Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbefor

Merhaba Arkadaşlar...
    Bu Ürünü Çok İnceledim... Çok Hoşuma Gitti. Sipariş etmeden önce yani 15.06.2011'de vatanı arayıp STOKLARINIZDA varmı diye Sordum.
    Ürünü Sepete Atabiliyorsanız Stokta Vardır Dediler. Ve Bu gün 17.06.2011 Vatanda bu fiyata bilmem kaç ürün var yazıyor. Fakat Müşteri Temsilcisi Stoklarımızda Henüz Yok Önümüzdeki Hafta Mutlaka Gelecektir Diyor... Web Sitenizde Gözüküyor Diyorum Orası Güncellenmemiştir Diyor... Nasıl İş Anlamadım Gitti.........

Ne Dersiniz.....

Ben de önceki gün siparişimi verdim bekliyorum. Bu tür yerlerde stok kavramı ürüne göre değişken oluyor. Bazı ürünler ellerinde olmuyor, satışa çıkarıyorlar sipariş geldiğinde önce kendileri tedarik edip sonra size yolluyorlar. Geçen hafta aldığım başka bir ürün hemen gönderildi mesela. Umarım çok fazla bekletmezler, Kozyatağı ve Maltepe Carrefour'a baktım kalmamıştı, bu fiyata da başka bir yerden bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

arkadaşlar bundaki wi-fi ne için kullanılıyor?
    haftaya bu tarz bir ürün almayı planlıyorumda özelliklerini öğrenmeye başlamak istiyorum.

Örneğin internet erişimi ve dosya transferi (oluyordur diye düşünüyorum) için kullanılıyor olsa gerek. Networke kablo ile bağlamak problem olursa faydalanılabilir. Ancak video dosyalarının büyüklüğünü de düşününce mümkünse kablo ile bağlamak daha verimli olur. İnternet üzerinden birşeyler indirmek, izlemek vs için kullanılacaksa kablosuz performansı zaten yeterli olur.
  • peki tv yada pc de wifi üzerinden film izleyebiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drangelman

içinede 2 tb wd 64 mb ön bellekli hard disk aldım.

Hangisi acaba? Caviar Black(7200 rpm) ve caviar Green(5400 rpm?) var ve her ikiside 64 MB ön bellek!
  • arkadaşlar bu tip cihazları almadan 1 sene boyunca araştırmıştım.

ama 3 hafta önce bu cihazı aldım.

içindede wd 2 tb hdd taktım.

harika bir cihaz.

oynatmadığı film alt yazı yok.

1 tb lık film arşivim var.

ayrıca bu torent olayını bu kadar büyütmeyin.

www.blurayindir.com girin.

hepsini ordan hemde hd formatta 1080p indirin.

kolay gelsin.
  • quote:

arkadaşlar bu tip cihazları almadan 1 sene boyunca araştırmıştım.

harika bir cihaz.

kolay gelsin.

Yukarıdaki sorumu farketmedin herhalde.. WD demişsin ama hangisi?

• Cihaz bugün elime geçti, alır almaz benim için en önemli kısmı olan kayıt özelliğini test etmek istedim. Daha önce birçok kaynaktan farklı yöntemlerle video kaydı yapmış biri olarak sonuç kesinlikle başarılı diyebilirim. Yatay çizgiler veya soluk renkler de oluşmadı. Mevcut Hi8 ve D8 kasetlerimi keyifle mpeg formatına dönüştürebileceğime sevindim zaten almaktaki asıl amacım buydu. Dışarıda bu kasetleri dönüştürmek için ödeyeceğim bedel sanırım cihazın fiyatını geçerdi.

Bu kısa süreçte wi-fi adaptörü ile internete de bağlandım, youtube menüsünden arama yaparak videoları listeledi, ancak videolar görüntülenemiyor gibi bir hata aldım. Şimdilik üzerinde durmadım. Bir bölümde de CNN kanalları vardı canlı yayın mıdır bilemiyorum onları gösteriyordu.

Elimde bulunan 160GB eski bir Seagate diski taktım, test kayıtlarını da bu disk üzerine yaptım. Diski çok kısa bir sürede formatladı. USB diskimde bulunan bir bluray filmi test etmek istediğimde yürütülüyor gibi görünüyor ancak görüntü gelmedi. Aynı filmi pc de izlemek için de farklı codec ve playerlar deneyerek izleyebilmiştim riplenmesi ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Diskteki videoların önizlemerini de çok hızlı gerçekleştiriyor.

