Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır Sonra dedim kendime ne takıyorsun diğerlerini, Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Türkiye tıp fakültelerinde mezun olduğunuz zaman hekim olmuyoruz. Tıp Doktoru ünvanıyla mezun oluyoruz. Türkiyede vakıf üniversiteleri dışında dediğin asla doğru değil. Okuduğum üniversite başta olmak üzere birçok köklü üniversitede tüm hocalar yıllık kontrol ediliyor. Belli sayı altında kalan (uluslararasında makale sayısı) sözleşmesi iptal edilip üniversiteden atılıyor. Amerikada da buna benzer sistem var.

PhD demek Türkiyede uzmanlık demek aslında. Temel bilimler PhD unvanı alabilmek için TUSun temel bilimler sınavına girer ardından temel bilimler alanında PhD eğitimi alırlar. Türkiye de her tıp fakültesini bitiren insan TUS a girip (Tıp dışındakiler için PhD verilen yerlerlerden) PhD eğitimini eksiksiz olarak alır. Zaten asistan eğitimi yıllarında 10 binlerce vaka görüp yayınlarını hazırlar ardından uzman olunca da bu makaleleri yayınlayıp akademik hayata katılırlar.

Şu anda üniversitemizde birçok hoca (ve ülkemizde birçok köklü üniversite de olmak üzere) Dünyanın en iyi üniversitesi olan Harvard Üniversitesinde yılın belli bir döneminde çalışıp ardından Türkiye üniversitelerinde hizmet veriyor.

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır

Bu hocamız dünyanın en iyi pediatri hastanesinde uzmanlığını almış. Her yıl; yılın 3 ayını orada geri kalan 9 ayını Türkiyede çalışır. Bilime katkı sunup Türk doktorları yetiştirirşer. Vatan sevgisi farklıdır. Ülkeden kaçmak değil kendi ülkene hizmet etmektir.

Hatta bizim kardiyoloji hocamız bazen espri yoluyla orada 24 saat nöbet ücretin Türkiyede aldığım 2 maaşa eşit olduğunu söylerdi bizlere. Ve üniversiteyi bitirir bitirmez ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkelerin denkliğini alıp araştırma ve kısa dönem çalışma için o ülkelere gidebilirsiniz tarzında telkinlerde bulunuyor. Onlar kendi yıllarında tus ardından usmle de veriyorlarmış (taze bilgilerle) sonrasında bu sınavlara çalışmak zor oluyor.

Ben de başvurdum usmleye, tıp bitirmeden denkliğimi alıp orada uzmanlık eğitimi alıp ülkeme geri dönerek bilime katkıda bulunacağım. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaya gayret göstereceğiz. Her vatanını seven bilim insanları da bu hedefler doğrultusunda çalışıyor kendi ülkesini kendi bilim adamlarını yermiyor.

Hocam bu arada yanlış anlamanızı istemem de siz kim olarak burada yorum yapıyorsunuz tam anlamıyla? Anlatın da bilelim. Yanlış anlamanızı istemem sadece merakımdan soruyorum.

• DrEarth kullanıcısına yanıt

Yazdiklarin tamamiyla sacmalik. "PhD Turkiye'de aslinda uzmanlik demek" yazmissin, "aslinda" demissin bir de :) Ogrencisin sanirim. Daha neyin ne oldugunu bilmiyorsunuz, kendinizi de inandirmissiniz. Turkiye'deki tip fakulteleri vasifsiz hekimlerce tekellestigi icin, PhD ne demek oldugunu bile bilmiyorsunuz, uzmanliktan hocaliga gecisi normal saniyorsunuz. Gelismis ulkelerde PhD olmadan zor hoca olursun. Harvard tip fakultesi hocalarina bak bakalim.

YOK tarafindan PhD ve uzmanlik birbirine denk gorulmuyor, cunku tamamen farkli egitimler. Uzmanlikta hasta bakarsin, fiziksel is gorursun. PhD ise tamamen akademik ve bilimsel bir egitim ve bilgi yaratirsin. Uzmanlikta bastiginiz case report'lar bilimsel calisma degil.

Tip doktoru dedigin unvan da YOK tarafindan tezsiz yuksek lisansa denktir, yine bir doktorluk derecesi degildir. Turkiye'de kendi kendinize doktor demenize izin veriliyor, o da akademik anlamda degil, mesleki anlamda.

Fotosunu attigin hocan, ABD'de hoca olamadigi ve baska sekilde dikis tutturamadigi icin Turkiye'ye donmustur.

• Onceki mesajlarinda aralara serpistirmeye calistigin kirik Ingilizce kelimeler, ergenlige yakin bir yasta olduguna isaret ediyor. Eger ogrenci veya yeni mezunsan, yasina gore cok yasli gosteriyorsun. Kendine bakmayi bilmiyorsun. Dogustan genetik mutasyonlar yuzunden olusanlar haric butun hastaliklarin ana risk faktoru olan yaslanma hastaligini nasil tedavi edecegini bilmiyorsun.

