Şimdi Ara

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.037
Cevap
31
Favori
147.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

deniycem umarım yapabilirim çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VROOOM -- 26 Ağustos 2011; 18:32:31 >
  • Ben de hemen hemen yeni başladım anime çizimine. Hepiniz çizmizsiniz iyi hoş da, güzel çizenlerinizin neredeyse hepsi ya bakarak çiziyor ya üstüne kağıt koyup kopyayla. Bakarak çizmek zor değil ki, hele kopya hiç değil. Hadi zorluğunu geçtim siz anime, manga çizmiş mi oluyorsunuz şimdi ? Sadece bi fotoğrafı karakalemle kağıda dökmek, ki bu zor değil, gerekli de değil fotoğrafa bak daha iyi. Yani saçma bi davranış olduğunu düşünüyorum. Herkes yeni bi karakter yaratsa veya animelerdeki bazı karakterlere farklı kıyafetler, farklı bi stil kazandırsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bunları yapmıyorsanız da aklınızdan çizin en azından. Anime yapalım çok kişi olduk falan demişler bi ara, bakarak çizenler nasıl anime yapacak ?
  • Fotoğrafa bak daha iyi ne demek resmin anlamını yanlış mı öğrettiler sana? Ortada saçma olan tek şey senin yazdıkların.
  • Resmin anlamını biliyorum da bu bakarak çizmeler niye onu bilmiyorum. Öğret bakalım neymiş bakarak veya kopyayla çizilen resmin anlamı ?k çizmeler niye onu bilmiyorum. Öğret bakalım neymiş bakarak veya kopyayla çizilen resmin anlamı ?
  • Alawar seni anladım ama kendini doğru ifade edememişsin.

Soyut ve imgesel resimleri bir tarafa koyarsak elbetteki resim bakılarak yapılır modeller, objeler kullanılır; burada yanlış bir şey yok...

Yani Mona Lisa'yı yapan Leonardo da Vinci'ye bunu bakarak çizmişsin olmamış diyemezsin.

Gelelim seni gerçekte ifade etmek istediğine, evet bu konuda sana hak veriyorum. Resimde de şu vardı eğer bir kopyadan(resim, fotoğraf fark etmez) çalışmışsan çizdiğin resmin altına kendi imzanı atamazsın.

Ama şu vardı ressamlar kendilerini geliştirmek resim kabiliyeti kazanmak için bolca bu çalışmalarda yapar. Ve yapması da gerekir. (üstüne kağıt koyup çizmeden bahsetmiyorum )

• Kendimi anlatmışım. İlk yazımı iyi okumadın galiba. Fotoğrafa bakarak dedim, diğer yazılarda sadece "bakarak" kelimesi kullanmışım ama dikkatle ve karşıt önyargısız okuyan birisi zaten anlar ne demek istediğimi. Da Vinci Mona Lisa'yı fotoğrafa bakarak çizseydi bunu bakarak çizmişsin olmaz derdim emin ol. Kabiliyetlerini geliştirsinler evde deneyerek tamam buna lafım yok. Ama özet olarak, zaten yapılmış bir resmi tekrar yapıyorlar, kendilerini ben anime çiziyorum diye kandırmasınlar. Ayrıca hep fotoğrafa bakarak çizdiklerini değil de, biraz da kendi yaratıcılıklarını kullanarak yarattıkları anime karakterlerini paylaşsınlar. Bu konuyu ilk okumaya başladığımda bu resimler ne böyle muhteşem nasıl çizmişler kendi kafalarından, nasıl bi yaratıcılık bu diyordum. Sonunda fotoğrafa bakarak veya kopyayla olduğunu öğrenince hayal kırıklığına uğradım doğal olarak. Ben bi fotoğrafa bakarak çizim yapıp ta, ben buna emek harcamışım anime çizmişim diye kimseye göstermem. Yaptıktan sonra yırtar çöpe atarım hatta. Bu yüzden de gereksiz olduğunu düşünüyorum ve hiç fotoğraftan anime çizmedim. Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi. Bu kadar kalabalığa gerek yok. Gereksiz şeyleri değil, ciddi emek ürünlerini paylaşsanız çok daha hoş olur bence.

• İnan ki üsteki yorumunu ön yargısız bir şekilde okudum. Ve arkadaş ta okudu.
    Neyse, polemiğe gerek yok
  • Dikkat eksikliğiniz var öyleyse. Bence de polemiğe gerek yok ben sadece düşüncemi söyledim. Telefondan giriyorum. Genelde bilgisayar başında fazla kalmıyorum, zamanım yok. Fazla kaldığım zamanlarda da buna zamanım olmuyor. İşlerden fırsat bulursam ben de paylaşırım çizimlerimi. Çok az da olsa :)
  • Neyse öyle olsun

En kısa sürede resimlerinizi bekleriz.
  • Her zamanki gibi süper cevaplamışsın teknikkonular...

Ama şu vaziyet var ki sanat, güzellikten ibarettir. Güzel olan herşey sanattır. (Güzellik görecelidir, biliyorum... detaylar detaylar...)

Ha bu arada Anime çizilmez elde... (Grammar Nazi)

Ayrıca buradaki herkesin az çok bi manga yapma hayali vardır... Ama manga yapmak kolay bi iş değil. Önce kendini geliştirmen lazım. Eğer bakarak çiziyorsak, elimiz alışsın diye.

