Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ChangeOrBeCrushed hadi cevaplasana phd olmadan hoca olmasının imkansız olduğunu söyleyen sen değil misin????

Harvardda md olarak hoca olanlar var,

klinik bilimlere baksana, PhD olmadan o bölümün akademik bölüm başkanları olmuşlar, sadece temel bilimde yani biyoloji, kimya gibi bölümlerde phd var diğer %95ten fazla bölümde mdler hoca

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırfa.hms.harvard.edu
    Basic & Social Science Departments and Clinical Departments
    https://fa.hms.harvard.edu/preclinical-and-clinical-departments

kadın harvardda prof. sadece md si var

http://the-site-where-you-want-to-send-spammers.com/

adam harvardda prof ama sadece md si var

https://www.josephcravero.com

bu adam da prof ama sadece mdsi var

Professor of Orthopaedic Surgery, Harvard Medical School

https://www.massgeneral.org/doctors/20226/mitchel-harris

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 8 Ekim 2022; 16:22:47 >

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Sen mi sildirdin kim sildi benim yazdığımı neye dayanarak sildi.mesajım silinmiş.Türk sağlık sistemi ve bazı birilerine dokunan şekilde yazı yazmıştım.Mesajı silmiş kim sildi ise.

Evet bekarsan öyle brüt maaş verilir.Durumuna göre çocuğun var vs vs değişir.Eğer evli isen vermen gereken vergiden bile üstünde maaş alırsın.Bazı eleştirilerim oldu.Galiba bu yazdıklarım birine dokundu.Hakkaten mesaj neden ne sebeple silindi.

Brüt 6 bin € + 3 ayda bir prim maaş var.Sürpriz var tatil var.Daha ne olsun.Almanya'da çift hane maaşı alsan bile önemi yok yarısı vergi.Gelirin arttıkça girdiğin vergi klasmanı yükselir buda vermen gereken vergi oranını artırır.

O nedenle kimse ekstra sorumluluk almaz.Yükseköğrenime girmez doktor olmaz mühendis olmaz.1000-1500 € fazla alacağım diye ekstra sorumluluk vs altına girmez.Genellikle yurt dışından gelenler veya almanya üzerinden başka yerlere gidenler vardır lisansüstü programlarda.

Vatandaşı değilseniz sadece çalışma ve oturma izni varsa aldığınız maaş başka vatandaşı iseniz başkadır.Vatandaşı olmuşsanız alacağız para en kötü 2200 € dur.Nette 1600-1700 eder.Genellikle karı koca çalışanlar var.Çocuğuda olunca yardımlarla geliri arttıkça artar.

Şimdi yine yazmak istemiyorum.Ama havuz sistemi iyi birşey değildir.En iyi sağlık sistemi ABD'dir.Kimse başkasının sağlık masrafını üstlenmek istemez.Doğru olanda budur.ABD deki saplık sistemini halk talep etmiştir.Kişi çalışıyorsa kendine sağlığına bakıyorsa işi iyiyse zaten düzgün bir sağlık paketi vardır.Kendine bakman bilinçsiz yaşayan bir çok insan süprüntüsü yüzünden sağlık masrafı artar.Buda genel nüfusa dağıtılır.Şimdi adam sağlık primi yatırsa aylık 100 $ diyelim.Bu bu artan bilinçsizlikle 500 600 1000 $ olur ve giderek artar.Kimse heleki hastaneye yolu düşmeyen biri bunu ödemek istemez.Ayrıca ciddi bir durum söz konusu ise bağış programları var oradan durumuna göre yardımcı olan olur sana.Yani kişinin kendi onayına bağlı.Maaşının nereye yardım olarak gideceği detaylı ve seçenekli beyan edilmeli.Bu inanç içinde böyle sağlık içinde böyle.Ama bunu Türkiye gibi bir yerde kimse sana sunmaz.Almanya'nın nüfusu yenileme sebebi ile sırf genç olsun adapte olsun politikası yanlış.Almanya evli çiftler için uygun olabilir.Ama bekarlar için uygun bir yer değil.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt

O maaşı alan profların ciddi sorumluluğu vardır.Öyle heybeden verilmez maaşlar.Yani sen o topun altına girmek istemezsin.Genellikle cerrahlar alıyor.Girdikleri ameliyatlara bulaşılmaz.

