Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bencede balatalar aşınır balatalar aşınacağına fren balataları aşınsın. yanlıs bilmiyorsam frenler daha ucuz. hiç gerek yok kullanın freni gitsin

dün depodan gelen sesi bende duydum ilk oldu ama sorun etmedim. rahatsız etmiyor .
  • Arkadaşlar forumda bir arkadaşın konusunda söyledim buradada söyleyeyim.
    Arabalarınız yeni daha kimsenin 10.000km yi geçmemiştir. Malumunuz havalarda soğuk. arabayı kullanacakken motor soğuksa biraz çalıstırın motor ısınsın sonra hareket edin. motor ısı cubugu bir çubuk yükselsin. sonra hareket edin. aksi taktirde motorun ömrünü azaltmakla birlikte motor yağda yakar. servisle kavga etmeyin sonra vay arabam nasıl yağ yakar benden nasıl yağ parası alırsınız die. Çoğu kişi biliyordur elbette ama bilmeyenler için uyarayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 18 Şubat 2011; 16:25:17 >
  • Aracın ekonomik yakıt tüketimi için vites değişimi konusundaki uyarısını dikkate alıyor musunuz?

3. vitesten 4'e geçiş çok garip geldi. Hem devir hem de hız gereğinden düşük olmasına rağmen 4'e atılması konusunda uyarı veriyor. Ha keza 2. ile 3. vites için de aynı şeyler geçerli. 4. viteste düşük devirde kullanmak çok da mantıklı gelmiyor açıkçası.

Bu arada hem şehir içinde hem de şehir dışında emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyelim. Ayrıca şehir içi trafikte 50'yi geçmemeye özen gösterelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Aracın ekonomik yakıt tüketimi için vites değişimi konusundaki uyarısını dikkate alıyor musunuz?

3. vitesten 4'e geçiş çok garip geldi. Hem devir hem de hız gereğinden düşük olmasına rağmen 4'e atılması konusunda uyarı veriyor. Ha keza 2. ile 3. vites için de aynı şeyler geçerli. 4. viteste düşük devirde kullanmak çok da mantıklı gelmiyor açıkçası.

Bu arada hem şehir içinde hem de şehir dışında emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyelim. Ayrıca şehir içi trafikte 50'yi geçmemeye özen gösterelim.

Ben hiç dikkate almıyorum
  • Peki arkadaşlar...Bu benzini deponun sonuna kadar kullanma mevzusuna ne diyorsunuz?Bilgi net değil...1-2 kere low fuel yazısını görmek mecburiyetinde kaldım...Sanırım 7 litre falan kalıyormuş içinde o esnada...Bana denilen "dibine kadar kesinlikle kullanmayacaksın deponun dibinde pislik incik cıncık zarar verir"....Bir başka tanıdığım usta "yeni bu arabalar hiç bir şey olmaz devam"...dedi..

Şimdi arkadaşlar deponun dibine kadar kullanmak araçlarımıza zarar verir mi?(Muhtemelen zarar değil de tıkanır sağı solu enjeksiyon falan..?Temizletmek ister..?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancanax

Peki arkadaşlar...Bu benzini deponun sonuna kadar kullanma mevzusuna ne diyorsunuz?Bilgi net değil...1-2 kere low fuel yazısını görmek mecburiyetinde kaldım...Sanırım 7 litre falan kalıyormuş içinde o esnada...Bana denilen "dibine kadar kesinlikle kullanmayacaksın deponun dibinde pislik incik cıncık zarar verir"....Bir başka tanıdığım usta "yeni bu arabalar hiç bir şey olmaz devam"...dedi..

Şimdi arkadaşlar deponun dibine kadar kullanmak araçlarımıza zarar verir mi?(Muhtemelen zarar değil de tıkanır sağı solu enjeksiyon falan..?Temizletmek ister..?)

Depoyu tamamen sıfırlamayın bise olmazda yinede tedbir olsun

Zaten ben hiç boşaltmadım depoyu en az mazot yarım depodur depom hep fulldur benim ama bir kere param yoktu yarım depo mazot alabildim öyle memlekete gittim yol full rampa (Gazipaşa-Anamur Yolu Bilen Bilir) bir baktım low fuel yazmaya başladı 3.5 olduk orda düzlüğe çıktık biraz gittik 70 km flan gidersin yazıyordu öyle içim rahat etti (sanırım oda şamandıradan oldu)

• quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

bencede balatalar aşınır balatalar aşınacağına fren balataları aşınsın. yanlıs bilmiyorsam frenler daha ucuz. hiç gerek yok kullanın freni gitsin

dün depodan gelen sesi bende duydum ilk oldu ama sorun etmedim. rahatsız etmiyor .

