Bildirim
Devre şeması olan MAX232 TTL çevirici hazır olarak satılıyor mudur?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Piyasada modül olarak satılanlardan biraz farklı bir kullanım söz konusu.
DIP max232 ve diğer malzemeleri alıp delikli karta kendiniz lehimleyebilirsiniz
veya
baskı devre yapma/yaptırma imkanınız varsa bu yöntemi tercih edebilirsiniz.
Not: Hazır modül alıp, üzerinde tadilat yapmakta alternatif bir şeçenek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 21 Haziran 2020; 10:50:44 > -
Bios 'a nasıl müdahale edeceksiniz? Merak ettim.
-
-
lisedeyken kendi devremi yaptım 5 yıl önce breadboard üzerinde bir devre yaptım ama şimdi bu devreyi yapmaya üşendim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Link için sağolun. Linkteki devrenin şeması görülmüyor, benim devre ile uyumludur değil mi?
Bir laptop ekranı satın aldım, satıcı laptopu klavye hdd ram hariç kasası ile gönderdi sökmeye vaktim yok dedi. anakartı denedim çalışıyordu ancak bios şifresi var onu silmek için bu devre kullanılıyor. anakartı satıp birkaç kuruş para kazanmaya calışacağım.
Verdiğiniz sema standart max232 şeması. Sadece iki diyot ve iki direnç eklenmiş fazladan. Geri kısmı aynı. Bu yüzden piyasada satılan standart max232 modüller işinizi gorecektir. Yalnız ucu fişli olanları almayın, yukarıda resmini attığım çıplak kart seklinde olanları alın. Ucu fişli olanların seri porta giren kısmı farklı olur. Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Haziran 2020; 12:29:35 >
Yorum için teşekkürler.
Robotistan daki bu parçanın altı
alttaki bu parçalar kondansatör ise benim devrede 5 bunda 6 kondansatör var, devre uyumsuzluğu olmaz değil mi?
Hiç uğraşmayın. Bir kaç yöntem yazacağım ama Bios şifrelerini aşmak kolay değil. Makinenin tipini ve modelini bilmediğim için, çözüm yöntemi yazmayacağım.
Şifre yanlız bios 'a kayıtlı olmayabilir. I/O ya da kayıt ediliyor.
iş zor... Hiç masraf etmeyin, uğraşmayın. -
Piyasada bulunan dönüştürücüleri alıp herhangi bir işlem yapmadan verdiğiniz şemadaki gibi kullamazsınız. Sizin ufakda olsa müdahale etme imkanınız/niyetiniz yoksa boşuna aramayın.
Yukarıda arkadaşlarımız çeşitli açıklamalarda bulundular. Yapılacak şey aslında çok zor şey değil. Biraz el becerisi, biraz gerekli alet edevat, birazda devre şeması okuma ve anlama becerisi. Gerisi çok kolay -
IBM T43 laptop hocam. bios şifresi kırma yöntemi internette var şemayı oradan buldum zaten. şifreyi kıramasam da sorun değil anakart bedavaya geldi zaten. masrafı da düşük bu devre 30-50TL tutar diye düşünüyordum, 5-10TL cıktı.
Sorun olmaz. Kullanabilirsiniz. Entegrenin bacak numaraları semada yazıyor, modülde olmayan direnç ve diyotlari bu numaralara göre entegrenin bacaklarına monte eder devreyi kurabilirsiniz.
Lehim yapma beceriniz varsa robotistan'ın kartı size en uygun olanı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 21 Haziran 2020; 13:29:48 >
Hocam bios pilini çıkarınca sıfırlanıyordu şifre ? Ben öyle yapmıştım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Birçok laptopa sadece ayarlar sıfırlanır. Şifreler sifirlanmaz.
Eeprom a mı yazıyor yani ilginç
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Evet, güvenlik nedeni ile çoğu laptop şifreyi eeprom yongasında tutar.
Hayır I/O da tutar. Bios çip (Eeprom) değiştirilebilir. Yeni çip takılabilir. Bios yazılım da yüklenir.quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
Evet, güvenlik nedeni ile çoğu laptop şifreyi eeprom yongasında tutar.
Ama şifre yine aşılamaz neden?
Güvenlik nedeni ile Şifre I/O da (multikontroller de ) tutulur.
Yoksa güvenlik olmaz.
Yazdıklarım yeni nesil kartlar içindir. Yukarıdaki makinenin belki bios pili çıkartılırsa, şifre aşılabilir. denemek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Haziran 2020; 15:9:50 > -
IBM T43 için öyle değil hocam. Keşke öyle olsa :(
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X