200 bin para değil.Benim zamanımda cerrah tanıdığım vardı prof 100-150 bin üzeri geliri vardı aylık özel muayenesi de vardı.Dediğim zaman 2014 zamanları adam Türkiye'de değil.ABD'de şuan.Türkiye'de şu paralar günümüzde çöp.O kadar emek vermiş alanında kendini ispatlamış kimse şu paralar çekmez şu dertleri.Gerçekten köle maaşları var Türkiye'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 8 Ekim 2022; 16:46:42 >
  • Mod olduğu için beğenmediği mesajları siler, hoşuna gitmeyen konuları uçurur

• Doktorluk 2006-2014 arası baya gözde meslekti.Alım gücü normalken doktor maaşları sırıtmıyordu.Belli bir hayat standartı vardı.Şimdi iş yükü arttı.Para değersizleşti.Belli bir standarta alışan kimseler artık bunu çekemez hale geldi.

Asgari almaya seviniyor biri intörnlere asgari alıyor diye kafa yokki işte.Yahu intörn zaten senin birnevi artık doktorluk mesleğine atıldığın evre sana bir ton iş yığacaklar.Süründürecekler.Sen doktorsun bu evrede artık.Asgari ücret para mı yahu buna seviniyorlar.

Ben geçen başka bir başlıkta 30 bin para değil.15 bin alanlar 20 bin alanlar kendini birşey sanıyor yazdım diye linç yiyordum.

İnsanlar o kadar alışmış ki ve fakirleşmeyi özümsemişki 15-20 bini para sanıyor.İktidarda işine geliyor sadaka verir gibi alın size diyor.

Ha ben hastaneyi sevmem ama hakkaniyetli bir düzen var mı hayır.Düzelir mi sanmam.

Düzgün bir eğitim sistemi olsa kimseler deli gibi özel derslere öğretmenelere para aktarmaz.Öyle olsa öğretmenliktede belli bir skala olurdu.Öğretmen kolay kolay olunmazdı.Gözde olurdu.Şuan maaşıda en kötü 40 bin olurdu şaka değil.

İyi mühendis eğitimi olsa pratik teorik düzgün bir birey yetiştirilse sınava ve teoriye insanları boğmadan nefret etmeden sıkmadan okurken sertifika ve çalışma imkanı sunacak ve bireyi doğrudan piyasaya hazırlayacak bir sistem olsa bir demirbaş mühendis tabanda 40-50 bin alırdı.

Aynı şekilde düzgün bir sağlık sistemi olsa.Sallabaş kişileri boğan sıkan garabet bir anlayış olmasa mobbing olmasa tus mus insanı bozmadan kişi sevdiği işi yapacağı yere yönelse imkan bulsa kullanacağı aletler filan düzgün olsa çeşitli zorlamalar olmasa zorunlu görev vs gibi ayrıca bu işi sevenler yapsa iş garantisi için yapmasa en taban maaş bak intörn döneminden başlayarak diyorum tabanda 50 bin süreç dolunca 70 bin 80 bin olurdu.Tabi bunuda sağlıklı bir süreç adına diyorum.Şuanki tıkanmış sistemde istersen 100 bin al o keşmekelikte kimse mutlu olmaz.

Ben sistemli bir politikayı temel alarak bunu diyorum.Şuan mesleklerin icraa değeri çok düşük.Siz bazı şeylere sevinebilirsiniz.Ama sağlık turizmi adı altında sizi nasıl sömürdüklerinin farkında değilsiniz.Diğer mesleklerin durumu daha kötü zaten.

