Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Hocam tıp fakultesindeki Dr. Unvanı ile ilgili kimlerin kullanılacağı ile ilgili bir yazı hukuk çerçevesinde tartışılmış bu konu.

6yillik tıp eğitimini 4 yıl lisans+2yil master gibi dusunulecegi ve tıp doktorası ile mezun olduğunu, yurtdışındaki karşılığının da MD (tıp doktoru)

4lisans+2yil master+4yil doktora da Ph.D. nin de tıptaki karşılığı tıptaki uzmanlık olarak kabul edildigini belirtilmiştir.

Ve Dr. Unvanı ile başka meslekteki meslekteki örneğin burada Av. İle beraber kullanımının doğru olmadığını belirtilmiştir.

Dr. Unvanı hekimlere has bir ozellik yani

Yazı da burada

TIP DOKTORU UNVANI (Dr.) AVUKAT UNVANI (Av.) İLE BİRLİKTE KULLANILAMAZ

23.04.2021 10662 A

Avukatların tıp doktoru unvanını kullanıp kullanamayacağına ilişkin olarak TBB Avukat Hakları Merkezi tarafından hazırlanan rapor Türkiye Barolar Birliği’nin 25 Şubat 2021 günlü toplantısında; görüşülmüş ve Tıp Doktoru unvanı olarak kullanılan (Dr.) unvanının Avukat (Av.) ve Stajyer Avukat (Stj. Av.) unvanları ile birlikte kullanılmaması yönünde karar alınmış olup alınan karar TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu imzası ile 19/04/2021 tarih ve 2021/21 Nolu Duyuru ile tüm barolara duyurulmuştur.

Duyuru No: 2021/2 için tıklayınız.

TBB AHM tarafından TBB Yönetim Kuruluna sunulan TBB AHM görüşü aşağıdadır;

TIP DOKTORU UNVANININ AVUKATLIK UNVANI İLE BİRLİKTE KULLANIMINA İLİŞKİN TBB AVUKAT HAKLARI MERKEZİ DEĞERLEDİRME RAPORU

KONU : Av. …. tarafından yapılan 02.10.2020 tarihli yazılı başvurusu hakkında görüşlerimizin sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR

1- Dr. (Tıp Doktoru) Unvanının Av. (Avukat) Unvanı ile Birlikte Kullanılmaması İçin TBB Tarafından Duyuru Yayınlanması Talep Edilmiştir.

Av ….. 02.10.2020 tarihli dilekçesinde; hekim / tabip anlamına gelen tıp doktoru unvanı olarak kullanılan Dr. unvanının Avukat veya Stajyer Avukat unvanları ile birlikte kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu ve haksız rekabet yarattığını belirterek bu uygulamanın durdurulması için mesleki kamuoyuna bir duyuruda bulunulmasını talep etmiştir.

Bu nedenle konu hem genel olarak ele alınacak hem de özellikle tıp hekimliği / doktorluk kavramı üzerinde özel olarak incelenecektir.

2- Tıp Doktorluğu Avukatlıkla Birleşebilen İşlerden Değildir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12. maddesini incelediğimizde tıp doktorluğu mesleğinin avukatlık ile birleşebilen işler arasında sayılmadığı görülmektedir.

Bu nedenle bir avukatın tıp doktorluğu mesleğini avukatlık mesleği ile birlikte sürdürmesi mümkün olmadığından tıp doktorunu ifade eden Dr. unvanı ile Av. unvanının birlikte kullanılması mümkün değildir.

3- Tıp Doktoru Unvanı Olarak Kullanılan Dr. Unvanı Akademik Unvan Olmadığından Avukatlık Unvanı ile Birlikte Kullanılamaz

Tıp Fakültelerine ilişkin mevzuata göre tıp fakültesi öğrencisi 6 yıl eğitim görmektedir. (4 yıl lisans + 2 yıl master: toplam 6 yıl). Öğrenci 6 yıllık bu eğitim ile fakülteden mezun olunca “Tıp Doktoru” unvanını almaktadır. Bu unvan, yurt dışında kullanılmakta olan Tıp Doktoru: Medical Doctor (M.D) ‘un karşılığı olmaktadır.

Fakülte kökeni ne olursa olsun temel bilimlerden herhangi birinde doktora eğitimini (4 yıl lisans + 2 yıl master + 4 yıl doktora: toplam 10 yıl) tamamlayanlar için Phylosophical Doctorate (Ph.D) terimi kullanılmaktadır. Bu unvanın tıp alanındaki eşdeğer karşılığı da “Tıpta Uzmanlık” tır.

