Şimdi Ara

DGS Buddy arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DGS buddy arıyorum, DGS 2021'de başarılı olmak isteyen hırslı birisi olması gerekiyor. dm üzerinden ulaşacağım burdan cevaplamanız yeterli.

DGS Sayısalda derece hedefliyorum.

• Hedef sirlaamaniz kac

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esatfx kullanıcısına yanıt
    ilk 100
  • okancelikmuhabir O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu yıl yksye girip tytde 35-3 aytde 39-1 yaptım 2 yıl sonra sınava girmeyi düşünüyorum Boğaziçi ve ODTÜ için sizce oluru nedir sizin durumunuz nasıl denemeler vesaire

yok mu birisi?
  • Arkadaşlar kendi dgs sürecimden bahsettim. İlginizi çeker ise buyrun :)

Miray Yazkanyoutube
    DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) - Benim DGS Sürecim
    https://www.youtube.com/watch?v=qn0Vkw9Ze-M&t=189s

Yksde derece yapıp deneyen baya kişi var. Kontenjanlar da fazla değil. Yks ile yerleşmen bence daha iyi olur. DGS deneyecek sen de bilgisayar mühendisliği dışındaki bölümlere bakmanı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi bilgisayar ilk 400 :D?

Yksde daha zor ama dgsde de kolay değil. Yksde 5-10 bine girip kendi bölümlerinin yanına önlisans yazan çok var. Bunlar DGS denemek için yazıyor. Bu kitlede genelde bilgisayar mühendisliğine geçebilecekleri onlisanslari yazıyor. Hacettepe bilgisayar mühendisliği DGS taban puanıyla, ODTÜ elektrik elektronik aynı. DGS ile bogazici-odtu bilgisayara girmek istiyorsan sayısal ilk 10 da olman gerekiyor. İTÜ taban sıralaması da 25 lerde. Uzun lafın kısası üst üniversitelerde özellikle bilgisayar mühendisliğinde rekabet yuksek. Diğer muhendislikler bilgisayara göre rahat. Bölüm seçimi de en başta olduğu için diğer bölümleri seçen az oluyor, çoğu kişi bilgisayar istiyor. Yksde de bilgisayara yönelme var ama yksde sınavdan sonra bölümünü seçiyorsun, dgsde sınavdan önce onlisansa kaydoldugunda bölümünü seçiyorsun. 1 bölümden 1-2 mühendisliğe geçiş oluyor. Bunları yazdım çünkü hazirlancaksan aklında bulunsun ve dgsde nede olsa yaparım mat1 Türkçe gibi düşünme senin gibi başarılı öğrenciler de var üst siralamalara oynayan. Son olarak DGS ile gelen öğrencileri istemeyen üniversiteler de var. DGS kontenjanlarini kapatan üniversiteler de artıyor her sene. 2 sene sonra veya seneye bogazici-odtu-itü den bazı bölümler DGS ye kapatılabilir yani bir kesinligi yok. Bölüm kapatması olarak da düşünme konuyu, kontenjan azaltimina da gidebiliyorlar. Bunları bilerek hazırlanmanda fayda var. 2-3 sene önce alıp bu sene almayan üniversitelere Gebze teknik, İstanbul örnek verilebilir (bilgisayar mühendisliği için) . Kontenjan arttırımı da olabilir. İTÜ mesela 3 kontenjanını 6 ya çıkarmıştı, ODTÜ de düşürmüştü kontenjanını sanırım. Bu sistem böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coreturk4 -- 21 Eylül 2020; 23:50:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esatfx

Boğaziçi bilgisayar ilk 400 :D?
    DGS sınav olarak kolay ama odtü, boun tutturmak öyle göründüğü gibi kolay değil. Ben bu yıl sayısalda 8. oldum ama odtünün bile gelmeyeceğini düşünmeye başladım. Yani tamamen buna umut bağlama
  • AttOS A kullanıcısına yanıt
    Kankacim ben zaten tıp kazandım umut bagladigim yok yani olursa olur

• quote:

Kankacim ben zaten tıp kazandım umut bagladigim yok yani olursa olur
    Bende tıp öğrencisiydim yatay geçiş yaptım sen hangi tıptasın
  • AttOS A kullanıcısına yanıt
    SDÜ siz hangisindeydjniz

• quote:

SDÜ siz hangisindeydjniz
    İnönü İngilizcedeydim ben
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Bende o dediğiniz kesime girerim herhalde "5-10K"

• Benim Dgs ye 3. girişimdi bu sene. Ek yerleştirmede girerim umarım. Eğer giremezsem ne yazık ki tekrar çalışmak zorundayım. Ve bu sefer derece hedefleyen biri olacağım. Ama umarım bunu yapmak zorunda kalmam. Ek tercihde girebilirim.

Sözel 60 soruda 43.5 net

Sayısal 60 soruda 19.5 net yapmıştım.

Matematiğim kötü olduğu için değil. Süre yetmediği için. Mat ile başlasaydım muhtemelen mat netim 45 üzeri olurdu. Sınav günü 3 saat uyuduğum için 10 net civarı daha düşük yaptım. 70 neti rahat geçebilecek biriydim.

Dgs buddy arayıp birlikte çalışabileceğim biri arıyor olursam şahsen bir deneme çözerek başlarız. 70 netin altında yapıyorsa dgs buddy olmaz ondan. Ben çoğu denemeden 80 üzeri alıyordum. Uykusuz olmasam sınavda belki 80 net üzeri yapardım.

Ama umarım bunlara hiç gerek kalmaz. Allahın izniyle inşallah ek yerleştirmede Marmara işletmeye girerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 15 Ekim 2020; 12:59:41 >
  • Abi şu Dgs ye kolay diyenler neyin kafasını yaşıyor. Dgs Tyt den daha zor bir sınav. 120 Dgs sorusunda 100 neti geçemiyorsanız kolay demeyin. Süreyi yetiştiremeyen adamlar dgs ye kolay diyor.

• Cross Thread kullanıcısına yanıt
    Attos denen arkadaş calisarak yksde 13k yapıp çalışmayarak dgsde 8.olmuş aynen dgs tytden daha zor , dgsnin daha kolay olduğunu söylemek içinde 100 neti geçmenin manasını pek anlayamadım ama olsun :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.