Bana sağlanan ülkedeki refahı güvenliği hak eşitliği teşviki denetimi ve yardımları Türkiye'de karşılanması için yani aynı kalitede yaşam kalitesi için 100-120 bin almalıyım.Böyle bir maaşı daha doğrusu geliri Türkiye'de almak için ya büyük bir fabrika sahibi yada çok çok çok üst bir ceo olmak zorundasın.Halbuki.Almanya'da çok sıradan bir göçebe bile sizin en üst nitelikteki çalışanınızdan daha kaliteli yaşıyor.

• Eklemeyi unuttum biri şehir hastanelerinde 200 bin maaş alan proflar var dedi ben onlara iş yükü fazla dedim çoğu doktor alamaz evet.Ama işte bu doktorlar bu iş yükünde 2014'te şuanki değerine göre 1-1.5 Milyon almalı ne alıyor 200 bin şaka gibi.Ama bunu kazanabilirler mi hayır.Bunu verebilecek bir kurum kuruluş pek yok.O nedenle çoğu ABD'ye gidiyor.

ne kadar fakirleştiğinizin.Hayat standartlarının ne kadar düştüğünü buradan anlayın işte.

• PhD olmadan hoca olmak cok zor dedim. 2 tane kisi bulabilmissin, onlari da hastaneden bulmussun. Al bak asagida Harvard Medical School'un Division of Medical Sciences hocalarini atiyorum, pediatri hocalarinin bile PhD'si var. Basic science departmanlari degil bu bak, onlarin zaten PhD oldugunu herkes biliyor. Ben asadiga medical sciences departmanini atiyorum, hocalarin lab sayfasina girip team kismindan bak unvanlarina, 657 tane hoca var, PhD olmayan var mi bir bakin (MD olmadan sadece PhD olanlar da dolu, hepsinin ortak noktasi PhD). Bir de kendi dandik unilerinizdeki tip hocalarinizin unvanlarina bak, demek istedigimi anlayacaksin.

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırdms.hms.harvard.edu
    Faculty
    https://dms.hms.harvard.edu/faculty

@romario11111 PhD'ni bakkaldan aldiysan bunlari bilmemen normal. Turkiye'deki unilerden PhD alanlari da adam yerine koymuyorum ben.

@SunSet200 Oysa o tip ona (@Xetherian ) cuk diye oturmustu. Gozumde nasil canladiklarini sen dusun artik :))

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Birimiz Odtü birimiz munich technic. İkisini de beğenmiyor sen nereden mezunsun söyle bakalım zibidiDevlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

ne ikisi hocam, saymayı bilmiyorsunuz, klinikte PhD isteğe bağlı yapılır,

al bak bölümdeki başkanların prof dağılımı

md almadan tıp fakültesinde hoca olamazsınız, isteğe bağlı PhD alınabilir

ama geneli MD

klinikte md olmadan sadece phd ile hoca olacaklar ahahaha öyle biri varsa kanıt atın, bakayım

güleceğim yoktu

zaten tıp doktoru olmadan sadece phd ile nasıl klinikte çalışacak, öyle yetkisi yok anca temel bilimlerde olur,

ama o da artık bitiyor tüm dünyada

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırfa.hms.harvard.edu
    Basic & Social Science Departments and Clinical Departments
    https://fa.hms.harvard.edu/preclinical-and-clinical-departments

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 8 Ekim 2022; 17:45:35 >

Bir onceki mesajda sana link attim, 657 hoca var orada. Hepsi Harvard Medical School medical sciences departmanindan, basic science degil. Hepsinin PhD'si var, hala konusuyorsun. Associate Professor of Surgery bak asagidaki kadin, sadece PhD'si var. haha

Cunku bu insanlar bilim yapiyor, tip fakultelerinin de amaci diger fakulteler gibi bilim yapmak, olmasi gereken bu. Turkiye'de ise durum tam tersi.

https://connects.catalyst.harvard.edu/Profiles/display/Person/22093

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 8 Ekim 2022; 17:48:11 >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

dogru soyluyorsunuz ama bir nebze iyileştirme yaptılar doktorlara uzman 45k nın altında almıyor suan

imkansız hocam md olmadan cerrahi doktor olarak çalışmasına imkan yok

kendisi biyokimyacı ve hücre biyoloğu olarak cerrahi birimde çalışıyor, cerrahi alanda değil

bizim endokrinolojide çalışan, diyetisyenlerimiz hemşirelerimiz biyokimyagerlerimiz var, onlar gibi düşünün

o bölümde ama hekim değil biyokimyager

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır
    Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırbbsphd.hms.harvard.edu
    Rosalyn Adam
    https://bbsphd.hms.harvard.edu/people/rosalyn-adam

Ne yazdım ise o 6 bin € maaş brüt süprizler filan var tabi gidişata göre ek mesai filan yazmadım.O ek prim 3 ayda bir.