Ülkemizde 6 yıllık eğitim sonunda alınan Tıp Doktoru (M.D) unvanı için de Dr. 10 yıllık eğitim sonunda alınan Doktora (Ph.D) unvanı için de Dr. kullanılageldiğinden Tıp Doktorlarının da doktora yapmış kişiler gibi bir akademik unvana sahip oldukları yanılgısı oluşmuştur.

Tıp fakültesi mezunlarına verilen “Tıp Doktoru” unvanı onların doktora yaptıkları anlamına gelmediğinden Tıp Doktorlarının kullandığı Dr. unvanı akademik bir unvan değildir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Reklam yasağı:” başlıklı 55. maddesinin 1. fıkrasına göre avukatların avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Söz konusu düzenleme aşağıdaki şekildedir;

Madde 55 – Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Bu maddede sözü edilen akademik unvanlar içerisine tıp doktoru unvanı girmediğinden tıp fakültesi mezunlarının kullandığı Dr. unvanının avukatlık Av. unvanı ile birlikte kullanılması mümkün değildir.

4- Yalnızca Hukuk alanındaki Akademik Unvanlar Avukat Unvanı ile Birlikte Kullanılabilir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12. maddesinin 1. fıkrasının b) bendinde avukatlıkla birleşe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• First Premolar kullanıcısına yanıt

Hocam sadece dr. luk mesleğinde değil diğer mesleklerde de gelir adaletsizliği var. Universite sınavında ilk 10000 e girip odtüye yerleşen bir inşaat muhendisi bugün devlette 14 k alabilmek için 95 kpss yapması gerekiyor. Hekimler ön plana çıkartılıyor ama bir çok meslek de var bu durum.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Turkiye'de tip lisans bitirenlerin yasal olarak Dr. unvani kullandiklarini biliyorum zaten. Yurt disindaki tip lisansa gore farkiniz, hic bilimsel arastirma ve tez olmamasi. Yurt disinda dandik de olsa bir tez yaziyorlar lisans bitiminde, o sayede akademik olmayan ama profesyonel yani mesleki bir doktorluk unvani veriyorlar. Turkiye'de bu bile yok.

ABD'de, 4 yil temel bilim + 4 yil tip + dandik bir tez = MD. Bundan sonrasi ise PhD veya uzmanlik. PhD yapanlar MD-PhD unvani aliyor, uzmanlik yapanlar ise yeni bir unvan almiyorlar, pratisyenlerle ayni unvan olan MD olarak devam ediyorlar.

Almanya'da 6 sene tip ve uzerine secmeli olarak dandik bir tez secenegi sunuluyor. Tezi yazmayanlar Arzt, yazanlar ise Dr. med. unvani aliyor. Sonrasi ise PhD veya uzmanlik. PhD yapanlar direkt tek basina Dr. unvani kullaniyorlar, uzmanlik yapanlar ise pratisyenlerle ayni unvan olan Dr. med. unvaniyla devam ediyorlar.

Turkiye'de tip lisansta en dandiginden bile bir tez yazilmadigi icin tip doktoru unvani komik kaciyor. Yoksa yasal olarak kullanildigini biliyorum. Ama ayni kanunlar bunun bir doktora degil, tezsiz yuksek lisans derecesi oldugunu da altini cizerek soyluyor.

Yukarida verdigin alintida, Turkiye'ki "tip doktoru" unvaninin akademik unvan olmayip, sadece mesleki bir unvan oldugu acikca yaziyor:

"Tıp fakültesi mezunlarına verilen “Tıp Doktoru” unvanı onların doktora yaptıkları anlamına gelmediğinden Tıp Doktorlarının kullandığı Dr. unvanı akademik bir unvan değildir."

Bunun disinda, uzmanlik ve PhD Turkiye'de yine denk gorulmuyor ama uzmanlik yapanlarin tip fakultelerinde ogretim gorevlisi olmalarinin onu acik.

Ya senin vasfın ne? Hangi vasıfla yazıyorsun buraya? Ben sana vasfını sordum tip uydurdun bana. Vasfın ne kardeşim böyle ahkam kesiyosun millete hahaha benim gözümde sen nasıl canlanıyorsun bi bilsen :)

Hocam hekimlik mesleği ile doktora yapanlar farklı hocam, yardımcı doç. olmak için de farklı süreci var, her uzman hekim olamıyor. Zaten uzmanlık ihtisasını bitirmesi için tezini bitirmesi gerek zaten çoğu kişinin 1-2 yıl uzatmasının nedeni de tez yazımı ile hekimlik mesleğini aynı anda götüremeyişinden kaynaklanıyor.