Ayrıca sıkıyosa sen çiz Mustafa-sama'nın çizdiklerini... Ya da git DeviantART'a...

...ve DH benim için bitmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elengor

Her zamanki gibi süper cevaplamışsın teknikkonular...

Ama şu vaziyet var ki sanat, güzellikten ibarettir. Güzel olan herşey sanattır. (Güzellik görecelidir, biliyorum... detaylar detaylar...)

Ha bu arada Anime çizilmez elde... (Grammar Nazi)

Ayrıca buradaki herkesin az çok bi manga yapma hayali vardır... Ama manga yapmak kolay bi iş değil. Önce kendini geliştirmen lazım. Eğer bakarak çiziyorsak, elimiz alışsın diye.

Ayrıca sıkıyosa sen çiz Mustafa-sama'nın çizdiklerini... Ya da git DeviantART'a...

...ve DH benim için bitmiştir.

Bence de süper cevaplamış, en azından kavga etmek yerine ortamı yatıştırmaya çalışıyor çoğu insanın yapmayacağı bir şekilde.

Daha önce de söyledim, eliniz alışsın diye çizin, tamam. Ama burada paylaşıp kalabalık yapmaya gerek yok. İçinde heves değil de gerçekten istek olan, adam gibi bi çalışma yapıp yeni bir karakter yaratır veya bir karaktere yeni bir tarz kazandırır, onu burada paylaşır.

Mustafanın çizdiklerine yakın çizimler yapabilirim bakarak. Ama dediğim gibi daha yeni başladım ve bunlar benim gözümde değersiz. 13. Sayfada zincir9595 bi manga paylaşmış, kimse yorum yapmamış. Onun yaptığı, bakarak çizmekten çok daha ciddi emek sarfiyatı ister. Senaryo kötü olabilir ama çizimler fena değil ve istek budur bence. Paylaşılması gereken bunun gibi şeyler.

Ama DH senin için niye bitti onu anlamadım :)

• arkadaslar ben de yeni basladım çizim için önerebileceğiniz kalemleri yazarmısınız gölgelendirme ve efektlerde zorluk cekiyorum

DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü
  • Benimde çizimlerim devam ediyor kendimi geliştirdim sayılır En kısa sürede sizlerle paylaşacağım
  • 2.çalışmam

• Arkadaşlar bende ufaktan kafa falan çiziyorum ama açıkçası bi b.ka benzemiyo.Ankarada oturan , bu işin ustasıyım diyen varsa ben ciddi ders almak istiyorum.Mesela kızılayda falan oturur bi cafe de yaparız çizim.Buraya yazar veya pm atarlarsa lütfen. Bekliyorum!
  •  DH Anime & Manga Fanart Çizim ve Tasarım Kulübü

başarısız bir Alucard çizimi.

Bunu da arkadaş için çizmiştim. Karakteri ve anime yi bilmiyorum. Sanırım Ergo Proxy gibi birşeydi adı. Karakteri bilmediğiniz zaman yaratıcılık kullanabilmeniz güç hale geliyor. Çünkü o anki ruh halinin vücuduna yansınasını ancak karakteri tanıyabildiğinizde tahmin yoluyla çizebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat57 -- 25 Eylül 2011; 22:32:14 >

• pentel brush pen sanirim manga icin en iyisi-ebay den almayi dusunuyodum ama gerek kalmadi beyazadam getirtmis

bide faber castell in manga kalemleri var.

bunlarin disinda da normal hb-2hb-4hb ve 8 hb kalemlerle de cizim yapabilirsiniz. o da olmadi ebay de satan zebra marka manga kalemleride cok tutuluyo.

buda pentel brush pen ile cizim.
    http://www.youtube.com/watch?v=oUY-lLRuaeI

manga cizimi icin dokuman isterseniz de hemen bi torrent uyeligi alsaniz iyi edersiniz

• Sevgilim Sailor Moon'u sevdigini söyledigi icin cizdigim cabuk bir calisma. 20-25 dk. aldi. O sirada renkli kalemler oldugu icin önümde renklendirdim, normalde pek yapmam. Artemis'i farkli bi calismadan caldim, tam oturamadi sanki o yuzden ama olsun. Ikisini de bakarak cizdim. Kafadan degiller yani.

Normal cizimlerim evdeki tarayiciya sigmiyor, a3'u sigdirabilecegim bir tarayici bulunca adam gibi olanlari da koyarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 26 Eylül 2011; 9:06:31 >

• @swat57, Evet Ergo Proxy'den Re-l Mayer ve çok başarıl bir çalışma

@tragediest, o kalemlerin fiyatı biraz yüksek geçen yıl Nezih'te 22 falandı.
    Brush Pen olarak kardeşim Japonya'dan bir tane getirmişi mor renk :P

Türkiye'de bulunmuyor diye düşünüyordum.

@fallen, hoş. fakat çizgilerin daha belirgin olabilirdi, bileğine güveniyorsan çizim kalemi ile üstünden geçebilirsin.
  • Artık çizime olan ilgi düşmüş sanırım ama gerçekten sevgi işi. Çizmeyi seviyorsanız daha iyi çizeceğinizden eminim. Lütfen çekinmeyin çizimlerinizi ekleyin. Ben hala doğru düzgün çizemiyorum ama bu konu bana gerçekten yardımcı oldu.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.