Şimdi Ara

Matematiğim 0 - DGS Net Yapabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıl ön lisansı , AÖF ile 4 yıla tamamlamam lazım.Kısaca barajı geçsem yeter.Fakat DGS'de Matematik neti var.
    Mantık soruları ile matematikten net yapabilir miyim ?

• Mantık soruları genelde daha zor olur. Mat2 ağırlıklı ama yine de mat1 i ilgilendiren konular var. 2 yıl önlisans okuduysan lisede fenci değildin sanırım, tmci gözüyle bakıyorum olaya.
    Yani türev integral yada diziler zaten çok zor gelir sana. Yada bir hocadan ders alabilirsin, dgs hazırlık için.
    Kendi kendine yapabileceğin şeyler; lise 3-4 konularını gözden geçirmek olabilir. Bir çok fen lisesisinin lise 3-4 soruları DGS soruları zorluğunda. Yani o konuları yaparsan, dgs yede etkisi olacaktır.

Bu senenin konu dağılımı şu şekilde:

+Temel Kavramlar (Sayılar)
    +Rasyonel Sayılar ve Ondalık Kesirler
    +Sayı Sistemleri ve Basamak Kavramı
    +Asal Çarpanlar ve Tam Bölen Sayısı
    +Bölme ve Bölünebilme Kuralları
    +Faktöriyel
    +Obeb (Ebob) ve Okek (Ekok)
    +Taban Aritmetiği
    +Denklem Çözme
    +Basit Eşitsizlikler ve Sıralama
    +Mutlak Değer
    +Üslü Sayılar
    +Kareköklü Sayılar
    +Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlikler
    +Oran Orantı
    +Sayı Problemleri
    +Kesir Problemleri
    +Sayfa Problemleri
    +Saat Problemleri
    +Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar ve Zarar Problemleri
    Faiz Problemleri
    Karışım Problemleri
    Hız Hareket Problemleri
    İşçi ve Havuz Problemleri
    +Kümeler
    +Fonksiyonlar
    +İşlem
    Modüler Aritmetik
    +Permütasyon
    Kombinasyon
    Olasılık
    Sayısal Mantık

Yanlarına + koyduğum konuları kendi başına bir DGS konu anlatım kitabı alarak işleyebilirsin. Her hafta 2-3 konu ilerlersen birşeyler çıkabilir.

Geri kalan konuları matematik temelin yoksa, yada çok iyi bir liseden çıkmadıysan tek başına anlayabileceğini düşünmüyorum. Oturduğun ilde bir üni öğrencisinden yada öğretmenden ders almanı öneririm. DGS cidden çok kolay çünkü. Ama tam tersine mantık soruları beni bile terletiyor (matematik bölümü mezunuyum, dgs ye 3 öğrenci hazırladım, ve şuan özelde öğretmenlik yapıyorum)

Eğer kendim hazırlanacağım diyorsan; yani DH ölücüsü bir kardeşimizsen

8.sınıf konularından itibaren internetten video izlemeye başla. Kesirler, cebirsel ifadeleri hatırla, üslü sayıları hatırla.
    Lise 1 de mantık (q p r) konusunu atlayabilirsin, gerisi zaten polinom,cebirsel ifade devam ediyor.
    Lise 2 nin ilk dönemi matematik, 2.dönemi geometri. (Geometri de çok önemli, lise hayatında ilk defa burada görülüyor geometri)
    Yani geometriden de net istiyorum diyorsan kesinlikle güzel bir geometri kitabı alman gerekebilir.
    Lise 3 fonksiyonlar ve grafikler, grafik çizimi geliyor.
    Lise 4 1.dönem fonksiyonlar ağırlıklı, 2.dönem türev integral geliyor.
    Kısaca eğitim sistemi ve konular böyle. Dediğim konuların dışında birşey yok, Ha koskoca lise 4 te 3 konu mu var? diyenler olabilir;
    Arkadaşlar zaten her sene üslü sayılar, temel kavramlar görüyor bu çocuklar, yani güzel bir liseden çıkan çocuğun temeli sağlam oluyor.

Lise kaynakları için ben nitelik yayınları kullanıyorum, öneriyorum. Genelde sade, kolaydan zora doğru gidiyor.
    Ayrıca SINAV yayınlarının 24 ADIMDA MATEMATİK adlı yeşil bir kitabı var, ben yapsam bu kadar olurdu gerçekten çok güzel. Anlaşılır ve DGS ye çok yardımcı oluyor.

