DFI LanParty Ultra-D , AMD 3700+ , Sapphire X800 GTO2'den oluşan bir sistem kurdum. Fakat ne yaptımsa ekran kartı takılıyken sistemi açmayı başaramadım. Her iki pci-e slotunda da denedim. Ekran kartı takılıyken sistemi açınca tüm fanlar (ekran kartının fanı dahil) dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Anakarttan bir uzun, iki kısa bip sesi geliyor (araştırdım vga hatası bipi). Gittim 5 dolara 2 mb s3 pci ekran kartı aldım. Onunla sistem normal bir şekilde çalıştı, windows filan kurdum. Ekran kartını başka bir pc'de yada başka bir pcie ekran kartını benim anakartta deneme şansım yok. Sorun ne olabilir acaba ekran kartı mı arızalı ? Eğer bir parça garantiye yollanacaksa hangisi olmalı ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Diğer bileşenler; 2x512 3200 Twinmos , Tagan 480W psu , Samsung 2x160 sata
Kasa Aopen Harddisk WD250 olarak aynı sistemi ben bugün toplamaya başalayacam. Sana sonuç ile ilgili dönerim. Acaba bu parçalarda uyumsuzluk mu var? ayarlarla ilgili bir olay mı? Ya da her neyse sana bilgi vermeye çalışırım. Umarım sorun olmaz sende bir an önce çözersin.
durumun ekran kartının montajında bir hata olabileceğini yada ekran kartının sorunlu olduğunu gösteriyor arkadaşım
power supply yetersiz geliyor da olabilir dermişim...
Şaka bir yana "Ekran kartını başka bir pc'de yada başka bir pcie ekran kartını benim anakartta deneme şansım yok" demişsin ama sanırım bunu yapmak zorundasın...
x800gto2'de var mı bilmiyorum ama : ekran kartına beslemesini yaptın mı ? DFI'in iki tane daha 5v/12v girişi var (birisi floppy birisi de hd'ye giren kablolar gibi) girişlerinden besledin mi ? iki slota da takamassın kartı, sadece bir tanesinde çalışır kart..cpu'ya yakın olan tarafa takman gerek. (yanılmıyor isem) PCI kart var ise (ses kartı vs..) onu çıkarıp denedin mi ?
bunlardan başka yapabileceğin, aklıma gelen tek şey garantiye yollamak
Ekran kartının güç kablosu takılı, anakartın pcie slotlarının yakınındaki güç girişine de taktım ama ne yaptımsa anakart, ekran kartını kabul etmiyor. İşin ilginç yanı ekran kartının fanı dönüyor. Herhalde ekran kartını değiştireceğim. Yeni alınmış ürün direkt değiştirilir herhalde garantiye yollanmaz.