Fotodaki altın elbiseli adam arkadaşın fotosu değil o jfgjkskjgsdgksfag

• DrEarth kullanıcısına yanıt

Hocalar kontrol ediliyor vakıflar dışında iyiyiz demen saçmalık kontrol oluyrsa bile fasafiso olduğu belli ankara, cerrahpaşada iyi hocalar vardır da onun dışında ünilerdeki hocaların çoğu bomboş adamlar Profesörlük için gereken kadar tezi yazıp daha da klavye başına geçmemiş adamlarla dolu üniler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam arkadaşın buradaki tıp öğrencileri ile ve hekimlerle alıp veremediği bir şey var, iddia ettiği şey amerikada yaşadığı ve ayda 20bin dolar maaş aldığı ona rağmen bu foruma gelip bizleri ezen biri ve hep kıyaslama peşinde koşan adam

ama tıp fakültesindeki süreçleri bilmiyor ve hoca olmanın şartını PhD den geçtiğini sanıyor, (öyle bir şey olsa 6 yıl tıp 2 yıl mecburi 4 yıl uzmanlık 4 yıl mecburi 3 yıl yandal 3 yıl mecburi ardından 4 yıl yüksek lisans 6 yıl doktora sonrasında yardımcı doç olunurdu yani 32 yıl sonra yar doç olurdu, yani 62 yaşında üstüne 5 yıl sonra doç yani 67 yaşında doç olurdu ve 5 yıl sonra 72 yaşında prof olurdu)

arkadaşın tıp fakültesindeki süreçten bihaber

@ChangeOrBeCrushed

kadın harvardda prof. sadece md si var

http://the-site-where-you-want-to-send-spammers.com/

adam harvardda prof ama sadece md si var

https://www.josephcravero.com

bu adam da prof ama sadece mdsi var

Professor of Orthopaedic Surgery, Harvard Medical School

https://www.massgeneral.org/doctors/20226/mitchel-harris

---------------

sadece Türkiyede değil tüm dünyada hoca olmak için PhD şartı diye bir şey yok, isteyen yapabilir onun faydası, md-phd programları daha mantıklı

ama onun dışında

tıp fakültesi= tıp doktoru ile mezun olunuyor, yani unvanın doktor oluyor

uzmanlık sonrasında da akademik kariyerine başlayabiliyorsun yardımcı doç olarak, belirli yayın kriterlerini ve şartları sağladıktan sonra

• Praxiteles P kullanıcısına yanıt

tıp fakültesini diğer okullarla karıştırmayın hocam, tıp fakültesindeki şu an bulunan hocalar ilk 10binden mezun olan hocalar ve hepsi de alanlarında en iyileri

ben giresundan örnek vermiştim, asistanlıkta ve tıp fakültesinde orayı tercih edin dedim, çünkü en iyi eğitimi veren okullardan biri mezun oldukları ve verdikleri tıp eğitimi gerçekten top okulların üzerinde bile diyebilirim

Alıntı

metni:
    onun dışında ünilerdeki hocaların çoğu bomboş adamlar Profesörlük için gereken kadar tezi yazıp daha da klavye başına geçmemiş adamlarla dolu üniler.

yani iddia ettiğin şey çok saçma olduğu bir cümle, egenin periferindeki yerlerde prof sürecine başlayanları görseniz ne anlatmak istediğimi daha iyi anlarsınız hocam

öyle ankaradan kadro almak öyle kolay değil,

ve hepsi de ankara-hacettepenin yetiştirdiği, onların kurduğu üniversitelerde yetişen ve bu ekolü devam ettiren hocalar

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

tıp okuyorum. Ege, ankara, cerrahpaşa gibi okullar iyidir zaten ama hem kendi okulumdan hemde arkadaşlarımın okuduğu okuldan gördüğüm kadarıyla hele yeni kurulan ünilerde belli yerlere yaranıp gelmiş çok adam var. 2000 öncesi tıpların hele 90 öncelerinin hepsinde çok kaliteli hocalar var ama bu yeni hocalarda eskilerine yaklaşamayacak kalite farkı olduğunu değişmiyor.

İlk 10bine girmenin hoca kalitesinde bir anlamı olduğunu sanmıyorum sadece çalışkan biri olduğunun göstergesidir.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Çok iyi doktorlar çıkmıyor demiyorum ya da akademik olarak rezalet olduklarını düşünmüyorum yeni açılan ünilerdeki kadrolar ya da yeni kadrolara gelen hocaların çoğunun iyi olmadığını düşünüyorum onun bunun akrabası, torpiliyle kadrolara gelen çok ve okul içinde biliniyor zaten kimin ne olduğu. bu dediğim torpil olayları diğer fakültelerde katkat daha fazla var ama tıpta da gidişat kötü

edit: yurtdışında çok iyi yerlerde çalışan muazzam doktorlar var bu ülkenin yetiştirdiği hatta üni kalitesinin her sene düştüğü ülkemizde eğitim kalitesi en az zarar görmüş bölümdür tıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praxiteles -- 8 Ekim 2022; 13:28:32 >

HAHAHAHLŞAKJRJLKŞAWGRMAWLŞJKRGWaşiRJAWLŞRK BWAPŞWLAIHURKBWİAŞloRKAWRŞLKJJ

HAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Gümledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xetherian -- 8 Ekim 2022; 14:53:49 >
  • Son zamlardan sonra 60-70k alıyorlardır

Ankaratıplıyı çok eleştirdik hatta engelledim ama PhD yapan biri olarak söyliyim senin de ondan kalır bir yanın yok, çok fazla yanlış bilgi veriyorsun özellikle önceki mesajlarındaDevlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

• 2 3 şehir hastanesinde birkaç nitelikli hocalarımız var, onların maaşları resmi olarak 190-250k arası değişiyor.

• beegh B kullanıcısına yanıt

Çok fazla baya iyimiş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.