Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcfacia07

quote:

Orijinalden alıntı: eko34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eko34

quote:

Orijinalden alıntı: kerim026

Arkadaşlar emniyet kemeri tokasını ben çıkardım. Airbag ler kazara boyun kırabilirmiş. Bende o yüzden emniyet kemeri bip bip sesini iptal ettim. Nasıl kapatıldığını öğrenmek isteyen forumda araştırabilir veya bana pm atabilirsiniz.

Nasıl iptal ediliyor bip sesi bende iptl etmek istiyorum. ben kemeri arkadan dolayıp takıyorum:) sesi iptal etmek daha iyi

1) emniyet kemerleri boşta olsun

2) yolcu koltuğuna oturun kontağı gösterge ışıkları yanan yere kadar çevirin. 3 sn bekleyin ve kontağı kapatın.3) tekrar kontağı gösterge ışıkları yanacak şekilde açın ve gösterge panalinde odo sayacı(toplam km) görür görmez oradaki tuşa yaklaşık 12sn basılı tutun ve o tuşu bırakmadan sürücü koltuğunun emniyet kemerini yuvasına takın(veya emniyet kemer tokasıda olur), ekranda b-on yazısı çıkacaktır, şimdi basılı tuttuğunuz tuşu bırakın ve o tuşa tekrar basın b-off yazacaktır sonra kontağı kapatın hepsi bu kadar. yapamazsanız tekrar deneyin ben ilk seferde yapamadım. 2. de oldu. eğer 12 sn olmazsa 20 sn deneyin.

tesekkurler dostum iyi oldu sabah işe gittiğimde deneyecem. bu sadece emniyet kemer için olan sesi kesiyor değilmi? yani uyarı sesleri yine normal şekilde çalacak ( hata uyarı sesleri vs )

Önemli değil

Sesler konusunda hiçbir bilgim yok denemedim bu yöntemi çünkü bu yazıyı üyelerimizden kerim abi zamanında gönderdi bende kaydetmiştim pcme

söylediklerini harfiyen yapmama rağmen ses kesilmedi. b on - b off yazıları vs çıkmadı ses çıkartmaya devam ediyor. varmı başka bir çaresi?

• Sadece emniyet kemeri uyarı sesi kesiliyor. Sen bir kaç kez daha dene bence. Söylediğim gibi, ben de ilk seferde yapamadım. 2. Denememde olmuştu. Aracınız kaç model ? (ona göre ben yabancı forumlardan bir araştırma yaparım sizin için)
  • quote:

Sadece emniyet kemeri uyarı sesi kesiliyor. Sen bir kaç kez daha dene bence. Söylediğim gibi, ben de ilk seferde yapamadım. 2. Denememde olmuştu. Aracınız kaç model ? (ona göre ben yabancı forumlardan bir araştırma yaparım sizin için)

aynen birde dış sıcaklık sensörünü açmayı bilen varmı benim araçta kapalı göstermiyor göstergede aracım 05.11.2010 trafiğe çıkışlı 2011 model comfort extra
  • hız göstergesinin ordaki sağdaki çubuğa bas gözükür çıkana kadar bas soldakine basarsan benzin ler gözüküyor trip a trip b falan. sen her ikisini dene. km sıfırlama değil onlar korkmadan deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtnmmc

hız göstergesinin ordaki sağdaki çubuğa bas gözükür çıkana kadar bas soldakine basarsan benzin ler gözüküyor trip a trip b falan. sen her ikisini dene. km sıfırlama değil onlar korkmadan deneyebilirsin.

