Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam hızlı cevap için çok çok teşekkür ederim :)

dediğiniz gibi yazılımı yükledim bile :) işin güzeli cihazı dün aldım aynı gün yazılım güncellendi. şimdi dediğinizi yapı altyazıyı deniyicem. oda düzelirse zaten tadından yenmez :) şimdi internet bağlantısı yaptım. bakalım cihaz neler başarabiliyormuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: divercats

quote:

Orijinalden alıntı: TUTANKHAMOUN

arkadaşlar dün cihazı carrefour izmitten 99 tl ye 6 taksitle aldım. tek cihaz vardı ben kaptım :)

uzun zamandır fiyat kolluyordum zaten. benim 1 sorunum var. mesela bir film izlemek istediğimde aynı klasör içimde mkv uzantılı film dosyası ve srt uzantılı altyazı dosyası var. denediğim 4 filmden sadece birinde tr akt yazıyı gördi :( altyazı dosyası uzantısı srt. klasör içinde ingilizce latyazı dosyası olmamasına karşın subttle tıklayınca ingilizce altyazı tüm filmlerde var fakat tr altyazıyı görmüyor. sorun ne olabiir? bişi yapmammı gerekiyor acaba..

Merhaba arkadaşım gerçekten çok uygun fiyata almışsın bu ürünü.

Bence hemen yukardaki mesajda ki linkde bulunan yeni yazılımı yükleyin ben yükledim sorunlar halledilmiş tamamen.

kullanmadan önce ilk iş yeni yazılımı yükle bence. Birde film'in dosya ismiyle altyazı dosya ismi ile aynı olması lazım.

aynı dosyanın içinde aynı isimle olacak ancak öyle çalışır altyazı.

Ama yeni yazılımı yüklemezsen türkçe karakterleri göstermez.

başka soracağın soru olursa yardımcı olurum yine. Hayırlı olsun.

hocam tek kelimeyle Allah razı olsun :) insanlık için küçük benim için büyük bir adım :) altyazı ismini aynı yapınca sorunsuz ve tr karekter destekli olarak görüyorum altyazıyı :) tekrar tekrar teşekkürler :) sayenizdeoralim yerine geldi :) şimdi internet bağlantılarını yapmaya çalışıcam kabloyu tatım forumu okuyarak gerisini halletmeye çalışıcam bakalım olacakmı :)

• Yalnız internet den radyo ve youtube gibi servisleri kullanacaksanız mutlaka manual ip verin kablo ile bağlayacaksanız ve en sondaki DNS ayaralarına 8.8.8.8 yazın ki internet servisleri çalışsın. kablosuz bile bağlasanız kablolu ağ ayarına girerek bu DNS i tanımlayın mutlaka.
  • internet bağlantısını yapaıyorum sanırım :(

youtube kısmına girip tıklayınca ekranda bir halka dönüyor ama bişi çıkmıyor.

laptop wirelesten bağlı. dexonic eternet kablosuyla direkt modeme bağlı.

ip config yapınca laptopta

ip:192.168.2.2
    ağ maskesi :255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi :192.168.2.1

modemi içine girip baktığımda bilgileri :

ADSL Bağlantı Durumu
    Bu sayfa ADSL bağlantınızın durumunu gösterir.
    ADSL Bağlantı Durumu: Bağlantı var
    Trained Modulasyon: ADSL_2plus
    Upstream Hızı (Kbps): 253
    Downstream Hızı (Kbps): 1173

Adı Protokol IP Durum Çevrimiçi Süresi
    vc1 pppoe 188.3.217.126 Bağlantı var 1hr 4min 39sec

önceki sayfada belirtilen ayarları yaptım. olmadı. acaba bişeyi eksikmi yapıyorum :(

yardımcı olursnız sevinirim.