Alp bey; depo full iken gelen çalkalanma sesini bugün itibariyle maalesef ben de duydum. Yapacak birşey yok. Rahatsız edici değil. Çok takıntılı varsa müziğin sesini hafif açması yeterli olur.

Biz Aralık ayında 48000 Tl dan teslim aldık. 10.000 peşin 1260x36=45.360 yani 55.360 a gelmiş oldu. Neredeyse faiz ödemeyeceğiz gibi birşey.

Liste Fiyatı İndirimli Fiyatı
    Aralık 2010 49.900 48.000
    Şubat 2010 54.200 53.200

• merhaba herkese benim bir sorum olacak araç her çalıştığında VSC aktifleşiyor mu ? soldaki VSC düğmesi sadece kapatmak için mi ?
    bilgilendirirseniz sevinirim...
  • bende aracı yeni aldım müşteri temsilcisinin belirttiği şey: normalde araçta VSC sürekli aktifmiş. Belirttiğn soldaki düğme VSC yi kapatmak içinmiş. Ama VSC yi kapatmayı tavsiye etmiyorlar.Aktif olmasının bir zararı yokmuş.
  • teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djfuchs3

merhaba herkese benim bir sorum olacak araç her çalıştığında VSC aktifleşiyor mu ? soldaki VSC düğmesi sadece kapatmak için mi ?

1- Kontağı her çevirdiğinizde Vsc Ok yazısı çıkar, yani vsc daima aktiftir.
    2- Soldaki Vsc düğmesine 1 kez basıp çekerseniz trc (yani çekiş kontrolü desteği kapanır), 3sn kadar kadar basılı tutarsanız trc ile birlikte vsc de kapanır.
    3- Bunları güvenliğiniz için kesinlikle kapatmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim026

quote:

Orijinalden alıntı: djfuchs3

merhaba herkese benim bir sorum olacak araç her çalıştığında VSC aktifleşiyor mu ? soldaki VSC düğmesi sadece kapatmak için mi ?

1- Kontağı her çevirdiğinizde Vsc Ok yazısı çıkar, yani vsc daima aktiftir.
    2- Soldaki Vsc düğmesine 1 kez basıp çekerseniz trc (yani çekiş kontrolü desteği kapanır), 3sn kadar kadar basılı tutarsanız trc ile birlikte vsc de kapanır.
    3- Bunları güvenliğiniz için kesinlikle kapatmayınız.

güzel ayrıntılı bilgi teşekkürler
  • 2011 corolla beyaz elegant m/m ile aranızdayım :) ekim 2010 dan beri: tabiki
  • Dizel aracım için servisten ertesi günü için 10bin bakım randevusu almıştım, araç 9800km'de idi. Gece acil bir yere gitmem gerekti.

Eğimli yolda LOW OIL uyarısı çıkıyor, düz yolda ise bu ibare siliniyordu. Aracı zorlamadan yavaşça bir benzin istasyonuna çekip 1LT 10-40 yağ koydum. Sonra bir daha servise gidene kadar yanmadı tabi.

Yağı devamlı kontrol etmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezveldek

Dizel aracım için servisten ertesi günü için 10bin bakım randevusu almıştım, araç 9800km'de idi. Gece acil bir yere gitmem gerekti.

Eğimli yolda LOW OIL uyarısı çıkıyor, düz yolda ise bu ibare siliniyordu. Aracı zorlamadan yavaşça bir benzin istasyonuna çekip 1LT 10-40 yağ koydum. Sonra bir daha servise gidene kadar yanmadı tabi.

isterse 12 13 bin olsun araba niye yağ eksiltsin. durduk yerde bende arabada yağ taşısammı diye düşünmeye başladım.
    mmt den şikayetler yetmezmiş gibi bide yağ yakma problemimi çıktı anlamadım. 3 bini geçti benm corolla yağ cubuguna baktım dün normaldi.
    korkmaya başladım smdii
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

quote:

Orijinalden alıntı: vezveldek

Dizel aracım için servisten ertesi günü için 10bin bakım randevusu almıştım, araç 9800km'de idi. Gece acil bir yere gitmem gerekti.