Kitapçığında soldakinde yazıyor biseyi bozarım diye korkuyorum sonuçta araba ailemin benim değil
  • için rahat olsun :) tüm toyotalarda böyle daihatsuda toyota olduğundan korkmadan bende toyotada denedim .
  • Mrb. herkese ben de mart başında 2.el 2010 makyajlı kasa elegant alarak aranıza katıldım.Toyota ile ilgili Diğer forumlara da birşeyler yazmıştım ama pek payaşım olmadı ama bu başlıkta bunu hissetmedim.Malum bilgiler paylaştıkça büyür.
    Şu yağ yakma mevzuuna değineyim dedim ben arabayı 11 km de aldım.İst dan marmarise geldim yağ bayağı eksikti yağ koymadan 1 hafta sonra izmit e gittim ve sonunda low oil uyarısı verdi (13100km) ben de servisi aradım getirin bakalım dediler torpidodan bozuk ege yollarında farkettiğim tıkırtılar geliyordu onları da söyledim konsolu çıkarıp izolasyon yaptılar sesler gitti.Şimdi sıra emniyet kemerinin ordan gelen zırıltı.Sizde de bu tür sesler var mı paylaşırsanız sevinirim. Neyse yağ eksiltme sorunu için aynı gün aradılar ve turbonun değişmesi gerektiğini ve bu işin 2 gün süreceğini söylediler tamam dedim. Arabayı 1.5 gün sonra teslim ettiler ve faturayı verdiler turbo ve vakum pompasının da aralarında olduğu birkaç malzeme değişmişti faturada baya kabarık, ama garanti sağolsun.Yaptırdıktan sonra 1500 km filan kullandım şimdilik yağ eksiltme filan yok .Herkese tavsiyem böyle sorunu olanlar özellikle fazla miktarda olanlar servislerin kıvırmalarına aldırmadan ısrarcı olsunlar zira daha büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.Şimdilik herkese iyi forumlar...

• Emniyet kemerinin ordan gelen zırıltı benide deli ediyor ancak pekde belli olmuor uzun yolda baya gittikten sonra duymaya başlıyorum yağ yakma bende yok (arabayı her türlü zorlamama rağmen)

Birde turbonun resmi varsa koyabilirmisiniz
  • FACEBOOK SAYFAMIZ HİZMETİNİZDE http://www.facebook.com/#!/pages/Toyota-Corolla-2011-Kasa-Clubu/171777069540190

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfacia07 -- 28 Mart 2011; 19:05:21 >
  • quote:

Emniyet kemerinin ordan gelen zırıltı benide deli ediyor ancak pekde belli olmuor uzun yolda baya gittikten sonra duymaya başlıyorum yağ yakma bende yok (arabayı her türlü zorlamama rağmen)

Turbonun resmi yok fakat motora kaputtan bakarken tam ortada cam tarafında..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginsel

quote:

Emniyet kemerinin ordan gelen zırıltı benide deli ediyor ancak pekde belli olmuor uzun yolda baya gittikten sonra duymaya başlıyorum yağ yakma bende yok (arabayı her türlü zorlamama rağmen)

Turbonun resmi yok fakat motora kaputtan bakarken tam ortada cam tarafında..

Sizden rica etsem resim çekebilir misiniz şu anda kontaklar benden saklanıyor arabayı açamıyorum
  • ok
  • Şu emniyet kemeri susturma işini başardım.Bilgyi verenlere teşekkürler
  • quote:

ok

Eyw. abi resmi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfacia07 -- 29 Mart 2011; 22:13:16 >
  • quote:

Şu emniyet kemeri susturma işini başardım.Bilgyi verenlere teşekkürler

Ne demek rica ederim şimdi airbagler iptal demi
  • quote:

quote:

Aman airbag ler neden iptal olsun sadece emniyet kemeri sesini kapatmıyormuyuz bu şekilde ???Airbagleri demi iptal ettik şimdi?
  • quote:

quote:

quote:

Aman airbag ler neden iptal olsun sadece emniyet kemeri sesini kapatmıyormuyuz bu şekilde ???Airbagleri demi iptal ettik şimdi?

ben iptal oluyor diye biliyorum önceki mesajlara bakınız ben ondan emniyet kemeri tokası takıyorum

