Şimdi Ara

DEXONIC Extreme Recorder FULL HD Media Oynatıcı ? (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
752
Cevap
7
Favori
62.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eztech

teşekkür ederim. bu topicte bahsedilen son yazılımmı acaba?

Evet en son yazılım budur.Bu yazılımla bahsedilen tüm foksiyonlar çalışır hale geliyor.Yanlız son zamanlarda yutube videolarını göstermez oldu bu cihazdan kaynaklanan bir sorun değil yutube giriş şifresinde değişiklik yapmış galiba.Çünkü yazılım çıktığında yutube gayet güzel çalışıyordu.
  • en son yazılımı indirebileceğiniz resmi sitehttp://dexonic.com/downloads/viewcategory/3.html
  • http://dexonic.com/downloads/viewcategory/3.html
    arkadaşlar cihazın yazılımını flas beleğe yükledim cihaza atamıyorum yardımcı olurmusunuz
  • http://dexonic.com/downloads/viewcategory/3.html
    arkadaşlar cihazın yazılımını flas beleğe yükledim cihaza atamıyorum yardımcı olurmusunuz.youtube açmıyor birde yazılım atıldımı acarmı lütfen yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefa2525

http://dexonic.com/downloads/viewcategory/3.html
    arkadaşlar cihazın yazılımını flas beleğe yükledim cihaza atamıyorum yardımcı olurmusunuz.youtube açmıyor birde yazılım atıldımı acarmı lütfen yardım

flash belleği cihaza takıp kurulum bölümünden sistem güncellemeyi seçip ok deyin cihaz kapanıp açılacak ve güncelleme başlayacak.Bu esnada cihazın fişini sakın çekmeyin.Güncelleme bittikten sonra cihaz tekrar açılacak ve ekrana menü seçenekleri gelecek.Yutube maalesef bugünlerde açılmıyor.Yutube hehalde giriş şifrelemesini değiştirmiş.Daha önce yutube gayet güzel çalışıyordu şu an çalışmıyor.Ama diğer video siteleri çalışıyor.Yutube sitesinin tekrar çalışabilmesi için galiba yeni bir yazılım gerekiyor.

• ben bu cihazı bir türlü bağlayamadım internete lan ayarları kısmında otomatik ip al diyor ama alamıyor nedense :) modemin içinde birşeyler yapmak gerekiyormu acaba kablolu 4 port modemim var ona bağladım hem nete girsin hem diğer odadaki pc deki filmleri vs izleyim diye ama aradaki bağlantıyı kuramadım malesef..bu işleri iyi bilen biri tarif edebilirmi acaba..Ayrıca pc de heryere girsin diye dns giriyoruz 8.8.8.8 4.2.2.1 vs bunların etkisi alakası varmı ? cihaza elle ip atamak isteyince otomatik olarak 127.0.0.1 diye bir ip çıkıyor ?? speedtouch modemim var bunun giriş ip 10.0.0.138 olması gerekiyor sanırım..
  • en güzeli modeminin arayüzüne gir. Modemin ip sini 192.168.2.1 olarak değiştir. Modemde Dhcp server in açık olduğundan emin ol. Dhcp havuzu varsa 100 gir yok dhcp başlangıç ve bitiş adresi varsa 192.168.2.2 - 192.168.2.100 gir.
    Bu şekilde cihaz modeminden ip alır. Pc ye girdiğin dns in sadece o pcde etkisi olur diğer cihazlarda ve pc de etkisi olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

en güzeli modeminin arayüzüne gir. Modemin ip sini 192.168.2.1 olarak değiştir. Modemde Dhcp server in açık olduğundan emin ol. Dhcp havuzu varsa 100 gir yok dhcp başlangıç ve bitiş adresi varsa 192.168.2.2 - 192.168.2.100 gir.
    Bu şekilde cihaz modeminden ip alır. Pc ye girdiğin dns in sadece o pcde etkisi olur diğer cihazlarda ve pc de etkisi olmaz.

