Şimdi Ara

--->Dh 2011 Kasa Corolla Clubu<--- (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
543
Cevap
2
Favori
31.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcfacia07

Sevgili Tacer Ben Sizin Yerinizde Olsam Dizel Alırdım Hergün Yeni Bir Zam Geliyor Zaten En Karlı Ve Mantıklı Olanı Dizel.

Birde Dizel Hakkında Kötü Söylentiler Var Ama O Eskidenmiş Şimdi O Sorunlar Kalktı

Bu Arada Siz Utanık Olun Mal Sahibi İle Görüşün Kauçuk Paspas Park Sensörü Ve Bagaj Havuzunu Kesinlikle Alın

En kârlı ve mantıklı olan dizel değildir.Bunu belirleyen İhtiyaçlar ve cepteki paradır.Benzinin veya dizelin birbirine göre avantajı, dezavantajı var.Corollada aynı modelde 8000 TL ile farklı modelde 4000 TL'ye varan müthiş fark var.Cebindeki para ile bu farkı karşılayıp karşılayamayacağın ve bu farkı yaptığın km ile ne kadar sürede çıkaracağın seçimdeki belirleyici etken. Az km yapılıyorsa, bu fark 4-5-6-7-8 yılda çıkarılacaksa dizelin mantığı yoktur.Çok km yapan için mantıklıdır.

• Arkadaşlar bu aracları yeni aldık havalarda buz gibi merak ettiğim antifriz olayı acaba içinde antifriz varmıdır.sıkıntı yaşamayalım sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: efendhi

Arkadaşlar bu aracları yeni aldık havalarda buz gibi merak ettiğim antifriz olayı acaba içinde antifriz varmıdır.sıkıntı yaşamayalım sonra

Belki Vardır Hocam Soğuk Başladığından Beri Binmiyorum Arabaya Öteki Aracım Unoyada Bugün Alıcı Geldi Göstermek İçin Garajdan Isınmadan Çıkardım Stop Ettim Adam İnceledikten Sonra Arabayı Çalıştırmak İstedi Verdim Kontağı Çalıştıramadı Soğuk Yüzünden Bende 6 Kontakta Zor Aldırdım Arabadan Vazgeçti :D
  • Arkadaşlar Dün çıktığım ve bugün geldiğim Hatay / Antakya - Tarsus arası ilk uzun yolculuğumun raporudur.

- Depo 185 TL ye 46 Litre olarak doldu ve 635 km götüreceğini gösterdi.

- 530 km sonunda Antakya ya geri geldim . Halen 135 km kaldığını gösterdi.

- Ortalama hızımız 110 du.

-Yolda 4 kişi gidip geldik ve bagajda da yükümüz yoktu.

- Yol esnasında sürekli yağmurlu ve ıslak bir yolda gidip geldik .

- Yağmur havada araba su birikintisinde fena çekiyor 80 i aşmanızı tavsiye etmem.

- Belen gibi yüksek bir yerde iken rüzgarda arabanın altı yüksek olduğundan etkileniyor.

- Bozuk yollarda direksiyon sağa çekiyormuş hissi veriyor fakat otoban yolda veya sıcak asfaltta bu his yok oluyor.

-Yokuşlarda vites küçültmeye ihtiyaç duyuyor.Bazen 3000 devirde 5 te çıkarken halen düşür diyerek 4000 devire yakın 4 te çıkmaya çalışıyor. 4300 lere gelip kendisi yükselt demediği halde yükseltirseniz baymaya başlıyor :) İlla kendisi diyecek şu devirde vites at diye. Gerçekten Shfit modu bi harika.

-Komfor olarak harika ve uzun yolda hiç yormuyor. Ama uzun yolda cruse controlu çok arıyor insan. En azından düz yolda yakıt tasarrufu sağlıyor.

- ve de 1000 bakımı geldi. Arabam şu anda ilk aldığımdan daha atak ve daha az yakıyor . tabi zamanla daha da düşmesini bekliyorum. yoksa hiç affetmem satıp dizel alırım veya lpg ye mahkum ederim 1,3 ümü.

Herkese Kazasız Belasız Sürüşler Diliyorum.