Eğer akademide ilerlemek istiyorlarsa 4-5 yıl arasında değişen uzmanlık ihtisasının ardından gerekli yayınları ve akademideki puanları toplarlarsa yardımcı doç. olabiliyor

Belirli dergilerde yayını olmayanlar zaten giremiyor hocamDevlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

kısacası her uzman hekim akademisyende ilerleyemiyor, ilerlemek için doç. lik şartlarını sağlaması gerek, öyle kolay olunmuyor, şartları var

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır

https://www.uak.gov.tr/Documents/docentlik/2022/2022-mart-donemi/basvuru-sartlari/TA_Tablo10_2022M_01032022.pdf

Hocam mesajlarınızda gözüme çarpan bir yanlış war

Bakın üslubumu da düzeltiyorum beni düşman bellemeyin :) zeytin dalını uzatıyorum

PhD felsefe doktoru demek değildir siz chicken translate tarzı bir şey yapmış olabilir misiniz

Philosophy of Doctorate

PhD yaptığı alanın felsefesini, en derinlerini bilen kişi anlamına gelir. Yani mesela Mühendis PhD mühendisliğin felsefesini bilen birisi(en kaba tanımıyla tabii ki bu), felsefe doktoru değil

Bu yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum

Eğer ben yanlissam siz beni düzeltin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam Heidelberg Avrupa'nın en eski ve iyi okullarından birisi, gezme şansım oldu, projeyle gitmiştim eskiden, projeden bagimsiz, daha sonrasında orada devam etme şansım da vardı ama etmedim. Gerçekten hem şehir hem okul çok güzel:) ama biraz fazla yokuştaydi yanlış hatirlamiyorsam.

Yazdıklarınız ve kariyeriniz çok güzel duruyor onu da belirtmek isterim ama burada boşa vakit öldürürsünüz bence :) neyse ki doğru adreslere gitmişsiniz ama gönül isterdi ki bizim ülkemiz de hem halkı hem akademisi böyle bilime açık olsaydı. Sizin zihniyetinizdeki insanlara ihtiyaç var bence.

Ph.D ( PhD, D.Phil., DPhil ), açılım olarak “Doctor of Philosophy”dir. Buradaki “Philosophy” ile, bildiğimiz modern Felsefe değil, eski Yunanca’daki karşılığı olan ‘Bilgelik sevgisi’ kastedilir. Doctor of Philosophy, pek çok üniversite tarafından belli alanlarda verilen ve mezuniyet sonrasında alınan akademik bir ünvandır.

• Littleworld2 L kullanıcısına yanıt

ya hekimlerin ekstra Ph.D. yaparsa en erken 62 yaşında prof oluyorlar, hekimlikteki süreç diğer fakültelerden farklı

4+2(master olarak kabul ediliyor) 4yıl da (Ph.D. gibi kabul ediliyor)

yoksa

6 yıl tıp +2yıl mecburi +4yıl uzmanlık +4yıl ihtisas (+3+3 yandalı varsa) +2 yıl yüksek lisan +6 yıl doktora + 5 yıl yardımcı doç olarak +5 yıl doç olarak sonunda prof olur sizin hesaba göre

yani en erken 40 yıl sonra prof oluyor 60 yaşında falan o da hiç sene kaybı yapmadan tamamen 40 yıl sınırsız eğitime harcıyacak, ama dünyada uzmanlık eğitimini Ph.D. gibi görüyorlar, o unvanı almasa da ve sonrasında akademik kariyeri başlıyor

harvard tıp fakültesindeki klinik bilimdeki hocalar, prof kadrosunda PhD olmadan olabiliyorlar

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardırfa.hms.harvard.edu
    Basic & Social Science Departments and Clinical Departments
    https://fa.hms.harvard.edu/preclinical-and-clinical-departments

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 9 Ekim 2022; 21:24:33 >

Tesekkurler. Heidelberg Uni'de kaydim vardi ama EMBL'de calistim ben, ikisi ortaklasa PhD veriyor. Universite nehrin seviyesinde, asagida yani. 39 otobusuyle tepeyi cikinca yukarida EMBL var, orayi gorsen bayilirdin :) Hem finansal olarak hem research kalitesi acisindan EMBL baska bir seviyede. Ama ben kole olmaya niyetli olmadigim icin, doktora sonrasi universitelerde surunmek yerine Silikon Vadisi'nde ozel sektore gectim, burada da akademik arastirmalar yapiyoruz, hem de akademiden daha hardcore temel bilim yapiyoruz ve grant/maas/proje ozgurlugu sikintilari cekmeden. Dunya genelinde akademiye bir ayar cekilmesi gerekiyor. Su haliyle Isvicre disinda hicbir ulkede akademiye donmem, ABD'de ozel sektorde bilim yapmaya devam ederim.

