur ki sizden başka kimse sizi o avukatlar ile bir tutmaz.Siz sadece ÇAKMA avukatsınız anladın mı ? Yani çin malı vardır ya işte onlardan..
Ayrıca sen babana yaslanmış biri olduğundan tekrar sus ve dinle.Ben okul bitince babamın yanında değil kendi başıma çalışacam.Ve kendi paramı kendim kazanacam.Evlenmek içinde para biriktirirm sorun değil ben azimli biriyim.Sizin gibi anakuzusu yada BABAKUZUSU değilim o konuda rahat ol.
Babamla çalışmam için kendi kendime verdiğim bir söz var.Eğer birgün kendimi kanıtlarsam , kendi başıma bişeyler yaparsam , mesleğimde aranan biri olursam ve tam olarak %100 kendi ayaklarımın üzerinde durursam o zaman ancak babamla beraber bişeyler yaparım.Çünkü ben orjinal olmak istiyorum senin gibi ÇAKMA değil.Anladın mı ??
Boş boş konuşma ve dağıl burdan.Bu işi üstadlarına bırak
vakıf üniversitelerinde burslu öğrenciler olduğu gerçeğini hiçe sayıp bütün vakıf üniversitesine giden öğrencileri bir tutmak ciddi bir hata. ankara hukuk örneğini vermişsin. peki ilk 100, ilk 1000'dekilerin tercihleri ne yönde, ondan hiç bahsetmemişsin.
-
arkadaşlar bölüm önemlidir üniversite değil , istanbulda öğertmenlik okuyacağına erzurumda hukuk oku kimse üniversitene bakmaz seni işe sokacak diplomadır aynı biçimde devlette kıytırık bir şey okuyacağına paran varsa vakıfta kral bir bölüm oku.Düşün o okulların burslusunu kazanmak için millet eşşek gibi soru yapıyor ve o okulların bursluları devletten daha yüksek. -
YONEY@ ondanda bahsedeyim.İlk 400 de özeli seçen çok var.Bunun nedeni vakıf üniversitelerinin öğrencilere kendi üniversitelerini seçmesi karşılığı 50-100 bin lira arası peşin para vermeleri ücretsiz yurt yemek ve aylık 2000 lira burs vermeleridir ;) -
quote:
quote:
Oha adam babasının parasıyla yemek yiyor, giyiniyor, alışveriş yapıyor, hatta bilgisayarı bile o almıştır baksanıza! Halbuki babası sadece kendine harcamak için kazanıyor o parayı...
Benzer içerikler
- 2008 öncesi lise diploması sorgulama
- tür cins familya sıralaması kodlama
- sütten tereyağı eldesi fiziksel mi
- tam burslu okumak riskli mi
- diş hekimliği mi eczacılık mı
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X