Şimdi Ara

devrede yanmış direnç nasıl okunur yardım(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
11.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba forumdaşlar elimde bi masaj aleti var (dı) :) kullanırken sanırım ısıdan devrede önde watlı bi direnç yanmıs.baskı plakette direnç degerleri yazıyor ama yandığı için plakette siyahlaşmıs okunmuyor.direnç zaten kömür gibiydi okunmaz vaziyette :S
    bunun bi yöntemi varmıdır veya devreden cıkarabilirmiyiz değerini
    devresinde bt136 kullanılmıs triyakla dimmer yapılmış bi göz atarsanız sevinirim

http://img21.imageshack.us/img21/5944/img2261s.jpg
    http://img707.imageshack.us/img707/1228/img2263o.jpg
    http://img194.imageshack.us/img194/3897/img2264z.jpg
    http://img38.imageshack.us/img38/652/img2265s.jpg
    http://img560.imageshack.us/img560/8048/img2260z.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digicemba -- 20 Kasım 2011; 12:34:51 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devreden Yanmış Direnç Nasıl Okunur

Elektronik devrelerde bir direncin yandığını tespit etmek önemlidir ve yanmış bir direnç doğru şekilde okunmalıdır. İşte bunu nasıl yapacağınla ilgili bir kılavuz:

Dirençlerin Neden Yandığı

Dirençler genellikle aşırı akım veya voltaj nedeniyle yanar. Bu, devre tasarımı hatasından veya aşırı yükten kaynaklanabilir.

Bozuk Bir Direncin Nasıl Anlaşılacağı

• Görsel İnceleme: Yanmış dirençler genellikle koyu kahverengiye veya siyaha döner. Ayrıca, üzerlerinde çatlaklar veya şişkinlikler olabilir.
    • Koklama: Yanmış dirençler genellikle yanmış bir elektronik bileşeni andıran koku yayar.
    • Çoklu Ölçü Aleti ile Ölçüm:

Ohmmetre Kullanarak:

1. Çoklu ölçü aletini ohmmetre moduna getir.
    2. Ölçü uçlarını direncin uçlarına bağla.
    3. Ölçü aletinin "sonsuz" (?) göstermesi gerekir. Bu, direncin açık devre olduğunu ve yandığını gösterir.

Voltajölçer Kullanarak:

1. Çoklu ölçü aletini voltajölçer moduna getir.
    2. Ölçü uçlarından birini direncin bir ucuna, diğerini ise güç kaynağının pozitif tarafına bağla.
    3. Ölçü aleti direnç üzerinde herhangi bir voltaj göstermiyorsa, direnç yandığı için açık devredir.

Yardımcı İpuçları:

• Bir direncin yıpranmış veya hasarlı olması, yanmış olabileceği anlamına gelmez.
    • Ölçüm yaparken her zaman doğru ölçü aletini ve yöntemi kullandığından emin ol.
    • Yanmış bir direnci değiştirmeden önce, devredeki temel sorunun giderildiğinden emin ol.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Önce köprü diyotu kontrol et ,boşuna yanmaz o direnç.. Direnç kararmış olabilir ama açıkdevre olmadıysa ölçümde degerini verecektir
  • yok açık devre olmuştu direnç ,ölçtüm değer göstermiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: digicemba

yok açık devre olmuştu direnç ,ölçtüm değer göstermiyordu

devredeki diger komponentleri ( cihaz motoru dahil ) kontrol et,Üretici sınırda çalışacak bir direnç koymamıştır oraya devrede ters giden birşey var ki açıkdevre olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

yok açık devre olmuştu direnç ,ölçtüm değer göstermiyordu

devredeki diger komponentleri ( cihaz motoru dahil ) kontrol et,Üretici sınırda çalışacak bir direnç koymamıştır oraya devrede ters giden birşey var ki açıkdevre olmuş

cihaza bastırınca motor haliyle zorlanıyordu büyük ihtimal o yüzden olmuştur.bunu anlamamızın en basit yolu o direnç değerini çözümleyip yerine aynısını takıp denemek bence
  • quote:

cihaza bastırınca motor haliyle zorlanıyordu büyük ihtimal o yüzden olmuştur.bunu anlamamızın en basit yolu o direnç değerini çözümleyip yerine aynısını takıp denemek bence

Diger komponentler sağlam mı ?? direnç omajlı bir dirençtir elinde wattlı direnç varsa tak dene
  • Köprü diode'a seri bağlanmış sigorta direnci olarak görüyorum( FP) . Kaç watt olacağını kılıfından karar vermen lazım değerine gelincede 1 - 10 ohm arasında değeri olması muhtemel yalnız bu tip dirençler kafasına göre yanmaz devrenizi dikkatli şekilde gözden geçirmeniz gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu aletin benzerini geçenlerde satmaya kalktılar bana.

-Efendim bu alet gördüğünüz kırmızı bölgenin altındaki 3 adet özel ışık veren infrared led sayesinde hem masaj yapar hemde masaj yapılan bölgeyi ısıtarak rahatlatır.

-Yalancıyı S.....

-Anlamadım

-Güzelmiş ama şu anda ihtiyacım yok.

Bence devreyi iyice kontrol edin direnç o hale gelmez durduk yere.
  • yanmış direnci tinerle temizlemeyi dene
  • direncin silinip okunacak bi hali kalmamıştı.sildim ama kılıfı çıktı.attım direnci.2 wattlık dirençler kadardı.elimde 7.5 ohmluk 10w metal kılıflı direnç var yarın akşam deneyim onu takıp.diğer elemanların sağlamlığını kontrol etmedim.etmeden denemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak
  • quote:

.diğer elemanların sağlamlığını kontrol etmedim.etmeden denemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak

10wlık direnç bu kadar kolay açıkdevre olamayacagına göre ; ya devre tamamen yanacak yada motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 20 Kasım 2011; 19:42:00 >
  • Bu devredeki elemanlardan direnç ve diyot değerleri lazım.kontrol devresi olmayan bi aleti canlandırmak için lazım. Yardımcı olursan memnun olurum.fotolardan ikisi açılıyor. Bu aletlerin motoruac ile çalışır mı acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 11 Mayıs 2014; 22:00:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911turbo

Bu devredeki elemanlardan direnç ve diyot değerleri lazım.kontrol devresi olmayan bi aleti canlandırmak için lazım. Yardımcı olursan memnun olurum.fotolardan ikisi açılıyor. Bu aletlerin motoruac ile çalışır mı acaba.

atılmış sanırım hocam askerdeydim ,piyasada yok evde :) denk gelirsem bilgilendiririm
  • Tmm hocam tşkler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.