Burada yorum atmam beni etkilemiyor, multitasking konusunda iyiyim. Ama tartisma ayni seyleri tekrar etme noktasina gelince birakiyorum. Pubmed'de esamesi okunmayan Canan Karatay'in profesor oldugu bir ulkede bir seyleri degistirmek cok zor.

zaten ikisi de aynı anlamda Türkçesi felsefe ve felsefe yapan kişiye de filozof denir

ama ingilizcede mi latincede mi karşılığı philosophy ve kelime anlamı da philo sevgi demek sophia da bilge demek yani bilge seven anlamı çıkıyor

ama Türkçedeki karşılığı da felsefe doktoru denir ingilizcesi de doctor of philosophyDevlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır 

O zaman yanlış hatirladim gideli kaç sene oldu, dik bir yokuş çıktım diye aklımda kalmış, heidelberg kalesiyle karistirdim sanirim 🤦🏻‍♂️😂 :')

Yalnız Canan Karatay konusunu bilmediğim için soruyorum, kendisi Türkiye'ye bazı ameliyat yöntemlerini ilk getiren, abdde ve güney afrika miydi (g.afrika yanlış olabilir öyle hatırladım) çok önemli kalp cerrahlarinin ekibinde çalışma yapan, dediği birçok şey sonradan doğru çıkan bir hekim değil mi? Açıkçası ben o kadına kötü gözle bakmiyordum ama kendisi hakkinda da derin bilgim var desem yalan olur.

Bulunduğunuz yerde de memnun olmaniza sevindim, başarılarınızın devamını diliyorum iyi akşamlar

"felsefe doktoru=PhD" önermesi yanlış bir önerme

Evet sizin dediğiniz şey philosophynin etimolojik tanımı

Sizin dediğiniz gibi olsa hukuk alanında PhD yapmış kişilere de "felsefe doktoru"(???) Dememiz gerekirdi ama hukuk doktoru diyoruz. (Avrupada Dr. iur ve alanına göre daha başka birçok kısaltma var)

en.m.wikipedia.org
    Doctor of Law - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Doctor_of_Law

Burayı incelemenizi tavsiye ederim

Türkçedeki karşılığı felsefe doktoru olmuyor gerçekten bunu mu çıkartıyorsunuz siz? Md-PhD birisi de mi felsefe doktoru yani?

Bilim felsefesi hocama bu konuyu sorsam beni ya sopayla kovalar ya da disiplin kınama vs bir şey verir :)

Artik yasliligindan mi bilemiyorum, konusurken bircok seyi yanlis anlatiyor. Ama mesele bu degil. Profesorluk unvani akademik bir unvandir, ister klinik alanda olsun ister bilim alaninda olsun, orijinal arastirma ve akabinde literaturde cok sayida yayin gerektirir (hem first author hem corresponding author olarak). Bu kadinin Pubmed'de hic kaydi yok. Televizyonlara cikip soytarilik yapmak, ameliyatlara girip fiziksel is gormek, kisinin profesor olup olmadigini degerlendirmek icin kullanilabilecek kriterler degil. Kriter, literature yani bilime yapilan katkidir.

hukuk doktoru yani dr. av. kullanılması da uygun değil

Dr. unvanının sadece tıp doktorları tarafından kullanılması doğru oluyor. Dr. xxx xxx denilir, dünyanın her yerinde sadece ülkemizde Dr. diye reklam amaçlı kullananlar ama bu unvan hekimlere ait

yurtdışında da Ph.D. diye kullanılır ama tıp doktoru MD sadece hekimlere hastır ama Türkiyede türkçe olarak Doktor sadece hekimlere deniliyor

-----------------

AÇIKLAMALAR

1- Dr. (Tıp Doktoru) Unvanının Av. (Avukat) Unvanı ile Birlikte Kullanılmaması İçin TBB Tarafından Duyuru Yayınlanması Talep Edilmiştir.

Av ….. 02.10.2020 tarihli dilekçesinde; hekim / tabip anlamına gelen tıp doktoru unvanı olarak kullanılan Dr. unvanının Avukat veya Stajyer Avukat unvanları ile birlikte kullanılmasının hukuka aykırı olduğunu ve haksız rekabet yarattığını belirterek bu uygulamanın durdurulması için mesleki kamuoyuna bir duyuruda bulunulmasını talep etmiştir.

