Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir cerrahi uzman bir günde kaç ameliyat girmekle sorumlu.Bir uzmanın yada uzmanların girmek zorunda olduğu randevu listesini hiç gördün mü.

Bu uzmanın psikolojisi özel hayatı.Filan var yani.Birde kişilerin özel sorunları oluyor.Seninle danışmak istiyor.Genellikle hır gür anlaşamazlık çıkıyor.Her kimsenin başka kural dışı istekleri oluyor.Benim arkadaşlarım bundan dert yanıyordu.

Sorumluluk ve başına iş gelme durumu çok yüksek çok yüksek odaklanma gerektiren işler var.İş yükü fazla.Karşılığında alınan ücret düşük.Yeterli uzman olmadığından çoğu yerde sıkışma fazla.Ayrıca tanıdıklarımın tatil uyuşmazlığı vardı.Birlikte tatile hiç çıkamadılar biri ameliyatta iken öbürü tatile çıkıyordu.Kamyona çarpmış gibi oldular.

O kadar çok sorun varki.Eskiden bir tülü atlatmak kolaydı.Ama insan sayısı arttı.Sorun arttı.Ek dış kaynaklı sorunlar arttı.İnsanların refahı düştü.Birde üstüne güvenlik problemi çıktı.Tıp iş garantisi ve statü olan son sektördü.Onunda maalesef içine ......

Risk/ emek/karşılık skalası bence en kötü meslek özellikle benim bölümüm makine mühendisliği (başka alana kaydım doğal olarak doktorlar da kayıyor artık)ve tıpta cerrahlık.kesinlikle değmez.Ha bizden kaynaklı bir hatada bir türlü kurtarma şansı var.Ama doktorsan o işte başına ciddi belalar açıyor.Sorumluluğu çok yüksek.Bu nedenle gençler geçmişe nazaran kaçıyor ki normal.

• @romario11111 PhD sahibiyim diyorsun, yani akli basinda olman lazim. Ama birilerinden destek bekliyorsun, savunulmaya ihtiyac duyuyorsun. Sonra kucuk gorunce de positive feedback mekanizmasi varmis gibi daha da agliyorsun. Akil yasindan suphem var.

Ben uniye girdigimde Turkiye'de ilk 100'deydim, Bilkent'tekileri kolej cocugu sanmaya devam et sen. Bilkent'liler de dunyanin en iyi yerlerinde calismaya devam etsinler :)

Burada futbol maci taraftarligi yapmiyoruz, herkes bildigi dogrular cercevesinde gorus bildiriyor. Bu baglamda kimseyle taraftarlik yapmam ben, biri bir seyi dogru soyluyorsa dogru, yanlis soyluyorsa yanlis derim.

Edit: ankaratipli'ya yazdigi sitem mesajini silmis, bu mesaji ona istinaden yazmistim haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 8 Ekim 2022; 19:10:12 >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Mühendisler de aşağı yukarı o miktarları alıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

hocam diyelim ki siz en iyisisiniz niye kıyas yapma geregı goruyorsunuz umarım daha ıyı olursunuz

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

Ben kendimi kiyaslamiyorum, gelismis ulkelerdeki unilerle Turkiye'deki unilerin farkini soyluyorum. Konuya sahsimi dahil edenler hep forumdakiler. Stalker gibiler, sorup duruyorlar, yapacak bir sey yok. Kisisellesmeden tartisma yapamiyoruz burada. Soylenene degil, soyleyene baktiklari surece bu degismeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 8 Ekim 2022; 19:32:24 >
  • @romario11111, engelleyip, sonra engeli kaldirarak yanit atip, sonra tekrar engelleyerek ne yapmaya calisiyorsun anlamiyorum (bkz. akil yasi) ama bu sana son mesajim.

YOK tarafindan tanimlandigi sekliyle, tip lisans diplomasi, tezsiz yuksek lisansa denktir. Akabinde ister doktora (PhD), ister uzmanlik yaparsin. Birinde bilim alaninda, digerinde klinik alaninda ilerlersin. Tezsiz yuksek lisanstan sonra doktora yapilmaz sacmaligini sil kafandan, direkt lisans sonrasi bile doktora yapilir. Ben hic yuksek lisans yapmadan direkt doktora yaptim. Bunu nasil bilmiyorsun hayret ediyorum.

Ayrica her seferinde PhD'yi yanlis yaziyorsun ("pHD" nedir yahu). Daha PhD yazmasini bilmeden PhD sahibi oldugunu iddia eden biri olarak, PhD sahipleri adina bir utanc kaynagisin. PhD'ni bakkaldan mi aldin derken kastettigim buydu.

Hosca kal :)

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Lan onu hep yanlış yazıyorum, geçen hocaya mail atarken de yanlış yazmışım sonradan farkettim.  Senin dediğin bütünleşik doktora onu biliyoruz tezsiz yüksek lisans kullanılarak doktora yapılmaz demiştim  Madem sormuşsun söyliyim henüz doktora diplomasını almadım ama A101 den vereceklermiş üniversite oyle dedi. 

• @romario11111 ben de Amerikadan doktora programını başvuracağım hocam siz pHD yapmaya devam edin, ama ben PhD yapacağım  

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

İyi valla bu zekayla sen 8-10 seneye Amerikan Başkanı da olursun 

• @romario11111 umarım 

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

• First Premolar kullanıcısına yanıt

şu mesajın anlı olsa da öpsem

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.