Kumandası almadan önce okuduğum yorumlardaki gibi tuşların sertliği nedeniyle can sıkıcı daha iyi olabilirdi. Ayrıca menüsü de grafik olarak zayıf. Bunlar önemli eksiklikler değil, neredeyse sıfır kayıpla receiverdan ve kameradan yaptığım kayıtlar benim için yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCMIII

Cihaz bugün elime geçti, alır almaz benim için en önemli kısmı olan kayıt özelliğini test etmek istedim. Daha önce birçok kaynaktan farklı yöntemlerle video kaydı yapmış biri olarak sonuç kesinlikle başarılı diyebilirim. Yatay çizgiler veya soluk renkler de oluşmadı. Mevcut Hi8 ve D8 kasetlerimi keyifle mpeg formatına dönüştürebileceğime sevindim zaten almaktaki asıl amacım buydu. Dışarıda bu kasetleri dönüştürmek için ödeyeceğim bedel sanırım cihazın fiyatını geçerdi.

Bu kısa süreçte wi-fi adaptörü ile internete de bağlandım, youtube menüsünden arama yaparak videoları listeledi, ancak videolar görüntülenemiyor gibi bir hata aldım. Şimdilik üzerinde durmadım. Bir bölümde de CNN kanalları vardı canlı yayın mıdır bilemiyorum onları gösteriyordu.

Elimde bulunan 160GB eski bir Seagate diski taktım, test kayıtlarını da bu disk üzerine yaptım. Diski çok kısa bir sürede formatladı. USB diskimde bulunan bir bluray filmi test etmek istediğimde yürütülüyor gibi görünüyor ancak görüntü gelmedi. Aynı filmi pc de izlemek için de farklı codec ve playerlar deneyerek izleyebilmiştim riplenmesi ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Diskteki videoların önizlemerini de çok hızlı gerçekleştiriyor.

Kumandası almadan önce okuduğum yorumlardaki gibi tuşların sertliği nedeniyle can sıkıcı daha iyi olabilirdi. Ayrıca menüsü de grafik olarak zayıf. Bunlar önemli eksiklikler değil, neredeyse sıfır kayıpla receiverdan ve kameradan yaptığım kayıtlar benim için yeterli.

Arkadaşım youtube ve bazı uygulamalarındaki videoların açması için firmware güncellemesi yapman gerekiyor. Bunu yaparsan Bittorent ve Samba özelliği devre dışı kalıyorum. Firmanın bu konuda daha önceki arkadaşların mesajına göre bilgisi olduğunu söylemelerine rağmen bir gelişme yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCMIII

Cihaz bugün elime geçti, alır almaz benim için en önemli kısmı olan kayıt özelliğini test etmek istedim. Daha önce birçok kaynaktan farklı yöntemlerle video kaydı yapmış biri olarak sonuç kesinlikle başarılı diyebilirim. Yatay çizgiler veya soluk renkler de oluşmadı. Mevcut Hi8 ve D8 kasetlerimi keyifle mpeg formatına dönüştürebileceğime sevindim zaten almaktaki asıl amacım buydu. Dışarıda bu kasetleri dönüştürmek için ödeyeceğim bedel sanırım cihazın fiyatını geçerdi.

Benim de asıl amacım kayıt. Bu yüzden asıl bu konuyu merak ediyordum. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: arokh

quote:

arkadaşlar bu tip cihazları almadan 1 sene boyunca araştırmıştım.

harika bir cihaz.

kolay gelsin.

Yukarıdaki sorumu farketmedin herhalde.. WD demişsin ama hangisi?

arokh arkadaşım aldığım hdd linki.ayrıca şunu beliretyim.cihazın içine alacağın HDD MUTLAKA SATA2 OLACAK.SATA3 ALIRSAN TANIMAZ ONA GÖRE.

ZATEN BU HDD Yİ depolama için kullanacaksın.o yüzden 5400 yeterli.laptopların hdd side zaten 5400 olur.

emin ol cihazı çok zorlayacak 30 gb tek filmlerim var full hd.ancak ne hdd nede cihazda maşallah en ufak zorlanma yok.tıkıt tıkır oynatıyor hepsini.

