Şimdi Ara

DFI Lanparty DK X48-T2RSB PLUS - Gigabyte EP45-UD3P

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar O.C yapılmayacak ve Q9550 kullanılacak acil olarak önerilerinizi bekliyorum 2 si arasında çok kararsızım.DFI Lanparty DK X48-T2RSB PLUS?Gigabyte EP45-UD3P?

• tek ekran kartı kullancaksan Gigabyte EP45-UD3P

Çift ekran kartı kullancaksan ( CF ) DFI Lanparty DK X48-T2RSB PLUS
  • ikiside iyi anakart zaten oc yapılmayacaksa çok farketmez.ucuz olanı tercih ederim
  • Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ben seçimimi DFI dan yana kullandım inşallah iyi bir seçim yapmışımdır.
  • iyi tercihhayırlı olsun
  • Teşekkür ederim dostum
  • güzel tercih
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Alacağın DFI'da 4 faz var.. 4 çekirdekli bir işlemci için aslında uygun değil.. Bende çok araştırdım ve sonunda UD3P aldım.. UD3P'de 6 faz var her faz 30Amp 'den toplam 180Amp işlemci beslemesi yapabiliyor.. artı özellik zengini olduğunuda söyleyebilirim.. Tabi tercih senin hayırlı olsun şimdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 3 Ocak 2009; 11:36:24 >
  • oc yapılmayacak q9550 ye sahip sistem 120amperden fazla akım çeker mi ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aootahca

oc yapılmayacak q9550 ye sahip sistem 120amperden fazla akım çeker mi ki?

tabiki hayır.. ama ileride yapılmak istenirse sorun çıkarabilir.. standart değerlerde sorun çıkarmaz..
  • bahsettiğiniz bu fazlar sadece işlemciyi ya da işlemci ve ramleri besleyecekse bana yine sorun olmıycakmış gibi geldi de. oc yapılarak 1.5 v verildiğini düşünürseniz 95 watt lık bi işlemci iki katı elektrik yemez herhalde dimi?

ya da yanlış mı biliyorum bilemiycem tabi. teknik bilgim pek yeterli değil açıkçası.
  • quote:

bahsettiğiniz bu fazlar sadece işlemciyi ya da işlemci ve ramleri besleyecekse bana yine sorun olmıycakmış gibi geldi de. oc yapılarak 1.5 v verildiğini düşünürseniz 95 watt lık bi işlemci iki katı elektrik yemez herhalde dimi?

ya da yanlış mı biliyorum bilemiycem tabi. teknik bilgim pek yeterli değil açıkçası.

Hayır tabiki şöyle söyliyim.. şimdiki en son çıkan kaliteli anakartlarda belkide p45lilerin genelinde işlemci ram ve çipset ayrı ayrı fazlar ile kontrol ediliyor.. ama her anakartta kullanılan faz birbirinin aynı değil.. mesela Asusun premium modelinde 16 fazlı modeli mevcut.. ama diğerlerine göre sağladığı Amp değeri her birinin daha küçük.. daha fazla stabilite ve kontrol sağlamak amacı ile yapılmışlar.. normalde teorik olarak sağlanan gücün sürekli maksimumda çalışması yüksek ısıya ve stabilite bozukluğuna neden olur.. mesela 600W lık bi psuya sürekli 600W'lık bir yük bindirerek çalıştırırsanız verim alamazsınız.. Zaten dediğim gibi stok değerlerde sorun olmaz hatta oc da yapılabilir ama bu sefer 600W lık psu daki örnekte olduğu gibi fazları son değerlerinde kullanırsınız.. ben yinede 4 çekirdekli bir işlemcide 4 fazlı karttan yana değilim.. dikkat ederseniz hep düşük model kartlarda 4 faz yer alıyor..

• açıklama için teşekkür ediyorum. bu konuda şimdiye dek konuşulduğuna rastlamamıştım forumun bu bölümünde.
  • quote:

açıklama için teşekkür ediyorum. bu konuda şimdiye dek konuşulduğuna rastlamamıştım forumun bu bölümünde.

daha yeni 4 fazlı bir anakartı 4 çekirdekli bir işlemciyi oc yaparken yaktım.. bilgiler aynı zamanda tecrübe ile sabit yani.. benimde gördüğüm kadarı ile fazla kimse dikkat etmiyor bu gibi konulara.. ama aslında önemliymiş ama sonradan öğrendim bende... dediğim gibi stok değerlerde bir sorun çıkmaz..

