Şimdi Ara

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.037
Cevap
31
Favori
147.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HellBridge

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Bu aleti düşünüyorum hazırlayacağım karikatür tarzı çizimler için ideal görünüyor.
    Buna benzer bir alet kullanan var mı?

Bendeki benzer buna memnunum ama pek alışamadım tabletle çizmeye o yüzden şimdilik evin bi köşesinde yatıyor

Eyvallah, kullanımı çokta pratik değil anladığım ama yinede hiç süphesiz mouse dan iyidir...

quote:

Orijinalden alıntı: Hagaren

"Bu alet" nedir?

anlaşılan link sende açıılmadı o bir grafik tablet...

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü

• Kullanımın pratikliği derken ürünü kastediyorsan gayet kaliteli ve kullanışlı bir şey ama uzun süre kalem kullandıktan sonra tablete alışmak zor oluyor.
  • bu arada o kadar uğraş hani resme yorum
  • @HellBridge, eyvallah anlaşılan alışmakta belli bir süre istiyor.

@thend, kusura bakma ya bu aleti merak etmiştim.

Son resimler güzel artık şunları bir renklendirelim diyorum..
    Tabi bu işlem için renkleri tonlamamak lazım...
  • quote:

@HellBridge, eyvallah anlaşılan alışmakta belli bir süre istiyor.

@thend, kusura bakma ya bu aleti merak etmiştim.

Son resimler güzel artık şunları bir renklendirelim diyorum..
    Tabi bu işlem için renkleri tonlamamak lazım...

Renklendirmeyi beceremiyorum desem?
  • Alucard`dan sonra formdan dusmusum !

Uzun zamandir istekliydim Sasuke - Chidori Nagashi cizmeye, biraz kasi gozu oynadi, birde birseyler tam sinmedi icime! . Bazi resimleri renkli cizmek gerek!

• Hocamın anlattığını göre hocam aynı zamanda bir storyboard çizeri...
    Renklendirme da pc çalışmalarını ayrı tutarsak suluboya kullanıyor.
    Bir de permanent pilot kalem(yanılmıyorsam) , espirisi o ki bu kalemi kullandıktan sonra üstüne suluboya çalıştığınızda bu çizgiler akmıyor, solmuyor.
    Bir de unutmadan kağıdınız kalın olmak zorunda 80 gr. bir A4 suyu kaldırmaz.
  • EK: Bu arada biraz google aramamdan başka bir illüstratörün bu konuda kendini geliştirmek isteyen gençlere yardımcı olmak için bir blog açtığını gördüm

http://murattanhu.blogspot.com/

Galiba grafik tablet de kulllanıyor.
  • Moribito; Yok ya yine iyi iş çıkatmışın hocam

quote:

EK: Bu arada biraz google aramamdan başka bir illüstratörün bu konuda kendini geliştirmek isteyen gençlere yardımcı olmak için bir blog açtığını gördüm

Adam profesyonel

• Hangi kalemleri kullanıyorsunuz? Ben 0.7 kalemle çiziyorum bunları ama bu kadar güzel ve yumuşak durmuyolar, çok sert görünüyorlar ve hoş olmuyor açıkcası.

Moribito'nun resimdeki çizgiler çok yumuşak duruyor mesela ve çok hoş görünüyor.Ben o hissi nasıl verebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeçhoSubasa

Hangi kalemleri kullanıyorsunuz? Ben 0.7 kalemle çiziyorum bunları ama bu kadar güzel ve yumuşak durmuyolar, çok sert görünüyorlar ve hoş olmuyor açıkcası.

