Şimdi Ara

Devlette beyin cerrahı maaşı ne kadardır (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
2
Favori
11.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam ticaret bakanımız hekim olmamasına rağmen DR unvanı kullanıyor

Bakana yasa dışı iş yapıyor kanunsuz mu demek istiyorsunuz bu konu hakkında ne diyeceksiniz

https://mobile.twitter.com/mehmedmus

Profiline ve her şeyine bakabilirsiniz

tr.m.wikipedia.org
    Mehmet Muş - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Mu%C5%9F

Bu da vikipedi

Konu hakkında açıklama bekliyoruz sizden

Bakan kanun tanımaz mı oluyor yasa dışı iş mi yapıyor diyorsunuz?

(Not: no offense, sadece dediklerinizden da yola çıkarak soruyorum)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgim yok bu konuda 

• Littleworld2 L kullanıcısına yanıt

https://www.hukukihaber.net/mesleki-hukuk/tbb-avukat-dr-unvanini-kullanamaz-h441821.html#:~:text=TBB%20taraf%C4%B1ndan%20yap%C4%B1lan%20duyuruda%2C%20t%C4%B1p,kullan%C4%B1lmamas%C4%B1%20y%C3%B6n%C3%BCnde%20karar%20verildi%C4%9Fi%20bildirildi.

Alıntı

metni:
    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'nun imzasını ve barolara yapılan duyuruda, "Alınan karar gereği; Yükseköğretim mevzuatı uyarınca Tıp Fakültesi mezunlarına verilen “Tıp Doktoru” (Dr.) unvanının akademik bir unvan olmadığını, doktora eğitimini tamamlamış olmak anlamına gelmediğini ve Avukatlık Kanununun “Reklam Yasağı” başlıklı 55. maddesinin 1. fıkrası ve “Avukatlıkla birleşebilen işler” başlıklı 12.maddesinin 1.fıkrasının b) bendi uyarınca Avukat ve Stajyer Avukat unvanları ile birlikte kullanmasının Avukatlık Hukukuna uygun olmadığı hususunu bilgilerinize sunar, Baronuz üyesi meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim." ifadelerine yer verildi.

Orada yök mevzuatı gereği Dr. unvanının tıp doktoru olduğunu belirtiyor, doktora için olmadığını söylüyor.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Yani hocam bakan yanlış yapıyor mu demek istiyorsunuz

Amacım sizi sıkıştırmak değil

Bakan gerçekten kanuna aykırı yasa dışı bir kullanımda mı bulunuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt

Hocam bir süredir cevaplarınıza denk geliyorum, daha önceden yazdıysanız gözümden kaçmış olabilir şimdiden kusura bakmayın, zamanınız varsa birkaç soru sorabilir miyim?

1)Lisanstan sonra hangi alanda özelleştiniz?

2)MBG eğitiminin (Bilkent özelinde sağlığa daha yönelik bir program olduğunu duydum, yanılıyor olabilirim) hesaplamalı nörobilim gibi matematik, fizik ağırlıklı alanlara yönelmek için iyi bir baz sağlayabileceğini düşünüyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asperuth A kullanıcısına yanıt

1) Lisanstan sonra doktorami chemical cell biology uzerine yaptim. Hardcore organik kimyacilar ve molekuler biyolojiciler olarak beraber calistik. Kullandigim teknikler sayesinde pek cok alana girme imkanim oldugundan, doktora bitiminde keskin bir gecis yapabildim, aging alanina gectim. Cell rejuvenation reprogramming calisiyorum su an.

2) Bilkent MBG lisansta matematik, istatistik, fizik, inorganik & organik kimya, kodlama & biyoinformatik, molekuler biyoloji & molekuler genetik & hucre biyolojisi vs gibi alanlarin temelini ogrenirsin. Senin computational neuroscience calismak istemenle bir alakasi yok lisans programinin. Bilkent MBG sagliga yonelik diye bir sey de yok, sacma bir onerme. Benim zamanimda kanser calisan cok hoca vardi, o yuzden oyle bir dedikodu duymus olabilirsin. Su an hangi hocalar var bilmiyorum ama lisans ogrencilerini ilgilendirecek bir konu degil bu. Sen lisansta her seyin temelini ogreneceksin, sonrasi sana kalmis. Istedigin alana gecersin.

• Hobi olarak çalışıyorlar

Anladım hocam, fizik veya mbgye myp arasında kalmıştım aklımda bir şeyleri netleştirdi cevabınız teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asperuth -- 15 Ekim 2022; 11:38:26 >

MBG okurken, yaz aylari neuroscience wetlab calisan ve computational neuroscience calisan yurt disindaki lablarda staj ayarlarsan super olur, direkt bu alanlarda doktora bulmana yardimci olur.

Bu arada eger tiptan MBG'ye gecis yapmak istiyorsan ve ben veya benim gibi birkac kisiden etkilendiysen, iyice dusun derim. Temel bilimler ve muhendislikler risklidir, herkes yapamaz. Hayat boyu rekabet edip calisacaksin, tiptaki gibi hicbir sey hazir verilmiyor. Baskalarinin uzerine basarak yukselmek zorundasin, girisken olmalisin, literatur senin kutsal kitabin olmali, networking olayi da cok onemli. O yuzden forumdaki arkadaslar birkac kisiye bakip gaza gelmeden once, kendilerini iyice tartip olcmeli, sonra karar vermeli.

