Şimdi Ara

DFI Ultra-D ve HynixD43\Uyumsuz!!!Sorun çözüldü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aerkadaşlar anakartımı yeni aldım ve birkaç saattir o\c ile uğraşıyorum ama ciddi bir sorunum var:Elimdeki Hynix D43 ddr400 ramlerle tüm denemelerime rağmen 225 fsb üstünde sistem açılmıyor,sürekli yeniden başlatıyor.3 farklı Hynix ramle denedim üçünde de sonuç aynı!Ramlerde bir sorun yok yani,zira daha önceki msi k8n neo2 anakartta 250fsbye rahat ulaşıyordum CPU\Ram 1:1 iken...Ramleri Asus K8N anakartta ve AMD64 Mobile 3000 sistemle de denedim ve 230fsbyi geçiyorlar...Sonuçta,DFI anakartımda bir türlü 225fsb üstüne çıkamadım.Sadece CPU\Ram oranını 3:2 yaptığımda ddr266 olarak windows açıldı 230fsb üstünde..Bu sorunun neden kaynaklandığını bilen,tahmini olan varsa lütfen yanıt versin!Sabaha kadar uyuyamayacağım yoksa sinirden.

Biosta ram zamanlamalarını gevşek tuttum,HTyi 4e çektim,çarpan 10,fsb 225üzeri olmadı,işlemciye işe yaramayacağını bile bile full voltajda verdim,ram voltajını 2.9a bile çıkardım vs...

Sistem:AMD 64 3200+,DFI Ultra-D,3farklı Hynix ddr 400 D-43,Palit 6600GT,350Watt Aopen PSU vs...

Acil yardım lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorunadam -- 19 Nisan 2005, 19:52:56 >

• o anakart ram lere 3.4v veriyor
    Ram lerin üzerine 2 tane fan yok 3.4v volt wer
    Ama o ram lerin yanma ihtimali de war
  • hocam bildiğim kadarıyla HYNIX chipler voltaj sevmiyorlar , ram voltajını fazla verme bence , birde mutlaka bios update et
  • Hynix d43 ramler bende var..
    AMD 64 3000+ s939 islemci, MSI Diamond NEO4 Anakartla default voltajda (2.7v) 3.4.4.6 1T 1:1 285 FSB stabil..
    Ayrıca ramler Everst Home editiondan 7600 puan aliyor.

Ayrıca bahadırın dedigi dogru.. Hynix ramler yapicagini default voltajda yapar. Ramler yuksek voltaja ramler olumlu ya da olumsuz hicbir tepki vermiyo!

Benim sistemin diger ayarlar 4HT 9X 1.55v 2570 mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 19 Nisan 2005, 0:39:53 >
  • Arkadaşlar,son BIOSu yükledim zaten.Hynix ramleri ben 2.75-2.80 voltajla 250fsbde 1:1 oranında çalıştırıyordum zaten Neo2de 3-4-4-8 gibi zamanlamalarla.Bu nedenle ben de çözüm üretemiyorum bu konuda,neden bu ramlar şimdi DFI Ultra-D anakartta 220fsbyi geçemiyor 1:1 oranla???Anakartta bir sorun olabilir mi acaba diye düşünmekten de kendimi alamıyorum;ama emin olmak istiyorum sorunun nerede olduğu hususunda.Yardım edebilirseniz sevinirim,özellikle bu anakartı kullanan arkadaşlar da bir yorum yaparlarsa çok sevineceğim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorunadam

Arkadaşlar,son BIOSu yükledim zaten.Hynix ramleri ben 2.75-2.80 voltajla 250fsbde 1:1 oranında çalıştırıyordum zaten Neo2de 3-4-4-8 gibi zamanlamalarla.Bu nedenle ben de çözüm üretemiyorum bu konuda,neden bu ramlar şimdi DFI Ultra-D anakartta 220fsbyi geçemiyor 1:1 oranla???Anakartta bir sorun olabilir mi acaba diye düşünmekten de kendimi alamıyorum;ama emin olmak istiyorum sorunun nerede olduğu hususunda.Yardım edebilirseniz sevinirim,özellikle bu anakartı kullanan arkadaşlar da bir yorum yaparlarsa çok sevineceğim...

Dostum bir de soyle dene..

Anakarttan HT ayarini 4 yap. Ramlerin 3-4-4-8 kalsin. islemciyi ve fsb yi default ayarla.. (10x 200) Windowsu boyle ac..

Windows ortamindayken clockgen programiyla 250-260-270 fsbleri dene...

Eger clockgenle windows ortaminda stabil calisirsa islemcinin kodundan dolayi yapabilir..
    Ozellikle CBBID kodlu yeni islemcilerle MSI'in ve bazi DFI lerin problemi var.

Tabi bu arada islemcinin voltajini arttirarak windowsa girmeyi unutmamıssindir sanırım.. 1.55-1.65 falan yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 19 Nisan 2005, 0:51:13 >

• işlemcim yeni değil 0433spmw , bu nedenle problemin işlemciden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.aklıma gelen ya anakartta sorun var yada anakartla ram uyumsuzluğu!yarına kadar çözüm bulmam lazım .yorum larınızı bekliyorum.teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işlemcim yeni değil 0433spmw , bu nedenle problemin işlemciden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.aklıma gelen ya anakartta sorun var yada anakartla ram uyumsuzluğu!yarına kadar çözüm bulmam lazım .yorum larınızı bekliyorum.teşekkürler.

Hynix ramler 1.1 de yuksek fsb yapmakla unludurler.. Ramlerden oldugunu sanmiyorum. Belki board ram uyusmazligi?!

