Şimdi Ara

DEVREYİ ŞEMADAN PLAKETE AKTARMAK KONUSUNDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.ladyada.net/media/mintyboost/5Vboostlbi%20v1.1.sch

Selamlar bu adresteki devre şemasını açtığımda elektronik çizim programında çizilmiş bir devre karşıma çıkıyor fakat programı kullanmayı bilmediğim için istediğim yerleri silip düzenleme yapamadım çift katlı bir pcb, maviler üst kırmızılar alt şeklinde 2 taraflı pcb ye çıkarmak ve devreyi yapmak istiyorum bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

Devrenin şematiği bu , bu pcb ile örtüşüp örtüşmediğinden tam emin değilim.Çizilen şema çok ufak aslında bu kadar ufak olmasına gerek yok 2 kalem pil takılan küçük plastik kutu kadar dahi olsa yeterlidir.Devreyi yapıp denemiştim ve test etmiştim çalıştı fakat yeniden yapıp arkadaşıma vericem bir türlü beceremedim şimdi yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 2 Nisan 2009; 21:23:49 >

• Kaynak olarak adres

http://www.ladyada.net/make/mintyboost/download.html

Burada verilen çizimlere ait program

http://www.cadsoft.de/

Bana gereken V1.1 olan çizim ve devredir.
  • umarım yardımcı olur

• Bu şemalar oradada mevcut hatta çizim programındaki dosyada daha net veri yolları takip edilebiliyor fakat benim asıl istediğim bunu pcb board a aktarmak için düzgün şekilde word vs. çıktısı almak daha sonra ütü vs. ile pertinaksa aktarmak en büyük sıkıntı burda öteki türlü ufak bir şekilde yapmaya uğraşıyorsunuz ama tellerle lehimlemek olmuyor yeterince büyük yerimiz olsa teller sorun olmaz.Yanımızda taşıyabileceğimiz portatif bir devre yapmamız lazım.Bu açıdan pertinaksa baskı şeklinde çıkarmak istiyorum.
  • Aslında oradaki datalarda eagle programı ile çizilmiş hali mevcut fakat bi türlü istediğim hale sokup plakete baskı yapabilecek şekle getiremedim.Programı kullanmayı malesef bilmiyorum.Bilen yada yapabilecek arkadaş varsa aslında çizilmiş hali mevcut sadece düzenleme yaparak plakete baskı yapılabilecek şekile getirebilirse çok sevinirim.
  • Programdan print screen ile aldığım şema bu malesef çıktı veya worde gönderim yapıp düzeltmede yapmayı başaramadım.

• http://depositfiles.com/files/0b56wkl1x
    adresinde pdf halinde gerisi size kalmış
  • Hocam ilginize çok teşekkür ederim.Kırmızı yolları yaptınız sanırım olsun diğer mavi yollar asıl lazımdı kırmızıları üstten kabloyla birleştirmeyi düşünüyordum size zahmet olmassa mavi yollarıda yapabilirseniz çok minnettar olurum.Çift taraflı plaket olucak ta.Bu arada mirror de yapmışsınız elinize sağlık.
  • PCB'ye gerek yok aslında, basit bir devre olduğu için küçük bir parça boş pertinaksa yapılabilir. Hele bir de çift katmanlı demişsiniz ki bu kadar basit bir devre için çift katman büyük zaman kaybı olur. Tabii illa ki PCB olması gerekiyorsa o ayrı.
  • Hocam malesef çok ufak bir alana sığacak sitedeki çalışmalara göz atarsanız.Aslında kendim kullanıcak olsam pcb ye gerek yok breadboard a yaparım üstünü bantlarım ama arkadaşıma hediye edicem o yüzden böle sağlam düzgün pcb şeklinde olmalı yoksa ziyan olur gider.Elimde zaten 2 adet entegre mevcut entegrede Türkiyede malesef yok çok uzun zaman önce bi yerden getirtmiştim.Ziyan olsun istemiyorum.
  • hocam orda iki tane pdf vardı birisi üsten görünen mavi yollar digeri alttan görünen kırmızı yollar....pdflere bakıp size hangisi lazımsa onu plakete basacaksınız....
  • Tamam hocam şimdi gördüm çok saolun elinize sağlık evde kondastörde kalmamış yarın bi kaç şey daha alıcam inşallah devreyi yapıp resimlerini de koyarım.İki tarafıda kullanıcam zaten hocam 2 plaketi birbirine yapıştırırım gerekirse bulursamda çift taraflı plaket alırım.Tekrar ilginize teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.