Moribito'nun resimdeki çizgiler çok yumuşak duruyor mesela ve çok hoş görünüyor.Ben o hissi nasıl verebilirim?

farklı kalemler kullananarak kalemlerin çeşitleri var "h hb 2h 2b" felan internette araştırırsan biraz bilgi edinebilirsin
  • Benim daimi kalemlerim H, 2B, 6B (Tum set var ama diger kalemlere nadir basvuruyorum)

2B - Taslak, Belirginlestirme
    6B - Golgelendirme
    H- Aciga dogru golgelendirme, hafif dokunuslar, bazi detaylar

Ben boyle bir yol izliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thend

Moribito; Yok ya yine iyi iş çıkatmışın hocam

quote:

EK: Bu arada biraz google aramamdan başka bir illüstratörün bu konuda kendini geliştirmek isteyen gençlere yardımcı olmak için bir blog açtığını gördüm

Adam profesyonel

Adam Profesyonel olabilir ama o çizimler değil. İllüstrasyon çok fazla hüner istemiyor zaten

Farklı bir link daha:
    http://www.cizerken.com/

quote:

Orijinalden alıntı: thend

quote:

Orijinalden alıntı: GeçhoSubasa

Hangi kalemleri kullanıyorsunuz? Ben 0.7 kalemle çiziyorum bunları ama bu kadar güzel ve yumuşak durmuyolar, çok sert görünüyorlar ve hoş olmuyor açıkcası.

farklı kalemler kullananarak kalemlerin çeşitleri var "h hb 2h 2b" felan internette araştırırsan biraz bilgi edinebilirsin

Ben de 7h öneririm. Tabi ön çizim için. Hata yapınca silmesi kolay oluyor. Sonradan bu silik çizgilerin üstünden diğer kalemler ile geçmeniz daha çok pratiklik kazandırıyor....

H serileri sert B serileri yumuşaktır. En silik 8H-9H(tabi bulabilirseniz. Ren koyu tonlar ise 8b-9b...

Bir de silgi de önemli. Burada dikkat edeceğiniz husus silginin köpük gibi ufalanıp parçalanması her zaman iyidir.Bu silgiler mükemmel siler.

Diğer sert silgiler kauçuk gibi olanlar kolay kolay ufalanmadığı için silmeye çalıştığınız kurşun üstünde kalır silgiyi lekeler. O leke ile de kağıdınızı batırır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 7 Mayıs 2010; 6:45:20 >

• Ben bir ara kurşun kalem kullanıyordum farklı değerlerde ama uçlu kalem kesinlikle çok daha kullanışlı, hem onun uçlarının da değerleri var 2h,hb ve 2b alırsan iş görür bence.
  • Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar, 2-3 tane H ve 2-3 tane B alırsam işimi görür sanırım
  • Karakalem calismasi uclu kalemle olmaz. Bir kere karakalem calismasinin temeli, kalemi tutus ve kullanis bicimidir. Cizgilerdeki yumusaklik ve golgelendirme bu sekilde yapilir. Kalem acisi, onden tutus, uc kisma ugyulanan baski vs vs... bunlar uclu kalemle olucak is degil, ama taslak icin kullanilabilir uclu kalem.
  • Bunlarda benden beyler daha yeniyim yavaş yavaş güzelleşecek çizimler (özellikle hayvanlar)

• Canim sikildi ! (Konsept tamamen bana aiittir !)

Susano biraz ozurlu oldu sanki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 8 Mayıs 2010; 1:09:29 >
  • @RaderrR1993

Ellerine sağlık, özellikle de ilk resimde çizgileri farklı kalınlık ve tonlar sebebiyle..

quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Canim sikildi ! (Konsept tamamen bana aiittir !)

Susano biraz ozurlu oldu sanki

İşte hocam yaratıcılıkta bu zaten, yoksa bir resme bakarak tıpkısını çizmek değil.. Tebrikler.

Bu arada bende tamamıyla pc başında hazırlayacağım bir renkli çalışma hazırlamayı düşünüyorum. Bakalım becerebilecek miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Karakalem calismasi uclu kalemle olmaz. Bir kere karakalem calismasinin temeli, kalemi tutus ve kullanis bicimidir. Cizgilerdeki yumusaklik ve golgelendirme bu sekilde yapilir. Kalem acisi, onden tutus, uc kisma ugyulanan baski vs vs... bunlar uclu kalemle olucak is degil, ama taslak icin kullanilabilir uclu kalem.

Gölgelendirme için olmayabilir ama çizim için en ideali uçlu kalem, bence denemeden olmaz deme, hem kullanımı rahat hem de küçük ayrıntıları yapmak için kolaylık sağlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.