Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar merhaba. emniyet kemeri konusuna ben de takıldım. aklıma gördüğüm bir olay geldi, dar bir sokakta bir megan sokağın sonundaki direğe çarpmıştı 30 la falan. kemeri takılı olmadığı için o düşük hıza rağmen yüzü kanlar içinde kalmıştı, en yakın mesafeye bile takın arkadaşlar Allah korusun siz duruyor olursunuz başkası gelir çarpar.

Bir de duymuşsunuzdur Toyota'nın trafikte saygı insana saygı kampanyası var. yıllardır kuralların (kemer de dahil) propagandasını yapıyorlar. Toyota kullanıp da kemer takmamak olmaz

http://www.toyota.com.tr/about_toyota/sosyal_sorumluluk.aspx

bu arada dostlarım şu an nasıl yapıldığı aklımda değil ancak kemer sesi yol bilgisayarından kapatılabiliyor, geçen yıl aurisimde yapmıştım. yol bilgisayarının bir menüsüne gelip bir kaç kez tuşa basınca bir menü çıkıyordu onu off yapıyorduk ama nasıl yapıldığı uçtu gitti aklımdan. kemer takılı değilken yapılıyordu.

herkese kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim026

quote:

Arkadaşlar emniyet kemeri tokasını ben çıkardım. Airbag ler kazara boyun kırabilirmiş. Bende o yüzden emniyet kemeri bip bip sesini iptal ettim. Nasıl kapatıldığını öğrenmek isteyen forumda araştırabilir veya bana pm atabilirsiniz.

Tekrar dan söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Ben emniyet kemeri kullanılarak yapılan yolculuklara karşı değilim. Ben işim gereği ev-iş yaklaşık 2km ve yoğun trafiği olmayan bir yerde yaşadığım için, her bindiğimde emniyet kemerini takıp çıkarmak istemediğim için böyle yaptım. Şehir dışına yolculuğa çıkacağım zaman mutlaka emniyet kemerimi takarım ve yanımdakilere de taktırırım.

Buraya bunu yazmamdaki amaç benim gibi düne kadar emniyet kemeri tokası kullanan arkadaşlara uyarıda bulunmaktır. Emniyet kemeri tokasını taktığımızda airbagler aktif oluyormuş ve olaki Allah korusun; kaza halinde airbagler açıldığında boyun kırabiliyormuş(gerçek emniyet kemeri takılı olmadığı için), ben de o yüzden bunu belirtmek istedim. Yine de emniyet kemeri takmayacaksanız, en azından şu emniyet kemeri tokalarından takmayın ve emniyet kemeri sesli ikaz sistemini iptal edin, aracınızı öyle kullanın.

Unutmayın, emniyet kemeri sizi hayata bağlar.

abi öyleyken yine airbaglar çalışacak mı yoksa oda mı iptal

• Kısa mesafelerde siz yavas olabilirsiniz emniyet kemerine gerek duymazsınız ama sarhosun biri gelir arkadan hızla bi yerleştirir size camdan dışarı çıkarsınız.
    Allah kazasız belasız günler versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 11 Şubat 2011; 20:46:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcfacia07

quote:

quote:

Arkadaşlar emniyet kemeri tokasını ben çıkardım. Airbag ler kazara boyun kırabilirmiş. Bende o yüzden emniyet kemeri bip bip sesini iptal ettim. Nasıl kapatıldığını öğrenmek isteyen forumda araştırabilir veya bana pm atabilirsiniz.

Tekrar dan söylüyorum yanlış anlaşılmasın. Ben emniyet kemeri kullanılarak yapılan yolculuklara karşı değilim. Ben işim gereği ev-iş yaklaşık 2km ve yoğun trafiği olmayan bir yerde yaşadığım için, her bindiğimde emniyet kemerini takıp çıkarmak istemediğim için böyle yaptım. Şehir dışına yolculuğa çıkacağım zaman mutlaka emniyet kemerimi takarım ve yanımdakilere de taktırırım.

Buraya bunu yazmamdaki amaç benim gibi düne kadar emniyet kemeri tokası kullanan arkadaşlara uyarıda bulunmaktır. Emniyet kemeri tokasını taktığımızda airbagler aktif oluyormuş ve olaki Allah korusun; kaza halinde airbagler açıldığında boyun kırabiliyormuş(gerçek emniyet kemeri takılı olmadığı için), ben de o yüzden bunu belirtmek istedim. Yine de emniyet kemeri takmayacaksanız, en azından şu emniyet kemeri tokalarından takmayın ve emniyet kemeri sesli ikaz sistemini iptal edin, aracınızı öyle kullanın.

