Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.power
    Distribitör şirket sitesinde
    de DTS var demiyor...

Hangi firmanın sitesinde o ürünle ilgili TÜM bilgiler %100 doğru. Ben söyleyeyim hemen hiç biri. Bir çoğunda tutarsız, vb. bilgiler var, aratın nette göreceksiniz.

Lafın kısası alette DTS var, inanmayan laf salatası yapacağına ÜRETİCİ firmayı telefonla arayıp sorabilir.

Ek olarak; desteği yok diyorsunuz, desteği var diye gittim Darkmedia aldım da ne oldu. Yeni ürünlerden sonra eski ürünlerden desteklerini çektiler sorunlu gibi bir cihazla kaldık ortada ! Eğer stabil ve istekleri karşılayan bir cihaz ise kesinlikle alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkan -- 21 Ocak 2011; 8:59:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear72

bana bayağa dışardan güzel bi ürün gibi geldi diğerleri plastik dandik gibi geliyo bu bayağa oturaklı duruyo.

iişlemcisi iyi olandanmı ? bi işlemci alınmaz deniyordu popcorn kullandığı nedir?

kullanan varmı acaba codec sorunu açmadığı format varmı ?

marka nasıldır türkiyede arkasında duran varmı ?

fiyat 250 TLdiğerlerine göre daha alınabilir duruyo ..

http://dexonic.com/bt-3549-hd.html

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=51796#divDigerResimler

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ?

Ben K5 aldım 80 TL amrikadan dan ... Herşeyi çözüyor ama DTS 1080P v.s ama ses çıkışı için ekstra sı yok yani tvden aldığınız sesle yetineceksiniz hoş ben yatak odasına aldım ama gayet başarılı bir alet türkiye de yok zaten

• 80 tl olsa 5 dk düşünmem de
    K5 ne sitesinde öylebir şey yok gerçi siteside çökmüş.

ses optikten versin yeter sanal manal alsak olur.

bu arada vatanda da nerdeyse bitmiş 200 tane vardı?
    burdan kimse aldımı acaba !
  • Buna wireless aparatı bulabiliyor muyuz?
  • buradan alan yok sanırım ama vatan ın da hepsine sattığına inanmıyorum. dünden beri 90 larda seyrederken sayının o kadar düşmüş olması çok zor. ben bir ara baktığımda 5 taneydi. sonra 9 a çıktı. biraz ortalığı kızıştırmak istiyor olabilirler. daha önce de kullanmıştı bu yöntemi vatan. ama herşeye rağmen yine de vatan ı severim
  • Arkadaşlar bu aletten bugün vatan bilgisayardan 1 adet aldım. Bence fiyat\donanım olarak bakarsak gayet başarılı. Hdd nin sökülüp takılabilmesi, harici disk bağlanabilmesi ve Digital Theatre System özelliğinin olmasıda güzel. En azından ben var biliyorum şimdilik :)

Aşağıdaki linkte media oynatıcısının bir resmi var, o resimde wireless anteni gibi birşey var. sanırım buna wireless eklenebiliyor. Zaten siteyi incelerseniz (Wi-Fi (802.11b/g/n, optional)) diye bir ibarede geçiyor.

http://dexonic.com/bt-3549-hd.html

alet elime geçince size ayrıntılı rapor dökerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat2222 -- 21 Ocak 2011; 19:40:11 >
  • inşallah en kısa sürede eline geçerde yorumlarını okuruz. çok merak ediyorum. yarın bende gidebilirsem vatan a gidip bakacağım ürünü teşhir de falan varsa inceleme şansım olur.
  • @astalagulu
    usb üzerinden harici disk bağlanıp film izlenebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: astalagulu

benım televizyon eskı yanı tv de hdmi gırısı yok scart girisi svhs girisi bide 3 tane renkli girişler var eskı çıkıslı tv me nasıl goruntu verebılırmıyım bu urünle ? DEXONIC bunun içinde hardısk mı var bende 2.5 ıomega 500 gb harici harddıskım var olurmu bu medya playere 3.5 yazıyor ondan sordum bıde

/>

içinde hdd yok sen takıcan
    usb den bağlarsın hdd ni bağlarsın

tüplü tv de Composite (CVBS) A/V jack demiş ordan bağlarsın izlersin

dün 5 adet kalmıstı şimdi 8 kalmıs terse işliyo

http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=51796#divDigerResimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 22 Ocak 2011; 12:05:21 >

