Şimdi Ara

Devleti dolandıran özel okul

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Özel ... Teknik Anadolu Lisesisi bünyesinde 2 gün boyunca rehber öğretmen olarak çalıştım çalıştığım süre boyunca zorla başka işlerde çalıştırıldım ( Bahçe, Un ve Odun Taşıma gibi) bu süreç içerisinde özel eğitim öğrencileri için bireysel eğitim programı hazırlarken öğrencilerin notlarının yükseltildiğini öğrendim okul müdürü F... bana öğrencilerin sınav notlarını kendilerinin yükselttiklerini söyledi karne gününden bir gün önce sınıf tekrarı yapacak öğrencilerin birçoğunun notlarının e-okul sisteminden yükseltildiğini ve sınıf tekrarı yapmadan sınıfı geçtiklerini söyledi. Söz konusu okul %100 devlet destekli bir okul ve sınıf tekrarı yapılan öğrencilerin devlet desteği tamamen kesiliyor dolasıyla bu şekilde devlet desteği istismar ediliyor ve haksız kazanç sağlanıyor

Bu okul hakkında nasıl şikayetçi olabilirim arkadaşlar izlemem gereken yollar nelerdir

• Türkiye'ye hoş geldin. Söylediğin olay hemen hemen tüm özel okullarda oluyor. 2 yıl önce komşumuzun tanıdığı notları yükseltmediği için çok bilindik bir kolejden yarı dönemde kovuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Türkiye'ye hoş geldin. Söylediğin olay hemen hemen tüm özel okullarda oluyor. 2 yıl önce komşumuzun tanıdığı notları yükseltmediği için çok bilindik bir kolejden yarı dönemde kovuldu.
    iyi de bu adamlar devletten destek alıyor şikayet edersem bir şey olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakunal7

iyi de bu adamlar devletten destek alıyor şikayet edersem bir şey olmaz mı

Alıntıları Göster
    Sanmam. Milli Eğitim bakanı sektörden biri. Bu durumları en iyi o biliyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akporti sistemi bu, gayet normal. Cahillik mutluluk bu akportililerde.
  • TC ye hoşgeldin 12. Sıınıfta bu cihetle benimde matematigim 100 gelmişti

• arkadşlar artık kanıma dokunuyor şikayet etsem sonuç alabilir miyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bakan oğullarının özel okullarının vergi vermeyenleri bile var pehh sizin dediğinizde laf...
    Bu bahsettiğim okula eğitime öğretime katkı bilmemnesinden dolayı vergi alınmıyor ama yıllık 60-80 bin lira arası ücret alınıyo öğrencilerden devlete zırnık ödemiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 4 Ağustos 2019; 3:37:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Bakan oğullarının özel okullarının vergi vermeyenleri bile var pehh sizin dediğinizde laf...
    Bu bahsettiğim okula eğitime öğretime katkı bilmemnesinden dolayı vergi alınmıyor ama yıllık 60-80 bin lira arası ücret alınıyo öğrencilerden devlete zırnık ödemiyor...
    %100 devlet destekli hocam özel okul öğrenci başına 3-4 bin tl civarı ödeme yapılıyor

• Yalnız burada "özel eğitim öğrencileri" demişsin. Burası önemli bence. Sen de biliyorsundur bu öğrenciler normal öğrenci gibi değiller. Bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama kısmi engelli sınıfındalar diye biliyorum zihinsel olarak. Yani daha doğrusu rehabilite edilmesi gereken öğrenciler bunlar. Eğer konu sadece bu öğrenciler ile ilgiliyse çok sorun olacağını sanmıyorum.

Yoksa her türlü haklısın.

• Özel okulların çoğunda zaten bu işler böyledir
    Zaten bu tür okullara giden çocukların zekası yetersizdir,
    babaları da, bu sebepten parayı basıp çocuğunu özel okula gönderiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: november27

Özel okulların çoğunda zaten bu işler böyledir
    Zaten bu tür okullara giden çocukların zekası yetersizdir,
    babaları da, bu sebepten parayı basıp çocuğunu özel okula gönderiyor
    ama yazılı notlarını yasa dışı şekilde degiştiriyorlar bu kanıt değil mi
  • Cumhuriyet savcılığına şikayet edin hatta adliyeye gidin doğrudan savcıyla görüşüp bu durumu anlatın hocam. Hangi ilde yaşıyorsunuz, nerede oldu bu olay?
  • Özellerin yapmadığı şey yok ki. Devamsızlık olayı not vermeler falan. Ne bileyim ya dünya çok garip adalet sıfır.

• Muhtemelen öğrencilere BEP planlarına uygun sınav yapılmayıp normal sınav yaptırılmış. Sonrasında da not ortalaması geçmesi için 45 ve üstü olması gerektiği için notları yükseltilmiş. Devlet okullarında da böyle yapan öğretmenler olabiliyor. Tabi özel okul olunca sadece geçsin diye değil bol bol da veriyor olabilirler notları.
    Savcıyla görüşüp durumu anlatabilirsiniz. Bimer, Cimer vs. ile de başvurulabilir ama ne kadar etkili olur bilmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.