VirtualFrog,

Bu çözüm önerisini denedin mi? Sorunun çözüldü mü?
  • Henüz deneyemedim akşama denerim sanırım ama baya sinir etti cihaz :) hatta aldığıma pişman oldum diyebilirim oynatmadığı formatlar var ayrıca kumandasının tuş algılaması epey kötü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogmatik

Bimeks'ten dexonic media player ımı aldım.yeni çıkan firmware i de kurdum.Karşılaştığım problem, daha öncede belirtilmiş fakat çözümünü yazan olmamış.
    Bilgisayarımda işletim sistemi olarak windows 7 ultimate 64bit mevcut.Media playerdan ağ bağlantılarına girip pc deki bilgilere ulaşmaya çalışınca user id ve şifre soruyor.win7 den kendim şifre belirledim genede girmiyor. sorunu çözebilen varsa çok iyi olacak.pc den media playera dosya atarken sorun yok ama aktarım hızı 3mbps olunca 6.5gblık bir dosya 40 dk sürüyor.

Arkadaşlar bayadır forumda bu bölüme bakmamıştım. Win7 ile ilgili bu sorun. Change advanced sharing settings bölümünden gerekli ayarları yapmadan ulaşmanız zor Win7 deki dosyalara. Yani her sorunu cihaza atmak doğru değil. Gerekli ayarları yaparsan sorununuz çözülecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Henüz deneyemedim akşama denerim sanırım ama baya sinir etti cihaz :) hatta aldığıma pişman oldum diyebilirim oynatmadığı formatlar var ayrıca kumandasının tuş algılaması epey kötü..

Bu arada bu IP konsuyla ilgili benim daha önce yazdıklarımı okusaydınız adım adım anlatmıştım. Buraya tekrar koyuyoruz yazdıklarımı.

quote:

Orijinalden alıntı: dexonic

Divercats,ben modemin eternet kablosunu direk bağlıyorum,otomatik ıp al diyorum fakat dhcp etkin değil diyor.Birkaç kez denedim ama başarılı olamadım.Yardımcı olursanız sevinirim

Otomatik ip ile yapamazsınız elle ip vereceksiniz. modeminizin ip si 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 ise cihaza elle ip verirken ilk sıradaki ip bölümüne 192.168.1.20-192.168.2.20 yazın yada bildiğiniz boş bir ip yi yazın. Ardından Subnet mask bölümüne 255.255.255.0 yazın. Default Gateway alanına modeminizin ip sini yazın. yani 192.168.1.1 yada 192.168.2.1. Sonrada zaten en son DNS soracak oraya 8.8.8.8 yazacaksınız. Modeminizin ip si bunlardan biri değilse burdan yazın bana yine yardımcı olurum size.

Bu arada DHCP etkin değil yazısı bir alt sıradaki kablosuz ayarına ait. yani ona takılma göz yanılması o.

• Bendeki modem speedtouch 510 giriş ip 10.0.0.138 buna göre yazarmısın..Birde cihaz açık durumda iken tv ye veya tv den geçis nasıl oluyor tv açıkken cihazı açınca otomatik olarak media playerin arayüz geliyor diyelim film izledik bitti tv ye dönmek gerek kendisi dönmediğine göre nasıl olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 15 Haziran 2012; 8:56:49 >
  • quote:

Bendeki modem speedtouch 510 giriş ip 10.0.0.138 buna göre yazarmısın..Birde cihaz açık durumda iken tv ye veya tv den geçis nasıl oluyor tv açıkken cihazı açınca otomatik olarak media playerin arayüz geliyor diyelim film izledik bitti tv ye dönmek gerek kendisi dönmediğine göre nasıl olacak..

benim verdiğim örnek ip leri kendi ip nize uayarlayın. Ben tam bilmiyorum diyorsanız bilgisayarınızın Network Connections bölümünde bulunan Local Area Connection yazan resimli bir kutu var ona mouse un sağ kulakçığı ile tıklayın ve status e basın. Ardından details e tıklayarak bütün ip leri görebilirsiniz o makinanın aldığı. Sizde ordaki ilk yazan ip nin mesela 10.0.0.139 yazıyorsa orda dexonic için 10.0.0.140 yapın. default gateway orda ne yazıyorosa aynısını yazın. çünkü o sizin modeminizin ip si. Birde Sunet Mask var orda genellikle 255.255.255.0 dır ama siz ordan bakıp sizde ne yazıyorsa aynısını yazabilirsiniz.

