Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Sedat2222 ve diğer satın alan arkadaşlar.
    vatan B. kampanyayı bitirdi ve fiyatı artırdı ama halen stok harici satıyor. yeni yorumlarınızı bekliyoruz.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, umarım güle güle kullanırım

divercats merak ettiklerinden birkaçını cevaplıyorum ancak birkaçını cevaplayamicam çünkü malesef daha deneyemeiğim şeyler de var.

1- Cihazı senin için kapatıp açtım ve kaç saniyede açıldığını saydım. Tam olarak 8 saniye de açıldı.
    2- DTS olayını deneyemedim ilerde deneyince inşallah yorum yapıcam.
    3- Kayıt olayını özellikle defalarca denedim. Cihaz gerçekten güzel kaydediyor, kayıt esnasında herhangi bir donma vehya başka bir sorunla karşılaşmadım. Saat olarak değil ama tarih olarak dosya adını kaydettiğin görüntüye veriyor. Kaydettiğin görüntüyü izlerken tarih çıkmıyor. Ben media playerimi uydu alıcıma bağladım, uydu alıcımda analog çıkış var, media oynatıcısı ile tv'yi de HDMI girişinden bağladım, analogdan gelen görüntü HDMI bağlantısı ile tv'ye gittiğinde görüntüde herhangi bir değişim olmuyor. Açıkçası ufak tefek görüntü karıncalanması bile olabiliyor bazen, ama bu çok da önemli sonuçlar doğurmuyor. Ben HDD ye HD filimler yükleyip cihazı tam anlamıyla o zaman kullanabileceğimi düşünüyorum.
    4- Kutu içeriğinde HDMI kablo yok, keşke onu da koysalardı. Bende tv ile gelen HDMI kablo vardı bağlantıyı onunla yaptım. Elektrik besleme kablosundaki adaptorün kablosuda çok uzun, media oynatıcısını hemen tv'nin altına koyduğum için kablo kalabalığı yapıyor. Son olarak piller basit birşeye benziyor. Hemen bitecekmil gibi Doğrusu kutudan HDD'de çıksaydı fena olmazdı.
    5- Bendeki video formatlarının hepsini çalıştırdı. Zaten kullanma kılavuzunda özellikle birçok formatı desteklediği birkaç yerde kalın cümlelerle yazılmış.
    6- Daha önce herhangi bir media oynatıcı kullanmadım, bu ilk göz ağrım.
    7- Malesef elimde hiçbir wireless adaptor yok, bu yüzden deneyemiyorum.

Cihaza kaydettiğiniz videoları seçerken sağ tarafta önüzleme penceresi açılıyor ve buradan doğru videoyu açıp açmayacağınızı görebiliyorsunuz, bu da güzel bir özellik.

TiSKE acaba bu sinyal karışma sorununu nasıl engelleyebilirim bir bilgin varmı ?

nofear72 sanırım 6-7 formatta film denedim hepsini de başarılı bir şekilde açtı, önündeki yazılar işaretler dediğiniz tam olarak nedir anlamadım ?

teoms gittigidiyorda da fiyat zaten 310 - 330 TL arasında, sanırım normal fiyatı bu. Bunu zaman gösterecek, aldık artık bakalım ne olacak.

• Sinyal karışma sorunu engellenemez gibi görünüyor
    Ben cok fazla dert etmiyorum acıkcası
    Bende Sadece tek tuş açıp kapatıyor
    diğerleri etkili değil
  • Merhaba arkadaşlar, HD kasetli Video Kameradan kayıt yapabilen ve görüntüleri HD olarak kayıt edebilen ve saklayan bunun yanında Hi8 - D8 ve Mini DV den kayıt yapabilen ayrıca Tüm HD - Blueray ve AVI, MOV gibi formatları oynatabilen bir medya Player arıyorum. Biraz karmaşık yazmış olabilirim, kusuruma bakmayın. Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çünkü elimde Hi8-D8-MiniDV ve HD olarak çekilmiş Video görüntüleri var onları kasetlerinin yanısıra başka bir şekilde saklamak istiyorum. Bu yüzden bu kadar karmaşık bir istek oldu. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
  • Hızlı gönderide olmasına rağmen elime ancak 6 günde ulaştı.Bunda temin süresinin uzun olması neden oldu.Kullanımı ve içine HDD takılması çok kolay.Kullanım kitapçığı büyük puntolu ve özenli olsa iyi olurdu.2 TB Seagate HDD %98 dolu omasına rağmen hemen(7 sn) okudu.HDD lerde NTFS veya FAT sorun değil hepsini okuyor.Normal TV de (Analog) yüksek çözünürlüklü videoları izlemek için bir kaç ayar yapmanız gerekiyor.Altyazıların rengi,büyüklüğü ve yerini çok kolay ayarlayabiliyorsunuz.Önünde ekran yok sadece 2 ışıklı kısım var.Tüm kontrolleri TV ekranından yaptığınız için cihazın ön kısmının az ışıklı olması benim için iyi yoksa dikkat dağıtıyor.Benim isteklerimi karşıladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanbu

