Şimdi Ara

Dgiturk HD PC'de izlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir Digiturk HD (9102 cihaz) abonesiyim. Ancak LCD TV'de değil PC'de izlemek istiyorum. Sanırım DT sadece cihazı ile çalışıyor bu durumda TV Kartı alıp modul takma vs olmayacaktır. LCD monitore HDMI vs girmek PIP vs istemiyorum. Amacım yazılım olarak görüntüyü alabilmek ki gerektiğin bir pencereyi bir yana TV penceresini diğer yana çekerek hem çalışabilmek hem de izlemek istiyorum. Bu durumda benim gördüğüm tek alternatif HDMI in özelliği olan DVR benzeri bir kart ya da kutu kullanmak. Amacım kesinlikle capture değil zaten HDCP davasından o da mümkün değil sanırjm. Benim tek derdim sesi ile vs sorunsuzca HD yarınları PCde izleyebilmek. Bu konuda görüşleri olan bu cihazları kullanan varsa yardım rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theavalon -- 13 Şubat 2012; 14:04:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theavalon

Merhaba Arkadaşlar,

Bir süredir Digiturk HD (9102 cihaz) abonesiyim. Ancak LCD TV'de değil PC'de izlemek istiyorum. Sanırım DT sadece cihazı ile çalışıyor bu durumda TV Kartı alıp modul takma vs olmayacaktır. LCD monitore HDMI vs girmek de istemiyorum. Amacım yazılım olarak görüntüyü alabilmek ki gerektiğin bir pencereyi bir yana TV penceresini diğer yana çekerek hem çalışabilmek hem de izlemek istiyorum. Bu durumda benim gördüğüm tek alternatif HDMI in özelliği olan DVR benzeri bir kart ya da kutu kullanmak. Amacım kesinlikle capture değil zaten HDCP davasından o da mümkün değil sanırjm. Benim tek derdim sesi ile vs sorunsuzca HD yarınları PCde izleyebilmek. Bu konuda görüşleri olan bu cihazları kullanan varsa yardım rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Selamlar,

Öncelikte link'teki özellikte bir monitöre sahip olmalısınız;
    http://www.sadecehersey.com/urun.php?u=62043

Zira hem PC'de çalışmak, hemde TV izlemek istediğinizi belirtmişsiniz.

Yapmanız gereken şey, digitürk'ün HD cihazınıda monitöre bağlamaktır. Gerisini, monitörün
    sunduğu özelliği ile halledebiliyorsunuz. Ses iletimi dahil.

Kolay gelsin.

• Teşekkür ederim ancak kullandığım monitorden memnunum gözlerim biraz hassas 1680x1050 22" kullanıyorum uzağı iyi göremediğim için zaten tv yerine pc de izlemek istiyorum. 1300 TL'ye monitor alana kadar eğer 100-200$ 'lık HDMI in olan bir kart ile çözebileceksem tercih ederim açıkçası.
  • quote:

Teşekkür ederim ancak kullandığım monitorden memnunum gözlerim biraz hassas 1680x1050 22" kullanıyorum uzağı iyi göremediğim için zaten tv yerine pc de izlemek istiyorum. 1300 TL'ye monitor alana kadar eğer 100-200$ 'lık HDMI in olan bir kart ile çözebileceksem tercih ederim açıkçası.

Yani kısaca; digitürk cihazının HDMI çıkış sinyalini capture yapabilecek bir kart mı soruyorsunuz?

Ki, diğer taraftan PC üzerinden pencere açıp, iki işlevin aynı alnda olmasını istiyorsunuz !

Bu durumda ben anlamadım nasıl bir ürün istediğinizi !?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Şubat 2012; 14:06:24 >
  • Birde böyle bir çözüm var.

Çin'li zibidiler kesin birilerinden klonlamışlardır. Fiyatıda oldukça tuzlu 170 ila 200 dolar demişler.

http://www.alibaba.com/product-gs/440812334/HD80E_HDMI_Express_Video_Capture_Card.html
     Dgiturk HD PC'de izlemek

Dgiturk HD PC'de izlemek

Dgiturk HD PC'de izlemek

Dgiturk HD PC'de izlemek

• Burada da internal özellikli olanı var;http://www.alibaba.com/product-gs/488717233/Blu_ray_Film_Display_1080P_HDMI.html
  • Evet aynen bunlar gibi düşünüyorum. Ben de aşağıdakini görmüştüm. Ancak reciver'ın HDCP vs koruması görüntü almamı engeller mi diye korkuyorum.

http://www.amazon.com/Avertv-Definition-Analog-Capture-MTVHDDVRR/dp/B002SQE1O0/ref=sr_1_cc_3?s=aps&ie=UTF8&qid=1329135759&sr=1-3-catcorr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k Tv'de Playstation 4 Oynamak
    9 yıl önce açıldı
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet aynen bunlar gibi düşünüyorum. Ben de aşağıdakini görmüştüm.
    Ancak reciver'ın HDCP vs koruması görüntü almamı engeller mi diye korkuyorum.

http://www.amazon.com/Avertv-Definition-Analog-Capture-MTVHDDVRR/dp/B002SQE1O0/ref=sr_1_cc_3?s=aps&ie=UTF8&qid=1329135759&sr=1-3-catcorr

Link'teki ürünü daha önce görmüştüm.

