2 Yıllık makine resim konstrüksiyon bölümü okuyorum. dgs ye çalışıp mühendislik okusam mı yoksa ingilizce ve program vs. öğrenip kendi alanımda mı ilerlesem? Çok kararsızım tavsiye verin.. |
DGS YE GİRMELİ MİYİM?
-
-
İkisini de yap hocam. Bir üniye gir, eğer İstanbul ya da Ankara'da olursa çok daha iyi. Sonra o sırada part time vs. bölümünle ilgili iş kovala. İyi üni+ meslek bilgisini kolay kolay bi firma kaçırmaz; eğitmek için işe alıyorsa.
-
dgs ye kesin gir dene şansını zaten kazansanda 2yıllık diploman geçerli olacak tabi kazandığın bölümü biterene kadar
-
hocam dgs ye girmek tabi mantıklı olan ama demek istediğim eğer girmesem kendimi geliştirsem okuduğum bölümle alakalı, iş bulabilir miyim iyi para kazanabilir miyim lisans yapmasam da? çünkü yaş da ilerliyo bildiğiniz üzere evlilik falan var daha. o sebeple çekincem. @İTÜinş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardhungry -- 8 Temmuz 2020; 18:50:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: hardhungryhocam dgs ye girmek tabi mantıklı olan ama demek istediğim eğer girmesem kendimi geliştirsem okuduğum bölümle alakalı, iş bulabilir miyim iyi para kazanabilir miyim lisans yapmasam da? çünkü yaş da ilerliyo bildiğiniz üzere evlilik falan var daha. o sebeple çekincem. @İTÜinş
Hmmm. Hocam bulamazsın diyemem kesin bulursun da diyemem. Ama hani zaten elinde diploman olduğu için bazı işverenler kolaylık sağlıyor. Mesela forumdan bir arkadaş vardı bilg. prog. okumuş DGS'ye girecekti bu sene. Hem de çalışıyordu bi yerde. İşvereni de , tamam sen okula başla çalışmaya devam edersin demiş.
Benim önerim lisans + iş yapman hocam. Hani sen bilirsin tabi. Yaşınız kaç ki?
-
haklısın hocam. 20 yaşındayım üniversite 2. sınıfa geçtim. 1 sene burda okusam 4 sene de lisans yapsam çünkü istanbuldakiler kabul etmiyor okuduğum bölümdeki dersleri. neyse bir de askerlik var olduk 26 yaşında zaten. iş bul çalış para biriktir derken 30 yaşında mı evleneceğim. korkum bu yüzden yani
-
quote:
Orijinalden alıntı: hardhungryhaklısın hocam. 20 yaşındayım üniversite 2. sınıfa geçtim. 1 sene burda okusam 4 sene de lisans yapsam çünkü istanbuldakiler kabul etmiyor okuduğum bölümdeki dersleri. neyse bir de askerlik var olduk 26 yaşında zaten. iş bul çalış para biriktir derken 30 yaşında mı evleneceğim. korkum bu yüzden yani
Hocam eğer kafanızda sadece " lisans da bitsin öyle başlarım çalışmaya " düşüncesi varsa hemen hemen 30 yaşında falan evleneceksiniz gibi. Ama okurken de çalışmak mümkün onu demek istiyorum. Evliliği çok kafaya takmayın bence hocam. Şu anki hedefiniz lisansa geçip, okurken bölümünüzle ilgili iş bulmak olsun bence.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X