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd20ears-3.5-2tb-caviar-green-sata-2.0-64mb-cache-intellipower-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44503

• Merhaba Arkadaşlar... Cihaz Dün Elime Geçti... Öncelikle 1,5 TB 7200 RPM Seagate Hdd Taktım. Formatlamaya Gerek Kalmadan Doğrudan Gördü Tanıdı Ve Sorunsuz Çalıştı... Hemen Hemen Her Tür Uzantıda Dosyayı Açıyor. Youtube'den Video Görüntüleyemdim Fakat Firmware Güncellemesi Yapmadım Henüz.
    Cihazla Beraber Gelen DEXONIC Marka Wi-fi Cihazda Tıkır Tıkır Çalışıyor. Bana Hiç Bir Zorluk Çıkarmadan Ağ'a Bağlandı. Ve En Güzeli Windows XP SP3 Yüklü Bilgisayarıma Bağladım. Otomatik Olarak Tanıdı Ve Airties WUS 300'den Bile Güzel Çalışıyor. Ben Cihaza Kablo Çektim Wi-fi'yi ise Kendi Bilgisayarımda Kullanıyorum :)) Tek Sorunum Var Çok ta uğraşamadım Açıkçası. Cihazın Menüsü Televizyonda Çok Kötü Yani Çözünürlüğü Kötü. Kumanda Üzerinde Bir Tuşla Yada Menüde Bir Yerlerden Düzeltiliyormuş Fakat Bulamadım. Filmleri Açtığım Zaman Çok Güzel Herhangi Bir Sorun Yok. Fakat Cihazın Menüsü Çözünürlük Olarak Çok Kötü......

Şimdi Bu Cihazı Alan Ve Kullanan Teknolojiye Daha Yakın Arkadaşlara Sorularım Olacak...

BT / Samba Nedir Ne İşe Yarıyor.
    DTS Tam Olarak Nedir
    Birde Yukarıda Bahsettiğim Menü Çözünürlük Olayını Nasıl Çözerim...

Herkese Teşekkür Eder İyi Çalışmalar Dilerim..

SAYGILARIMLA

• quote:

Şimdi Bu Cihazı Alan Ve Kullanan Teknolojiye Daha Yakın Arkadaşlara Sorularım Olacak...

BT / Samba Nedir Ne İşe Yarıyor.
    DTS Tam Olarak Nedir
    Birde Yukarıda Bahsettiğim Menü Çözünürlük Olayını Nasıl Çözerim...

Öncelikle hayırlı olsun ben de eski kasetlerimi kayıt etmeye çalışıyorum fırsat buldukça da cihazı kurcalıyorum.

BT bittorrent'in kısaltılması bildiğim kadarıyla. Bu özellik sayesinde bilgisayarınıza gerek olmadan internetten dosya indirebiliyorsunuz. Cihazı ağa bağladıysanız bilgisayarınızdaki browserdanhttp://venus veya venus yerine ip adresini yazarsanız torrent menüsünü görebilirsiniz. (Tabi diski taktıktan sonra BT/Samba özelliğini kurduysanız)

Samba da dosya paylaşımı için kullanılıyor. Samba sayesinde bilgisayarınızdan dexonic üzerindeki dosyalarınızı alıp gönderebiliyorsunuz. Bunun içinde bilgisayarınızda bir klasöre girip adres olarak \\venus veya yine ip adresini yazmanız yeterli

DTS ise çok kanallı bir ses formatı diyebiliriz sanırım. DTS= Digital Theater Systems. DTS özelliği bulunan bir filmi çok kanallı bir ses sistemi ile izlerseniz istifade edebilirsiniz.

Menü konusunda fikrim yok, arayüzün zayıf olduğunu ben de yazmıştım.

• Cevabınız İçin Teşekkür Ederim...

Cihazı kullanım amacım hem ben evde tv'den Film izleyebileyim ve kayıt yapabileyim hemde üst katta babam bilgisayarından cihazda bulunan filmleri izleyebilsin..
    Bunun için SAMBA Şart Galiba öyle mi ?????
  • quote:

Cevabınız İçin Teşekkür Ederim...

Cihazı kullanım amacım hem ben evde tv'den Film izleyebileyim ve kayıt yapabileyim hemde üst katta babam bilgisayarından cihazda bulunan filmleri izleyebilsin..
    Bunun için SAMBA Şart Galiba öyle mi ?????

Teorik olarak söylediğinizi yapabilirsiniz ancak yüksek çözünürlüklü filmler için kablosuz veri transfer hızı yeterli gelecek mi test etmek gerek.