• vatandaki stok sayılarının nasıl artıp azaldığına açıkçası benim de aklım bir türlü ermedi, eminim bilimsel bir açıklaması vardır.
    arkadaşlarımın cevaplarında verdikleri linklere de baktım, internette zaten dexonic markası ile bir media recorder/player bulamadım, kasa aynı olmasına rağmen üzerinde bir marka göremedim, belki de ben yanılıyorum.
    ancak kıyaslamalarda hemen herkesin gözünden kaçan bir nokta var, vatanın sattığı cihazda kayıt özelliği var, verilen linklerdekilerin hepsi player, kayıt özelliği yok. yalnız işlemcilerin kıyaslaması olan linkte kayıt yapabilen cihazın 1283 işlemcili olduğu ve dts ses desteğinin de olduğu gözüküyor.
    yani eğer vatanın sattığı ürün 1283 işlemcili ise ki kayıt yapabildiğine göre öyle olması gerekiyor, dts desteği de var olmalı gibi geliyor. benim açımdan tek eksisi scart giriş ve çıkışı olmaması (eski tv.lar ve uydu alıcılardan kayıt yapabilmek açısından), ancak onu da bir adaptör fiş halledebilmek mümkün. açıkçası benim de niyetim bir tane alıp denemek, eğer ilanda yazıldığı özellikleri taşımıyorsa iade ederim.

• arkadaşlar sinirden patlamak üzereyim. Dün vatan bilgisayardan sipariş ettiğim bu media oynatıcıyı bugün internetten kontrol ettiğimde "Siparişiniz Hazırlanıyor" diyor. Dünde aynı şeyi yazmışlardı. Bende müşteri hizmetlerini aradım ve siparişiminne durumda olduğunu sordum. Bana "siparişiniz alındı ancak stokta olmadığı için önümüzdeki hafta tedarik edilecektir" dediler. Ya bunlar yalan dolanla nereye kadar böyle yapacaklar hayret. Şimdi birdaha kontrol ettim 4 ürün kaldı yazmışlar. Eminim yarın ürün stok sayısını 8 falan yapacaklar. Sizce ne yapayım iptal edeyimmi siparişimi ?
  • neden iptal edeceksin bekledin madem bu kadar bekle biraz daha arrtık. cihaz çok iyi görünüyor realtek 1283 çok iyi ve üst seviye bir işlemci. DTS çözebilmeside çok güzel bence. ayrıca hdd takmak için içini açmana gerek kalmamasıda güzel. video kayıt özelliği süper. evde yoksun bir film yada bir diziyi kaçırmayacaksın direk bağla uydu alıcını saat ve tarihi ayarla kayıt et istediğin programı istediğin zaman. Bu cihaza video girişinden bağlayacağın analog bir görüntü kaynağını TV ye HDMI ile aktarma şansın oluyor tabi bu cihaz arada kaldığı için açık kalması gerekir o zaman.ben bu iş için sony hdd li dvd player/recorder aldım sırf kayıt yapmak için ne hd film oynatıyor nede kayıt ettiğim görüntüyü usb yada network den dışarı çıkartabiliyorum. sadece dvd ye yazdırmam lazım. tabi daha neler yapamadığını söylememe bile gerek yok. Ayrıca Sony dvd ye ne paralar verdim tabi böyle bir cihaz yoktu henüz piyasada o zaman. bu cihaz mpeg2 kayıt yapıyormuş ve network var üzerinde yani kaydettiğin görüntüyü network den bilgisayarına alabilirsin kolaylıkla. kaç zamandır böyle kayıt özelliği ve network'ü olan bir cihaz arıyordum bende. inşallah eline hemen ulaşır sende bizi detaylı olarak bilgilendirirsin. en kısa sürede yorumlarını bekliyoruz.

• İptal etmicem. Ama bakalım ne zaman gelecek. Gelsin bi kullanayım size rapor dökerim
  • Peki bu işlemcilerin performansı içindeki yazılıma mı bağlıdır
    yoksa Cihaz içindeji diğer elektrnk parçaların da katkısı var mıdır?
    Ben de Egreat R2A kullanıyorum realtec 1073 işlemcisi var
    Oynatmadığı film yok
    Denemelerimde min 35 MB ten yuksek video bitrateli demo videolarda takılma yaptı
    50 GB bluray isolarda falan takılmasız rahat film izleniyor
    Ses sistemim yok ama şu ana kadar ses alamadığım film yok
    Avatar batman tarzı filmleri de izledim üstelik.