Bu nedenle konu hem genel olarak ele alınacak hem de özellikle tıp hekimliği / doktorluk kavramı üzerinde özel olarak incelenecektir.

2- Tıp Doktorluğu Avukatlıkla Birleşebilen İşlerden Değildir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12. maddesini incelediğimizde tıp doktorluğu mesleğinin avukatlık ile birleşebilen işler arasında sayılmadığı görülmektedir.

Bu nedenle bir avukatın tıp doktorluğu mesleğini avukatlık mesleği ile birlikte sürdürmesi mümkün olmadığından tıp doktorunu ifade eden Dr. unvanı ile Av. unvanının birlikte kullanılması mümkün değildir.

3- Tıp Doktoru Unvanı Olarak Kullanılan Dr. Unvanı Akademik Unvan Olmadığından Avukatlık Unvanı ile Birlikte Kullanılamaz

Tıp Fakültelerine ilişkin mevzuata göre tıp fakültesi öğrencisi 6 yıl eğitim görmektedir. (4 yıl lisans + 2 yıl master: toplam 6 yıl). Öğrenci 6 yıllık bu eğitim ile fakülteden mezun olunca “Tıp Doktoru” unvanını almaktadır. Bu unvan, yurt dışında kullanılmakta olan Tıp Doktoru: Medical Doctor (M.D) ‘un karşılığı olmaktadır.

Fakülte kökeni ne olursa olsun temel bilimlerden herhangi birinde doktora eğitimini (4 yıl lisans + 2 yıl master + 4 yıl doktora: toplam 10 yıl) tamamlayanlar için Phylosophical Doctorate (Ph.D) terimi kullanılmaktadır. Bu unvanın tıp alanındaki eşdeğer karşılığı da “Tıpta Uzmanlık” tır.

Ülkemizde 6 yıllık eğitim sonunda alınan Tıp Doktoru (M.D) unvanı için de Dr. 10 yıllık eğitim sonunda alınan Doktora (Ph.D) unvanı için de Dr. kullanılageldiğinden Tıp Doktorlarının da doktora yapmış kişiler gibi bir akademik unvana sahip oldukları yanılgısı oluşmuştur.

Tıp fakültesi mezunlarına verilen “Tıp Doktoru” unvanı onların doktora yaptıkları anlamına gelmediğinden Tıp Doktorlarının kullandığı Dr. unvanı akademik bir unvan değildir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Reklam yasağı:” başlıklı 55. maddesinin 1. fıkrasına göre avukatların avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Söz konusu düzenleme aşağıdaki şekildedir;

Madde 55 – Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.

Bu maddede sözü edilen akademik unvanlar içerisine tıp doktoru unvanı girmediğinden tıp fakültesi mezunlarının kullandığı Dr. unvanının avukatlık Av. unvanı ile birlikte kullanılması mümkün değildir.

4- Yalnızca Hukuk alanındaki Akademik Unvanlar Avukat Unvanı ile Birlikte Kullanılabilir.

1136 sayılı Avukatlık Kanununun “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12. maddesinin 1. fıkrasının b) bendinde avukatlıkla birleşe

1943 yılında Elazığ'da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalıştı.

Bu sırada Türkiye'de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım'da 'Vena Subklavya Ponksiyon' tekniğini yerleştirdi.

1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi'nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd'ın ekibinde çalıştı. Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. 1979 yılında doçent oldu.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde, Cape Town'da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) 'femoral arter' yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science'de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı.
    1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul'daki birçok özel hastanede, 'koroner yoğun bakım' ve 'koroner anjiyografi laboratuvarları'nı kurdu.

1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Türkiye'de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi'nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları'nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
    M. Canan Efendigil Karatay, Ali Başak Karatay ile evlidir. Çiftin Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları bulunmaktadır