• Dexonic in sistem bölümündeki ağ bölümüne gelin orda kablolu ağ ayarlarına girin

elle ayarı seçin

ilk sıraya 192.168.2.10 yazın altına
    255.255.255.0 altına
    192.168.2.1 yazın ve en alta
    8.8.8.8 yazın olacaktır
  • hocam şu an izliyorum :) muhteşem bir durum. tekrar tekrar sağolun youtube dan bukadar net görntü alacağımı hiç sanmazdım. bumakine şu anda harikaaaa :D projeksiyon cihazıma bağladım. araya tv, laptop vs bağlamadan izlemek muhteşem oldu herkese tavsiye :D
  • Gözümüz aydın yeni yazılım çıkmış. Yazılımı deneyen arkadaşlar var mı? Görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim. Saygılarımla...
  • Arkadaşlar ben denedim herşey çalışıyor sonunda. Özellikle kayıt olayınıda denedim hem timeshift kayıt hem anlık kayıt hemde zamanlı kayıt çalışıyor. Ayrıca DVD iso dosylarını açıyor ve türkçe karakter sorunu yok kesinlikle. Bittorent de çalışıyor. İnternet radyo ve youtube çalışıyor. Bence bu sefer olmuş. Ama sizde bir deneyin gözümden kaçan var mı diye ama en önemlileri çalışıyor zaten. Bu arada dosya kopyalamada çalışıyor. Bence hemen indirip kurun keyif alacaksınız bu sefer. Şimdiden herkese hayırlı olsun. Yeni Firmware i indirmeniz için link aşağıdadır.

http://www.digitaltrend.com.tr/dexonic-medya-oynatici-yazilim-guncelleme

• Nihayet kararlı bir firmware geldi.Yukarıda arkadaşlarında bahsettiği gibi yeni özellikler full çalışıyor.Türkçe altyazı olayı da,Iso dosyalarını açma olayıda tamamen halledilmiş.
    İnternet TV yi biraz kurcaladım,kanalların çoğu çalışıyor bazılarında hata var o da önemli değil.Ancak Türk kanallarını göremedim.Acaba IP adreslerini girip o kanallarıda seyredebilecekmiyiz diye merak ediyorum.Bir daha ki firmware çalışmalarında bunuda göz önünde tutarlarsa sevinirim.
    Tekrar DİGİTAL TREND'e Teşekkürlerimi sunuyorum.İşte DEXONIC bu diyor ve arkadaşlarıma havamı atıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZBERK68 -- 21 Ağustos 2011; 15:03:17 >
  • Herkeze Merhaba,

Ben cihazı ilk aldığım FW sürümüyle kullanıyordum. Bugün itibarı ile son FW yi yükledim.

-Herşey gayet iyi,, tr alt yazı düzelmiş....
    -Bilhassa uzaktan kumanda öncekine nazaran gayet iyi çalışıyor.
    -Youtube açıyor..
    -SAMBA Çalışıyor, ancak daha önce notebooktan VENUS olarak görüyordum, şimdi ise "192" olarak netde görünüyor, bu çokta sorun değil.
    -Radyolara ulaşamadım, sanırım dns i 8.8.8.8 yapınca düzelir
    -İnternet TV çalışıyor

Tabi hepimizin bir sorunu İnternet TV va Radyolarda türk kanallarının yeterli veya olmayışı ve
    aynı zamanda sosyal ağlar veya youtube adress veya bağlantı şekillerinin değişmesi sonucu cihazın çalışmaması.

Bu tür sorunlar aslında cihaza bu işler için eklenebilecek bir konfigürasyon menüsü ile aşılabilir. Eklenecek bu menüden radyo ve tv kanalları da eklenip silinebilir. Tabi Firmware üzerinde meşakkatli bir çalışmada beraberinde getirir bu işler, farkındayım.

Birde bittorent için cihaz üzerinden (tv de) web tarayıcısı neden yok yada ben mi bulamadım, pc veya notebook üzerinden yapılabiliyor ama.

DİJİTALTREND ilerisi için bu tür talepleri dikkate alırsa seviniriz. İlgileri için de ayrıca kendilerine teşşekkür ederim.