Bildiğim kadarı ile airbagler aktif gözüküyor ama emniyet kemeri takılı olmadığı için açılmıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarı ile airbagler aktif gözüküyor ama emniyet kemeri takılı olmadığı için açılmıyor.

eee ne anlamı kaldı airbağa de o kadar para veriyon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcfacia07 -- 12 Şubat 2011; 11:18:17 >

• Forum Noluyor Canlanın Biraz
  • quote:

Forum Noluyor Canlanın Biraz

Beğenirsinhevesedersinparabiriktirirsinsatınalırsınbirazbinersin............bir de bakmışsın hevesin geçmiş....
  • 2011 model 1.4-D4D Comfort aracimla ben de aranizdayim, beni de eklerseniz sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

eee ne anlamı kaldı airbağa de o kadar para veriyon

o zaman tak emniyet kemerini . Niye dert ediyosun bip bip sesini

yada şöyle diyeyim; riskleri göze alıyorsan tak emniyet kemeri tokanı , hem airbag aktif olsun hem bip bip sesinden kurtul. Canın nasıl istiyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerim026 -- 13 Şubat 2011; 0:13:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Son Sahibi Olursun

2011 model 1.4-D4D Comfort aracimla ben de aranizdayim, beni de eklerseniz sevinirim.

hayırlı olsun , iyigünlerde kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
  • Merhaba arkadaşlar bu konuyu geç fark ettim.
    Ağustos kampanyasından 2011 elegant aldık bizde ve dün 10000 bakımı yapıldı.
    Hepinize kazasız belasız yolculuklar , esen kalın
  • Aslında corolladan memnunum ilk önce söyleyeyimde.
    Yeni jettanın tasarımı işte budur dedirtti. açıkcası uyuyamadım bi gün corollayı satıp jettamı şeyettirsem acaba diye diye!
    Forumda yorumları görünce vee bide aracı incelediğimde corollama sahip çıktım.
    o markaya o kasaya yazık. Kaliteden o kadar düşürmüşlerki içini anlatamam.

Arkadaşlar içinizde sonradan park sensörü taktıranınız var mı? Önede park sensörü taktırmayı düşünüyorumda. Sağ önü park halinden çıkarken falan çok zorlandırıyor.
    Sonradan taktırıpta fiyatı hakkında bilgi sahibi olanlar söyleyebilir mi? Mesafe ölçer ekranda edinicem birtane.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

Aslında corolladan memnunum ilk önce söyleyeyimde.
    Yeni jettanın tasarımı işte budur dedirtti. açıkcası uyuyamadım bi gün corollayı satıp jettamı şeyettirsem acaba diye diye!

Arkadaşlar içinizde sonradan park sensörü taktıranınız var mı? Önede park sensörü taktırmayı düşünüyorumda. Sağ önü park halinden çıkarken falan çok zorlandırıyor.
    Sonradan taktırıpta fiyatı hakkında bilgi sahibi olanlar söyleyebilir mi? Mesafe ölçer ekranda edinicem birtane.

Devir ekonomi ve mantık devri. Hangisi en iyi donanımı ve kaliteyi, en iyi fiyata veriyorsa.

Eski kasa jetta ve passata bende çok özenirdim. İşte bu derdim. Ama son çıkan passat ve jetta yı görünce inanın sadece gülüyorum. golf e yanaşmadım çünkü çok pahalı ve corollaya göre daha küçük. Aldım dizel corollamı bakıyorum keyfime, corolla almasaydım, civic alacaktım ama onunda dizeli yoktu, yalıtımı ve boyası zayıftı. Hyundai-kia-citroen-peugeot vs... beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Ya Japon ya Alman.

• jetta alınacak bi araç ama eski kasalar:) // ama onlarında önü golf arkası passattı ona sinir oluyordum// corollaya değişirsin orasını bilemem ama sunu bilki yeni kasalarin tipi ne kadar güzelse içi bi o kadar boş.
    düsünsene (sadace bir örnek bu isterseni sıralayabilirim böyle örnekler ) otomatik klima bile 60 binlik modellerinde var 50 bin verdiğin bir modelde oto. klima kullanamıyorsun. Artık bunu Doğusmu yaptı, böyle arabamı istedi almanlardan bilmiyorum ama yeni jettayı alırsam kazıklanırım bunu çok iyi biliyorum.
    Birde ntv de 0 100 programında incelediler jettayla passatı saffet üçüncü ve celal pir. öve öve bitiremediler kendi şirket arabalarını:)

Boradan bahsetmişsin bora çok kaliteli bir araç kullandıgım bir araç ama sunu söyleyeyim eskide kaldı. kaitesi eskidi ama halen binilecek bir araç. Babamın 2.0 dizel bir borası vardı SW bej renkli hiç unutmam müthiş birşeydi.