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler

Karatay CE. Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si: Karatay Diyeti. Hayykitap. İstanbul, Nisan 2011.
    Karatay CE. Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık. Şişimanlığa Elveda, Mutluluğa Merhaba. Hayykitap. İstanbul, Kasım 2011.
    Karatay CE. ve et al. Kansere Çözüm Var ! Nelerden uzak durmalı, ne yemeli, nasıl yaşamalı? Şeker, Neden Tatlı Tatlı Zehirler? 203-223, hayykitap. İstanbul, Kasım 2011.
    Özdemir, C., Hatemi H., Yavuz, A., Efendigil, C. M.: Miyastenia Graviste Oral Potasyum Yükleme. İstanbul Üniversitesi Tıp Mecmuası : 32:13, 1969.
    Hatemi, H., Efendigil C.,Özdemir, C., Yardımcı, B., Derman, U.: Miyastenia Graviste Elektrokardiogram Bulguları. İstanbul Üniversitesi Tıp Mecmuası : 34: 85, 1971.
    Tuzlacı, M., Minkari, T., Alemdaroğlu, K., Efendigil C.: Dev Bir Duodonal Ülser. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mecmuası : 2:7,1971.
    Aherwadkar, S.,J., Efendigil, C., Coulshed, N.: Chlorpromazine therapy, and associated acute disturbances of cardic rhythm. British Heart J. 36:1251-1252, 1974.
    Efendigil, M.C., Harley, A., Deegan, T., McKendrick, C.S.: Changes in glomerular filtration rate following myocardial infarction. Cardiovasc Res. 9:741-744, 1975. (140 atıf almıştır-1992 doktora rezinde atıf yapılmıştır- Groningen Üniversitesi, Hollanda)
    Efendigil, C., Yazıcıoğlu, N., Kantarelli, H., Demiroğlu, C.: Subkutan, Subklavya Ven Ponksiyon Tekniği: Türk Tabibler Birliği Dergisi. 42, 2:76, 1976.
    Kürklü, E., Kürklü S., Efendigil, C., Demir F.,Özder, A., Yıldırım, M.S., Göklevent, K., Demir, F., Alpaslan, N., Atak, A., Demiroğlu, C., Sabar, E.F.: Akut miyokard infarktüsü komplikayonu olarak, anevrismaektomi ve revaskülürizasyon yapılmış olan bir vak’a. Çağdaş Tıp Dergisi, 6:32, 2-11, 1979.
    Karatay, C.E., Yazıcıoğlu, N., Demiroğlu, C.: Yirmi Hasta Sinüs sendromlu hastada devamlı kalp pili uygulaması. Türk Kardioloji Derneği Arşivi: 11:85-87, 1982.
    Karatay, C.E., Yazıcıoğlu, N., Güzelsoy, D., Demiroğlu, C.: Kronik Aort Yetersizliği tedavisinde İV Verapamil. Türk Kardioloji Derneği Arşivi: 11:135-137, 1982.
    Güzelsoy, D., Karatay, C.E., Beyer, T., Yazıcıoğlu N., Demiroğlu C., Kayahan S.: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Geriatri Kliniğinde EKG taraması. Türk Kardioloji Derneği Arşivi: 11:20-22, 1982.
    Karatay, C. E.., Şençoban, K., Yazıcıoğlu, N., Üner, M.S., Demiroğlu, C.: İdiopatik Mitral Kapak Prolapsusu Sendromunun klinik, ekokardiografik ve anjiografik olarak değerlendirilmesi. İstanbul Üniversitesi Tıp Mecmuası : 50:185-190, 1987.
    Yüksel, H., Enar,R., Yazıcıoğlu, N. Şençoban,K., Karatay, C.E., Demiroğlu, C. Ventriküler Takikardi atakları ile seyreden bir variyant anjina vakası. Haseki Tıp Bülteni. 25:3, 1987.
    Karatay, C.E., Gültekin, N., Erhan, N., Bakay C., Şener, D., Doğar, H., Üner, S., Demiroğlu C.: İlginç bir Arterio-venös fistül vakası. Türk Kardioloji Arşivi. 15:117, 1987.
    Gürmen,T., Güzelsoy, D., Öztürk, M., Karatay, C.E., Şençoban, K., Demiroğlu, C.:Koroner arter hastalığında efor sırasında kan basıncı değerleri ve kalp hızının hasta koroner arter sayısı ve sol ventrikül fonksiyonun değerlendirilmesi. Türk Kardioloji Arşivi. 16:1, 39-43 1988.
    Thomas E. Terndrup, Peter J. Mariani, H. Chip Walls, Rober M. Spear, Canan M. Karatay.: Plasma cocaine and tetracaine levels following application of topical anesthesia in a swine laceration model. Am J Emerg Med. 9:539-543, 1991.
    Lighty, G.W. Jr., Spear R.M., Karatay M.C., Hare C. L., Carlson R.J.: Swine models for cardiovascular research: A low stress transport and restraint system for large swine. Cornell Vet. 82:131-140, 1992. (United States Department of Agriculture National Library- 219 atıf almıştır)