Diğer sorunuza gelirsek televizyona geçiş derken sonuçta bu source seçimi yani kaynak seçimi ile yapılıyor. HDMI seçili olduğu zaman Dexonic den film izliyorsanız TV nin source yani kaynak seçiminden anten yada ne seçerseniz onu izlersiniz. Bu durum Dexonic ile ilgili değil yani kısacası. Yada siz dexonic'in arkasında bulunan video in bölümüne digitürk yada d smart uydu alıcı gibi bir cihaz bağladıysanız ve o cihazın görüntüsünü dexonic üzerinden TV de izlemek istiyorsanız o zaman zaten menüden video yazan yeri geleceksiniz ve uydu alıcınızdan gelen görüntüyü tv den izleyeceksiniz dexonic üzerinden geçerek. Yardımcı olabildim mi bilemiyorum ama olduysam sevindim.

• Bu cihazda güncellemeyi alıpda sorun çıkmayan oldumu acaba? Bende hep problem çıkıyor başka cihazın yazılımına geri dönüyorum mecburen. Öteki türlü cihaz bir açılıyor bir açılmıyor, menüler arasında geçiş çok yavaş oluyor felan. Nazı mkv ve avi lerde ses geliyor görüntü yok, güncelleme yapabilsem bakacağım düzeleceklermi diye ama nerde =D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darksun80

Bu cihazda güncellemeyi alıpda sorun çıkmayan oldumu acaba? Bende hep problem çıkıyor başka cihazın yazılımına geri dönüyorum mecburen. Öteki türlü cihaz bir açılıyor bir açılmıyor, menüler arasında geçiş çok yavaş oluyor felan. Nazı mkv ve avi lerde ses geliyor görüntü yok, güncelleme yapabilsem bakacağım düzeleceklermi diye ama nerde =D

Cihazın güncel yazılımını dijitaltrend sitesinden indirip flash diske kopyalayıp, cihaza takın. Cihazın menüsünden kuruluma gelip sistem kısmından sistem güncellemeyi seçip ok tuşuna basın, cihaz kapanacak ve tekrar açılacak.Güncelleme başlayacak, güncelleme bitince cihaz tekrar kapanıp açılacak ve menü ekranı gelecek.Bu en son güncel yazılımı ben ilk kez 2011 yılının 7. ayında yüklemiştim.Herhangi bir problem yok cihazın tüm fonksiyonları gayet güzel çalışıyor.Yalnız son günlerde yutube çalışmaz oldu herhalde yutube giriş protokolü değişmiş.Diğer cihazlarda da yutube çalışmamaya başlamış.Yani sorun bizim cihazdan kaynaklanmıyor.Bunun dışında cihaz gayet güzel ve stabil çalışıyor.Tekrar güncel yazılımı yüklemenizi tavsiye ederim.

• güncellemeyi yapabiliyorum zaten onda sorunum yok, 3 tane versiyon denedim hepsinde alet saçmaladı. İnanılmaz yavaşlıyor öyle diyeyim.
  • quote:

güncellemeyi yapabiliyorum zaten onda sorunum yok, 3 tane versiyon denedim hepsinde alet saçmaladı. İnanılmaz yavaşlıyor öyle diyeyim.

Cihazın içerisine harddik taktınız mı? Eğer harddisk varsa çıkarıp cihazı öyle çalıştırın, harddisk problemli ise cihaz harddiski okuyamadığından normal çalışmayabilir.Ama cihaz içerisinde harddisk yoksa ve düzgün çalışmıyorsa cihazınızda problem olabilir.Servise gönderebilirsiniz.
  • quote:

güncellemeyi yapabiliyorum zaten onda sorunum yok, 3 tane versiyon denedim hepsinde alet saçmaladı. İnanılmaz yavaşlıyor öyle diyeyim.

Bence yeni yazılımı dijital trend firmasına gönderip onların kurmasını isteyin. Çünkü bendede oldu aynı sorun ve onlar başka bir yöntemle yapıyormuş. İçerdeki yazılımı tamamen silip yerine bu yeni yazılımı yüklüyorlar ama usb bellekden değil. Özel bir bağlantıyla bilgisayara bağlayıp yapıyorlarmış. Bence fazla uğraşmayın gönderin yapsınlar.
  • USB 3 Harici disk bağlasak 1080 filmlerde takılma vs. yaparmı cihaz??
  • quote:

USB 3 Harici disk bağlasak 1080 filmlerde takılma vs. yaparmı cihaz??

Cihazda USB2.0 varken USB3.0 bir disk bile bağlasanız hız olarak USB2.0 hızında çalışacak.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.