Şimdi Ara

dfi lp-p35 & e2180 overclock problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ram ocz reaper 1066 ddr2 2*1 gb
    anakart dfi lp p35 t2r
    e.kartı 1 gb 4870
    psu ocz pc power&cooling 610w

arkadaşlar merhaba yaklaşık 2 senedir kullandığım işlemciyi birtürlü 2.6ghz (2.0 ghz stock hız) üzerine çıkaramadım 2.6 ghz hızına voltaj fln vermeden direkt 260*10 olarak sorunsuz olarak çıkıyorum ama daha üstü sorun yaratıyor (voltaj fln denedim 2.8 e kadar çıktım ama stabil değil vistada ram hatası verip pc reset atıyor) ilk aldığımda bu işlemciyi voltajsız olarak 333*9 = 3.0 ghz olarak kullanabileceğim söylendi ama o şekilde pc açılmıyor bile işlemci standart voltajı 1.31 olarak gözüküyor biosta onu 1.45 e kadar çıkardım ama nafile overclock hakkında bildiğim duyduğum ne varsa uyguladım ama şu işlemciyi bir türlü 2.6 üzerine çıkaramadım bu anakartı kullanan yada konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var

• sistemlerimiz çok yakın dostum bende e2160 ile p35ds3l rev 2.0 kullanıyorm 1 gb 800 mhz ram 9600 gt ile birlikte..ben şahsen 333x9 da cok rahat acıyorum voltajsızda acılıyo normal voltaj seviyesi 1.325 gösteriyo bende 2 kademe yukarı aldıgımda orthos ta dahi pek hata vermiyo ama benim içine sinmedigi için 2.7 ghz de 300 x 9 da yani normal voltaj seviyesinin bir üstündeki voltajı verip kullanıyorum suan için bir problem yok seninde çarpan 1 fazla cok rahatca kullanman gerekirdi aslında ama birazda şans işi sanırsam işlemciden işlemciyede farkediyor.bende alalı 2 sene oldu ancak artk ıslemcıyı daha iyi birşeyle değiştirme zamanı geldi gerçekten =)
  • dostum bende uzun uğraşlar sonucu dün akşam 3.0 ghz (300X10) e getirebildim sistemi 3.1 ghz de windowsa girip super pi 1/2M tamamladım ama orthosta 1dk sonra pc reset attı(daha sonra oyun açtım 3 5 dk sonra oyundada reset attı) 3.2 ghz de ise sistem açılmadı sıcaklık sorunum yok vendetta 2 işlemciyi şu anda orthosta 55 derece civarında tutabiliyor 3.1 ghz dede 58 derece fln dı yanı sorun ısı değil 3.0 da ise şu anda bi sorun yok 15 dk fln orthosta işkence ettim oyun fln oynadım ama reset yada benzeri bir sorun olmadı yalnız 3.0 dada stabilite için baya bi voltajlamam gerekti işlemciyi şu an bios ayarları şu şekilde

PPM(EİST) kapalı (forumda oc sırasında kapatmamızı söylüyorlar bende kapattım)
    CPU VID SPECİAL ADD +162.5 mV
    Dram 2.1 V (orjinali 1.9 v)
    CPU VTT volt 1.455V

işlemci anca bu ayarlarda 3.0 ghz de stabil kaldı (sanırım ilk denememde special add +150 mV da ve CPU VTT 1.38V ta stabildi ama 3.1 ve 3.2 denemelerimde biraz daha yüklenmiştim 150 de stabilmiydi emin olamadığım içim bu ayarlarda bıraktım)

sistemde sıkıntı çıkaran bişeyler var ama ne olduğunu anlayamadım sıcaklığa göre düşündüğümde bu işlemcinin 3.5 ghz lere kadar gitmesi lzm ama 3.0 üzerine çıkmadı meret ramlere hiç dokunmadım şu an autoda ddr 1000 de çalışıyorlar kendim elle bölen verip ddr 1000 mhz olarak ayarladğımda ise sistem açılmadı nasıl iş anlamadım açıkçası şu an cpu-z core voltajını 1.472V olarak görüyor ama biosta 1.5xx gibi bişey görünüyor şu haliyle boşta 27 derece yük altında ise 45 50 arası geziniyor

son olarak bana taviye edebileceğin birşey varmı bios ayarlarında fln yol gösterirsen çok sevinirim

• ramleri 800 e sabitle
    fsb yi 320 yap voltu 1,45v (işlemci için) pcı frekansını 100 e sabitle
    sonra kademeli olarak arttır 3,50 ye kadar yolu var
    ram zamanlamalarını
    5 5 5 15 ver

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 20 Mayıs 2010; 9:35:51 >
  • dostum anlatamadım galiba derdimi 1.45v diyorsunda şu anda 1.52v ile ile 3.1 yapamıyor işlemci aşırı voltaj vermem gerekli öyle 1.45 de fln 3.5 olmayacak bu işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullthrootle

dostum anlatamadım galiba derdimi 1.45v diyorsunda şu anda 1.52v ile ile 3.1 yapamıyor işlemci aşırı voltaj vermem gerekli öyle 1.45 de fln 3.5 olmayacak bu işlemci

north bridgeye volt ver +0,1 veya +0,2 kadar
  • * 3.0 GHz - > 1.3 v;
    * 3.2 GHz - > 1.42 v;
    * 3.6 GHz - > 1.55 v;
    * 3.7 GHz - > 1.67 v.
     dfi lp-p35 & e2180 overclock problemi
  • dostum herşeyi denedim kuzey köpsüsüne de voltaj verdim ama sistem yalnızca 3.09 (309x10) da sorunsuz açıldı 3.1 de 1 kez açabildim ama reset attı bi süre sonra... 3.1 üzerinde ise pc hiç açılmıyor siyah ekranda kalıp monitör uyku moduna giriyor bios bile açılmıyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: fullthrootle

dostum herşeyi denedim kuzey köpsüsüne de voltaj verdim ama sistem yalnızca 3.09 (309x10) da sorunsuz açıldı 3.1 de 1 kez açabildim ama reset attı bi süre sonra... 3.1 üzerinde ise pc hiç açılmıyor siyah ekranda kalıp monitör uyku moduna giriyor bios bile açılmıyor yani

yapacak bişey yok peki pcı yı 100 sabitledinizmi
  • bende aynı işlemciyi stok voltajında 2,68 olarak kullanıyorum anakart malesef 1066 fsb yi geçemiyor
  • evt pci express frequency sürekli 100 mhz de sabit
  • Çıkabileceğin max. sınıra gelmiş olabilirsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.