Bu arada kerim bey söyledikelrinize katılıyorum ama passat benim hayallerimin arabası ve ben çok begendim. jettaya yaptıklarını passata yapmamıslar pahalı oldugunu saymıyorum sayamıyorum çünkü passat hayranıyım yani passata laf seyettirmesek:)):):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 14 Şubat 2011; 0:05:30 >

• geçen hafta 2011 corolla elegance füme aracımı teslim aldım kasko plaka şudur budur derken epey bir uğraştım.aracın ilk 1000 km 3000 devri geçmeden kulllanmam söylendi.aracın gidişi idare eder öyle pek seri gelmedi bana belki 2500 devir civarında vites değiştiğim içindir.eski corolla 1.6 benzinliye göre oldukça sessizve daha oturaklı olduğunu söyleyebilirim.inşallah araçta hiç bir sorun çıkmaz(yağ yakma,tıkırtı vs...)benzinli corollamla ışıklarda falan motor freni kullanıyodum 5-4-3-2. viteslere aracı çekerek.böylece frene fazla basmadan aracın hızını düşürmüş oluyordum.acaba dizel corollada da aynı şekilde vites düşürürerek araç hızını düşürsem motora yada aktarma organlarına uzun yada kısa vadede bir zararı olur mu?bu arada öyle aracı zorlamadan vites düşürüyorum 90-95 km civarlarında.yavaş yavaş
  • quote:

Ben de arka park sensörü vardı, kaşıntı tuttu önlere de taktırayım dedim. Serviste iken sordum. Arka park sensörünün çıkartılıp 8'li yeni takılması gerekiyormuş.
    İndirim falan filan derken 260TL'ye takarız 8'liyi dediler, arkaları da çıkarıp verdiler kutuda.

Fakat çok ta kullanılmıyor, sonradan acaba taktırmasaydım mı diye düşünmedim değil

• quote:

Orijinalden alıntı: vezveldek

quote:

Ben de arka park sensörü vardı, kaşıntı tuttu önlere de taktırayım dedim. Serviste iken sordum. Arka park sensörünün çıkartılıp 8'li yeni takılması gerekiyormuş.
    İndirim falan filan derken 260TL'ye takarız 8'liyi dediler, arkaları da çıkarıp verdiler kutuda.

Fakat çok ta kullanılmıyor, sonradan acaba taktırmasaydım mı diye düşünmedim değil

Teşekkür ederim. çok makbule geçti bende düşüneyim bi acaba taktırmasammı 260 lira park sensörüne verilmez bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

geçen hafta 2011 corolla elegance füme aracımı teslim aldım kasko plaka şudur budur derken epey bir uğraştım.aracın ilk 1000 km 3000 devri geçmeden kulllanmam söylendi.aracın gidişi idare eder öyle pek seri gelmedi bana belki 2500 devir civarında vites değiştiğim içindir.eski corolla 1.6 benzinliye göre oldukça sessizve daha oturaklı olduğunu söyleyebilirim.inşallah araçta hiç bir sorun çıkmaz(yağ yakma,tıkırtı vs...)benzinli corollamla ışıklarda falan motor freni kullanıyodum 5-4-3-2. viteslere aracı çekerek.böylece frene fazla basmadan aracın hızını düşürmüş oluyordum.acaba dizel corollada da aynı şekilde vites düşürürerek araç hızını düşürsem motora yada aktarma organlarına uzun yada kısa vadede bir zararı olur mu?bu arada öyle aracı zorlamadan vites düşürüyorum 90-95 km civarlarında.yavaş yavaş

Trigel kayışını biraz zorlarsınız ve aşınması daha kolay olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

geçen hafta 2011 corolla elegance füme aracımı teslim aldım kasko plaka şudur budur derken epey bir uğraştım.aracın ilk 1000 km 3000 devri geçmeden kulllanmam söylendi.aracın gidişi idare eder öyle pek seri gelmedi bana belki 2500 devir civarında vites değiştiğim içindir.eski corolla 1.6 benzinliye göre oldukça sessizve daha oturaklı olduğunu söyleyebilirim.inşallah araçta hiç bir sorun çıkmaz(yağ yakma,tıkırtı vs...)benzinli corollamla ışıklarda falan motor freni kullanıyodum 5-4-3-2. viteslere aracı çekerek.böylece frene fazla basmadan aracın hızını düşürmüş oluyordum.acaba dizel corollada da aynı şekilde vites düşürürerek araç hızını düşürsem motora yada aktarma organlarına uzun yada kısa vadede bir zararı olur mu?bu arada öyle aracı zorlamadan vites düşürüyorum 90-95 km civarlarında.yavaş yavaş

Trigel kayışını biraz zorlarsınız ve aşınması daha kolay olur

anladım, yalnız corolla benzinli aracımda triger zinciri vardı kayış yoktu.dizeller kayışlı mı?

• Neden motor freni kullanıyorsunuz anlamadım ? vites düşürürken tekrar debriyaja basıyorsunuz yavaşça ayağınızı çekiyorsunuz. sonuçta, baskı balataya da zarar veriyorsunuz. Tabi buradaki zarar, normal vites değişiminde baskı balataya verdiğiniz zararla eş değerdedir. Yani büyük bir zarar değil ama yinede balatanın normal kullanıma göre daha erken aşınmasına neden olur. Normal freninize basın öyle yavaşlayın.

5-4-3-2 diye vitesleri tek tek düşürüp yavaşlayacağınıza, duracağınız yere gelmeden ayağınız gazdan çekin zaten araç giderek yavaşlar, en sonunda debriyaja ve frene basar durursunuz.(şahsi fikrim).
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.