• Yahu arkadaş arabayı biniyorum(sürüyorum) en az 15 dk bekliyorumki klima ısıtacak. anlamadım gitti bu kadar geç olması biraz anormal geliyor. havalar soğuk bu aralar biyerlerim donuyor ısıtıncaya kadar. sizdede öyle oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

Yahu arkadaş arabayı biniyorum(sürüyorum) en az 15 dk bekliyorumki klima ısıtacak. anlamadım gitti bu kadar geç olması biraz anormal geliyor. havalar soğuk bu aralar biyerlerim donuyor ısıtıncaya kadar. sizdede öyle oldumu?

Sevgili alpp89, aracınız dizelse kalorifer geç ısıtıyor. Benzinlide öyle değil, yaklaşık 1 km gidince ısıtmak için ideal seviyeye geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJquzen

Arkadaşlar Dün çıktığım ve bugün geldiğim Hatay / Antakya - Tarsus arası ilk uzun yolculuğumun raporudur.

- Depo 185 TL ye 46 Litre olarak doldu ve 635 km götüreceğini gösterdi.

- 530 km sonunda Antakya ya geri geldim . Halen 135 km kaldığını gösterdi.

- Ortalama hızımız 110 du.

-Yolda 4 kişi gidip geldik ve bagajda da yükümüz yoktu.

- Yol esnasında sürekli yağmurlu ve ıslak bir yolda gidip geldik .

- Yağmur havada araba su birikintisinde fena çekiyor 80 i aşmanızı tavsiye etmem.

- Belen gibi yüksek bir yerde iken rüzgarda arabanın altı yüksek olduğundan etkileniyor.

- Bozuk yollarda direksiyon sağa çekiyormuş hissi veriyor fakat otoban yolda veya sıcak asfaltta bu his yok oluyor.

-Yokuşlarda vites küçültmeye ihtiyaç duyuyor.Bazen 3000 devirde 5 te çıkarken halen düşür diyerek 4000 devire yakın 4 te çıkmaya çalışıyor. 4300 lere gelip kendisi yükselt demediği halde yükseltirseniz baymaya başlıyor :) İlla kendisi diyecek şu devirde vites at diye. Gerçekten Shfit modu bi harika.

-Komfor olarak harika ve uzun yolda hiç yormuyor. Ama uzun yolda cruse controlu çok arıyor insan. En azından düz yolda yakıt tasarrufu sağlıyor.

- ve de 1000 bakımı geldi. Arabam şu anda ilk aldığımdan daha atak ve daha az yakıyor . tabi zamanla daha da düşmesini bekliyorum. yoksa hiç affetmem satıp dizel alırım veya lpg ye mahkum ederim 1,3 ümü.

Herkese Kazasız Belasız Sürüşler Diliyorum.

Benim Oraların İnsanısın :D

quote:

Hocam Neresi Yüksek Arabnın Altının Çok Düşük

Birde Sağa Çekme Hissini Anlatır Mısın Bende Hiç Olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: adnan61

quote:

Orijinalden alıntı: alpp89

Yahu arkadaş arabayı biniyorum(sürüyorum) en az 15 dk bekliyorumki klima ısıtacak. anlamadım gitti bu kadar geç olması biraz anormal geliyor. havalar soğuk bu aralar biyerlerim donuyor ısıtıncaya kadar. sizdede öyle oldumu?

Sevgili alpp89, aracınız dizelse kalorifer geç ısıtıyor. Benzinlide öyle değil, yaklaşık 1 km gidince ısıtmak için ideal seviyeye geliyor.

anladım teşekkür ederim bugun binlik bakıma gittim. klimayıda orda sordum zaten ısıtma zaten motor ısındıktan sonra klimaya gerek kalmıyor soğutma amaçlı asıl kullanılır falan ded simdilik ikna olduk bakalım:)
    doğruda söylüyor motor ısındıktan sonra klimaya gerek kalmıyor ısıtmak için.

• arkadaşlar 1 ay önce aldığım corolla comfort extra d-4d den her haliyle çok memnunum...

fakat dikkatimi bişey çekti pazar günü depoyu fulledim ve şimdi aracı 1.viteste kalkarken gazdan hafi çektiğimde ve yavaş hızda frene bastığımda içi su dolu bidonu sallarsınızda bi ses gelir ya aynı sesi alıyorum... bu ses heralde yakıt deposundan geliyor... böyle bişey yaşayanınız varmıdır... yoksa başka bi sesmidir bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıvıcem

arkadaşlar 1 ay önce aldığım corolla comfort extra d-4d den her haliyle çok memnunum...

fakat dikkatimi bişey çekti pazar günü depoyu fulledim ve şimdi aracı 1.viteste kalkarken gazdan hafi çektiğimde ve yavaş hızda frene bastığımda içi su dolu bidonu sallarsınızda bi ses gelir ya aynı sesi alıyorum... bu ses heralde yakıt deposundan geliyor... böyle bişey yaşayanınız varmıdır... yoksa başka bi sesmidir bu?

