Şimdi Ara

dgs zorluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar programcılığı gibi bölümlerin taban puanı çok düşük (tavan nasıl bilmiyorum). tyt'si iyi olan biri önlisans bölümü seçerse yks'de kazanamadığı bölümü kolayca kazanabilir mi? rakipleri yks'den düşük puan alan kişiler olacak çünkü. hangisiyle top tier ünide okumak daha kolay?

yks vs dgs

• dgs kolay ama 2 yıl mezuna garanti kalmışsın gibi düşün
  • DOSTUM DGS SINAVI KALDIRILACAK 2025 DE KESİN BİLGİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarisret -- 13 Ağustos 2022; 0:5:16 >
  • DGS gün geçtikçe avantajını kaybediyor. Hem sınava giren kişi sayısı artıyor hem de kontenjanlar azalıyor. 4 kişi alan İTÜ bu sene 1 kişi alacak, 7 kişi alan YTÜ 4 kişi alacak, 3 kişi alan ODTÜ ve BOUN 1 kişi alacak. Riskli yatırıma döndü. Ama tabii Sakarya, Çukurova gibi yerleri kazanmak daha kolay hala.

• DGS de bazı bölümler çok çok kolay. Ama bilgisayar Müh gibi açıktan 2 yıllık okunup geçilebilenler baya zor. YKS ye göre daha kolaydır ama riskleri daha fazla. Metalurji istiyorsan mesela DGS ile çok çok kolay. Bölüme göre yani.
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    kontenjanlar bayaa azaltılmış hocam. hiç soru kaçırmamak lazım. bi de ortalamayı yüksek tutmak gerek. riskli gibi bence
  • Hocam iyi üniversiteler kontenjanlarını bu sene azalttılar

Ama yine de DGS'nin kolay olduğu ve yapılabilir olduğu gerçeğini değiştirmiyor

50 Matematikte 40 net

50 Türkçede 40 net

ve 4 lük sistemde 2 ortalama (En düşük) ile

bu sene 1266. oluyordunuz

Azalmış kontenjanlar ve PC mühendisliğine olan ilginin artması ile beraber geçen sene 1932. sırada kapatan Sakarya'ya girerdiniz

İyi ortalama yapıp (3,6 - 90) aynı netleri yaparsanız 220. olurdunuz bu sene

Yine aynı şartlarda; 336. sıra ile kapatan İstanbul Üniversitesine girerdiniz

Sıralama hesaplama kaynak Vepuan

Üniversitelerin başarı sıralamaları için kaynak kazanabilirsin

dgs zorluğu

dgs zorluğu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT Zorluğu
    4 yıl önce açıldı
    Dgs yerine YKS ile Hukuk
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kimliğini yırt ağrıdan cik geri gir mülteci olarak sonra yabancı sınavına gir
  • 5 sene boyunca ygs mat ile alakam yoktu ytü makine okurken. geçtiğimiz nisanda ales 2022-1 sınavına girdim ve sonuç fotoğrafta gözüküyor. yani basit bir sınav. dgsnınde bu düzeyde olacağını düşünüyorum. sınavdan bir gece önce sadece taktik videosu izledim 3 deneme çözdüm. şuanda itü sistem dinamiği ve kontrol alanında yüksek lisansa kabul aldımz

dgs zorluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxbot -- 13 Ağustos 2022; 1:56:57 >

• Ben 2 sene önce dgs de 5500 sıralama yaptım öyle sabah akşam da çalışmadım sadece mat temelim vardı. O sene pandemiden kapandık millet ders çalıştı bilmem ne derken benim 2000 gelmesi gereken sıralamam 5500 geldi üni ortalamam 2.7 diydi çok iyi değildi çok geri attı. Gerçi 2000 sıralamam olsaydı da istediğim yer gelmiyordu ilk 300 de olmam lazımdı istediğim yer için. İşin özü eğer ortalama bir bölüm istiyorsanız mimarlık, ceng, elektrik elektonik, makine vs dgs ye girin çok iyi olmasanız bile anadolu da herhangi bir üniyi kazanırsınız. Çok iyi bir yer kazanmak istiyorsanız ilk 100 e girmeniz şart onun dışı anadolu üniversiteleri işte. 2 sene kaybedeceğinize zaten 1 sene çalışsanız oraları yine kazanırsınız.