Merhaba arkadaşlar, HD kasetli Video Kameradan kayıt yapabilen ve görüntüleri HD olarak kayıt edebilen ve saklayan bunun yanında Hi8 - D8 ve Mini DV den kayıt yapabilen ayrıca Tüm HD - Blueray ve AVI, MOV gibi formatları oynatabilen bir medya Player arıyorum. Biraz karmaşık yazmış olabilirim, kusuruma bakmayın. Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çünkü elimde Hi8-D8-MiniDV ve HD olarak çekilmiş Video görüntüleri var onları kasetlerinin yanısıra başka bir şekilde saklamak istiyorum. Bu yüzden bu kadar karmaşık bir istek oldu. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

naptın sen "Hi8 - D8 ve Mini DV " hepsi olacak börek' te açsınmı!!

çekim işleri yapıyorsun galiba bunların hepsi içinde olan okuyucu ve kayıtçı bulamazsın .

ama bu gibi alete composite ne versen dvd kalitesinde kayıt yapar.
    daha iyi kayıt istiyorsan bi pc de yapman lazım.
    sonuçta bunlar 200 $ 'lık aletler ki bu fiyata iyi bile ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat2222

Teşekkür ederim arkadaşlar, umarım güle güle kullanırım

divercats merak ettiklerinden birkaçını cevaplıyorum ancak birkaçını cevaplayamicam çünkü malesef daha deneyemeiğim şeyler de var.

1- Cihazı senin için kapatıp açtım ve kaç saniyede açıldığını saydım. Tam olarak 8 saniye de açıldı.
    2- DTS olayını deneyemedim ilerde deneyince inşallah yorum yapıcam.
    3- Kayıt olayını özellikle defalarca denedim. Cihaz gerçekten güzel kaydediyor, kayıt esnasında herhangi bir donma vehya başka bir sorunla karşılaşmadım. Saat olarak değil ama tarih olarak dosya adını kaydettiğin görüntüye veriyor. Kaydettiğin görüntüyü izlerken tarih çıkmıyor. Ben media playerimi uydu alıcıma bağladım, uydu alıcımda analog çıkış var, media oynatıcısı ile tv'yi de HDMI girişinden bağladım, analogdan gelen görüntü HDMI bağlantısı ile tv'ye gittiğinde görüntüde herhangi bir değişim olmuyor. Açıkçası ufak tefek görüntü karıncalanması bile olabiliyor bazen, ama bu çok da önemli sonuçlar doğurmuyor. Ben HDD ye HD filimler yükleyip cihazı tam anlamıyla o zaman kullanabileceğimi düşünüyorum.
    4- Kutu içeriğinde HDMI kablo yok, keşke onu da koysalardı. Bende tv ile gelen HDMI kablo vardı bağlantıyı onunla yaptım. Elektrik besleme kablosundaki adaptorün kablosuda çok uzun, media oynatıcısını hemen tv'nin altına koyduğum için kablo kalabalığı yapıyor. Son olarak piller basit birşeye benziyor. Hemen bitecekmil gibi Doğrusu kutudan HDD'de çıksaydı fena olmazdı.
    5- Bendeki video formatlarının hepsini çalıştırdı. Zaten kullanma kılavuzunda özellikle birçok formatı desteklediği birkaç yerde kalın cümlelerle yazılmış.
    6- Daha önce herhangi bir media oynatıcı kullanmadım, bu ilk göz ağrım.
    7- Malesef elimde hiçbir wireless adaptor yok, bu yüzden deneyemiyorum.

Cihaza kaydettiğiniz videoları seçerken sağ tarafta önüzleme penceresi açılıyor ve buradan doğru videoyu açıp açmayacağınızı görebiliyorsunuz, bu da güzel bir özellik.