Ben böyle birşey yaşamadım, ama yaşayanlar var. Gelen ses depodan, korkacak birşey yok merak etmeyin. Hayırlı olsun arabanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpp89 -- 14 Aralık 2010; 16:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıvıcem

arkadaşlar 1 ay önce aldığım corolla comfort extra d-4d den her haliyle çok memnunum...

Hayırlı Olsun Yeni Aracınız.Benim Öyle Sorunum Yok Ama Depodan Geliyor Olabilir

Arkadaşlar Benim Aracın Bin Bakımına Az Kaldı Haftaya Sokuyom Paşamı
  • arkadaşlar hepinize merhaba. ben de comfort extra d-4d gümüş rengi arabamı 2 haftadır kullanıyorum. antalya bakırcılar'dan almıştım. arabayı alır almaz 1 km ötedeki PO'dan depoyu fulledim. 165 TL tuttu. ilk depom devam ediyor. şu anda 560 km. de. tabi bir kaç gün önce zammı yedik. bakalım gelecek sefere ne kadara dolacak. ben ısparta'da yaşıyorum. şehiriçi/şehirdışı karma kullanıyorum. zaten ısparta'nın şehiriçi trafiği nedir ki? bu arada buraya yazan arkadaşlar hangi şehirde yaşadıklarını da yazarlarsa daha iyi olur kanaatindeyim. araba ile ilgili izlenimlerime gelince:

olumlu izlenimlerim:
    -öncelikle motor performansından oldukça memnunum. ben henüz uzun yola çıkmadım ama genel olarak iyi görünüyor.
    -ayrıca düşük hızlar hariç motor sesi yok gibi.
    -koltukları çok rahat ve ergonomik geldi bana.
    -bagajı oldukça yeterli. benim eski aracım 99 focus sedan idi. ona göre küçük ama yine de bir aile için yeterli.
    -arka zeminin düz olması harika. ayrıca arka koltuklar hem enine hem de öne doğru oldukça rahat. birçok c sınıfına göre iyi yani.
    -genel görünüş ve tasarım olarak bana göre süper. özellikle dış görünüm.

olumsuz izlenimlerim
    -1. ve geri vitese atarken biraz zorlanma hissediyorum.
    -pedallar sıfır araba olarak oldukça sert geldi bana. özellikle debriyaj. arkadaşlarımdaki başka sıfır arabaları kullandım pedallar yağ gibi adeta. hatta bir arkadaşımdaki 3 yaşındaki araba bile öyle.
    -debriyaj pedalının basma mesafesi çok fazla. vites attıktan sonra ayağımı debriyajdan kaldırırken kaldı allah kaldır bitmiyor ve dizim yukarı çarpıyor. çok tuhaf geldi bana. şu ana kadar 10. arabam. içlerinde gördüğüm en yükseği bu.
    -arabanın göğüs kısmından ve kemer takma yerlerinden sinir edici bir zırıltı geliyor. özellikle pürüzlü yollarda çok fazla. sanırım göğüs kısmının montajında problem var. çünkü elimle gösterge kısmını ileriye doğru ittiğimde ses kesiliyor.
    -arabanın sacı bana biraz ince gibi geldi. tokluk hissi vermiyor.
    -frenleri pek keskin değil. bir çok yeni arabanın frenlerine göre tepkisi düşük. arkadaşlardaki değişik marka ve model arabalarda frenler çok daha hassas.
    -arka süspansiyon biraz sert gibi. özellikle kasis ve çukurlarda arka taraf sert tepki veriyor. ayrıca arka taraflardan bazı sesler geliyor.
    -araç bilgisayarının gösterge değiştirme çubuğu çok ilkel ve çirkin. bunu direksiyondan kumanda şeklinde yapsalardı süper olurdu.
    -aracı aldığımda berbat bir koku vardı hala geçmedi. özellikle ilk hafta perişan oldum kokudan.
    -arabanın ısıtma sistemini hala kavrayamadım. düğmeler ve sistem olarak bana biraz karışık geldi. ama bu subjektif bir değerlendirme. belki benim kavramam zayıftır.
    -ses sistemi ve hoparlörler bana vasat geldi.