isterse 12 13 bin olsun araba niye yağ eksiltsin. durduk yerde bende arabada yağ taşısammı diye düşünmeye başladım.
    mmt den şikayetler yetmezmiş gibi bide yağ yakma problemimi çıktı anlamadım. 3 bini geçti benm corolla yağ cubuguna baktım dün normaldi.
    korkmaya başladım smdii

İçime kurt düşürdünüz şimdi 2 ay önce memlekete giderken bir ara o yazıyı vermişti çubuğa baktığımda birşey yoktuda geçen arabayı kaçırıp piyasa yaptık birazda deli kullandık tabi motoru biraz zorladığımdan bise olmuş olabilir mi ama hiç uyarı vermiyor yarın bende çubuğa bakayım

• quote:

Arkadaşlar emniyet kemeri tokasını ben çıkardım. Airbag ler kazara boyun kırabilirmiş. Bende o yüzden emniyet kemeri bip bip sesini iptal ettim. Nasıl kapatıldığını öğrenmek isteyen forumda araştırabilir veya bana pm atabilirsiniz.

Nasıl iptal ediliyor bip sesi bende iptl etmek istiyorum. ben kemeri arkadan dolayıp takıyorum:) sesi iptal etmek daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: eko34

quote:

Arkadaşlar emniyet kemeri tokasını ben çıkardım. Airbag ler kazara boyun kırabilirmiş. Bende o yüzden emniyet kemeri bip bip sesini iptal ettim. Nasıl kapatıldığını öğrenmek isteyen forumda araştırabilir veya bana pm atabilirsiniz.

Nasıl iptal ediliyor bip sesi bende iptl etmek istiyorum. ben kemeri arkadan dolayıp takıyorum:) sesi iptal etmek daha iyi

1) emniyet kemerleri boşta olsun

2) yolcu koltuğuna oturun kontağı gösterge ışıkları yanan yere kadar çevirin. 3 sn bekleyin ve kontağı kapatın.3) tekrar kontağı gösterge ışıkları yanacak şekilde açın ve gösterge panalinde odo sayacı(toplam km) görür görmez oradaki tuşa yaklaşık 12sn basılı tutun ve o tuşu bırakmadan sürücü koltuğunun emniyet kemerini yuvasına takın(veya emniyet kemer tokasıda olur), ekranda b-on yazısı çıkacaktır, şimdi basılı tuttuğunuz tuşu bırakın ve o tuşa tekrar basın b-off yazacaktır sonra kontağı kapatın hepsi bu kadar. yapamazsanız tekrar deneyin ben ilk seferde yapamadım. 2. de oldu. eğer 12 sn olmazsa 20 sn deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

quote:

quote:

2) yolcu koltuğuna oturun kontağı gösterge ışıkları yanan yere kadar çevirin. 3 sn bekleyin ve kontağı kapatın.3) tekrar kontağı gösterge ışıkları yanacak şekilde açın ve gösterge panalinde odo sayacı(toplam km) görür görmez oradaki tuşa yaklaşık 12sn basılı tutun ve o tuşu bırakmadan sürücü koltuğunun emniyet kemerini yuvasına takın(veya emniyet kemer tokasıda olur), ekranda b-on yazısı çıkacaktır, şimdi basılı tuttuğunuz tuşu bırakın ve o tuşa tekrar basın b-off yazacaktır sonra kontağı kapatın hepsi bu kadar. yapamazsanız tekrar deneyin ben ilk seferde yapamadım. 2. de oldu. eğer 12 sn olmazsa 20 sn deneyin.

tesekkurler dostum iyi oldu sabah işe gittiğimde deneyecem. bu sadece emniyet kemer için olan sesi kesiyor değilmi? yani uyarı sesleri yine normal şekilde çalacak ( hata uyarı sesleri vs )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

quote:

quote:

tesekkurler dostum iyi oldu sabah işe gittiğimde deneyecem. bu sadece emniyet kemer için olan sesi kesiyor değilmi? yani uyarı sesleri yine normal şekilde çalacak ( hata uyarı sesleri vs )

Önemli değil

Sesler konusunda hiçbir bilgim yok denemedim bu yöntemi çünkü bu yazıyı üyelerimizden kerim abi zamanında gönderdi bende kaydetmiştim pcme

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.