Ayrıca hukuk, pilotaj gibi bölümlere heveslenmeyin onlara matematik hocaları talip oluyor. 2 senelik aöf veya önlisans okuyup dgs yi fullemeye yakın yapan çok fazla mat mezunu var.

• yksyks41 Y kullanıcısına yanıt
    Artık bu sıralama ile İstanbul Üniversitesine girmek hayal oldu. Eski kontenjanlara göre Bilgisayar mühendisliği isteyen en iyi 6 kişi Boğaziçi ve ODTÜ ye geçerdi, sonraki en iyi 6 kişi İTÜ'ye giderdi... Sadece bu okullar için konuşuyorum 3ünün de kontenjanı 1e indi yani eskiden ODTÜye gitmek için bilgisayar mühendisliği isteyenler arasında 4.olmak yeterken şu an anca YTÜ veya Hacettepeye girebiliyorsunuz. Aynı şekilde geçen sene İstanbul Üniversitesi atıyorum 30.yu almışsa bu sene 10.yu alacak, yani geçen seneye göre İTÜ'yü kazanması gereken kişiyi. Umarım anlatabilmişimdir. Saygılar, iyi günler.
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

Soru kaçırmamayla falan olacak iş değil, kontenjanlar Boğaziçi, ODTU ve ITU'de 1 kişiye inmiş. İlk 3'e girmediğiniz sürece bu okullar garanti değil bilgisayar için. İlk 3 için sanıyorum Matematik 50/50, Türkçe 45/50 ve çok iyi bir mezuniyet notu gerekiyor 3.8/4.0 gibi, bu bile kesin değil. Sakarya, Kocaeli Uni. falan olur derseniz, onlara girmek YKS'ye göre epey daha kolaydır ama yukarıdaki kontenjan düşüşleri tüm sıralamaları yukarı çeker.

Kısaca bu seneki kontenjan azaltmasıyla, DGS ile Boun, ODTU, ITU'ye girme olayı bitmiştir. Hacettepe, YTU, Yeditepe, Bahçeşehir falan da ilk 40'tan kapatır herhalde artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 13 Ağustos 2022; 11:38:23 >
  • Anladığım kadarıyla DGS de işler iyice karışmış. Soru sayısı artması gerekirken azaltılması bence büyük bir eksi. Diploma notu da çok önemli uzaktan eğitimle eğitim veren bölümler var onu geçtim her yerde eğitimin zorluğu aynı değil. Sen kendini yırtıp 3 yaparsın başkası yata yata 3,4 yapar adalet yok.
  • Ama illa İTÜ olacak diye bir şey yok bence. Sakarya, GTÜ, YTÜ, Kocaeli da iyi okullar. Sakarya 17, GTÜ 8, YTÜ 4, Kocaeli 16 kişi alıyor. Bu okullara girmek için 65K derece yapmanız lazım en iyi durumda.

• scientia kullanıcısına yanıt
    Yıldız olmaz o ilk 40dan falan kapatır. Gtü ilk 90dan falan. Onlar biraz nasip işi yoksa yine de kolay YKS’den. Diğer ikisi ama dediğiniz gibi açık ara kolay.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt

65K derken YKS'yı kastettim. 65K yapmak için ciddi ders çalışmış olmak gerekiyor ki YTÜ 8K.

Anladım. Alternatif verdiniz ya İTÜ için. İTÜ riskli diye. YTÜ nün de riskli olduğunu belirttim. İTÜ için de YTÜ için de DGS daha kolay ama risk çok var.

Doğru. 114. oldum ben DGS. YTÜ BM'ye sondan birinci olarak girdim. Yani 7 kişi alıyorlardı. 6. oldum. Netlerim de şöyleydi:

dgs zorluğu
    O zaman hem kontenjandan ötürü hem de soru sayısı ile daha avantajlıymış. Şimdi çok çok daha zor. Tebrik ederim ama iyi yapmışsınız. Okul zorluyor mu peki? Merak ettim.

16 ders saydırdım ben başlar başlamaz. Programlama derslerinden zorlanmıyorum ama devre teorisi, yarı iletken fiziği, elektronik devreler gibi donanım derslerinden zorlanıyorum. Zar zor geçtim. Ama ben bir yanılgıya düştüm ondan. Dersi dinleyip slaytlardaki soruları çözünce dersi geçeceğimi sandım. Öyle değilmiş. Textbook'taki her bölüm sonrası 50-60 soruyu da çözmek gerekiyormuş. Öyle yapınca notlarım fırladı birden.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.