TiSKE acaba bu sinyal karışma sorununu nasıl engelleyebilirim bir bilgin varmı ?

nofear72 sanırım 6-7 formatta film denedim hepsini de başarılı bir şekilde açtı, önündeki yazılar işaretler dediğiniz tam olarak nedir anlamadım ?

teoms gittigidiyorda da fiyat zaten 310 - 330 TL arasında, sanırım normal fiyatı bu. Bunu zaman gösterecek, aldık artık bakalım ne olacak.

eline sağlık dostum cevapların için. cevaplarını çok geç gördüm ama bende alacağım iyi duruyor cihaz. artık ben alınca devamını yazarım. sorularımın bir bölümünü ben cevaplarım. tekrar teşekkürler.

• Alan arkadaşlara öncelikle hayırlı olsun. Menüsünün bir ekran görüntüsünü paylaşabilirmisiniz?
  • Hocam haıylı olsun bluray de açıyor mu acaba cihaz.
  • selam arkadaşlar, bende iki gün önce Bimaksin kampanyasından 250 TL ye aldım bu cihazı. Fiyat/performans açısından bence piyasanın en iyisi. Pazar günü komple test ettim açmadığı video yok gibi... bluray, mkv, real player vs. vs. vs.
    yukarıda arkadaş sesli çalışıyor demiş ama ufak bir fanın hava sesinden başla birşey yok ve bu ses hiç rahatsız etmiyor. Bu fan içine HDD koyuldugunda gerekli sogutmayı yapması için konulmuş ve gerekli bir şey. Kayıt özelliği harika. saat tarih ayarlıyorsunuz o kadar. Çekim kaliteside 720X480 HQ de ve 5 ayrı çekim kalitesi var. HD kayıt yapmıyor ama bence gerekli değil çünkü ben kayıt özelliğini izle-sil mantığı ile kullanıyorum. HD çekip o kadar yer kaplamasına gerek yok.

özellikle menüsü çok hoşuma gitti. tüm Videoları önizleme yapıyor (bu çok büyük bir artı)
    wireless adaptörle daha sonra deneyeceğim ama içinde birçok internet kanalı mevcut (youtube, flickr vs...)

Altyazı olayı ise aşmış.... film esnasında boyut, renk, ekran yeri ve formatını çok kolay değiştiriyorsunuz ve full TR destekli. BEn çok memnun kaldım. uzun zamandır kayıtlı bir medya oynatıcı istiyordum... zira çok seyehat eden biri olarak birçok sevdiğim program kaçıyordu ancak artık mutlu sona ulaştım....
    tavsiye ederim...

• kayıtlarda reklam ğibi gereksiz şeyleri silebiliyormuyuz yani edit proğramı varmı,
  • merhaba,

edit programı yok içerisinde. ancak arkasında pc bağlantı noktası var küçük USB girişi gibi. Oradan PC ye bağlanıp istediğiniz oynamayı yapabilirsiniz movie dosyasında. mpg olarak kayıt ediyor.
    ancak bence edit'e gerek yok. Çünkü TV üzerinden edit etmek her zaman zordur. Kumanda vs... kullanım kolaylığı olmaz ancak biraz önce bahsettiğim pc connection ile bunları çok kolay yapabilirsiniz. istediğiniz edit programını kullanırsınız. benim için edite gerek yok çünkü programı kayıt edip, izledikten sonra siliyorum.....
    saygılar
  • orjinal 35 gb lik blue ray denenmiştir tıkır tıkır açıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: real_daywalker

merhaba,

edit programı yok içerisinde. ancak arkasında pc bağlantı noktası var küçük USB girişi gibi. Oradan PC ye bağlanıp istediğiniz oynamayı yapabilirsiniz movie dosyasında. mpg olarak kayıt ediyor.
    ancak bence edit'e gerek yok. Çünkü TV üzerinden edit etmek her zaman zordur. Kumanda vs... kullanım kolaylığı olmaz ancak biraz önce bahsettiğim pc connection ile bunları çok kolay yapabilirsiniz. istediğiniz edit programını kullanırsınız. benim için edite gerek yok çünkü programı kayıt edip, izledikten sonra siliyorum.....
    saygılar

bilgi için teşekür. youtobe tan falan hdd ye kayıt yapabiliyormuyuz.
  • Bende deconıx almak istiyorum yalnız öğrenmem gereken bir şey var cihazın arkasına bağlayacağımız wirelles adaptör nasıl olmalı ve ne marka olmalıki internete bağlanabilelim daha güçlmü bir wirelles kablosuz adaptör varmıdır?
  • Arkadaşlar merhaba;