şimdilik izlenimlerim bunlar. herkese selamlar ve saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyavuz -- 14 Aralık 2010; 22:31:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliyavuz

arkadaşlar hepinize merhaba. ben de comfort extra d-4d gümüş rengi arabamı 2 haftadır kullanıyorum. antalya bakırcılar'dan almıştım. arabayı alır almaz 1 km ötedeki PO'dan depoyu fulledim. 165 TL tuttu. ilk depom devam ediyor. şu anda 560 km. de. tabi bir kaç gün önce zammı yedik. bakalım gelecek sefere ne kadara dolacak. ben ısparta'da yaşıyorum. şehiriçi/şehirdışı karma kullanıyorum. zaten ısparta'nın şehiriçi trafiği nedir ki? bu arada buraya yazan arkadaşlar hangi şehirde yaşadıklarını da yazarlarsa daha iyi olur kanaatindeyim. araba ile ilgili izlenimlerime gelince:

olumlu izlenimlerim:
    -öncelikle motor performansından oldukça memnunum. ben henüz uzun yola çıkmadım ama genel olarak iyi görünüyor.
    -ayrıca düşük hızlar hariç motor sesi yok gibi.
    -koltukları çok rahat ve ergonomik geldi bana.
    -bagajı oldukça yeterli. benim eski aracım 99 focus sedan idi. ona göre küçük ama yine de bir aile için yeterli.
    -arka zeminin düz olması harika. ayrıca arka koltuklar hem enine hem de öne doğru oldukça rahat. birçok c sınıfına göre iyi yani.
    -genel görünüş ve tasarım olarak bana göre süper. özellikle dış görünüm.

olumsuz izlenimlerim
    -1. ve geri vitese atarken biraz zorlanma hissediyorum.
    -pedallar sıfır araba olarak oldukça sert geldi bana. özellikle debriyaj. arkadaşlarımdaki başka sıfır arabaları kullandım pedallar yağ gibi adeta. hatta bir arkadaşımdaki 3 yaşındaki araba bile öyle.
    -debriyaj pedalının basma mesafesi çok fazla. vites attıktan sonra ayağımı debriyajdan kaldırırken kaldı allah kaldır bitmiyor ve dizim yukarı çarpıyor. çok tuhaf geldi bana. şu ana kadar 10. arabam. içlerinde gördüğüm en yükseği bu.
    -arabanın göğüs kısmından ve kemer takma yerlerinden sinir edici bir zırıltı geliyor. özellikle pürüzlü yollarda çok fazla. sanırım göğüs kısmının montajında problem var. çünkü elimle gösterge kısmını ileriye doğru ittiğimde ses kesiliyor.
    -arabanın sacı bana biraz ince gibi geldi. tokluk hissi vermiyor.
    -frenleri pek keskin değil. bir çok yeni arabanın frenlerine göre tepkisi düşük. arkadaşlardaki değişik marka ve model arabalarda frenler çok daha hassas.
    -arka süspansiyon biraz sert gibi. özellikle kasis ve çukurlarda arka taraf sert tepki veriyor. ayrıca arka taraflardan bazı sesler geliyor.
    -araç bilgisayarının gösterge değiştirme çubuğu çok ilkel ve çirkin. bunu direksiyondan kumanda şeklinde yapsalardı süper olurdu.
    -aracı aldığımda berbat bir koku vardı hala geçmedi. özellikle ilk hafta perişan oldum kokudan.
    -arabanın ısıtma sistemini hala kavrayamadım. düğmeler ve sistem olarak bana biraz karışık geldi. ama bu subjektif bir değerlendirme. belki benim kavramam zayıftır.
    -ses sistemi ve hoparlörler bana vasat geldi.

şimdilik izlenimlerim bunlar. herkese selamlar ve saygılar.