Pek çok yorum da torrent desteği yok dense de, Torrent indirme denemesi bile yaptım
    Kaldıki ben filmleri jdown ile sırayla indiriyom bulamama derdim de yok illa ki belli başlı sitelere düşüyor bütün filmler

Tabii herkes kendi kullanım amacına göre alıyordur
    Ancaka Şunu demek istiyorum iyi veya kötü, ürünlerin özeliklerini aşırı abartarak yüceltiyoruz veya yerlerde süründürüyoruz

• Bence ne idüğü belirsiz böyle markalardan uzak durmak lazım.
  • Vatan bilgisayardan 21.01.2011 tarihinde sipariş ettiğim DEXONIC marka media oynatıcı bugün (25.01.2011) nihayet geldi. Resimlerde göründüğü kadar büyük bir cihaz değil. Gayet şık duruyor. Aşağıya resimlerini ekliyorum. Daha önce elimde olan 1 TB lik sata Hdd'yi cihaza taktım ve bunun üstünde kendimce birkaç test yaptım. İlk izlenimlerim şöyle;

Cihaz biraz sesli çalışıyor. Bu ses cihazın arkasında bulunan fan'dan kaynaklanıyor. Televizyonuma HD ve kompozit bağlantı yollarıyla bağladım ve her iki bağlantıda da gayet iyi kayıt yaptığını ve görüntü verdiğini söyleyebilirim. Cihazın arayüzü gayet başarılı yapılmış, Menüde aradığımızı görsel yollarla hemen bulabiliyoruz. karmaşık bir arayüzü yok. HDD için yapılan kızaklı yuva çok hoşuma gitti. Çok kolay bir şekilde HDD yi söküp takabilirsiniz. 500 GB lik ve nerdeyse tamamen dolu olan harici diskimi cihaza USB yoluya bağlayıp performansını izlemek istedim, harici diskimide 500 GB olmasına rağmen başarılı bir şekilde hızlıca okudu ve ekrana getirdi. Kayıt yaparken harici ve ya dahili disklerinize depolama yapabiliyorsunuz.

Wireless ve LAN ayarlarını daha deneyemedim ama çok basit bir ayar ve kuruluma sahip olduğu anlaşılabiliyor. Wireless 'i kullanabilmek için wireless adaptoru almanız gerekiyor. Bu adaptoru sanırım usb yuvasına takıp kullanıyoruz. Resimlerdede görüldüğü gibi 2 adet USB yuvası var. Aynı zamanda ön tarafta da 1 adet kart okuyucu yeri mevcut.

Malesef yaşadığım ciddi bir sorun var. O da uydu alıcıdan kaynaklanmıyor. Sorun şu; Uydu alıcımın (Dsmart NEXT) kumandası Dexonic media oynatıcının kumandası ile karışıyor. Uydu kumandasının düğmesine bastığımda media oynatıcı'da sinyali alıyor ve kendine göre birşey yapıyor. Örneğin uydu kumandası ile 2 düğmesine bastığımda media oynatıcı kapanıyor. Kanal değiştirme düğmesine basınca ses oranını yükseltiyor. Bu konuda yapabileceğim bir şey varmı. Bilgisi olanların acil yorumlarını bekliyorum.

Şimdilik bu kadar.

• Eline sağlık öncelikle hızlı bir değerlendirme yapmışsın bizler için. ama sana zahmet olmazsa benim bazı sorularım olacak.

1. cihazın açılma süresi saniye ile mi? yoksa dakika mı?
    2. DTS olayını deneyebildin mi? analog ve digital bağlantılarla televizyondan ses alabildin mi? tabi DTS olan filmlerde.
    3. kayıt olayını deneyebildin mi? zaman ve tarih vererek kayıt yapabiliyor mu. birde analog bir video kaynağını bu cihaza bağladıktan sonra
    cihaz'ın HDMI başlantısı ile TV ye görüntü verince (analog dan gelen görüntüyü) görüntü kalitesinde yükselme gözlemledin mi?
    4. kutu içeriği sence yeterli mi? pil, kullanma kılavuzu vs.
    5. video formatlarında desteklemediği birşey oldu mu?
    6. Daha önce başka bir marka kullanmışmıydın yoksa bu ilk mi? kullandıysan bu cihazlar arasında sence bu cihaz nasıl bir sırada olur. Fiyat performans olarak da değerlendirirsen bu soruyu sevinirim.
    7. birde realtek chip kullanan bir wifi ile çalışır mı acaba deneme fırsatın var mı? gerçi wireless da full hd film izlemek imkansız tabi ama yinede merak ettim.

Neyse bu kadar soru bile fazla oldu sanırım. senin için zor olacaksa en kolay kontrol edeceklerini cevaplarsan en azından sevinirim.
    Ama aslında ilk verdiğin bilgiler bile bu cihazın alınabilir bir cihaz olduğunu anlattı bana aslında.

Şimdiden teşekkürler vereceğin bilgilerden dolayı.

• Bu sinyal karışması bende de var
    ATLANTA receiver kumandasındaki kırmızı tuş, EGREAT R2A yı açıp kapatabiliyor
  • hayırlı olsun iyi günlerde kullanın. böyle kutudan çıkmış halini görünce daha da güzel görünüyor. inşallah sorun yaşamadan rahat rahat keyfini sürersiniz.
  • @Sedat2222

hayırlı olsun .

değişik formatlarda film deneyebildinmi ?durum nedir?

gayet güzel ufak duruyo
    önündeki yazılar işaretler çıkıyomu ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.