Dikkat ederseniz, analog capture yapabiliyor. Kartın adını bile öyle yazmışlar.

Bu karttan benim anladığım, HDMI girişinden yakaladığını, analog'a çeviriyor diye değerlendirmekteyim.
    Zira HDMI üzerinden sayısal iletim yapılabilir. Dolayısı ile sayısal iletimi, örneksele dönüştürüyor olmalı.
    (Neden böyle bir convert işlemi yapmaya ihtiyaç duyulur anlamış değilim.)

Yada ben anlayamadım avermedia'nın bu ürününün amacını !?

Herneyse... Asıl konumuza dönecek olursak, Zaten ilk mesajınızda da bahsetmişsiniz, HDCP koruması
    olduğunu. Digitürk'ün cihazında da HDCP koruması var.

Malumunuz üzere, HDCP koruması aktif iken, yakalanan görüntüler, SD özelikli olacaktır. 720x576i
    düzeyinde... Yani HDCP korumasının amacı, tamamiyle görüntü alınamaması demek değildir.

Diyelimki, SD çözünürlükteki görüntüye de razı oldunuz ve PC'ye görüntüyü aktardınız. Hangi arayüz
    ile PiP yapıp izleme yapacaksınız?

Kolay gelsin.

• quote:

Diyelimki, SD çözünürlükteki görüntüye de razı oldunuz ve PC'ye görüntüyü aktardınız. Hangi arayüz

Benim sorumu siz geri bana soruyorsunuz ama :) Olay DVR falan karıştı sorumu tekrardan en basit şekliyle sormayı deniyim :) Ben basitçe Digiturk'ü PCim hani bir MKV izlenirsiniz ya pencereyi sağa çekersiniz sola çekersiniz istediğiniz kadar büyütür küçültürsünüz aynı şekilde PC'imde 720p izlemek istiyorum. Bunu yapabilir miyim?
  • quote:

quote:

Benim sorumu siz geri bana soruyorsunuz ama :) Olay DVR falan karıştı sorumu tekrardan en basit şekliyle sormayı
    deniyim :) Ben basitçe Digiturk'ü PCim hani bir MKV izlenirsiniz ya pencereyi sağa çekersiniz sola çekersiniz istediğiniz
    kadar büyütür küçültürsünüz aynı şekilde PC'imde 720p izlemek istiyorum. Bunu yapabilir miyim?

İyide capture yapmak istemiyorum diyorsunuz, ondan sonrada capture özellikli bir aygıt istiyorsunuz.

Yani ben size sormuyorum ama ilk mesajınızda bir çelişki var. Bu durumu anlamak içinde sormak
    durumundayım ki, hala soruyorum !? Bu işlemi hangi arayüz ile yapmayı düşünüyordunuz? Kullanacağınız
    arayüz hakkında bir fikriniz yok ve donanımı edindikten sonra düşüneceğiniz bir konu ise, başka tabi...

Herneyse... PC'nizde 720p/1080i düzeyinde izleyemezsiniz. Sebebini bir önceki mesajımda izah ettim.

İllaki izlemek istiyorum diyorsanız, ilk mesajımdaki monitörden edinmelisiniz.

Kolay gelsin.

• Anlaşılmıştır. Yordum sizi, tekrar teşekkürler.
  • Bu arada capture özellikli cihaz yazmamın tek sebebi hdmi-in yapabilen tek bulabildiğim cihazlar olması. Zaten ilk mesajımda capture istemiyorum diye yazmıştım.
  • quote:

Bu arada capture özellikli cihaz yazmamın tek sebebi hdmi-in yapabilen tek bulabildiğim cihazlar olması.
    Zaten ilk mesajımda capture istemiyorum diye yazmıştım.

Farketmezki !...

HDMI-in(giriş) olsada, o özelliğe sahip aygıtta(parçada değil) capture yapan bir birimi var.

Örnek; televizyonlar... Televizyonlardaki HDMI girişlerinin, bir yakalama birimi olmadan capture
    yaptığını mı düşünmüştünüz?