Almanya'da doktorlarda öyle yüksek maaş almıyor açıkçası.Ama iş yükleri Türkiye'deki gibi değil.Neden mi denirse

1.Sağlıklı besleniyorlar

2.Stres yok

3.Genetik sorunlar daha az.

Bu nedenle hastanelere gidince çoğu boş.Adamlar kriz yönetimine her zaman hazırlıklı hastayı evinde bile denetliyorlar soruyorlar durumunu yerinde gözlemliyorlar.Fakat böyle olağanüstü bir sınanma bir bu pandemi döneminde oldu.Buda gereksi katı idi.Ama olması gereken buydu.Aşırı özgürlükçü halk için sıkıntılı bir dönem.Yaşılar pek dinlemedi ama durum böyle.

Sağlık sistemi dönmüyor.Bunu sağlık sistemi yıllık tanına bütçe ve bunu nasıl idare edebildiğinden anlarsınız.İsteyen açsın baksın sgk bütçesine ne kadar gelir elde etmiş ne kadar harcama var ne kadar açık vermiş.Buradan anlayabilirsiniz.Zaten araştıran bulur.Şu kadar ödüyor bu kadar ödüyor diye atmana gerek yok.Ben orada çalışmayana bile sgk çıkarıyorlar demiştim galiba önceki yazdıklarımda bu kanunsuz bir iş mesela ama oda silinmiş gitmiş o yazdıklarım içinde.

• M3lank0lik kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar siz paralel evrende fln mı yaşıyorsunuz 200 k şaka gibiymiş 1.5 milyon alması gerekiyormuş. Türkiye de profesorler 30 k alıyor, bu adamlar da boş insanlar değil odtü boun mezunu falan tıpa girebilecekken tıp seçmemiş kişiler. Doktorların işi stresli de diğerleri pazarda şerbet mi satıyor onların da stresi var.

• @romario11111 yok hocam

tıptaki bir prof sadece profluk yapmıyor, hem hasta alıyor, hem öğrenci yetiştiriyor hem de bilim yapıyor

farklı olarak değerlendirin bir nevi haklıDevlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

Anlamadığın şu üsttede yazdım.Almanya'da Türkiye'deki gibi iş yükü yok.Öyle asistanı süründürecek kadar bir anlayışta yok.

Almanya'da terör statüsünde bir tazminat alacağın durum söz konusu değil.Almanya refah bir ülke.

Senin öyle tl yi direk € ile kıyas tutman saçma.Çünkü refah sadece para değeri ile ölçülmüyor.Kişilerin çalışanların hak özgürlüklerini koruması da var içinde.Yardımlar durumu herşey kuralına göre belirlenmiş.

Sen para için yaşıyorsan bilemem.Ama hak yaşamsal döngü emek refah ve mutlu bir gelecek vadeden anlayış daha önemli.Ben almanya'da Türkiye'deki kadar hasta ile doktorun çarpıştığı bir olay görmedim.Sistem bozukluğu görmedim.

Randevu dolu deyip 2-3 ay belki 1 yıl sonrasına atılma gibi mevzu görmedim.Bazı şeylerin parasal karşılığı yoktur.Sen bir yerde güvenli mutlu çalışıyor istediğini alıyor işini severek yapıyorsan ne mutlu sana .Bunu Türkiye'de bulamazsın.

Yarın doğuda acilde 40 bin netto alıyor deyip birileri kalbine bıçağı saplayınca mezarında paraları saymaya devam edersin.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.