S.a aliyavuz hocam antalyada olsaydınız bir buluşma yapardık :D bende bakırcılardan aldım

bu arada ortak sorunlarımız

depriyaj evet biraz sert valide çok söyleniyor bende pek mennun değilim depriyajdan özellikle mesafesine dediğiniz gibi kaldır allah kaldır bitmiyor ara sıra stop ettiriyorum oda fiat unoma alıştığımdandır

göğüs sesi corollaların kronik sorunu garantiye götürüyorsunuz ücretsiz yalıtım yapıyorlar sorun düzeliyor ama benim o sorunum yok

1 Ve geri vites dediğiniz gibi biraz sert ama o sorun değil gerideyken boşa alıp 1 e taktımmı ara sıra geriye geçiyor onu sevmedim tofaşta seviyom mesela geri vitesin yerini

Kokusunu ben seviyorum ama öteki aracımdaki kokunun yerini tutmuyor

emniyet kemerinden ses gelmesi benide çok gıcık ediyor araba sessiz oldumu belli oluyor ve gıcık ediyor

ses sistemi konusunda biraz kötü ama artık bana yüksek sesli müzüik dinlenmesi yasaklandı (kulakta duyma kaybı var ilerlerse konuşma sesinide duymayacak)

fren konusunda ise pek zayıflığını fark etmedim unodan inip buna binince çok fazla basıom peder bağırıyor

ii geceler

• quote:

Benim Oraların İnsanısın :D

quote:

Hocam Neresi Yüksek Arabnın Altının Çok Düşük

Birde Sağa Çekme Hissini Anlatır Mısın Bende Hiç Olmadı

Evet Antakyalıyım :)
    Arabanın altının yüksek olmasından dolayı rüzgarlı havada altından ve üstünden rüzgar geçerek arabayı sarsıyor. her arabada olan birşey. ama ben fazla hissettim.
    Sağa çekme olayı da soğuk asfaltta ve biraz bozuk yolda oluyor. sanırım yoldan kaynaklı bir durum.

Ve fren konusunda frenlerin isteksiz kalması olayı benimde başıma geldi ilk aldığım zamanlarda. sonra kullananlardan sorup araştırdım. Balataların alışmasından dolayı olduğunu öğrendim. şimdi çok güzel ve elektrikli fren destek sistemi çok hoşuma gitti. benim tahmin ettiğim mesafeden önce kendi ayağımın basma ağırlığına bakarak fre basıncını arttırıp arabayı durduruyor

• merhaba arkadaşlar.bu ayın sonuna doğru 2011 corolla 1,6 elegant almayı düşünüyorum.bayide 42 bin tl ye bıraktılar en son.nelere dikkat etmeliyim aracı sipariş verirken
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunkrgl

merhaba arkadaşlar.bu ayın sonuna doğru 2011 corolla 1,6 elegant almayı düşünüyorum.bayide 42 bin tl ye bıraktılar en son.nelere dikkat etmeliyim aracı sipariş verirken

normal olarak fiyatlar aynı o konuyu geçin ama formu incelerseniz daha ayrntılı bilgiler verdik ama yine tecrübelerimi paylaşayım.
    park sensörü işi hikaye arabanın üstünde geliyor bildiğim kadarıyla sen park mesafe sayacını iste.
    önümüz kış orjinal paspasları ve orjinal bagaj havuzunu almadan bayiden çıkma benden söylemesi.
    birde bi tavsiyem olacak spoiler taktır çok iyi duruyor bunu dahil etmezler fiyata ama geliş fiyatından diye ucuz bir fiyattan verirler.
    arabam daha şık görünsün diyorsan kapı çıtası ve cam rüzgarlığınıda taktırabilirsin. (cam rüzgarlığı ben taktırdım yağmur yağarken hızlı giderken camı açtığınızda çok faydası oluyor.) merak ettiğin birşeyler olursa bilgimiz yettiğince faydalı olmaya çalışırız. Saygılar

• Arkadaşlar bu arada bursada oturuyorum ben arabayı aldığımda ellerinde hazır araba vardı hemen aldım ama şu an 1.5 ay sonraya gün veriyorlar. binlik bakımda sordum öyle dediler. iyiki almısım yıl sonu almayı düşünüyordum bide.
  • navigasyon cihazını sordum radyonun oraya takılan 1800lira dedi. çok para ya
  • Bugün Toyotadan Aradılar Konuştuk Arabaya 1000 Bakımında Ücretsiz Extra Navigasyon Ön Park Sensörü Gibi Donanımlar Koyacaklar
  • quote:

Bugün Toyotadan Aradılar Konuştuk Arabaya 1000 Bakımında Ücretsiz Extra Navigasyon Ön Park Sensörü Gibi Donanımlar Koyacaklar

ben gittim birşey söylemediler park sensörü falan şaşırdım.
    arkadaşlar normal bir navigasyon cihazı almayı düşünüyorum kullananız varmı. önerecek olan?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.