Sonuç olarak yakalama birimleri; entegre, internal yada external olabilir. TV'dekiler; entegredir.
  • benim bilgisayar monitörünü (HD Ready) digitürk HD cihaza bağladım HDMI kablo ile ki bendeki monitör 4 senelik HDMI girişi yok DVI ve Analog var. Eğer kayıt vs derdim yok sadece TV izlemek istiyorum diyorsanız Digiturk HD kutu alın. Monitörünüz HDMI girişli ise HDMI-HDMI kablo alın bağlayın bitsin. PCyide VGA ve HDMI girişiniz varsa ona bağlayın. Ses sistemi içinde monitorden veya hd kutudan bağlantı sağlayabilirsiniz.
  • quote:

Farketmezki !...

HDMI-in(giriş) olsada, o özelliğe sahip aygıtta(parçada değil) capture yapan bir birimi var.

Örnek; televizyonlar... Televizyonlardaki HDMI girişlerinin, bir yakalama birimi olmadan capture

Sonuç olarak yakalama birimleri; entegre, internal yada external olabilir. TV'dekiler; entegredir.

Siz neyi anladınız ya da anlamaya çalışıyorsunuz hala bir türlü çözemedim ama lanet capture ile ilgili düşündüğüm hiç bir şey yok. Basitçe ve cahilce HDMI input bir cihaza HDMI bağlarsam görüntü alabilirim diye düşündüm ve google'a hdmi in graphic card çıkınca ilk sırada bu dvr kartı çıktı.
  • quote:

quote:

Farketmezki !...

Siz neyi anladınız ya da anlamaya çalışıyorsunuz hala bir türlü çözemedim ama lanet capture ile ilgili düşündüğüm
    hiç bir şey yok. Basitçe ve cahilce HDMI input bir cihaza HDMI bağlarsam görüntü alabilirim diye düşündüm ve
    google'a hdmi in graphic card çıkınca ilk sırada bu dvr kartı çıktı.

He he...

Adamın birinin oğlu okulda başarısız imiş. Adamda kabahati öğretmende bilirmiş.

Birgün adam öğretmeni aramış;

- Yav hoca bizim oğlan derslerinde neden başarısız oluyor ?

Hoca sorunun geliş biçiminden, birazda kendisinin suçlandığını hissedip, ben evinize geliyorum demiş.

Eve gelen hoca hem babaya hem oğluna hangi konu kavranılmadı ise, bir daha üzerinden geçelim demiş.

Bir konu seçmişler ve hoca başlamış sabırla tekrar anlatmaya... Ders bu şekilde bir kaç saat sürdükten
    sonra hoca hem babayı, hem talebesini hitap alarak, ne öğrendiğimizi kontrol edelim demiş.

Hoca üzerinden geçtiği konuları soru şeklinde talebesine sorunca, oğlunun verilen dersi anlamadığı
    gören baba dönüp hocaya;

- Hocam siz iyi anlatıyorsunuz, güzel anlatıyorsunuz ama çocuk anlamıyor demiş.

Kolay gele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Şubat 2012; 20:25:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

quote:

Farketmezki !...

Siz neyi anladınız ya da anlamaya çalışıyorsunuz hala bir türlü çözemedim ama lanet capture ile ilgili düşündüğüm
    hiç bir şey yok. Basitçe ve cahilce HDMI input bir cihaza HDMI bağlarsam görüntü alabilirim diye düşündüm ve
    google'a hdmi in graphic card çıkınca ilk sırada bu dvr kartı çıktı.

He he...

Adamın birinin oğlu okulda başarısız imiş. Adamda kabahati öğretmende bilirmiş.

Birgün adam öğretmeni aramış;

- Yav hoca bizim oğlan derslerinde neden başarısız oluyor ?

Hoca sorunun geliş biçiminden, birazda kendisinin suçlandığını hissedip, ben evinize geliyorum demiş.

Eve gelen hoca hem babaya hem oğluna hangi konu kavranılmadı ise, bir daha üzerinden geçelim demiş.

Bir konu seçmişler ve hoca başlamış sabırla tekrar anlatmaya... Ders bu şekilde bir kaç saat sürdükten
    sonra hoca hem babayı, hem talebesini hitap alarak, ne öğrendiğimizi kontrol edelim demiş.

Hoca üzerinden geçtiği konuları soru şeklinde talebesine sorunca, oğlunun verilen dersi anlamadığı
    gören baba dönüp hocaya;

- Hocam siz iyi anlatıyorsunuz, güzel anlatıyorsunuz ama çocuk anlamıyor demiş.

Kolay gele...

Sonunda kısa ve öz bir şekilde özetlenmiş

• quote:

Herneyse... PC'nizde 720p/1080i düzeyinde izleyemezsiniz. Sebebini bir önceki mesajımda izah ettim.

İllaki izlemek istiyorum diyorsanız, ilk mesajımdaki monitörden edinmelisiniz.

Dgiturk HD PC'de izlemek

Dgiturk HD PC'de izlemek

Dgiturk HD PC'de izlemek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.