    Karatay, C. M., Lighty G.W. Jr., Spear R.M.: A leg restraint system for prevention of peripheraş edema and limb trauma in swine. Cornell Vet. 82:169-172, 1992.
    Karatay, C. M., Fruehan, C.T., Lighty, G.W., Spears, R.M., Smulyam H.: Acute cardiac tamponande in swine: Effect of fluıd conductance on body surface electrocardiogram QRS size. Cardivasc Res. 27:1033-1038, 1993. (1996 Ağustos, Chest ve 2001 Ağustos JACC mecmualarında atıf yapılmıştır)
    M. Ersanlı, N. Yazıcıoğlu. C. Çeliker, C.E. Karatay, C. Demiroğlu. Our experience in the reuse of perpanent cardiac pacemakers. Europace 507-510, 1995.
    N. Yazıcıoğlu. C. Çeliker, M. Ersanlı, C.E. Karatay, C. Demiroğlu. Permanent transvenous cardiac pacing in children. Europace 487-490, 1995.
    C. Çeliker, N. Yazıcıoğlu, M. Ersanlı, C. Türkoğlu, C.E. Karatay, C. Demiroğlu. Our experince of pacemaker replacement and follow up of retained functionless electrodes. Europace 515-517, 1995.
    M:C:Efendigil Karatay et al. Letter to the Editor. No scientific support for linking dietary saturated fat to CHD: British Journal Of Nutrition. pg. 1-3;2011.
    1968, Türk Diabetikler Cemiyeti’nin düzenlediği uluslar arası tekamül kursu, İzmir.
    1969, Türk Diabetikler Cemiyeti’nin düzenlediği uluslar arası tekamül kursu, İstanbul.
    1971, Türk Diabetikler Cemiyeti’nin düzenlediği uluslar arası tekamül kursu, İzmir.
    1972 Türk Diabetikler Cemiyeti’nin düzenlediği uluslar arası tekamül kursu, İstanbul.
    1976 Türk Diabetikler Cemiyeti’nin düzenlediği uluslar arası tekamül kursu. Çanakkale. İngilizce yapılan konferansların simultane tercümanı olarak.
    1970 Milli Türk Tıp Kongresi, Bursa.
    1971 Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu III. Bilim Kongresi, Ankara. Sözlü bildiri sunumu.
    1971 Türk Nefroloji Kongresi, İstanbul. Bildiri sunumu.
    1972 Nefroloji Kongresi, İstanbul. Sözlü bildiri ile.
    1973 ‘Recent Advances in Clinical Medicine’ Stanford Course, Cliveden, Oxford, İngiltere
    1974 ‘The scientific Basis of Cardiology’ University of London Cardiothoracic Institute and European Society of Cardiology. Bir haftalık mezuniyet sonrası kurs.
    1974 ‘ Permenant Pace-Maker’ kursu. Paris, Fransa.
    1975 The American College of Cardiology ve Türk Kardioloji Derneği’nin düzenledikleri; ‘International Circuıt Course on Cardiovascular Disease’. A Postgraduate Program for the Medical Profession. Davetli Konuşmacı ve panelist olarak. Maçka, İstanbul.
    1976 European Society of Cardiology ve Türk Kardiology Derneği Toplantısı, Istanbul. Sözlü bildiri ve panelist olarak.
    1975 ‘Pace Maker’( Kalp- Pili) Semposyumu, İstanbul. Düzenleyici olarak ve Konferans vererek.
    1976 Avrupa Kardioloji Derneği ve Türk Kardioloji Derneği 2. Bilimsel Kongresi. Davetli tartışmacı
    1976 Türk Tıp Derneği Bilimsel Toplantısı. 3 sözlü bildiri sunumu.
    1976 Avrupa Cocuk Kardioloji Birliği 14.cü Kongresi, İstanbul
    1976 ‘Seminar on Cardiovascular Pathology’ Cardiothorasic Instıtute, Londra. 1 Hafta
    1976 ‘7th Congress of the European Society of Cardiology’ Amsterdam, Hollanda. 1 Hafta
    1977 ‘Refresher Course in Advance Medicine for Physicians’ Cape-Town University. Cape Town, South Africa. 1 Hafta.
    1977 ‘Workshop on Electrocardiography’ Cape-Town University. Cape Town South Africa.
    1978 I Ulusal Kardioloji Kongresi, İzmir. Sözlü bildiri ile.
    1979 Türk Kardioloji Derneği Bilimsel Toplantısı, İstanbul. Bildiri ile.
    1979 Acil hekimlik. İÜ İstanbul Tıp Fakültesi V Kongresi. Bildiri sunumu ile.
    1980 II Ulusal Kardioloji Toplantısı, İstanbul.
    1980 VIII European Congress of Cardiology, Paris France.
    1981 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Atatürk Haftası Bilimsel Toplantısı. ‘Pace-maker’ (Kalp pili) sempozyumunu, düzenleme ve konferans.