Sen yine de clockgenle windows ortaminda o-c yapmayi bir dene.. ramlerin 280 lerde bile calistigini goruceksin
  • arkadaşlar şimdi clockgen i indirip htt yi 230 a yükselttiğim anda reset attı.yani windows üzerinde de aynı problem mevcut.yorumlarınızı bekliyorum.
  • Allah Allah.. Bende ayni ramler 285 fsb yapiyo..
    DFI da saglam anakartir.. Bu nasil is boyle?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 19 Nisan 2005, 1:20:18 >
  • Yav işte sorun orda,bu ramler zaten dediğiniz gibi yüksek fsb alıyor,ben de kullandım uzunca bir süre yüksek fsb ile eski anakartımda ve sorun olmadı;ama şimdi her şartta 220fsb üzeri restart atıyor.O zaman anakartta bi sorun olabilir mi sizce?
  • quote:

Yav işte sorun orda,bu ramler zaten dediğiniz gibi yüksek fsb alıyor,ben de kullandım uzunca bir süre yüksek fsb ile eski anakartımda ve sorun olmadı;ama şimdi her şartta 220fsb üzeri restart atıyor.O zaman anakartta bi sorun olabilir mi sizce?

Bence baska ramlerle de dene.. Kesin problem o zaman anlasilir.
  • islemcinin carpanini dusurup dene birde belki sorun islemcidendir.. carpani 9 yap ve oyle dene. dfı boardlar birazda islemci seciyor, belki islemci 2200-2300 mhz ustunde volt istiyodur..
  • Elimde başka ram olsa deneyeceğim.Ancak 3farklı hynixle deneyebildim.Ramlerde sorun yok.Bu durumda ya anakartta sorun var,ya da ramle anakart uyuşmazlığı var.bu konuda bilgisi olan yok mu?DFI anakart kullanan arkadaşlar da yorum yaparsa çok iyi olacak.Şimdiye kadar yardımcı olmaya çalışan ve yardımcı olacak herkese teşekkürler.Sorunu çözmek için acil yardıma ihtiyacım var.
  • sorun işlemcide değil default voltajla 2600mhz ye rahat çıkıyordu hemde bu ramlerle msi neo 2 de.yine de full voltajla bana mısın demedi!
  • Arkadaşlar sabaha kadar uyuyamadım bu sorun nedeniyle...Özet olarak;aynı ramler,aynı işlemci,anakart hariç aynı sistem,sorunsuz o\c yapabiliyordum..Öyleki,hem eski anakartım MSI K8N Neo2de,hem de MSI K8N Neo4 SLI anakartla işlemci ve ramleri deneme şansım oldu.Bu iki anakartta da,işlemci default voltajdayken ve ramlere de max. 2.8 voltaj vererek rahatlıkla 250fsbyi görüyordum.Bu denemelerimde de,fsb 250ye kadar çıktı CPU\Ram oranı 1:1 iken,çarpan 10,HT:4X ve 3-4-4-8 zamanlamalarla vs. rahatlıkla 2500mhz çalıştırdım sistemi,hatta 2600mhz bile görmüştüm aynı ayarlarla.Şimdi ise sadece anakart değişti,DFI Ultra-D aldım;ama nasıl oluyorsa 220fsb yapınca sistem açılmıyor,restart ediyor!Yukarda yazdığım değerlerle denedim,ama fayda etmedi;hatta işe yaramayacağını bile bile işlemciye full voltaj ve ramlere de 2.9V bile verdim,nafile.Özellikle bu anakarttan kullanan arkadaşların yorum ve önerilerini bekliyorum,ciddi olarak sinirim bozulmuş durumda.Sırf o\c için anakartı değiştirip DFI aldım,o kadar para verdik üste,şimdi eski performansın bile yerinde yeller esiyor!Kafayı yemek üzereyim;anakartta mı bir sorun var diye?Zira DFI sitesinde uyumlu ramlere baktım ve Hynix D-43 uyumlu olarak görünüyor.Ramlerde de bir sorun yok,başka anakartta denedim bu sorundan sonra tekrardan.Sizlerden acil yardım bekliyorum arkadaşlar.Şimdiden teşekkürler...

• Arkdaşım bir yerlerde yanlışlık yapıyodundur..Tahminimce yani o fsbde çakılman imkansız Dfi ile..Ben neo2deki değerlerimi baya bir katladım....Yaptığın bütün ayarşarı yazarsan yardımcı olmaya çalışalım..Pci exp 100e sabitleyeceksin memory interleaved var biosta onuda enable ise disable yap dene birde...
  • DFI için benim special menüm
    FSB Bus: 250
    LTD/FSB:x5
    LTD/FSB Ratio: 16 16
    Cpu/Fsb Frequency Ratio: x10
    Pci Express Freq:100 Mhz
    Cool N Quiet : Disable
    Cpu Vid Startup Value : 1.475
    Cpu Vid Control : 1.475 V
    Cpu Vid special Control : %110
    LTD Voltage: 1.30 V
    Chipset Voltage : 1.50 V
    Dram Voltage : 2.90 V

* cpu thermal throttling disable.
    * sata diskini 3 veya 4'e tak.
    * diğer sataları none yap.
    * benim işlemcim voltajı seviyor. (1,58 v)

ram ayarların için hynix ramlarin ne yaptığını bilmediğimden bişey yazamayacam.
    şu an evde değilim ayrıca. eve gidince akşama atarım ayarları.

• ayrıca ingilizcen varsa; burda adamlar olayı aşmışlar

özellikle sticky'leri oku !

http://www.dfi-street.com/forum/index.php?
  • DFI nin kokusu cikmaya basladi mi ne
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.