• ya aslında dikkat edilebilir de kim nerden bilicek ki böyle bir kriter olduğunu. hadi var sayalım ki bildik, ki ben şu an biliyorum ama nerden öğrenicem hangi anakart kaç fazlıdır her faz kaç amper verir şeklinde bi yığın soru var ve bunların cvb ı kolay bulunmuyor. bi ara bi konu açtım ekran kartlarında işlem gücü neye dayanarak hesaplanır ve işlem gücü ekran kartının nerdeki gücüdür diye ona bile net cevaplar alamadım mesela.
  • Yorumlar ve açıklayıcı bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.ben DFI kartı aldım.Hayırlısı artık eğer cuma saat 4 ten önce bunlar yazılsaydı ud3p ye yönelebilirdim.
  • quote:

ya aslında dikkat edilebilir de kim nerden bilicek ki böyle bir kriter olduğunu. hadi var sayalım ki bildik, ki ben şu an biliyorum ama nerden öğrenicem hangi anakart kaç fazlıdır her faz kaç amper verir şeklinde bi yığın soru var ve bunların cvb ı kolay bulunmuyor. bi ara bi konu açtım ekran kartlarında işlem gücü neye dayanarak hesaplanır ve işlem gücü ekran kartının nerdeki gücüdür diye ona bile net cevaplar alamadım mesela.

Evet haklısın.. hatta şöyle bir örnek veriyim.. gigabyte DS3R ile DS3L arasında ki farkı sadece raid zanneden o kadar çok insan var ki ve bunlar burada birşeyler sorup öğrenmek isteyen kişileri hep yanlış yönlendiriyorlar.. Halbuki bu iki anakart arasında oldukça farklar var.. olaya sadece özellik olarak bakıp fark yok diyerek yanlış yönlendiren insan sayısı bir hayli fazla.. Özellik olarak fazla fark olmasada aynı farklar teknik olarak ortaya çıkıyor.. FAz meselesinde olduğu gibi.. başka örnek vermek gerekirse voltaj denetim sistemindeki farklar gibi.. bu listeye daha başka eklmeke mümkün ama uzatmak istemiyorum.. Bu aslında sadece tek kaynaktan faydalanmamak lazım olabildiğince farklı kaynakları araştırp öğrenmek gerekiyor.. Daha sonra ortaya sıkıntılar çıkabiliyor.. Benim kart hala serviste ama ben beklemedim başka kart aldım.. neyse umarım burada ki yorumlar bir iki ufak fikir verir diğer arkadaşlara..

@scorpion_67 daha öncede dediğim gibi oc yapmayacaksan sıkıntı çekmezsin hatta bir miktar oc yapabilirsin ama fazla abanmamanı tavsiye ederim.. eğer işlemcin çift çekirdekli olsaydı zaten fazla sorun olmazdı.. Kartın oldukça güzel güle güle kullan...

• Bende bu anakartı araştırıyordum tam.
    @batuist
    dfi nin sitesinden alıntı yaptım
    Ultimate 6-phase digital PWM with 12 MOSFETs
    Bu Plus modeli 6 fazlı,4 fazlı olanı x48-t2rs modeli imiş.
    Güzel secim yapmışsın arkadaşım güle güle kullan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scorpion_67

Arkadaşlar O.C yapılmayacak ve Q9550 kullanılacak acil olarak önerilerinizi bekliyorum 2 si arasında çok kararsızım.DFI Lanparty DK X48-T2RSB PLUS?Gigabyte EP45-UD3P?

karar vermıssın vss hayırlı olsun ama

oc yapılmayacak demıssın
    ama oldukca ıyı oc yapmaya ızın veren 2 ANAKART ismi vermıssın ben bu celıskıyı anlamadım dogrusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 9 Ocak 2009; 0:36:50 >
  • DFI

DFI Lanparty DK X48-T2RSB PLUS - Gigabyte EP45-UD3P
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.