    1981 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Atatürk Haftası Bilimsel Toplantısı. ‘İskemik Kalp Hastalığının Medikal ve Cerrahi Tedavisi, düzenleme.
    1981 Kardioloji Toplantısı, Bursa. Sözlü Bildiri sunumu.
    1982 I Türk Tıbbi Filimler Semineri. İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. Sürekli Kalp pili takılırken ve hastanın izlenmesi ile ilgili belgesel sunumu. Film 8 mm renkli.
    1982 Türk Kardioloji Derneği III. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu. İstanbul. Panalist.
    1982 IX World Congress of Cardiology, Moscow.
    1982 III Ulusal Kardioloji Kongresi. Ankara. 3 sözlü bildiri sunumu.
    1984 ‘European and American Cardiology at the Hammersmith: Myocardial Function in Man Ischaemia, Failure, Cardiomyopathies’ Postgraduate Cardiology Course at Royal Post Graduate Medical School London, İngiltere.
    1985 Klinik Kardiolojide VI. Mezuniyet Sonrası Kurs,İstanbul Konferans vererek.
    1985 Postgraduate Cardiology Course at Royal Post Graduate Medical School at Hammersmith, London, İngiltere.
    1985 Postgraduate Course on Echocardiography and Doppler. Thoraxcenter, Rotterdam, Hollanda.
    1986 Postgraduate Cardiology Course at Royal Post Graduate Medical School at Hammersmith, London, İngiltere.
    1986 Postgraduate Course on Echocardiography and Doppler. Thoraxcenter, Rotterdam, Hollanda
    1986 V Ulusal Kardioloji Kongresi İstanbul. 2 Bildiri sunumu ile.
    1986 10th World Congress Cardiology, Washington DC, USA.
    1987 Anjioplasti ve Valvuloplasti uygulamalı Bilimsel toplantı. İÜ Kardioloji Enstitüsü, İstanbul. Düzenleyici ve konuşmacı olarak.
    1990 American Heart Association Meeting Dallas, Texas. Poster sunumu.
    1992 Sixth Annual Research Poster Session, State University Of New York Health Science Center, Syracuse, USA. 3 Poster sunumu ile.
    1993 Seventh Annual Research Poster Session, State University Of New York Health Science Center, Syracuse, USA. 2 Poster sunumu ile.
    1995 7th European Symposium on Cardiac Pacing, İstanbul. 3 Bildiri sunumu ile.
    1997 Eleventh Annual Research Poster Session, State University Of New York Health Science Center, Syracuse, USA. 3 Poster sunumu ile.
    2000 1rst Latin American Cardiostim. The International Meeting Point of Cardiologist: To an integrated Medico Surgical and Interventional Cardiology. Salvador de Bahia, Brazil. ‘Abstract’ İle.
    2001 Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi. ‘’2000’li Yıllarda Tıp Eğitimi’’, İzmir. Bir poster, bir sözlü bildiri sunumu ile.
    2002 Yılı Aritmi Toplantısı. Türk Kardioloji Derneği Pacemaker, Aritmi ve Electrofizyoloji Grubu. Ankara. Oturum Başkanı olarak.
    2002 Pfizer Kardiovasküler Günleri, Antalya.
    2003 Türk Kardioloji Derneği Ekokardiografi Çalışma Grubu VI. Mezuniyet Sonrası Toplantısı. Trabzon.
    2003 Türk Kardioloji Derneği Girişimsel Kardioloji Çalışma Grubu X. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardioloji Toplantısı. İstanbul.
    İngiliz Hükümeti Bursu ile Liverpool Regional Cardiac Centre’de Kardioloji Eğitimi. (1972-1974)
    Akbank Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon. (1978)
    Romanya Tıp Doktorları Fotoğraf Yarışmasında III’lük ödülü. (1980)
    İFSAK Fotoğraf Yarışmasında Mansiyon (1986)
    Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından düzenlenmiş olan Türk Kadın Sanatkarları Sergisine Fotoğrafcı olarak Davetli Katılımcı (1987)

Demek istediğinizi anladım

Hocam bir üst mesajıma bakın bir dünya yayını var gibi uluslararası hakemli dergilerde yani yazan o

Her şey pubmed den mi ibaret tek kriter pubmed mi illa sadece orada mı yayınlanması gerekir

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.