Bende uzun zamandır bir Medya Player almak istiyordum, araştırırken özelliklerini beğendim ve cihazı dün Carrefour'dan aldım. Almak isteyenler acele etsin, Yalnız büyük Carrefour'larda var ve fiyatı HDMI kablo hediyeli olarak 28 Şubat'a kadar 249 TL ve 12 taksit. Vatan'dan da 152.5 TL ye bir WD (1.5 TB Caviar Green Sata 2.0 64Mb Cache) HDD aldım. Cihazı kurdum ve hala deniyorum, şimdiye kadar olumsuz bir şey bulamadım.

Cihazı almadan önce merak ettiğim bazı şeyleri sormak için distribütör firmayı aradım. (Digital Trend) Satış bölümünden telefona çıkan arkadaş çok ilgilendi ve tüm sorularımı yanıtladı;

- Öncelikle Chipinin Realtek 1073DD değil kesinlikle Realtek 1283 olduğunu, bunun için akıcı ve sorunsuz kayıt yapabildiğini söyledi.

- HDD seçmediğini, tüm marka ve modellerle çalıştığını, kendisinin de bu cihazı kullandığını ve üzerine WD (1.5 TB Caviar Green Sata2.0 64Mb Cache) taktığını söyledi, sonra alırken baktım bu HDD 5900 Rpm, satıcı arkadaş Greenn serisinin ısınma problemi olmadan uzun süreler çalışabildiğini, kullanılmadığı sürede devrini düşürerek minumum voltaj harcadığını söyledi, multimedya uygulamalarında problem yaratırmı dediğimde HDD 64Mb Cache'li bu yüzden hiçbir problem yaşamazsınız dedi. Zaman gösterecek, ilk WD ve ilk 5900 Rpm deneyimim :)

- Wireless adaptör seçiyormu dedim (çünkü daha önce uydu alıcılarında problem yaşamıştım). Evet kesinlikle seçiyor, realtekin kendi chipsetiyle çalışan bir wireless adaptör lazım ve bunu en kısa zamanda ithal edeceğiz ve pahalı birşey olmayacak sanırım dedi. Geçici çözüm olarak bir access point ile veya modemden direk ethernet kablosu ile kullanmamı önerdi.

- Digitürkten kayıt yapacağımı söyledim, Uydu alıcıyı Video-in'den bağlamamı, kutu içinden çıkan kablonun pek iyi sonuç vermediğini kaliteli bir kabloyla görüntü kalitesinin çok daha iyileştiğini söyledi. Tv'ye HDMI'den bağladım. Ses için'de bir Optik kablo alacağım.

- Dahili HDD'ye kayıt yapabilmesi için HDD'yi kendi formatlaması gerektiğini söyledi, (zaten format çok kısa sürüyor) Bu yüzde dikkatli olun dolu HDD koymayın tüm filmler gidebilir. Ben'de daha sonra USB'den Harici diskten içine atacağım Medyaları.

- Son olarak menüden (Fabrika ayarlarına Dön) komutu verildiğinde bazı cihazlarda Dahili HDD'ye kayıt yapmama gibi bir BUG bulduklarını, bir hafta gibi bir sürede siteden ve dexonic'in sitesinden yeni bir Firmware yayınlayacakların, Fabrika ayarlarına Dönülmezse hiçbir sorun olmadığını söyledi.

Evet arkadaşlar şimdilik bu kadar, umarım yararlı olmuşumdur.

• Merak ettiğim bir nokta bu ürün Kablolu yayın hdbox tan hdmı kabloyla veya başka türlü kayıt imkanı sağlıyor mu ?
  • @Lubitel2

Pozitek HDBox kullanıyorsanız Kayıt HDMI kablo ile yapılmıyor, hdbox'taki RCA Çıkışından (sarı, kırmızı, beyaz) Dexonic'in (video in) yazan RCA Girişine bağlantı yapılıyor, Dexonic'ten TV'ye HDMI kablo ile bağlanabiliyor. Böylece dvd kalitesinde (HD değil) kayıt yapılabilir.
  • arkadaşlar bende wd var ama 1080p indirdiğim filmlerde çoğunuzun bildiği üzere büyük problemler var. Bu cihazda 1080p filmlerde takılma gibi bir şey varmı..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.