• quote:

quote:

quote:

airbagler emniyet kemerini takarsanız aktif olur, takmassanız aktif olmaz. Siz sadece kemer takma uyarı sesini iptal ettiniz hepsi bu. Emniyet kemerini takmayacaksanız , güvenliğiniz için emniyet kemer tokası sakın takmayın derim. Çünkü emniyet kemeri takılı gibi davranarak airbagler aktif oluyor. Allah korusun kaza anında sahte emniyet kemeri taktığınız için boyun kırılma riskiniz var. O yüzden böyle şeyler takmayın. Ya benim gibi emniyet kemeri uyarı sesini iptal edin ve emniyet kemeri takmayın(airbagler çalışmasın), yada emniyet kemerinizi takın airbagler çalışsın.

Özeti şu ;

1-Emniyet kemeri uyarı sesi iptal + emniyet kemerini takmazsanız airbagler çalışmaz
    2-Emniyet kemeri uyarı sesi iptal + emniyet kemerini takarsanız airbagler çalışır.
    3-Emniyet kemeri uyarı sesi çalışır + emniyet kemeri yerine sahte emniyet kemeri tokası takarsanız airbagler çalışır (dıt dıt dıt uyarı sesi kesilir fakat kaza anında boynunuz kırılabilir)
    4-Emniyet kemeri uyarı sesi çalışır + emniyet kemerini takmazsanız veya Kemer tokası takmazsanız airbagler çalışmaz.( Bu seferde dıt dıt dıt sürekli uyarı sesi alırsınız)

Ben şehir içinde sadece işe gidip geldiğim için ve ev iş yaklaşık 2 km ve az trafik olduğu için, 1. maddedeki gibi yapıyorum.
    Ama şehir dışına çıktığımda 2. maddedeki gibi yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 30 Mart 2011; 1:13:52 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

airbagler emniyet kemerini takarsanız aktif olur, takmassanız aktif olmaz. Siz sadece kemer takma uyarı sesini iptal ettiniz hepsi bu. Emniyet kemerini takmayacaksanız , güvenliğiniz için emniyet kemer tokası sakın takmayın derim. Çünkü emniyet kemeri takılı gibi davranarak airbagler aktif oluyor. Allah korusun kaza anında sahte emniyet kemeri taktığınız için boyun kırılma riskiniz var. O yüzden böyle şeyler takmayın. Ya benim gibi emniyet kemeri uyarı sesini iptal edin ve emniyet kemeri takmayın(airbagler çalışmasın), yada emniyet kemerinizi takın airbagler çalışsın.

Özeti şu ;

1-Emniyet kemeri uyarı sesi iptal + emniyet kemerini takmazsanız airbagler çalışmaz
    2-Emniyet kemeri uyarı sesi iptal + emniyet kemerini takarsanız airbagler çalışır.
    3-Emniyet kemeri uyarı sesi çalışır + emniyet kemeri yerine sahte emniyet kemeri tokası takarsanız airbagler çalışır (dıt dıt dıt uyarı sesi kesilir fakat kaza anında boynunuz kırılabilir)
    4-Emniyet kemeri uyarı sesi çalışır + emniyet kemerini takmazsanız veya Kemer tokası takmazsanız airbagler çalışmaz.( Bu seferde dıt dıt dıt sürekli uyarı sesi alırsınız)

Ben şehir içinde sadece işe gidip geldiğim için ve ev iş yaklaşık 2 km ve az trafik olduğu için, 1. maddedeki gibi yapıyorum.
    Ama şehir dışına çıktığımda 2. maddedeki gibi yapıyorum.

Tamam hocam bak bunu bilmiyordum hemen bende yapıyorum haftasonu arabayı alınca

• Neden bukadar ugrastiginizi anlamiyorum emniyet kemerini arkadan gecirin olsun bitsin yav:-D
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.