Diskteki dosyalara erişmek için ya kablolu/kablosuz ağ bağlantılarını kullanacaksınız ki bunu samba ile sağlıyorsunuz ya da usb bağlantısını kullanacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCMIII -- 25 Haziran 2011; 12:05:29 >
  • Selamlar.

Cihaz .iso dosyalarını okuyabiliyor mu acaba? Bunu şunun için soruyorum. Bir dvd iso dosyasını menülü olarak mı yoksa normal şekilde mi açıyor yada açabiliyor mu? İDM ile indirdiğimiz youtube videolarını (.flv) cihaz açabiliyor mu acaba?

Şimdiden teşekkür ederim...
  • Evet dvd iso dosyalarını menülü açıyor.Flv dosyalarınıda okuyor herhangi bir sıkıntı yok.Ben cihazı mart ayından itibaren kullanıyorum ve çok memnunum.Ben özellikle kayıt foksiyonu için almıştım, tv'den ve video kameramdan kayıt yapıyorum.Kayıt kaliteside bana göre çok iyi.Ayrıca ağa bağlanıp medya dosyalarını ve yutube'den videoları tv'den seyretmek çok hoş oluyor.
  • Dexonic kullanıyorum.Sadece flim izlemek için alacaksanız süper bir cihaz açamadığı flim altyazı yok hiç denk gelmedi.

Ancak yazacaklarımı iyi okuyun lütfen
    1-torrent için alınacaksa içine 3.5 luk hd takmak zorundasınız.
    2-cihaz kapanır tekrar açılırsa torrentler siliniyor.Tekrar eklemelisiniz(saçma bir hata )
    3-wifi desteği var gibi görünsede yok
    4-kayıt için dijital tner ister
    5-özelliklerinin %50 kullanabilmek için firmware güncelemeniz gerekir.

Özetkersek

ben sadece flim izlerim gerisi beni bağlamaz diyorsanız.10 numara
    diğer özellikleri lazım derseniz sinir sahibi olursunuz bilginiz olsun.
  • Dexonic kullanıyorum.Sadece flim izlemek için alacaksanız süper bir cihaz açamadığı flim altyazı yok hiç denk gelmedi.

2-cihaz kapanır tekrar açılırsa torrentler siliniyor.Tekrar eklemelisiniz(saçma bir hata )

Özetkersek

Carrefourda hdmı yok wifi yok.
  • Arkadaşlar bu cihazı yeni alanlara ne tavsiye edersiniz. Forumda okuduğum kadarıyla yeni güncellemeler isteklere fazla cevap vermiyor. Ben Vatanın kampayasından yeni aldım. HDMI kablo ve Dexonic yazan Wireless adaptör çıktı.

Deneme imkanım hiç olmadı. Denemeden önce benim gibi yeni kullanmaya başlayacak arkadaşlara tavsiyeniz ne olur.
    1-Yeni cihaz güncellemesini ve samba torrent güncellemelerini cihaza yükleyelim mi?
    2-yada sadece cihaz güncellemesini yükleyelim. Torrent samba güncellemsini yüklemeyelim.
    3- Yada hiç bir şey yüklemeyelim. olduğu gibi mi kullanalım.

Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum . Yardımcı olursanız seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biservis

Dexonic kullanıyorum.Sadece flim izlemek için alacaksanız süper bir cihaz açamadığı flim altyazı yok hiç denk gelmedi.

Özetkersek

Carrefourda hdmı yok wifi yok.

Doğru, yalnız garip bir durum da değil arşivinizi taşınabilir diskte tutmak istiyorsanız ancak o zaman problem yaratabilir.

Satınalındığında üzerinde bulunan versiyonda böyle bir sıkıntı yok. Güncellemeden sonra oluşyor.

Birkaç gün boyunca wi-fi kullandım bir problem yaşamadım.

Doğru değil, analog girişlerine neyi bağlarsanız onu kaydediyor.

Doğru değil, cihazın orjinal halinde çalışmayan tek şey youtube videoları idi, problemler güncellemeden sonra başlıyor.

Güncellemede yaşadığım problemi firmaya aktardım, yarın gidip eski versiyonu yükleteceğim. Kendim de cihaz konusunda çalışmaya devam ediyorum. Hatta yarın firmaya gittiğimde bu konuyu da aktaracağım, sıkıntı yaşadığımda destek vereceklerse daha rahat müdahale edebilirim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.