Bildirim
Devrelerde Yolları Takip Etme
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Telefon ,notebook, masaüstü pc anakartları birden fazla kattan oluştuğu için devre takibi esnasında multimetrenin büyük yardımı olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
devre kartları iki katlı olabilir yollar bir delikle kartın diyer yüzüne gecer devre elmanları kartın her iki yüzünde bulunur bazıların
bacakları her iki yüzüde lehimlidir böyle kartta yolları takip etmek çok zor olur -
Multimetrenin Ne gibi bir yardımı olabilir birde örnek olarak resimli uygulamalı gösterme sansı olan arkdaslar varmı rica etsem -
multimetreyi buzzere alip..yollarin nerelerden hangi elemanla iletisime gectigini anlayabilirsin.ornegin bir devrede probun kirmizi olanini belirledigin yola deydirip diger probu elemanlara deydirdiginde iletisim varsa diitt diye oter.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam İlginiz için Çok tşk ederim Ben bilgisayarcıyım elektroniğe gectim daha doğrusu öldürdüler mesleği az çok bilirsiniz büyük mahazalar ufak esnafı yedi artık bizde gecımımızı teknık servısden yapmaya calısıyoruz yanı acıkcası yenı başladım devre öttüğü zaman }))) bu işarette o yol arayamı gidiyor örnek vermek gerekirse bir telefon soketının arka bacakları 5 tırnak yolları koptu ben bu yolları ızledım ve kazıdım yollar kapisitöre dogru gidiyor ama orta bitiyormu bılmıyorum onun ıcın kırmızı ucu yolun başladıgı yere tutsam sıyah olanınıda tahmın ettıgım kapisitöre öterse yol orasımı demek olayur hocam -
normalde evet ama telefonlarda cift veya daha fazla katman olabiliyor..telefon onarimindan pek anlamam..ben monitor guc kartlarinda yada smps devrelerde o sekilde tespit yapiyorum.
Anladım yanı Hocam Sonuc Olarak Oda bir elektronik Devre Böyle yaparsak sonuc Alabılırız diye düşünüyorum Peki Bir sorum daha olcak Birde ölçü Aletlerinin Üstündeki İşaretlerle arıza tespitini nasıl bulurum Yani kapasitör kondanstör entegre Gibi elamanları nasıl ölçerim ve hangi işaretlerle kısa devreyı elektrigi kaçagı yanığı göre bilirim size zahmet yardımcı olabılırmısınız bu konudada çok tşk ederim hocam -
Başka Daha pratik Fikirleri olan arkdaslar görüşlerini paylaşırmı acaba herkez faydalansın arkadaşlar -
arkdaşlar konu hayla güncel lütfen duyarlı olalım herkez bişeyler öğrensin -
alinti yapmadiginiz icin tesadufen gordum yaziyi..ama burdan yazarak saglikli olmaz..youtube gibi video sitelerinde cok guzel anlatimlar var..ben bazen can sikintisindan acip izliyorum bazen bilmedigimi yada bildigim seyin daha pratigini ogrenmis oluyorum ;)
Hocam Youtubede Bakınıyoruz ama Pek istediğimiz gibi sonuclar elde edemıyoruz bınlerce insan var herkez bildiklerini paylaşsın arkdaslar bilgi paylaştıkça güzeldir. bu konuda sen bana yardım edersın dıyer bır konuda ben sana bu işler hep böyledir.. bu yaptıgınız ıkı kelıme insanların hayatını değiştire bilir emin olun arkadaşlar yanı hafife aldıgınız bir bilgi insanların hayır dualarıyla süslenir. :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X