Şimdi Ara

Devre tasarımı maliyeti nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir firma üretmek istediği sıcaklık kontrolü ile ilgili bir cihaz için benden tasarım yapmamı istedi.
    Devre tasarımı yapılacak ve işlemciye program yazılacak. EMC ve LVD testlerinden geçirilecek. Daha önce dışarıya böyle bir iş yapmadım. Benden fiyat istediler. Bu işler için ne kadar ücret istenir?

• Profsyonel anlam da PCB çizmeniz gerek yoksa çok paranız gider.
    EN 61000-4-2 Elektrostatik Deşarj(ESD)Bağışıklığı (Havadan: 8 kV, Temas ile : 4 kV) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-3 Işıma Yollu RF Bağışıklığı (80 MHz – 1 GHz) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-4 Elektriksel Hızlı Geçici Rejim Patlamaları (EFT)Bağışıklığı (4 kV’a kadar) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-5 Surge (4 kV’a kadar) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-6 İletim Yollu RF Bağışıklığı (150 KHz – 80 MHz ) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-11 Gerilim Kırıklıkları ve Varyasyonları Bağışıklığı (AC) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-4-29 Gerilim Kırıklıkları ve Varyasyonları Bağışıklığı (DC) 80 EURO / 1 Saat
    EN 55014 Parazit Yayma Ev Aletleri (150 kHz – 1 GHz: İletim ve Işıma) 80 EURO / 1 Saat
    EN 55022 Parazit Yayma ITE Aletleri (150 kHz – 1 GHz: İletim ve Işıma) 80 EURO / 1 Saat
    EN 55011 Parazit Yayma ISM Aletleri (150 kHz – 1 GHz: İletim ve Işıma) 80 EURO / 1 Saat
    EN 55013 Parazit Yayma Yayın Aletleri (150 kHz – 1 GHz: İletim ve Işıma) 80 EURO / 1 Saat
    EN 61000-6-4 Parazit Yayma Sanayi Seviyesi (150 kHz – 1 GHz: İletim ve Işıma) 80 EURO / 1 Saat

• Bu çeşit tasarımları yapıyorum. Daha önce bir kaç kere çalıştığım firma için yaptım ve testlerden geçirdim.
    Sorum dışarıda bir firma için bu hizmeti yaparsam ne kadar ücret talep etmeliyim?
  • Projenin tamamını verecek iseniz program+proteus devre şeması +kart çizim dosyası vs.vs en az $4,000 almanız gerekir.
  • Geçenlerede bir firmadan bizim cihaza usb haberleşmesi eklemesi için teklif istedik.
    Adamlar sadece bunun için 2000 euro istediler. Yurtdışında başka firmalara sorduk fiyat aynı.
    Bütün proje için 4000 dolar az değil mi?
  • @egealtay @quigon1977 Konuya başka açıdan bakıyorum kusura bakmayın. Bu fiyatlar nedir ? Nasip olursa elektrik/elektronik mühendisliği okuyacağım. Kendimi gerçek anlamda bu işlere yöneltip geliştirmek istiyorum. Bu şekilde siparişe özel çalışmaları bende yakalayabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: quigon1977

Geçenlerede bir firmadan bizim cihaza usb haberleşmesi eklemesi için teklif istedik.
    Adamlar sadece bunun için 2000 euro istediler. Yurtdışında başka firmalara sorduk fiyat aynı.
    Bütün proje için 4000 dolar az değil mi?

Isı kontrol devresi çok da zor olan bir proje değil şimdiye kadar 2,000 ad yaptım hala da yapıyorum dolayısı ile benim için uygundur başkası için az olabilir ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

@egealtay @quigon1977 Konuya başka açıdan bakıyorum kusura bakmayın. Bu fiyatlar nedir ? Nasip olursa elektrik/elektronik mühendisliği okuyacağım. Kendimi gerçek anlamda bu işlere yöneltip geliştirmek istiyorum. Bu şekilde siparişe özel çalışmaları bende yakalayabilir miyim ?

Okulu okuyun ancak okurken de fiziki olarak devreler yapın en güzel öğrenme devreler yaparak öğrenmektir ancak kendinizi bu şekilde geliştirebilirsiniz ,bir taraftan da PCB çizim programı ile bir şeyler yapın proteus elektronik similasyon programını kurun ve devre dizaynı çalışmaları yapın ,bir şeyler becermeye başladığınız da işin en zor kısmı müşteri bulmaktır buda zaman alan işlerden birisidir yaptığınız işi hakkı ile birisine yaparsanız zaten sizi bulurlar aynı şekilde yaptığınız işi beceremez iseniz sizi silerler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.