İkinci paragrafa kesinlikle katılıyorum, önemli bunu belirtmek. Jung, Freud ( ), Jaspers, Sacks kitaplarını okuyarak büyümemin hatırına son anda mbg’den vazgeçerek geldim ben tıbba. Şu an gördüğüm ise psikiyatrinin en iyi ihtimalle pseudo-bilimsel ama hasbelkader faydalı ya da düpedüz zararlı uygulamaları. MD-PhD yolunda ilerlemek isterken artık inancımı kaybettiğim bir disiplin için klinik lisansımı almayı anlamsız görüyorum. Kendinizi geliştirmek için alanınızda ileri okumalar yaptığınız için cezalandırılmış hissedebileceğiniz çok az disiplin var bu dünyada. Bunları da benzer bir durumda olan biri belki rastlar da bir şekilde olumlu etkiler diye yazıyorum, yoksa örneğin iki seneye kadar 18k ile alan boun mbg bu sene 9k ile kapattıysa bu eminim ki aniden artan bir bilimsel tutku ve idealistlikle ilişkili değil ve 10 seneye kalmaz ikinci bir ‘hüü çok ağır bir eğitim aldım ama bana lisans sonrası asgari ücret teklif ettiler.’ dalgası gelir.

Eger tip lisansin baslarindaysan OK, ama 3. sinif ve sonrasindaysan okulunu bitir derim. Zorunlu hizmet kismi canini sikabilir (belki artik PhD icin gerekmiyordur) ama akabinde hic hekimlik yapmadan PhD yapabilirsin.

MBG'de baskalariyla yaristigin kadar, ayni zamanda zamanla da yarisiyorsun. Iki kisiden birini secmek zorunda olsam, 23 yasinda taze beyin varken, 30 yasindaki adami doktora programina almam ben. Kendini ispatlayan kisiler icin yas problem degil, ama kariyerin ilk asamalarinda gencler her zaman daha cekicidir.

• up

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Giresun'un eğitimi cidden o kadar iyi mi sizce hocam

• thatisreal kullanıcısına yanıt

kardeş, yine bu forumda bir kaç gün öncesinde başlık açılmıştı. ve orada giresun tıp fakültesi öğrencisi tüm soruları cevap veriyor idi. istersen ona danış derim.

ayrıca giresun tıp fakültesinden bir 19 mayıs verimi almaya çalışmayın, alamazsınız. bir okulun kalitesini sadece mevcut hocaların kalitesi belirlemez. çok etken var. 7 prof u 13 dpç. u olan bir okuldan ne bekliyebilirsiniz. bunların hepsi hacettepe mezunu dahi olsa size katacakları sınırlıdır. zira olanın iyiliği yanında eksik olan bir dünya branş hocası vardır. yada varsa bile araştırmacı doktora kıvamındadır.

ha bu hoca sayısı 20 profa çıksa bile bu sefer de vaka sayı azlığı devreye girer. 19 mayıs karadenizin en faal çalışanıdır ama nereden baksan bi ibni sina bi hacettepe kadar vaka gelme durumu olmaz zira tüm bölge hastanelerini gezenler en son çare olarak gelir ankaraya yada istanbula. 4. sınıftan sonraki karşılaştığın vaka çeşitliliği de olgunlaşma için çok katkı sağlar.

bu yazdıklarım giresunu kötülemek için değil asla, sadece olayı bardağın tersinden görmeniz için. hitit için de çok farklı değil. yada tokat için. tokatta mesela göz de bi üveit dalı 2-3 sene öncesine kadar yoktu ve samsuna yolluyordu vakaları. vahim değil mi. ama çokta üzülecek bir şey yok. puanın devlet ünide tıp a yetiyorsa çokda canını sıkmadan okumaya bak. allah kolaylık versin.

ha giresun dan için okuyan arkadaş olumlu bahsetmişti.

• Yukarlarda biri ogretmen doguda calisiyor doktor da calissin demis
    Oglum siz kendinizi calisiyor mu saniyorsunuz

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

adam radar taktı  

• Beyin sinir secen kendinden nefret ediyordur
    Bunun tersini dusunen buyursun yazsin
    Nakit 1 milyon aylik verseler o is yapilmaz
    İnsan vasfini kaybettirecek kadar zorluyorlar

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

hocam psikiyatri, nöroloji, onkoloji və tıbbigenetik dalları hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyizz

• Kankam bunlarin ikide bir damlamalari

Sacma geliyor

Kimsede demiyor maassa tamam ama ayni mesaiyi yapalım

Yok sadece dertleri para calisma yok

• Tanidiklarimdan duyduklarimi aktariyorum

Kendileri saydiginiz bolumlerde assitan sohbet esnasinda anlattiklari

Psikiyatri Rahat ama meseleyi kisisellestiren isi eve tasiyan biriyseniz uygun degil genel itibariyle uzun uzun dinlemeniz lazim

Birde eriskin cocuk seklinde ayriliyor

Cocuk rahatin rahati yatan hasta servisi yoksa cogu yerde yok rahat olur

Nöro genellikle zor ama nörosirurji ile kiyas kabul etmez gelecegi var

Onko tavsiye edilmez kisilik olarak hassas ruhlarin yeri degil

Genetik cok rahat saglam ingilizce lazim ama hasta az acili yok zaten tani uzerine geliyorlar ve iş test sonuc etrafinda sekilleniyor

Genelde stresi az guzel yanı psikolojik olarak yormaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zackherney1 -- 3 Ağustos 2024; 21:13:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.