Bundan sonrası sana kalmış dostum, online yol gösterme bu kadar oluyor bizim sektörede para lazım, bizde az kazanıyoruz. Hoca bul hoca

• Çalışmadan Kazanamazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevyLacetti

Mantık soruları genelde daha zor olur. Mat2 ağırlıklı ama yine de mat1 i ilgilendiren konular var. 2 yıl önlisans okuduysan lisede fenci değildin sanırım, tmci gözüyle bakıyorum olaya.
    Yani türev integral yada diziler zaten çok zor gelir sana. Yada bir hocadan ders alabilirsin, dgs hazırlık için.
    Kendi kendine yapabileceğin şeyler; lise 3-4 konularını gözden geçirmek olabilir. Bir çok fen lisesisinin lise 3-4 soruları DGS soruları zorluğunda. Yani o konuları yaparsan, dgs yede etkisi olacaktır.

Bu senenin konu dağılımı şu şekilde:

+Temel Kavramlar (Sayılar)
    +Rasyonel Sayılar ve Ondalık Kesirler
    +Sayı Sistemleri ve Basamak Kavramı
    +Asal Çarpanlar ve Tam Bölen Sayısı
    +Bölme ve Bölünebilme Kuralları
    +Faktöriyel
    +Obeb (Ebob) ve Okek (Ekok)
    +Taban Aritmetiği
    +Denklem Çözme
    +Basit Eşitsizlikler ve Sıralama
    +Mutlak Değer
    +Üslü Sayılar
    +Kareköklü Sayılar
    +Çarpanlara Ayırma ve Özdeşlikler
    +Oran Orantı
    +Sayı Problemleri
    +Kesir Problemleri
    +Sayfa Problemleri
    +Saat Problemleri
    +Yaş Problemleri
    Yüzde Problemleri
    Kar ve Zarar Problemleri
    Faiz Problemleri
    Karışım Problemleri
    Hız Hareket Problemleri
    İşçi ve Havuz Problemleri
    +Kümeler
    +Fonksiyonlar
    +İşlem
    Modüler Aritmetik
    +Permütasyon
    Kombinasyon
    Olasılık
    Sayısal Mantık

Yanlarına + koyduğum konuları kendi başına bir DGS konu anlatım kitabı alarak işleyebilirsin. Her hafta 2-3 konu ilerlersen birşeyler çıkabilir.

Geri kalan konuları matematik temelin yoksa, yada çok iyi bir liseden çıkmadıysan tek başına anlayabileceğini düşünmüyorum. Oturduğun ilde bir üni öğrencisinden yada öğretmenden ders almanı öneririm. DGS cidden çok kolay çünkü. Ama tam tersine mantık soruları beni bile terletiyor (matematik bölümü mezunuyum, dgs ye 3 öğrenci hazırladım, ve şuan özelde öğretmenlik yapıyorum)

Eğer kendim hazırlanacağım diyorsan; yani DH ölücüsü bir kardeşimizsen

8.sınıf konularından itibaren internetten video izlemeye başla. Kesirler, cebirsel ifadeleri hatırla, üslü sayıları hatırla.
    Lise 1 de mantık (q p r) konusunu atlayabilirsin, gerisi zaten polinom,cebirsel ifade devam ediyor.
    Lise 2 nin ilk dönemi matematik, 2.dönemi geometri. (Geometri de çok önemli, lise hayatında ilk defa burada görülüyor geometri)
    Yani geometriden de net istiyorum diyorsan kesinlikle güzel bir geometri kitabı alman gerekebilir.
    Lise 3 fonksiyonlar ve grafikler, grafik çizimi geliyor.
    Lise 4 1.dönem fonksiyonlar ağırlıklı, 2.dönem türev integral geliyor.
    Kısaca eğitim sistemi ve konular böyle. Dediğim konuların dışında birşey yok, Ha koskoca lise 4 te 3 konu mu var? diyenler olabilir;
    Arkadaşlar zaten her sene üslü sayılar, temel kavramlar görüyor bu çocuklar, yani güzel bir liseden çıkan çocuğun temeli sağlam oluyor.

Lise kaynakları için ben nitelik yayınları kullanıyorum, öneriyorum. Genelde sade, kolaydan zora doğru gidiyor.
    Ayrıca SINAV yayınlarının 24 ADIMDA MATEMATİK adlı yeşil bir kitabı var, ben yapsam bu kadar olurdu gerçekten çok güzel. Anlaşılır ve DGS ye çok yardımcı oluyor.

Bundan sonrası sana kalmış dostum, online yol gösterme bu kadar oluyor bizim sektörede para lazım, bizde az kazanıyoruz. Hoca bul hoca
    1-2 net lazım sadece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adam o kadar sana yazmış. 1 2 net lazım yazmışsın ne kadar üşengeç bir tipsin.

Salla 5 10 tane tutarsa tutar sana ancak bu tavsiye verilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

adam o kadar sana yazmış. 1 2 net lazım yazmışsın ne kadar üşengeç bir tipsin.

Salla 5 10 tane tutarsa tutar sana ancak bu tavsiye verilir.
    Sen de 10 yaşında TYT mi hazırlanıyorsun bu ne hırs ?
    Amacım okumak değil 0.5 mat ham puan yapıp lisansa geçmek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.