• İlgilenenler için çok az kullanılmış ürünümü satıyorum.

Aşağıdaki linkte detayları bulabilirsiniz.
    http://urun.gittigidiyor.com/Dexonic-BT3548-HR-HD-Extreme-Full-HD-MediaPlayer_W0QQidZZ43810082
  • Dijital Trend firmasına teşekkür ederiz.Cihazı aldığımızda bazı sorunlar yaşadık ama dijital trend firmasının ilgileri sayesinde cihazımız sorunsuz bir hale gelmiş oldu.Tüm özellikleri çalışıyor internet servisleri dahil.Tekrar firmaya ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz ve ilgilerinin devamını dileriz.
  • Benim sorunum yeni yapılan yazılım değişiklikleri sonucu oluşan bir hata…iki yazılım önce optik ses çıkışında sorun yoktu fakat son iki yazılımda sorun var ..
    Birincisi DTS ler optik çıkışta eskide 6 kanal iken şu anda downmix 2 kanal..
    İkincisi ise avi dosyalarındaki MPEG ses 2 kanal iken optik çıkış yok tabi bu dediğim optik RAW modda iken sadece optik iki kanal seçili iken çıkış var..
    O zaman da çoklu kanal seyrederken sorun oluyor sürekli setuptan ayar yapmak gerekiyor…
    bu sorunla ilgili görüş bildirecek birileri var mı ses sistemi kullanan arkadaşlar deniyenilir mi? acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: akurttr

Benim sorunum yeni yapılan yazılım değişiklikleri sonucu oluşan bir hata…iki yazılım önce optik ses çıkışında sorun yoktu fakat son iki yazılımda sorun var ..
    Birincisi DTS ler optik çıkışta eskide 6 kanal iken şu anda downmix 2 kanal..
    İkincisi ise avi dosyalarındaki MPEG ses 2 kanal iken optik çıkış yok tabi bu dediğim optik RAW modda iken sadece optik iki kanal seçili iken çıkış var..
    O zaman da çoklu kanal seyrederken sorun oluyor sürekli setuptan ayar yapmak gerekiyor…
    bu sorunla ilgili görüş bildirecek birileri var mı ses sistemi kullanan arkadaşlar deniyenilir mi? acaba

avr ile kulanıyorum seste bazı parazitler oluyor
  • optikten mi aktarıyorsunuz ..
    ben koaksiyel ve optikten aktarıyorum böyle bir sorunla kaşılaşmadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akurttr

optikten mi aktarıyorsunuz ..
    ben koaksiyel ve optikten aktarıyorum böyle bir sorunla kaşılaşmadım..

hdmi den
    arada sırada oluyor
  • Bendede AVR ye bağlı hiç sorun yapmadı HDMI dan. Acaba kabloda sorun olabilir mi? Çok kaliteli diye aldığım bir kablo çok canımı sıkmıştı benimde. Evde bulduğum daha basit bir HDMI kabloyla bağladım sorun kalmadı. Optic bağlantı hiç denemedim ama bir ara denersem yazarım buraya. Siz optik bağlantısını direk TV ye mi yosa bir hoparlör sistemine mi yoksa bir AV receiver a mı yapıyorsunuz. Bende ona göre deniyeyim nasıl bir sıkıntı yapıyor diye bakayım.
  • HDMI kablonuz arızalıdır..
    Optik veya koaksiyel bağlantıyı direk AVR ye yapıyorum..
  • Arkadaşlar yeni yazılımla ilgili değerlendirmelerinizi bekliyoruz. Ben denedim. Sıkıntı yok gibi. Eksik gördüğünüz birşeyler yada ekstra özellikleri varsa buradan paylaşırsanız sevinirim.
  • yukarı
    şu an için gözüken DTS optik 5.1 değilde 2.1 olarak vermesi.. bazı avi dosyalarında 2.1 ses optikte RAW modda çıkış vermiyor manual olarak iki kanalı seçmek gerekiyor

onun dışında bence gayet güzel olmuş ..
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.